9 reaktioner på ”ETT UPPFRISKANDE SAMTAL OM KÄRNKRAFT

 1. messkalle 2022-12-26 / 23:27

  Chang Frick har en tweet dagarna före julafton där han från säker källa informerar att det går att återstarta Ringhals 1 och 2. Det tog bara någon timma och sedan kom de PladderKacklande, synonymt med de Politiskt Korrekta, och attackerade Chang. Vad är det som gör att en god tanke förgörs av de som är godheten själva?
  Vore det inte bra om det fanns tillgång till mer energi och reglerkraft i kraftnätet? Tydligen inte. Jag förstår att Anna Borg, Vattenfalls VD med flera kommer att få extremt höga bonusar i år och varje år framöver. Energilobbyister, sol, vind, vatten och kärnkraft har skapat ett elkaos som gynnar dem själva när svenska elkonsumenter får betala mångdubbelt mer för årets och kommande års elförbrukning.

  Från ett annat håll meddelas; ”De senaste dagarna har man återigen konfronterats med frågan om Ringhals-1 och -2 skulle kunna återstartas. Det är märkligt, vissa frågor försvinner inte. Ringhals vd, Björn Linde, svarar tålmodigt att det är helt omöjligt. Flera faktorer bidrar, man har fraktat bort det mesta av bränslet, drifts-personalen är borta och en hel del komponenter har man börjat montera ner. …..”
  https://www.energinyheter.se/20221222/28156/ledare-det-varas-karnkraften
  – Vem har rätt och vad är sanning? De frågorna är inte viktiga. Ej hellre vem som fattade fel beslut då alla vet vilket parti som vill stoppa all kärnkraft.

  För Sveriges invånare, industri och näringsliv, ni politiker och övriga måste arbeta tillsammans för att Sverige skall få tillbaka säker och billig energiförsörjning.
  J

  Gilla

 2. Anders L 2022-12-25 / 18:06

  Kan ju vara värt att tänka på att skulle minsta lilla hända Ringhals vid en återstart skulle miljöpartiet få vatten på sin kvarn och förmodligen skulle kärnkraften vara död och valet 2026 skulle definitivt förloras (och då skulle kärnkraften vara död oavsett) Så det finns def. anledningar till att inte stresstarta…

  Gillad av 1 person

 3. john k 2022-12-25 / 17:40

  Man blir lite ledsen när man hör Mattias tala. Samma politiska gegga som alla andra. Man hoppas på lite nytänkande och lite jävlar anamma. Fy fan för politiska broilers.
  Men jag ger inte upp. Kärnkraften kan beslutas i morgon. Ingen tvekan. Folkräkningen och tjänstemans ansvar omgående i jan 2023.
  Lite aktion och full fart framåt. Sverige håller på att gå under.

  Gillad av 1 person

 4. Ernest Trasher 2022-12-25 / 16:27

  MBJ gav enl mig bara svar typ goddag yxskaft på frågan om hur lång tid det tar att starta upp Ringhals.Nota Bene.Den springande punkten ÄR.Vill globalisterna Kristersson och Busch verkligen starta Ringhals?

  Gillad av 2 personer

  • onkelbjrn 2022-12-25 / 16:58

   Nu tror ju inte jag att alla kurder är hatiska och våldsamma av sig. Och i dessa folksamlingar som härjat döljer sig söker ett antal vänsterpack från AFA och liknande organisationer som ser sin chans att få härja.
   Läste igår att 31 poliser var skadade . Det är alltid polisen som får ta emot hatet fast det är andra som är orsaken till att oroligheterna började.

   Gilla

 5. Bert Juhlin 2022-12-25 / 15:01

  En skitbra video detta, det var stenhårda puckar rakt in i skrevet på de ansvariga för Sveriges nuvarande elenergidebacle. Se och lyssna, njut av ytterst bra journalistik så som den alltid borde utföras, mao 100% OBJEKTIVT!

  Gillad av 1 person

 6. turrim 2022-12-25 / 14:59

  Förtroendet för Partisekreterare Bäckström till botten. Mundiarré utan saubstans och löften. Klart är att sverigedemokraterna törs inte driva frågan om återstart av Ringhals till kabinettsfråga.

  Gillad av 1 person

 7. janne 2022-12-25 / 10:28

  God fortsättning Thoralf och till ditt idoga arbete.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.