USCH VILKEN MÄNNISKA

Idag lyssnade jag på Kvartals intervju med Lena Hallengren. Den är någon vecka gammal. Lena Hallengren har aldrig gjort något fel vare sig som riksdagsledamot eller socialministerom, om man skall tro vad hon säger själv men hon har inget problem med att anklaga alla andra för både det ena och det andra.

Ju längre jag lyssnade på intervjun så kände jag bara en större och större avsky för Lena Hallengren. Var hon sympatisk? Inte det minsta. Var hon lite ödmjuk? Inte det minsta!

Socialdemokraterna har uppenbarligen aldrig svikit ett enda vallöfte som partiet gett i någon valrörelse och Lena Hallengren har själv som minister inte svikit några vallöften. Det är så falskt att blommorna vissnar och klockorna stannar.

Intervjuaren Staffan Dopping lyckades inte ställa en enda riktig motfråga, trots att ”bollen låg på straffpunkten” flera gånger. Han lät bara Lena Hallengren tugga på med sina undanflykter och anklagelser.

När man hör en socialdemokratisk toppolitiker vara så fullständigt full av Bommersviksretorik så tappar jag fullständigt tron på en politiker som Lena Hallengren. Det är så falskt och ohederligt!

Jag hade dock inga större förväntningar på Lena Hallengren. Under valrörelsen vågade hon ju inte ens prata med mig om straffbeskattningen av 57:orna. Hon svarade inte ens på mejl.

Men det ju så de är dessa socialdemokrater! Undrar om hon begriper själv?

Annons

14 reaktioner på ”USCH VILKEN MÄNNISKA

  1. turrim 2022-11-23 / 17:16

    Usch vilka värsta människor! Hitler och nu Putin. Jag hade i dag möjlighet att se stora delar av Chaplins film från 1940, Diktatorn. Tidigare har jag endast sett snuttar som t ex scenen med jordgloben. Filmen finns på SVT Play till 4 dec så jag ska avsätta tid och se från början till slut.

    Det är en fantastiskt ironisk film om det värsta människobrottet i modern tid. Här ligger dagens komiker i lä. Jag sitter hela tiden och översätter filmalias till de verkliga skurkarna. Samtidigt som jag skrattar åt filmens Hynkel = Hitler, så översätter jag till dagens Putin.

    Den filmen borde repeteras i alla länder nu när Putin ska frysa ut de stackars Ukrainaborna som väl kan jämföras med hur Hitler behandlade judarna. För en gångs skull heder åt SVT – om det nu var på allvar när man ser på sändningstiden?

    Gilla

    • Andersson 2022-11-24 / 12:36

      Jag har sett filmen helt nyligen. Jag tror det var på Youtube. Filmen är utan motstycke. Man måste betänka att den producerades i början på andra världskriget.

      Jag fick upp ögonen för filmen när jag råkade hitta en annan av Charlie Chaplins filmen på Youtube. The Kid – Pojken:

      Gilla

  2. Nils Dacke 2022-11-23 / 09:43

    Hallengren är en typisk sossekärring som lever på att rapa ur sig floskler på löpande band. Det finns inget sakligt eller faktabaserat underlag i dessa sossars rapande utan det är bara ett evigt upprepande av åsikter baserade på aktivism och känslor.

    Gilla

  3. Tony 2022-11-22 / 17:03

    Racerflabben är nog en kloning av Annika Strandhäll, båda låter nunnen gå
    så att hjärnan har svårt att hänga med, båda lär ha varit Frissor, och man kan
    undra om det varit i samma salong, dom låter nämligen lika, Är lika oförskämda och förnumstiga!

    Men hur fort dom än snackar kan dom inte skylla ifrån sig, att allt som är
    dåligt och klandervärt i dagens Sverige är uppbyggt och förvaltat av Sossepartiet under många år, men självkritik från den kanten finns inte
    på kartan, och tyvärr finns det allt för många som jamsar med och som
    tror att sossarna idag är samma typ av Sossar som på Erlanders tid !

    Gilla

      • Argus 2022-11-25 / 06:05

        Petra Östergren är nog ingen bra representant för Sveriges kvinnor. ”Östergren har rötter inom den frihetliga vänstern och det anarkistiska kaféet Svarta Månen på Södermalm i Stockholm” Ytterligare en som gått vilse i pannkakan. Östergren befinner sig nog på samma ideologiska nivå som Hallengren och Strandhäll. Kritiken mot framförallt Strandhäll är att slå in öppna dörrar.

        Vad ville Östergren då ha sagt? ”Aktuellt sände ett inslag eftersom regeringen deklarerat att biståndet kunde komma att halveras och ville ge ministrarna tillfälle att ge sin syn på saken. Men ministrarna kunde alltså inte, så de katastrofala följderna som detta kan leda till för världens fattiga fick i stället avhandlas av en ledarskribent samt en företrädare för en biståndsorganisation.”

        Som Hanif Bali yttrade i en debatt med Adaktusson, ”Bistånd är när fattiga i rika länder skänker pengar till rika i fattiga länder.” Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket tillskrivs ofta Gustav Möller och det är precis vad biståndet i nuvarande form är.

        På 1600-talet tillsattes ämbetena med odugligliga ynglingar från adelsfamiljer. Axel Oxenstierna införde krav på duglighet vilket effektiviserade statsförvaltningen enormt. Detta höll i sig fram till 1968 då västvärlden drabbades av en vänstervåg koreograferad av Frankfurtskolan som hade infiltrerat universitet och lärosäten i USA och därigenom vänstervridit den otaliga efterkrigsgenerationen.

        I dag är det viktigare vad du är, eller kanske snarare vad du representerar, än vad du kan. Jämlikhet i mina ögon är lika chanser inte lika utfall som de med rosa starr anser. I ett strikt kompetensbaserat samhälle hade Strandhäll klippt hår och Hallengren indoktrinerat barn. De hade inte varit i närheten av Helgeandsholmen eller Rosenbad.

        Gillad av 2 personer

  4. O` Hyra 2022-11-22 / 16:20

    Lena Hallengren omges av en aura som man… Och här vågar jag inte skriva mer, jag är nämligen glasögonbärare. Ni tror kanske att det ar betydelselöst om man bär glasögon eller inte. Kan så vara i nuläget.

    Men man vet aldrig när makten börjar förfölja glasögonormarna och som i likhet med Pol Pot får för sej att dom är intellektuella och därför utgör ett hot.

    Gilla

  5. tompas11 2022-11-22 / 09:51

    Vilken avskyvärd människa. Tvi!

    Gilla

  6. Christer 2022-11-22 / 09:02

    Nu ser även de 30% som röstat på sossarna varför vi röstat bort dem.
    De är likadana hela bunten .
    Låt dem hålla på med sitt gnäll .
    Det är ett sorts sorgearbete vi tvingas se.

    Gilla

  7. Andersson 2022-11-22 / 08:33

    Lena Hallengren är sig själv och sin Tage närmast.

    Gilla

  8. Ölandsbonde 2022-11-22 / 00:17

    Det är helt fantastiskt att S har mer än 30% i opinionen.

    Elen, maten, drivmedel, räntor och mängder med höjda avgifter.

    Gillad av 2 personer

  9. Lennart Stenkvist 2022-11-22 / 00:02

    Jo så fungerar vänsterns ansikte. Prata skit om andra går bra men att själv åstadkomma resultat som gynnar välfärden, nej, nej, nej, det går inte.

    Lena Hallengren är en typisk modern socialdemokrat. Energin läggs på käbbel istället för att lägga energin på kreativ handlingskraft. Å andra sidan krävs det handlingsförmåga för att uppnå resultat. Lena Hallengrens handlingsförmåga har icke gynnat folkhemmets välfärdssamhälle.

    Gillad av 3 personer

  10. Mats 2022-11-21 / 22:44

    Hur ser man att en sosse ljuger,jo man ser att läpparna rör sig.Som svensktalande från Finland tittade vi mest på svensk TV och Palme var ofta på nyheterna då när jag var i unga tonåren,redan då fick jag en sådan avsky till socialismen som bara växt sig starkare med åren.Jag anser att socialism är ren ONDSKA

    Gillad av 8 personer

Kommentarer är stängda.