KOMMER ELON MUSK SLÄPPA MIG FRI PÅ TWITTER

Jag är ”shadow banned” på både Facebook och Twitter men jag misstänker starkt att det är fler aktörer som är inblandade i detta av det stora techjättarna.

Frågan är nu om det kommer bli någon förändring när Elon Musk tagit över Twitter.

Den 1 januari 2019 gick jag över med min blogg till WordPress och stängde min gamla blogg. När man gör ett sådant skifte tappar man alltid en del läsare men de brukar hitta tillbaka efter en tid. Det gjorde de också så efter några månader var antalet besökare upp på normala nivåer och till och med lite högre framåt sommaren.

WordPress har ett bra statistikverktyg, där man kan se från vilka webbsidor eller länkar som besökarna kommer ifrån och hur de hittar till min blogg. Två stora kanaler var givetvis Facebook och Twitter där jag alltid länkade till mina blogginlägg. I synnerhet Facebook utnyttjade jag mycket för detta.

Hur många besökare på min blogg kom då från Facebook och vad hände årsskiftet 2019/2020?

Antalet bloggbesökare som kom från Facebook minskade dramatiskt i januari 2020! Det gick från ett snitt på ca 20 000 unika besökare under hösten 2019 till ett snitt på mindre än 5 000 unika besökare under det första halvåret under 2020.

Man behöver inte konspiratorisk för att förstå att Facebook begränsade spridningen av mina inlägg.

Jag tror knappast att det berodde på pandemin. Den började för övrigt inte riktigt förrän i februari 2020 i Sverige. Tror första fallet upptäcktes i Jönköping den 24 januari 2020. Pandemin borde snarare ha ökat antalet besökare då väldigt många isolerade sig och använde sina datorer och smartphones betydligt mer. Men så blev inte fallet.

Det märkliga är att ungefär samtidigt inträffade samma sak med besökare som kom via länkar som fanns på Twitter. Antalet unika besökare från Twitter tvärdog i februari 2020.

Denna förändring har inga naturliga orsaker, det handlar om införda algoritmer mot min blogg.

Min slutsats är att man från Twitters sida införda någon algoritm för att begränsa för hur många mina tweets visades, kanske inte ens för alla mina följare.

Men många av mina läsare kom också från andra WordPress sajter eller från det som WordPress egen statistik kallade ”Wordpress android app”. Även där minskade antalet besökare dramatiskt exakt samtidigt som för Facebook och Twitter. WordPress ägs av det privata företaget Automattic Inc, baserat i USA.

Jag finner det märkligt att besökarna även från dessa plattformar minskade samtidigt. Antingen är det en effekt från att Facebook och Twitter införde någon algoritm som begränsade mina blogginlägg eller så är/var företaget Atomattic Inc lika korrumperat som Facebook som numera har bytt namn till Meta eller Twitter.

Man ser också hur antalet läsare varierade väldigt mycket mellan de olika månaderna innan restriktionerna/algoritmerna infördes. Det är ju helt naturligt då visa blogginlägg väcker mer intresse än andra blogginlägg och de sprids då snabbt på dessa plattformar. Men när algoritmerna införs så begränsas detta till mer eller mindre hundra procent.

Om man summerar Facebook + Twitter + WordPress android app så får mina läsare en uppfattning om hur många besökare som jag tappade bort genom att bli Shadow banned av dessa stora Techjättar i USA, men säkert genom deras anställda medarbetare i Sverige. Säkert också med den socialdemokratiska regeringen goda minne. Många kommer säkert ihåg justitieminister Morgan Johanssons möte med de stora techjättarna under 2018, innan valrörelsen.

På bara någon månad tappade jag 80-85 procent av mina läsare från dessa sociala plattformar.

I november och december 2019 kom det varje månad drygt 30 000 unika besökare till min blogg från Facebook, Twitter och WordPress i januari 2020 var det nere på 5 000 unika besökare och låg sedan kvar där.

Det finns ingen naturlig förklaring till detta!

Allt tyder på att dessa techjättar införde några algoritmer som begränsade antalet besökare till min blogg. Det gjordes sedan även samtidigt vilket tyder på ett samarbete eller att någon beordrat detta till företagen och det har inte förändrats sedan januari 2020.

Dessa techjättar har säkert förfinat sina algoritmer sedan januari 2020. Jag har försökt på olika sätt komma förbi dessa algoritmer eller shadow banned men har inte lyckats få upp antalet besökare sedan januari 2020. Nedan ett diagram där jag summerat de unika besökarna som kommer från Facebook och Twitter och WordPress android app fram till oktober 2022.

Under sommaren 2020 försökte jag på olika sätt komma förbi algoritmerna och antalet besökare ökade lite men var snart tillbaka på samma nivå.

Man skall heller inte glömma bort att det under 2020 var valrörelse i USA och etablissemanget ville få bort Donald Trump som president. Ibland har jag ställt mig frågan om det även spillde över på bloggar som kunde betecknas som Trumpvänliga i Sverige. Jag lär väl aldrig få svar på detta.

Jag tror att alla förstår att det borde bara ske inom diktaturer men det sker alltså även i västvärlden, inte bara i Kina, Iran eller Ryssland. Vi lever med det idag.

De stora techjättarna och globalisterna påverkar på detta sätt hur opinionen utvecklas i västvärlden och i Sverige. Det påverkar i sin tur valutgången i alla länder och det är väl det som i grund och botten är syftet med alla algoritmer. Det är bara ”rätt åsikter” som skall få det stora utrymmet i social medier och det är bara ”rätt åsikter” som blir virala.

Många av mina trogna läsare har nu sina egna genvägar till min blogg, andra kommer via sökmotorer men om man inte kan utnyttja potentialen som finns i Facebook och Twitter är det svårt att få nya läsare till bloggen. Jag vet av egen erfarenhet och har gett upp mina försök. Nu står hoppet till att det skall bli en förändring eller att nya plattformar med andra ägare skall ta över.

Nu hoppas jag att Elon Musk öppnar upp Twitter även för en obetydlig liten bloggare i Kalmar.

Annons

15 reaktioner på ”KOMMER ELON MUSK SLÄPPA MIG FRI PÅ TWITTER

 1. O` Hyra 2022-11-07 / 17:31

  ”Dom flyr för sina liv över Medelhavet.”
  Från Turkiets kust till den Grekiska ön Lesbos är avståndet inte längre än att man vid lugnt väder kan ro över. Stackars ö invånare som får sina urgamla olivlundar saboterade och sina getter och får slaktade av främmande horder av bankomatflyktingar.

  På dom längre sträckorna från Afrika till Europa blir dom hjälpta av suspekta ”hjälporganisationer” som hämtar dom strax utanför Afrikas kust och sen som i taxifart lämpar av sin last i Italien och övriga Europa. Naturligtvis utan allt ansvar. Det ska andra ta…

  Gillad av 1 person

 2. messkalle 2022-11-07 / 15:31

  Dagens uppföljning, ”Efter massiva nedskärningar på Twitter har nu företaget erbjudit före detta anställda att komma tillbaka. Samtidigt skjuter företaget på sin nya betaltjänst till efter tisdagens mellanårsval… samtigt skjuter man på besked om betaltjänsten till efter tisdagens mellanårsval i USA”

  – Det går fort, efter blott 3 dagar vet EM om Senaten blir Röd eller Blå. Blir det blått (D), vilket är osannolikt är det en ekonomisk felsatsning och fågeln får sitta i buren med näbben i kläm.

  Gilla

 3. Högt hårfäste 2022-11-07 / 13:07

  Börjar Ljungbyholm också söagga igen?

  Barometern måndag 7 november.

  ”Flera helger i rad har många ungdomar samlats i Ljungbyholm. Raketer skjuts mot andra ungdomar, hög musik spelas från a-traktorer och höga smällare smälls bland annat på skolgården.

  – Vi är väl medvetna om problemen och hoppas man tar sitt förnuft till fånga, säger Ulrika Medrin, gruppchef för områdespolisen i Kalmar.”

  Gilla

  • Högt hårfäste 2022-11-07 / 13:09

   *slagga

   Tryggheten är på topp i Kalmar. Även överfall I Norrliden och nu på Max.

   ”En man fick åka till akuten efter att ha blivit slagen i huvudet med ett tillhygge utanför Max-restaurangen på Trädgårdsgatan i fredags kväll. Polisen larmades dit på grund av ett storbråk mellan flera personer i 20-25årsåldern.”

   Gilla

 4. anders gs 2022-11-07 / 00:47

  Moosa har studerat vid det salafistiska ”universitetet” i Medina i Saudiarabien. Jag sätter ordet universitet inom citattecken eftersom det inte rör sig om en akademisk utbildning efter västerländsk standard utan om hjärntvätt. Det finns inget utrymme för kritiskt tänkande.

  I denna imamfabrik i Medina hjärntvättar man unga muslimer till att bli två saker: 1) salafitiska missionärer och 2) lojala mot den saudiska regimen. I fallet Moosa har man lyckats. Han är engagerad på den extrema salafitiska sajten Islam.nu.

  Gillad av 1 person

 5. Kalle 2022-11-06 / 20:18

  ##Kurdiskt krav: Ta hem IS-svenskar

  Den kurdiska milisen YPG:s politiska
  gren, PYD, kräver att Sverige tar hem
  de misstänkta IS-terrorister som är
  svenska medborgare och som befinner
  sig i läger i Syrien, rapporterar TV4.##

  Sverige vill skicka tillbaka utvisade till mellan östern i sin tur.
  En del länder i mellan östern vägrar ta tillbaka sina egna medborgare.

  Sverige gör ju likadant!!! Det måste vara något feltänk någonstans!!!

  Kan felet bero på en frikostlig utdelning av svenska medborgarskap???

  Har funderat lite…

  Gillad av 2 personer

 6. ivarandersson 2022-11-06 / 18:13

  Jag tror/hoppas att Elon Musk släpper fram dig Thoralf och Trump på Twitter igen.

  Gillad av 1 person

 7. Lotta 2022-11-06 / 18:10

  OT/ Lyssna på inslaget gällande varför det för tillfället är kraftig smog i Indien. Det är tydligen förorenad luft i landet men det som enligt inslaget får bägaren att rinna över är dels att man firar någon högtid då man skjuter av massor av fyrverkeripjäser och dels bränner bönderna sina risfält efter skörd. Är det någon som tror att vi i Sverige kan påverka smogen på något vis?

  https://svt.se/nyheter/utrikes/svt-s-indienkorrespondent-giftig-smog-tacker-delhi-varje-ar

  Gillad av 1 person

 8. messkalle 2022-11-06 / 09:41

  Twitter har enorma skulder och ”nu (n)år fågel är fri, (Elon Musks ord) går kvasten varm i företaget. Reklamintäkterna gav inte frön till pippin.

  Som en första åtgärd ber EM en författare om betalning för dennes konto. Han är nämligen @realförfattaren alltså ingen fejkad personlig. Författaren blir kränkt och svarar; Aldrig i livet betalar jag (100$/månaden). Det är jag som drar följare till Twitter.
  Så vad svarade EM; Passar det med 80$ istället? Där slutar mitt vetande men antar att EM inte backar som den kapitalist entrepreneur han är.

  Det finns många @realN.N. Trump är, nåja var både en hök och en näktergök innan han blev satt i tyst bur. Vi får se om Trump blir befriad eftersom det ska vara orsaken till att EM befriade Twitter från den fria fågelsången där både kråka och råka ska få sjunga fritt om vad som helst utan att ”världsångsföreningen” tystar den fula sången (igen).

  – Vad ska man göra som litet fågelägg för att få kläckas, synas och höras av den opålitologiska föreningen. Betala?

  Gilla

Kommentarer är stängda.