SPF VINNER PÅ KNOCK OUT MOT SOCIALDEMOKRATISKA PRO

Redan under Almedalsveckan så försökte jag även prata med pensionärsorganisationerna om hur 57:orna skulle drabbas av pensionsuppgörelsen. Jag tog förgivet att just pensionärsorganisationerna skulle vara välinformerade och insatta i denna frågeställning.

PRO hittade jag aldrig under Almedalsveckan och jag tror inte ens att de var närvarande. SPF hade ett litet tält som var bemannat varje dag men de lokala personerna var dåligt informerade och jag missade tyvärr SPF-ordföranden som var på plats några dagar i Visby.

SPF har ända sedan sommaren skickat brev till så väl den förra regeringen som till den nya regeringen angående 57:orna men efter vad jag förstår inte fått några riktiga svar från regeringen.

SPF har dessutom nu också startat upp en kampanjsida på nätet för att informera om denna orättvisa konsekvens för 57:orna och vad man gjort och gör för att få till en förändring. Väldigt bra jobbat av SPF!

Jag ställde därför frågor till den andra stora pensionärsorganisationen PRO vad de gjort för att påverka regeringen och partierna att åtgärda denna mycket orättvisa konsekvens för 57:orna. Jag kunde inte hitta något på PRO:s webbsida. Det visade sig efter kontakt med PRO:s samhällshällspolitiska chef. Marie Näslund att man endast skrivit ett remissvar och där hade 57:orna bara fått en enda mening, enligt nedan.

”Dessutom innebär det förslaget att personer som fyllt 65, men inte 66 år, vid nästa års ingång så att säga ”missar” ett år av lägre skatt jämfört med tidigare årskullar. Även mot den bakgrunden är PRO kritiska”

Remissvaret är daterat den 18 augusti och underskrivet av ordförande Åsa Lindestam. Vem är då Åsa Lindestam? Hon är socialdemokratisk riksdagspolitiker och har under åren 2002-2018 suttit i Försvarsutskottet och under den senaste mandatperioden varit vice talman i riksdagen.

Det framgår väldigt tydligt att Åsa Lindestam (S) i remissvaret inte vill kritisera den egna regeringen för pensionsuppgörelse. Socialdemokraterna skulle även kunna vinna valet den 11 september och då kan man ju inte vara kritisk mot Socialdemokraterna då det kunde påverka valrörelsen negativt för partiet.

Läs hela det korta remissvaret.

Det som är ytterst anmärkningsvärt är att PRO och ordförande Åsa Lindestam inte lyft ett finger efter valet den 11 september för att påverka den nya regeringen när det gäller 57:orna. Skandal!

De pratar ofta om de svaga i samhället men i själva verket bryr de sig uppenbarligen bara om sig själva och makten.

Att fattigpensionärer som är födda 1957 kommer få ca 1 000 kronor högra skatt varje månad under 2023 tycks de inte bry sig om eller är ointresset så stort att de inte förstått denna konsekvens av pensionsuppgörelsen. PRO borde ju vara experter!

PRO:s agerande är minst sagt svagt och ynkligt av en så stor organisation. SPF har visat hur man agerar och driver en viktig fråga för de egna medlemmarna. Att bli medlem i PRO finns inte på kartan! SPF har däremot visat att det är värt att vara medlem hos dem.

Här kan du även läsa det intetsägande svaret jag fick från Marie Näslund. Hon påstår att PRO var tidigt ute med sitt remissvar den 18 augusti. Det är ta mig faan ett stort skämt.

Jag har skrivit ett mycket kritiskt svar till Marie Näslund om hur PRO har nonchalerat detta och konsekvensen för framför allt fattigpensionärer födda 1957. Jag har ännu inte fått något svar.

Avsluter med en artikel från SPF:s tidning Senioren.

Annons

7 reaktioner på ”SPF VINNER PÅ KNOCK OUT MOT SOCIALDEMOKRATISKA PRO

 1. ivarandersson 2022-11-06 / 18:17

  SPF ska ha all heder som finns för att de agerar för 57-ornas bästa.

  Gilla

 2. Cosmik Debris 2022-11-06 / 04:13

  Oktober
  50. Ny skjutning i Ronna i Södertälje – man död (2022-10-01)
  51. Skottlossning i Södertälje – en död och en skadad (2022-10-06)
  52. Man i 25-årsåldern död – sköts i bröstkorgen (Märsta) (2022-10-11)
  53. Göteborg: Taxichaufför skjuten till döds i Bergsjön (2022-10-16)

  Ulf Kristerssons är statsminister och därmed ansvarig för kommande dödsskjutningar.

  54. Man skjuten till döds i biltunnel i Stockholm (2022-10-20)
  55. Pojke skjuten till döds – hittades på cykelväg i Sandviken (2022-10-26)

  November
  56. Ung man skjuten till döds i Västerås – polisjakt med helikopter (2022-11-01)
  57. Man ihjälskjuten i Gävle: ”Mellan sju och tio skott” (2022-11-05)
  58.

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2022-11-06 / 13:03

   Det är helt sanslöst hur snabbt Sosseriet har fått Sverige rakt ned i träsket och att sedan folk fortsätter att rösta på dessa galningar !!

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

 3. anders gs 2022-11-05 / 21:42

  Thoralf, överklaga moskebygge i Kalmar. Abdullah Sueidi och andra salafister har hållit föreläsningar där.

  Halmstad lyckades stoppa en stor moske.

  Gilla

 4. tompas11 2022-11-05 / 15:59

  Ja jag är inte ett dugg förvånad över PRO:s oerhört svaga agerande. Som jag skrivit i en tidigare inlägg så finns PRO bara till för sig själva. De firar i år sitt 80-års jubileum samtidigt som andelen fattigpensionärer i Sverige blir allt fler.
  PRO har med andra ord överlevt sig själva – lägg ner skiten!

  Gillad av 3 personer

 5. Christer 2022-11-05 / 15:12

  Det bidrar till det demokratiska underskottet att så många i pensionärsföreningarna är gamla sossar .
  Och det är svårt att få in andra i de sällskapen .
  De trivs helt enkelt inte i den miljön .
  Det är mest spel för galleriet.
  Nog fan borde väl PRO höjt rösten ordentligt när en sådan orättvisa upptäcks .
  Men det är inte tillräckligt många invandrare som drabbas.
  För då hade det blivit ett jävla liv .
  De har andra pensionsförmåner.
  Sossepolitik i sin prydno .

  Gillad av 4 personer

  • Huvaligen 2022-11-06 / 08:13

   Det behövs ett ”Pensionärernas Ungdomsförbund”. Full stake i stället för passerad framtid!

   Gilla

Kommentarer är stängda.