NY VÅG KLIMATALARMISM

Nu går media ”all in” med klimatalarmism och i synnerhet public service. COP27 i Egypten har genererat ett otal inslag i SVT eller program som kvällens Vetenskapens värld som handlade om inlandsisen på Grönland. Allt har ett enda syfte!

Att tvinga på och indoktrinera alla som lyssnar och tittar att koldioxiden är orsaken till att vår planet kommer gå under inom några år.

Allt är så fruktansvärt enkelriktat. Det finns inte en chans att någon annan än Erika Bjerström, Johan Rockström och Greta Thunberg får kommentera klimatförändringarna eller COP 27.

Igår fick vi också lära oss ett nytt ord i ordlistan för klimatalarmism, klimatinferno och klimathelvete.

Tänk att den kristna tidningen Världen idag producerar bättre och intressantare program än public service med sina snuttifierade inslag, både när det gäller deltagare och begränsade åsikter. Programmet Hotspot med programledaren Marco Strömberg har gjort många program och intervjuer eller samtal som är sevärda och inte heller politiskt korrekta.

Synd bara att man inte diskuterade den ökade solinstrålning/globalstrålningen. Den tycks vara tabu att prata om.

Annons

27 reaktioner på ”NY VÅG KLIMATALARMISM

 1. Tony 2022-11-09 / 14:53

  Ordet klimatförändringar sägs säkert flera hundra gånger om dagen i TV kanalerna, jag vet inte ifall klimatet blir bättre ifall man tjatar om detta ord varje dag? För några lösningar utöver att vi ska sluta och köra med Drivmedel.

  Men man kan inte nog förundras över alla lotsaexsperter som varje dag tjatar om att byta till Elbil , samtidigt så exporteras dom gamla bilarna till andra sidan Östersjön, det ena biltransportsläpet efter det andra åker ut med färjan
  varje dag, och detta är bara från en hamn? Så nu släpps koldioxiden ut där istället o ch kommer med vinden tillbaks, Fast en och annan klimattomte
  har kanske kunnat döva sitt samvete när elbilarnas antal ökar,

  Själv tycker jag att klimatrörelsen med suna domedags profetsior påminner
  starkt om Maranatarörelsen som ofta med talat om att slutet är nära!

  Gilla

 2. Calle 2022-11-08 / 23:40

  Betänk att det svenska värmerekordet är från 1947 ( i Målilla ), världsrekordet från 1913 ( Deathvalley USA) , det var alltså värmeböljor även då.

  Gilla

 3. Lotta 2022-11-08 / 20:03

  Tittar på Rapport och ett inslag gällande att rättegången om Visbymordet inleddes idag. Till min förvåning får man se när man leder in mördaren iklädd häkteskläder och i handfängsel helt öppet ledas in i byggnaden där rättegången kommer ske. Nu känner jag inga sympatier med mördaren men jag har aldrig förut sett en människa bli så uthängd med både namn och bild förut. Jämför gärna med mördare med utländsk bakgrund där massmedia inte går ut med namn och bild på gärningsmän ens efter de blivit dömda.

  Gillad av 1 person

 4. Tom 2022-11-08 / 20:00

  Om hela Sverige släcker ner, slutar köra bil och gör sig av med alla jordbruk, hur mycket kommer det att påverka ”klimatet”?
  Ej mätbart.
  Effekten blir snarare att befolkningen lider och kommer så småningom att svälta ihjäl.
  Genom att anlägga vindkraftsparker på land och till havs, förstörs naturen för eviga tider.
  Jämför det med att lagra några ton kärnavfall djupt nere i berget.

  Gillad av 1 person

 5. messkalle 2022-11-08 / 17:10

  Mitt vetande och kunnande har jag under åren lärt av de mer lärda.
  Bloggar som Klimatupplysningen.se och Klimatsans m.fl. är sakliga med de verkliga sanningarna.
  Nu tror jag på att globalstrålning ökar/minskar över tid genom varierande solaktivitet samt att vattenångan i atmosfären, molnen ger effekter på vädret. Nu senast på K-upplysningen med grader.

  Då klimat är över tid, mer än tioårsperioder, är variationerna accepterade vikingatidens värmeperiod avlöstes av den lilla istiden. I det 10.000-åriga perspektivet har Nasa nu konstaterat att jordaxeln tippar så att totalinstrålningen på norra halvklotet ökar.
  – Min hypotes är att ”The tipping point” är långt borta. Vi går inte mot en ny istid (i Sverige) utan NW Canada blir Grönland. Den som lever får se.
  – Samtidigt ger min hypotes stöd för den Scandinaviska istiden som försvann för nästan 10.000 år sedan med ca hundratusenårs intervall mellan början och slutet.

  Alltså släng er (Al Goore och ni troende klimatalarmister)

  Med det senaste sagt om miljö och väder, som blir till klimat över tid, måste vi bli bättre på vårda vår plats på planeten. Sakta men sant ser man att fler och fler inser att jordens resurser inte kommer att räcka över tid. Jorden människor får inte bli fler utan färre.

  Vi kommer inte att överleva till nästa istid. Tänk på det!

  Gilla

 6. Kalle Kula 2022-11-08 / 16:30

  Kan Johan Persson räkna?

  ”Under kommunstyrelsens novembermöte damp det in ett mail som visade att Kalmar kommun nu passerat 72 000 invånare!
  Vi är nu 72 013 härliga Kalmarbor. Jämfört med samma vecka förra året så har vi blivit 737 fler invånare.👍”

  Gilla

 7. messkalle 2022-11-08 / 16:20

  Saxat det senast om nya klimat och miljöministern. SvT låter ansvarsfull, tydligen sparkar man inte på kvinna eller ungdom.

  ”Lösningen på hela klimatkrisen är inte att dieseln är för dyr, utan att vi gör investeringar där vi ser att vi får långsiktiga effekter.

  Pourmokthari riktar även en känga till medierna för hur bevakningen kring den minskade reduktionsplikten har sett ut och säger att hon ”hör alldeles för sällan att den är tillfällig, extraordinär, i ett särskilt ekonomiskt läge”.”

  Gillad av 1 person

 8. messkalle 2022-11-08 / 15:07

  ”Klimatminister Romina Pourmokhtari: ”Man kan inte bara köra över folk” | SVT Nyheter”
  – Så löd löpet för några dagar sedan sedan dess har Romina kört över Per Bolund enligt många på Twitter. Sveriges högste och yngste minister någonsin har utrustats med diplomatpass för att åka till COP27 i Sharm el-Sheikh Egypten. En turistort med en temperatur på ca 28 C.

  Inte illa marscherat av LUF-are som både blir riksdagsledamot och minister 2022.

  Nu gäller det, bli Romina överkörd eller kör hon förbi. Att prata på både svenska och engelska kan hon (Kurser i statsvetenskap, Uppsala universitet) och om hon något lärt av klimat Greta kan hon luta sig fram mot mikrofonen, grimaser och väsa fram;
  How dare you qestioning the new Swedish policy – There is no carbondioxid threat to this planet

  – Jag väntar med spänning på vad hon kommer att göra och säga.

  Gilla

 9. messkalle 2022-11-08 / 14:28

  At COP27, Developing Nations Have a Message for Polluters: Pay Up – The New York Times
  – En sanning är att utvecklingsländerna redan kräver av DIG pengar för att DU förstör DERAS värld.

  Gilla

 10. Andersson 2022-11-08 / 13:51

  Vilken påverkan har flerbarnstillägget på klimatnödläget?

  Gilla

 11. Cosmik Debris 2022-11-08 / 13:08

  58. En man skjuten till döds i Gårdsten (2022-11-08)

  Gilla

 12. Nils Dacke 2022-11-08 / 08:44

  Visst, vi kan sänka koldioxid utsläpp så mycket som möjligt utan att förstöra ekonomi och välstånd. Jag tror dock att man även måste börja titta åt ett annat håll och kraftigt minska befolkningsökningen i världen, det är inte hållbart att fortsätta öka befolkningen med en miljard på några tio-tal år både med hänsyn till miljö, klimat och tillgång på mat och rent vatten. Kunde man bromsa befolkningsökningen kraftigt så är detta sannolikt den bästa insatsen för miljö och klimat.

  Gillad av 2 personer

 13. m 2022-11-08 / 06:37

  Indoktrinering fungerar tydligen.
  Ingen litar på sina egna ögon eller sitt sunda förnuft.

  Att vi som medborgare inte bara pekar finger och ber politikerna dra åt ….. när man säger åt oss att vi måste införa skyhöga skatter och vill tvinga oss att leva våra liv exakt efter deras pipa. Sluta flyga, äta veganmat, leva utan bil,
  Tycker synd om stockholmare med leasingavtal som snart får betala för en bil de inte kommer kunna använda.
  Kommer tyvärr snart mer körförbud till fler städer antar jag.

  Alla som varit regelbundet på ett bad vid kusten vet att badstegen ligger på samma nivå varje år.
  Ändå är man helt säker att inom något år är vattennivån 4m högre.

  Knepigt psykologiskt fenomen när vuxna belästa intelligenta människor totalt slutar lita på sitt sunda förnuft och verkligen tror på de flesta av vad jag anser sagor om katastrofen som komma skall.
  Att politikerna gör det är ju bara för det ökar deras makt långt över vad de kunnat drömma om.

  Gillad av 5 personer

 14. malle - 2022-11-08 / 01:00

  Ja detta är märkligt? att det alltid är 10 år kvar tills jorden går under, har svaga minnen från ca 1974, jag var 7 år då och det var oljeransornering i landet för att oljan var slut, och att jorden skulle gå under imorgon? Väntar ännu på ”the judgement day”

  Gillad av 2 personer

 15. Goliat 2022-11-07 / 22:55

  Att något är märkligt med klimatet, måste väl ändå ses som en sanning och ren fakta. Förnekar du det med, eller är det sättet det argumenteras på du vänder dig emot…?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-11-07 / 23:09

   Jag trodde att alla som följer min blogg hade uppfattat att min kritik beror på att man idag menar att det bara finns en orsak till klimatförändringen, nämligen koldioxidutsläpp eller som det numera kallas klimatutsläpp.
   Det finns fler orsaker till klimatförändringen men de nonchaleras eller nämns inte, de får inte nämnas.

   Gillad av 4 personer

   • Goliat 2022-11-08 / 00:00

    Vad tänker du på som inte får nämnas?

    Gilla

   • Thoralf A 2022-11-08 / 06:17

    Läs de böcker som finns. Jag inser att klimatet är ytterst komplicerat och att vi fortfarande inte har all kunskap om t.ex. molnbildning. Jag har ju själv lyft den stora förändringen i solinstrålning under de senaste decennierna. Jag är rädd att man låst fast sig vid en hypotes och mer eller mindre blundar för andra faktorer.

    Gillad av 5 personer

  • tompas11 2022-11-08 / 09:17

   Vad är det som är så märkligt med klimatet menar du? Är det kanske att det inte är stabilt och att det förändras över tid precis som vädret?

   Gilla

  • ivarandersson 2022-11-08 / 09:18

   Lokala oväder och värmeböljor har alltid förekommit och beror inte på utsläpp av koldioxid. Koldioxid är livets gas som behövs för att du skall kunna äta dig mätt (fotosyntesen).

   Gilla

   • tompas11 2022-11-09 / 10:19

    Ja utan koldioxid så vore denna planet en död planet.

    Gilla

  • Benny 2022-11-09 / 16:55

   Finns inget märkligt med klimatet idag om man ser det historiskt! Medeltiden var för övrigt varmare än vi har idag och om Goliat läst på så hade du också vetat om detta faktum. Så sent som på 1930-talet var det för övrigt även varmare än idag…

   Gilla

 16. anders gs 2022-11-07 / 22:31

  Thoralf , kan du som privatperson överklaga moskebygget?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-11-07 / 22:55

   Jag är inte sakägare och min överklagan skulle avslås.

   Gilla

 17. Cosmik Debris 2022-11-07 / 22:15

  Lita inte på SVT. Inte ett enda ord är sant. Den värste lögnhalsen och förvillaren är Alexander ”Forehead” Norén. När svenska folket ska desinformeras så är Norén det självklara valet. Tänk på det nästa gång Mr. Forehead dyker upp i rutan. Han är den lydigaste av dem alla. En hemsk människa!

  Från istid till värmedöd
  https://kvartal.se/skarmlasarvanlig/57640

  Aftonbladet den 29 december 1993

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.