SKUGGBUDGETAR

Idag har Centerpartiet och Vänsterpartiet presenterat sina skuggbudgetar. Jag har tittat på deras budgetar för att se om något av partierna tar upp straffbeskattningen av 57:orna men jag kan inte hitta något om detta. Jag kan ju tycka att Vänsterpartiet borde ha uppmärksammat det då det säger sig värna om de svaga i samhället men inte ett ord om 57:orna.

Jag pratade ju personligen om detta med Nooshi Dadgostar under Almedalsveckan och alla partier har fått frågor från både media och privatpersoner men de skiter fullständigt i det som de ställt till med. Vänsterpartiet sitter ju inte med i pensionsgruppen och kunde gjort en poäng av detta.

Att Centerpartiet skulle ta upp straffskatten av 57:orna hade jag inga större förväntningar på. Martin Ådahl håller jag inte särskilt högt om jag uttrycker det försiktigt.

När jag var och handlade i eftermiddag så hade man i ICA-butiken radion på med P4 Radio Kalmar. Hörde då att gruppledaren för Sverigedemokraterna i Mörbylånga inte kommit till budgetfullmäktige och att bara två av sex ledamöter var närvarande. Man hade dessutom inte lagt något budgetförslag.

Jag kan bara säga att jag är inte det minsta förvånad över gruppledaren Jessica Hellmans agerande. Hon har väl knappt gått upp i talarstolen under förra mandatperioden. Varför skulle hon nu föredra ett budgetförslag från SD?

Det som förvånade mig var dock att Sverigedemokraterna i Kalmar län satte Jessica Hellman högt på riksdagsvalsedeln 2022 för Kalmar län . Hon blev i valet ersättare till riksdagen för Kalmar län.

Jag undrade redan då på vilka meriter? Det finns nämligen inga politiska meriter, utan en krackelerande kommunförening under hennes ledning. Men som sagt, det kan ju finnas helt andra meriter….

En 18-åring i Kalmar dömdes igår till fängelse i två år och tre månader för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Det handlar även denna gång om en invandrare med rötterna i Palestina om man skall tro uppgifter som finns på sociala medier.

Jag har idag läst domen. Den är så fylld av lögner att man häpnar. Den dömde kände inte alls de personer han var tillsammans med och visste inte vad någon heter vid namn.

Det är också anmärkningsvärt att pappan till 18-åringen som hördes under rättegången är barnläkare vid Länssjukhuset i Kalmar enligt hans Facebooksida..

Annons

9 reaktioner på ”SKUGGBUDGETAR

 1. onkelbjrn 2022-11-24 / 03:42

  Socialdemokraterna är ju mycket för bidrag. man tar in pengar genom att höja skatter och sen delar man ut en liten del genom bidrag ( och en del ger man ju helt sonika bort helt gratis)
  Kan man ju undra varför?
  Är det för att man vill vara sjysta kompisen som bjuder med enda anledningen att man vill komma i bättre dager?
  Att behöva dela ut bidrag beror på att de som nu får dessa i många fall behöver dessa bidrag. Dock inte alla. Barnbidrag, tex , får ju alla oavsett man är arbetslös eller miljardär. Kan man ju också undra varför de sistnämnda får bidrag.
  Men varför inte ändra på förutsättningarna istället för bidrag. Om vi tar barnbidrag , igen. Varför inte sänka eller ta bort skatterna på barnrelaterade produkter.
  Och elbidragen, som vi nu inte vet om de kommer att betalas ut eller ej, fast det sägs att det ska komma nästa år. Svenska kraftnät, som är ett statligt bolag drog förra året in 21 miljarder och förväntas dra in än mer i år, på de skenande elpriserna. Detta samtidigt som den förra regeringen bestämde att man skulle ge bidrag till elkunderna i främst södra Sverige. men varför inte sänka skatterna och avgifterna istället när det började gå alldeles åt fel håll?
  Det är mycket man inte förstår! Undrar om politikerna gör det?
  När det gäller pensioner tror jag att alldeles för många inte gör det.

  Gillad av 1 person

 2. O` Hyra 2022-11-23 / 16:39

  Muslimer i Qatar har den konstiga åsikten att européer som kommer dit ska anpassa sig efter deras normer och värderingar.

  Dom skulle bara veta att det finns väldigt många muslimer som kommit till Sverige som kallar sånt för rasism.

  Gilla

 3. O` Hyra 2022-11-23 / 16:32

  Fängelse i två år och tre månader för grovt vapenbrott och narkotikabrott.
  Har det skett några straffskärpningar? Ligisten är ju ute igen vid en ålder av 20. Hade rätten i stället gett honom 7 år då hade straffet fått effekt med preventiv verkan och kanske hade oskyldiga brottsoffer räddas.

  Sen var det härligt med domarna i Danmark för en tid sedan då några ”svenska” gängkriminella trodde dom skulle kunna mörda utan allvarliga konsekvenser. Straffet blev livstid oavsett ålder.

  Dom skrek som stuckna svin när domen lästes upp. Dom såg det inte komma…

  Gilla

  • onkelbjrn 2022-11-24 / 03:20

   Vi kanske ska ge den nya regeringen lite mera tid att börja ordna upp i landet,
   De har ju knappt varit igång i 2 månader och det kommer säkert att vara en massa obstruktion hos myndigheter mm som har fått sina ledningsgrupper tillsatta under en rödgrön sörja.
   Själv hyser jag nog inte allt för stort hopp om att man kommer att genomföra allt man mer eller mindre lovade innan valet. Vi har en moderat justitieminister. Och vad åstadkom Beatrice Ask under de 8 år hon var justitieminister under Reinfeldts ledning.

   Gilla

 4. Kalle 2022-11-23 / 12:47

  SVENSKA MÄN OCH KVINNOR, STRÄCK PÅ ER. NI KAN OCH SKALL VARA STOLTA ÖVER SVERIGE

  BITTE ASSARMO:(GDS)

  ## Svenska män och kvinnor som kunde ##

  ## Vi svenskar får ofta höra att vi inte har något att vara stolta över. Vissa har till och med påstått att vi är barbarer, och att allt gott i vårt land kommit utifrån. Ingenting kunde vara mer fel. Sverige är en nation som fostrat en rad män och kvinnor vars livsgärningar och uppfinningar haft betydelse för hela världen. Erkänn att det är svårt att föreställa sig en värld utan pacemaker, blixtlås och modersmjölksersättning! ##

  https://detgodasamhallet.com/2022/11/22/bitte-assarmo-svenska-man-och-kvinnor-som-kunde/#more-64491

  Sträck på er svenskar. Ni har gjort hela världen bättre med era många uppfinningar och inte barabari som en del (dumma) politiker påstår!!!

  Gilla

 5. Kalle Kula 2022-11-23 / 12:12

  Ska Johan Persson med skattebetalarnas pengar, rädda IFK Kalmar nu också?

  Gilla

  • Högt hårfäste 2022-11-23 / 14:53

   Det finns pengar till allt!

   Gilla

 6. messkalle 2022-11-23 / 08:16

  Citat: ”Vänsterpartiet sitter ju inte med i pensionsgruppen och kunde gjort en poäng av detta.”
  – Thoralf gör vissa antydningar i inlägget och slutbedömningen blir att många politiker vill bli valda för att få självbekräftelse med pengar och makt. Metoderna att nå dit kan vara många.
  – När jag frågade en politiker hur han skulle rösta i frågan X på väg till mötet hade han inte öppnat brevet *Förslag till beslut

  Gilla

 7. Goliat 2022-11-22 / 22:42

  Otroligt vad många lägenheter i Kalmar som kommer ut nu på Blocket, främst i Snurrom, men även Bergagården, Stamvägen (Djurängen), Kungsgårdsvägen och Varvsholmen.

  Är det överflöd på lägenheter i stan? JP och Akinder pratar ju om att bygga 500/år.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.