NU GÅR DET ÖVERKLAGA MARKRESERVATIONEN FÖR EN MOSKÉ

Idag publicerades protokollet från kommunstyrelsens möte i Kalmar den 25 oktober. Det borde inte ta 16-17 dagar att färdigställa ett protokoll.

Det innebär att från idag den 11 november så har den som vill överklaga markreservationen för en moské i norra Kalmar exakt tre veckor på sig att skicka in en överklagan. Den kan vara så enkel som att man bara skriver att min överklaga beslutet på grund av att man befarar ett sänkt marknadsvärde på sin fastighet, oavsett om det gäller en kolonistuga, bostadsrätt eller en villa om det byggs en moské i området och dessutom i ett värdefullt grönområde enligt gällande detaljplan.

Jag hoppas att någon i området som kan betraktas som sakägare gör det eller att flera går samman för en gemensam överklagan.

Det är Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet som drivit igenom markreservationen.

Kalmaralliansen (M, KD och L) tillsammans med Sverigedemokraterna yrkade avslag på markreservationen men förlorade voteringen med 8 mot 7. De anförde följande till sitt avslagsyrkande enligt följande.

”Hanne Lindqvist (M) föreslår, med instämmande av Christopher Dywik (KD), Lotta Wahlmino (L) och Petra Gustafsson (SD), att kommunstyrelsen ska avslå markreservationen med hänsyn till att det specifika grönområdet som i kommunens grönstrukturplan anses ha höga naturvärden för biologisk mångfald. I stället föreslås att Kalmar kommun gemensamt med föreningen Muslimska trossamfundet diskuterar möjliga alternativ på tomter och att Kalmar kommun initierar en större utredning kring hela området baserat på forskning och beprövad erfarenhet. För att få fram hur man utvecklar Norrliden på bästa sätt som ett inkluderat attraktivt område.”

Miljöpartiet har inte rösträtt i kommunstyrelsen men MP stödde Socialdemokraterna. Max Troendlé anförde följande.

”Max Troendlé (MP) redovisar en protokollsanteckning enligt följande: ”Miljöpartiet gläds åt att det ska byggas en moské i Kalmar.”

Miljöpartiet ser fram emot att en moské byggs i Kalmar, men vi hoppas att ett mer grundligt arbete görs gällande plats, där flera olika möjliga platser kan vägas mot varandra.”

Om jag fått möjlighet att som ledamot för Framtid Kalmar fått yttra mig hade det blivit ett totalt avslag på markreservationen. Utan att skylla på något grönområde. Det skall helt enkelt inte byggas någon storskalig moské i Kalmar, oavsett om det finns någon lämplig mark eller inte.

Islamiseringen skall stoppas!

Islam har inget positivt att tillföra i Kalmar. En moské ökar dessutom på segregeringen och att parallellsamhällen förstärks. Den som tror och vill arbeta för integration borde begripa att en moské bara gör integrationen mer eller mindre omöjlig i det svenska samhället.

Annons

6 reaktioner på ”NU GÅR DET ÖVERKLAGA MARKRESERVATIONEN FÖR EN MOSKÉ

 1. Lotta 2022-11-12 / 17:08

  Hur nära skall man bo för att kunna överklaga?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-11-12 / 18:23

   Om man bor inom 300-400 meter anser jag att man skall anses som sakägare men det är inte kommunen som avgör. Men jag skulle överklaga om jag bor även lite längre ifrån. Sedan är det upp till den överprövande instansen att avgöra om man anses vara sakägare eller inte.
   Personligen anser jag att det finns väldigt många sakägare både norr, öster och söder om det aktuella markområdet.

   Gilla

 2. ivarandersson 2022-11-12 / 10:50

  Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet gör allt för att få muslimernas röster i nästa val för att behålla makten. Makten framför allt. Förneka problemen du orsakar.

  Gillad av 2 personer

 3. janne 2022-11-12 / 09:47

  Använd miljöbalken och påvisa miljöskadlig verksamhet och landsförstörelse.

  Gilla

 4. Cosmik Debris 2022-11-12 / 03:16

  Islamisering och moskébyggen är utomordentligt effektiva vapen för de globalistiska fascisterna. Det skyndar på samhällskollapsen – för att slutligen landa i det totalitära övervakningssamhället. Jag är övertygad om att ingen svensk politiker i sitt djupaste inre inte vill ha moskéer eller muslimer i Sverige. Men till att erkänna det krävs nämligen en rejäl ryggrad. Tror ni att Magdalena Andersson eller Annie Lööf vill höra böneutrop dåna fem gånger om dagen över sina bostadsområden? Självklart inte. Varför ska då inte alla svenskar ha samma rätt att slippa plågas av muslimsk terrorpropaganda?

  Patrik Engellau: ”Jag tror inte att brysselbyråkraterna tycker så särskilt mycket om muslimer”
  https://detgodasamhallet.com/2022/11/11/patrik-engellau-vad-ar-det-for-fel-med-ungern/

  Flygbolag öppnar för ”transvärdinnor”
  https://samnytt.se/flygbolag-oppnar-for-transvardinnor/

  Enligt Wikipedia har ungefär 0,06 % av befolkningen någon form av könsdysforidiagnos.
  Enligt Läkartidningen lider 11 % av befolkning av IBS (irritabel tarm).

  Fråga: Är det rimligt att hela samhället ska anpassas för de 11 % som lider av IBS?

  Jag orkar snart inte mer galenskap. Det handlar inte om inkludering, alla människors lika värde, klimatkris eller någon jävla covidpandemi. Det handlar om att systematiskt bryta ned, skrämma, kontrollera och beskatta. Om Agenda 2030 ska bli verklighet så kan man ju inte sätta igång 2029? Nej, man måste såklart rivstarta. Nu! Till sin hjälp har man bland annat tokkärringen Lena Mellin.

  Lena Mellin: ” Världen står mitt i en klimatkatastrof. Isarna smälter, värmen stiger, missväxten brer ut sig, djuren flyr sina ordinarie habitat, omfattande svält och ökande strömmar av klimatflyktingar hotar.”

  Gillad av 2 personer

 5. folksam2010 2022-11-11 / 23:01

  Hoppas dt finns grodor eller fridlysta salamandlar i området för bygget.Då kanske man kan stoppa det men moskeer har väl frikort mot sånt?

  Gilla

Kommentarer är stängda.