BUDGET, MUSLIM, MOSKÉ, ANSKAFFA OCH BASTU

Idag är det bäst att jag inte skriver vad jag känner och tycker om budgeten. I synnerhet att Elisabeth Svantesson fullständigt skiter i de som är födda 1957 och som nu drabbas hårt av vad inkompetenta riksdagspolitiker i pensionsgruppen lyckats med.

Men även de inkompetenta politikerna som satt i Socialförsäkringsutskottet under förra mandatperioden och inte minst socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi för deras svek mot 57:orna.

Att staten, regeringen och riksdagen så fullständigt kan diskriminera en enda åldersgrupp så fullständigt borde man kunna anmäla och driva en process mot samhället! En stöld på närmare 3 miljarder kronor från 57:orna, såväl från fattigpensionär som från medelsvensson.

Jag är så besviken på den nya regeringen som hade alla möjligheter att rätta till detta i budgeten men som ger fullständigt faan i detta. Jag känner ett sådant agg och frustration och ….

Igår presenterade Centerpartiet sina kandidater som valberedningen utsett att kunna ta över partiledarskapet i Centerpartiet. En av dessa är muslim med bakgrund från Turkiet. Det finns rykten som säger att han har kopplingar till Erdogan. Sant eller falskt? Men en sak är i varje fall säker han är muslim och går i moskén och dessutom tycker han inte om äldre priviligierade vita män.

Han är säkert självklar vinnare av partiledarposten inom det självdestruktiva och Sverigehatande Centerpartiet.

Nu vill Nybro kommun köpa tillbaka marken där den muslimska kulturföreningen börjat bygga sin moské eller bara gjutit en cementplatta. Enligt Barometern och Nybro kommun skall det finnas en klausul i köpekontraktet att moskén skulle varit byggt och klar under våren 2022.

Nu har Nybro kommun börjat döma ut ett vite för varje kvartal som går om inte moskén färdigställs. Vitet är dock så lågt som 4 150 kronor per kvartal, vilket motsvarar 5 procent av köpeskillingen för marken. Nybro kommun vill även köpa tillbaka marken av den muslimska föreningen som dock vägrar att sälja, utan vill bygga färdigt moskén. Den ansvarige för den muslimska föreningen som Barometern pratat med har dock flyttat ifrån Nybro och är idag skriven i Helsingborg.

Vid dagens kommunstyrelsemöte i Kalmar blev det uppenbarligen diskussion eller tjafs om ordet ”anskaffa” i en formulering för den nya nämnden för integration och arbetsmarknad.

”Nämnden ska inom sitt ansvarsområde verka för att anskaffa bostäder för nyanlända”

SD och Kalmaralliansen vill ändra ”anskaffa” till ”bistå” för att det inte skulle uppfattas som att Kalmar kommun skulle tvingas köpa in bostäder till invandrare som hänvisas till Kalmar.

 ”Nämnden ska inom sitt ansvarsområde verka för att bistå med bostäder för nyanlända”

Den socialdemokratiska majoriteten (S+V+C) beslutade dock att texten skall vara ”anskaffa”.

Det hade varit bättre att SD sagt att Kalmar kommun skall ha ett noll-mottagande av asylsökande och kvotflyktingar! Än att tjafsa om ett litet ord som i praktiken inte betyder något, då Socialdemokraterna ändå alltid gör som de själva vill. Vänsterpartiet och Centerpartiet håller alltid med storebror.

Ännu ett par dagar som visar att Moder Svea sjunker allt djupare ned i träsket, det politiskt korrekta träsket!

PS

Ikväll badade jag bastu det skall ju vara väldigt hälsosamt enligt forskningen.

https://sverigesradio.se/avsnitt/het-varm-eller-febrig

https://sverigesradio.se/artikel/uppsalalakare-vill-se-bastubad-pa-recept

Annons

16 reaktioner på ”BUDGET, MUSLIM, MOSKÉ, ANSKAFFA OCH BASTU

 1. Tony 2022-11-09 / 15:09

  Är det totalt omöjligt att rätta till något som blivit fel? Eller är det bara
  att dölja att även dom kan göra fel? Ingen får ju Diskrimineras i
  Sverige sägs det, men nog är detta en form av Diskriminering

  Gillad av 1 person

 2. Ölandsbonde 2022-11-09 / 13:19

  Göran Persson tog 263 miljarder pensionspengar från de födda runt 1945. En tusenlapp i månaden känns inte så mycket. Jfrt med alla kostnader som går upp. Betalade 75 kr för ett vitkålshuvud i förra veckan.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-11-09 / 13:57

   Den logiken ger jag inte mycket för!

   Menar att fattigpensionären inte drabbas även av höjningen av matpriserna eller elpriserna?

   Fattigpensionären drabbas ju istället dubbelt upp. Skall det vara så svårt att förstå. Istället för 9 000 kronor att leva på efter skatt har en fattigpensionär som är född 1957 bara 8 000 kronor att leva för per månad under 2023, om pensionen är ca 10 000 kronor innan skatt.

   Den kommentaren borde du skämmas för!

   Gillad av 1 person

   • messkalle 2022-11-09 / 16:26

    Min vän, visserligen äldre än 57-orna är fattigpensionär. Vännen har mindre än de MÅNGA som har äldreförsörjningsstöd och aldrig betalat skatt för arbete i Sverige.

    Dessutom är det inte säkert de verkligen bor här eller lever där då deras pension går in på kontot utan någon som helst kontroll.

    Det är tid gör folkräkning och då kommer statens utgifter minska med betydligt mer än de tre miljarner som 57-orna går miste om.

    Gilla

 3. janne 2022-11-09 / 12:04

  Det skulle inte förvåna mig ett dugg om det blir en musse som CP-ledare,jag bävar.

  Gilla

  • Andersson 2022-11-10 / 07:59

   Du menar att centern skulle bli Nyans Light? Mycket möjligt. Det ser mörkt ut på avbytarbänken.

   Gilla

 4. Lisa. 2022-11-09 / 08:11

  Att folk betala sin bil själv anser jag bra, varför skall jag bidra?

  Gillad av 3 personer

  • tompas11 2022-11-09 / 10:24

   Ja precis. Detsamma gäller bidrag till solceller. De som vill ha dessa får väl stå för kostnaden själva. Jag har ingen lust att bidra ekonomiskt till grannens solceller eller nya bil.

   Gillad av 3 personer

 5. Anneli 2022-11-09 / 07:17

  Håller med dig borde verkligen kunna anmäla och processa mot staten. I vilket annat land som helst så hade 57orna inte varit tysta, men i Sverige där tiger man som vanligt.
  Tar en spruta till….och ser på Lets dance….

  Gillad av 3 personer

 6. Cosmik Debris 2022-11-08 / 23:03

  Vart går dina skattepengar?

  Expressen: ”Nästa förening vi åker till ligger norrut. Vi tajmar vårt besök med en av de veckodagar Tallaabo förening angett att de anordnar läxhjälp i Burträsk. De har fått över en halv miljon kronor för att ge 9 800 läxhjälpstimmar detta år. Sedan 2016 har de totalt fått över en och en halv miljon kronor i läxhjälpsbidrag från Skolverket.”

  9800 timmar. I BURTRÄSK!!!??

  Det bor 1600 personer i Burträsk. Ni fattar att det inte finns någon som helst koll eller? Hur många negerungar finns det i Burträsk?

  20 skoldagar x 10 månader(negrerna ska väl ha sommarlov) = 200 dagar på ett år.

  Det betyder 49 timmar läxhjälp per dag eller 245 timmar per vecka.

  Det är ju helt jävla omöjligt!

  Gillad av 4 personer

  • Gunnar Karlsson 2022-11-09 / 11:34

   Cosmic Debris,

   Du har som vanligt helt rätt i din analys, Det är ju helt jävla omöjligt!

   Men toklandet Sverige gäller inte vanliga normala regler, har gäller det att hålla Sossarnas valboskap på gott humör, kosta vad kosta vill !!

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

  • onkelbjrn 2022-11-09 / 16:58

   Förtroende är bra, men kontroll är bättre.

   Tyvärr har våra myndigheter blandat ihop det hela och anser att förtroende är bättre än kontroll.
   Suck!

   Gilla

 7. Andersson 2022-11-08 / 22:40

  Enligt Nyheter SVT Play finns det ‘valförnekare’ i Amerikas Förenta Stater. Fan trot sa Rellingen.

  Gilla

 8. onkelbjrn 2022-11-08 / 22:34

  Och i morgon avskaffas bonusen för elbilar.
  Men hur blev det nu med Malusen. Den tar man inte bort. Bonus-Malus systemet som kom var ju tänkta att komplettera varandra. Elbilsköpate skulle få en bonus medan de som köpte bränsledrivna fordon skulle betala bonusen, vilket gjorde att fordonsskatten blev väldigt hög för vissa bil modeller i 3 år. Sen skulle den sänkas.

  Så nu får alla som köper eller leasar en ny bil fortsätta att betala Malusskatten trots att Bonusen tas bort.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.