NYA ÄLDREMINISTERN ANNA TENJE (M) SVIKER 57:ORNA

Idag publicerade Expressen en ny artikel på sin webbsida om 57:orna, tyvärr bakom en betalvägg. Uppenbarligen vill inte Expressen att så många som möjligt skall läsa om denna djupa orättvisa mot de som är födda 1957. Artikeln skall komma i pappersupplagan på fredag.

Den nya ministern Anna Tenje (M) som är äldreminister och socialförsäkringsminister har fått frågor från Expressens journalist Linette Israelsson. Anna Tenjes svar är beklämmande!

”Anna Tenje (M) har avböjt en intervju men svarar skriftligt i ett sms säger hon att 57:orna har hamnat i kläm som en konsekvens av hur den förra regeringen utformade lagstiftningen.”

Med andra ord så skyller hon på den gamla regeringen. Trots att Moderaterna sitter med i pensionsgruppen och var med och tog fram förslaget och att Moderaterna röstade ja till beslutet i riksdagen den 31 maj 2022, utan att på någon punkt reservera sig mot beslutet. Det är ett ynkligt och uselt agerande av Anna Tenje!

Men det slutar inte där i artikeln, det blir värre. Äldreminister Anna Tenje (M) kommer inte försöka få till en förändring för 57:orna.

”När det kommer till pensionssystemet är det viktigt att det finns bred förankring i riksdagen när strukturella ändringar genomförs. Framtagandet av nuvarande lagstiftning bär Socialdemokraterna ansvaret för, men det krävs väldigt mycket för att kunna göra förändringar i ett så tungrott system kort efter en genomförd reform skriver Anna Tenje.”

Åter igen så ger nya ministern Anna Tenje Socialdemokraterna skulden för den oanständiga orättvisan mot 57:orna. Det är så ynkligt. Ta lite ansvar Anna Tenje, istället för att smita undan och skylla på andra.

Om Anna Tenje uppenbarligen förstår att det blivit fel så är det inte komplicerat att ändra detta! Det är bara att ändra datum för när det förhöjda grundavdraget gäller. Skjut bara datumet ett år framåt.

Äldreminister Anna Tenje sviker alla 57:or! Hoppas att det finns någon annan mer förståndig i regeringen eller i stödpartiet Sverigedemokraterna. Finns det detta eller kommer alla skylla på Socialdemokraterna?

PS

Förre socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi avböjde också att intervjuas och svara på frågor om sveket mot 57:orna.

Annons

21 reaktioner på ”NYA ÄLDREMINISTERN ANNA TENJE (M) SVIKER 57:ORNA

 1. Anneli 2022-11-02 / 07:34

  Så trött jag blir på dessa Moderater. Går ihop med Sossarna i Sölvesborg, säger ju allt…
  Tack än en gång för att du följer detta!
  Verkar inte vara mycket att göra än att bita i det sura äpplet nästa år och betala 2000kr mer i skatt per månad……fy faan!!!

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-11-02 / 09:35

   Tala om för dina lokala Moderater vad du tycker om detta.

   Gillad av 1 person

 2. Adam 2022-11-01 / 22:59

  Det är riktigt illa i Kalmar!

  ”Rån mot Ica Stinsen i Ljungbyholm – en person till sjukhus

  På tisdagskvällen utsattes Ica Stinsen på Mörevägen i Ljungbyholm för ett väpnat rån. Enligt polisen har tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med pistolliknande föremål och kniv, hotat personal i butiken. En person uppges vara stick- eller skärskadad. Klockan 21.58 kom ett larm om en skogsbrand i närheten av idrottsplatsen”

  Gillad av 2 personer

 3. Högt hårfäste 2022-11-01 / 20:58

  Har tyvärr inte fått något bra intryck av den nya regeringen. Det var lätt att gnälla på den förra, men man verkar inte vilja utföra något själv när det kommer till kritan.

  Gillad av 2 personer

 4. Kalle Kula 2022-11-01 / 20:13

  Den här regeringen har livat allt till alla. Av detta blir det lite verkstad.

  Gillad av 2 personer

  • Lotta 2022-11-02 / 09:29

   OT/

   https://www.barometern.se/sport/hakkors-motte-kalmar-ff-pa-spelarhotellet-sd-fornekar-inblandning-a9bc92e1/

   Kan inte låta bli att kommentera ovanstående artikel. Om SD:s kvinnoförbund precis haft möte i fastigheten och det sedan uppdagas att någon ritat ett hakkors på ett blädderblock där Kalmar FF senare skall vistas och att det var riktat till Kalmar FF finner jag fullständigt osannolikt. Av vilken anledning skulle det riktas mot Kalmar FF? Ett mer sannolikt svar är att det är riktat mot SD:s kvinnoförbund och att det är någon SD:hatare som ritat hakkorset för att likställa SD:damerna med nazister. Det är vad jag tror.

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2022-11-02 / 09:38

    Jag delar din uppfattning och eftersom hotellchefen säger att ingen annan nyttjat lokalen efter att SD lämnade den och KFF kom till lokalen så finns det bara ett svar.

    Det är någon hotellanställd, t.ex. städare som har roat sig. För jag förutsätter att hotellet städar och fixar lokalen innan en ny kund skall använda lokalen. Och då hade givetvis personalen rensat det stora blädderblocket eller slarvade de med detta.

    Sd har använt det hotellet många gånger och det finns säkert SD-hatare även på detta hotell. Det har det funnits även på andra hotell.

    Det har funnits personal som vägrat jobba när SD varit på hotellet. En gång satte personalen igång på ett Scandic hotell igång brandlarmet väldigt tidigt en morgon när SD abonnerade hela hotellet. Alla fick utrymma hotellet, en del i bara kalsongerna. Jag är övertygad om att det var på ren jävelskap av personalen. Inte på någon kock som stekte bacon som hotellet skyllde på. Steker bacon gör man troligen varje morgon.

    Gilla

   • Andersson 2022-11-02 / 12:30

    En gammal märr med knytblus. Och ett par miljöpartister som roar i sig i sadeln. I full galopp. Om man säger så.

    En äkta menstavla. Någon som har problem med det?

    Gilla

 5. Thor 2022-11-01 / 16:36

  Vi fick 2 miljoner migranter som skulle rädda våra pensioner men det räckte inte. Alltså kör på med ytterligare ett par miljoner!

  Gillad av 1 person

 6. Micke P 2022-11-01 / 14:25

  En (kanske dum) fråga.

  Som jag har förstått det är grunden för problemet att man har ändrat i avdragsrätten för pensionärer och att 57:na därvid har kommit i kläm? Stämmer detta?

  Betyder det att vi som bor utomlands och inte har ngn avdragsrätt, p.g.a. sink-skatten, inte berörs?

  Micke P

  Gilla

  • Thoralf A 2022-11-01 / 22:14

   Inte avdragsrätten. 57:orna skulle haft ett förhöjt grundavdrag under 2023 som alla tidigare årskullar haft från och med det år man fyller 66 år. Nu ändras det till från och med det året man fyller 67 år. Trots att höjningen av pensionsåldern bara berör det som är födda 1958 eller senare.

   Gilla

 7. Kalmarffffffffzfhdj 2022-11-01 / 12:45

  Suckkkkkkk på dej! Vem fan bryr sig?? Den här regeringen har viktigare saker för sig än ditt eviga gnäll! Du lever ju redan på skattebetalarnas bekostnad, räcker inte det?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-11-01 / 13:37

   Jag lever på de inbetalningar av pension som mina arbetsgivare gjort under ett drygt 40 års arbetsliv. Det kallar jag inte för att leva på skattebetalarnas bekostnad.

   Men det har du uppenbarligen svårt att begripa. Jag vet vem du är och hur hatisk du är.

   Jag kan meddela dig att du är inte välkommen att skriva kommentarer på min blogg. Om du inte förstår det så får jag ta det med din gode man.

   Gillad av 7 personer

   • messkalle 2022-11-01 / 15:04

    Hur svårt skall det vara att göra Sverige bättre, i vart fall lagom igen.
    Två fel blir aldrig rätt.
    – Gör om gör rätt.

    Sen är det säkert så att Anna Tenjes behandlats av den person som tidigare handlagt ärendet.som sakkunnig

    Gilla

 8. Peter S 2022-11-01 / 11:54

  Den här regeringen håller på att göra allt man kan för att inte få fortsatt förtroende nästa mandatperiod. Bränslepriserna som blev en sänkning med 1 krona istället för 8 – 10. Elkompensationen där de inte klarar av att rikta ersättningen till de som skall kompenseras. Här skickar man ut belopp till de som har fasta avtal och de som har låga förhandlade priser. Inte ens ett tak på tex 15000 kwh/år för villa. Och så 1957 pensionärerna. Är politikerna så naiva att de inte tror detta kommer på bordet i varenda partiledardebatt. Och som grädde på moset en miljöminister som är en total katastrof. Detta har inte börjat bra.

  Gillad av 6 personer

  • Thor 2022-11-01 / 16:34

   Inte nog med det. De som fick kompensation i vintras ska nu alltså kompenseras en gång till för samna tidsperiod.

   Och varför ska de hårdsubventionerade elbilarna subventioneras ännu mer?

   Gillad av 2 personer

 9. ivarandersson 2022-11-01 / 11:47

  Jag förstår att den nya ministern Anna Tenje (M), som är äldreminister och socialförsäkringsminister, och den förre socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi (S) skäms och inte vill bli intervjuade.

  Gillad av 2 personer

  • worldpress99 2022-11-01 / 16:26

   …eller inte vet vad det handlar om! Därför är det lättare att neka intervjuer. När det gäller Shekarabi (S) så tillhör han väl de f.d. regeringsmedlemmar som ansökt om vårat stöd. Man kan ju inbillat sig att dessa ”duktiga” representanter har den kompetensen så att de får ett arbete omedelbart, men det verkar som om man måste ha stöd , plus det man fortfarande får från riksdagen (oss), för att kunna fortsätta leva lyxliv.

   Gillad av 1 person

 10. janne 2022-11-01 / 11:43

  Kan det vara så enkelt att varken Shejkaraben eller Tenje begriper var det handlar om,så det blir bakläxa.
  Lite mer ska vi kunna begära av sk.ministrar,bedrövligt,inte bara skylla ifrån sig.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.