HOPPAS ATT POLLETTEN RAMLAR NED

Jag begriper uppriktigt sagt inte de som kritiserar energiminister Ebba Busch. I synnerhet om de röstade på det blå blocket. Ni förstår uppenbarligen inte hur politiken fungerar eller hur svenska lagar och inte minst EU lägger hinder i vägen för att kunna genomföra snabba förändringar.

Sorgligt att läsa på social medier vad ni skriver och delar. Jag trodde att ni hade mer förstånd. Ni springer omkring som en ointelligent flock och gnäller om det mesta. Vänta till 2025 eller 2026 med er kritik, om inget förändrats till det bättre.

Det finns andra ni borde gnälla på och rikta in er kritik mot. Men det har ni uppenbarligen glömt! Jag påminner er därför om de senaste energiministrarna och hur länge var och en satt på sin post. Hoppas att polletten ramlar ned.

De har ansvaret för dagens elpriser, inte Ebba Busch! Tre socialdemokratiska stolpskott utan kompetens på området, förutom en stor käft!

Annons

24 reaktioner på ”HOPPAS ATT POLLETTEN RAMLAR NED

 1. Nils Dacke 2022-12-26 / 09:51

  När det gäller EU och deras ibland absurda lagar och förordningar så bör vi göra som fransmännen och kanske ytterligare något land. De säger jajamän till allt och sedan följer de ca 50 %, medan godtrogna och naiva Sverige säger jajamän till allt och sedan för att visa omvärlden hur duktiga vi är lägger vi själva på ytterligare pålagor så det blir kanske 120-150 %.

  Gillad av 3 personer

 2. peo 2022-12-26 / 09:19

  Mycket urskuldande för en dömd kriminell partiledare. Beror det på att man själv är dömd för samma brott? Kriminella som håller ihop.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-12-26 / 09:25

   Det är många som sagt sanningen och blivit straffade. I synnerhet i diktaturer! De blir till och med avrättade. Är det ditt lyckorike peo?

   Gillad av 2 personer

  • Lotta 2022-12-26 / 09:57

   Du tycks ju gilla att framhäva de som du anser vara kriminella. Vet inte om det stämmer att du är vänsterpartist? I så fall har du en länk till en lista med dina kriminella partikamrater. Mycket nöje: https://petterssonsblogg.se/?amp=1

   Om det inte stämmer att du är vänsterpartist kan jag ta fram en länk till rätt parti. Återkom gärna med svar på inlägget.

   Gilla

  • Ingemar Ekman 2022-12-26 / 10:50

   @ PEO
   ”Mycket urskuldande för en dömd kriminell partiledare.”
   Den meningen är väl ung. av samma kriminella dignitet som den Ebba har dömts för.

   Gilla

 3. Hemlig X-sson 2022-12-26 / 08:24

  Inför valet 2018 lovade Löfven att alla ska får minst 75% av sin slutlön i pension. Sozzarna skickade till och med ut brev dagarna före valet, med löftet undertecknat av Löfven. Än har det vallöftet INTE uppfyllts, men det är väl ok för sozzarna att bryta sina löften? Många jag känner kommer inte ens upp i 50%!

  Gillad av 2 personer

 4. Hemlig X-sson 2022-12-26 / 08:04

  Vi hade inte haft några problem vi har nu , om det inte vore för de rödgrönas politik de fört i minst 12 år. Ja, jag räknar med Reinfeldtmoderaterna till de rödgröna. De som klagar nu är i de flesta fall rödgröna väljare, som med sina röster sett till att kärnkraften till stora delar lagts ner. De borde rikta sin ilska mot de rödgröna. Det går inte att på 3 månader rätta till det som de rödgröna har lagt årtionden på att förstöra. Vart tog Magdalenas löfte om halverat el-pris vägen. Det stod hon ju och ljög om två dagar innan valet.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2022-12-26 / 08:55

   Jag delar din uppfattning om att även räkna med 2010-2014 som en rödgrön mandatperiod. Alla minns säkert Reinfeldts uppgörelse med Miljöpartiet 2011 om migrationspolitiken, Reinfeldtregeringen gjorde mycket tvärtemot vad Sverigedemokraterna drev för linje, bara för att straffa väljarna som röstade in SD i riksdagen.

   Gillad av 3 personer

  • ivarandersson 2022-12-26 / 09:24

   2010-2014 var en blågrön mandatperiod. Reinfeldt gjorde stora eftergifter till MP för att klamra sig fast vid regeringsmakten. Sedan var det Löfvens tur att göra stora eftergifter till MP för att klamra sig fast vid regeringsmakten.

   Gillad av 2 personer

  • Lotta 2022-12-26 / 09:45

   Jag skulle kalla dem för niljöpartistiska regeringar eftersom det var extremisterna i Miljöpartiet som fick igenom sin politik pga att sossarna ville behålla makten och Reinfeldt straffa SD och dess väljare.

   Gilla

 5. Sven d.ä. 2022-12-25 / 23:30

  Fyra olika partier vann valet och de hade olika vallöften. Inga vallöften är brutna eftersom inget av partierna fick egen majoritet.

  Gilla

 6. 502V8S 2022-12-25 / 21:38

  Problemet är ju det svikna vallöftet, att man lovade ett högkostnadsskydd som skulle vara på plats den 1 november.

  Den återbetalning av flaskhalsavgifter som sägs komma tidigast i februari är visserligen bra, men hjälper ju inte dem som inte klarar att betala elräkningen i januari.

  Frågan är sedan hur de med små marginaler dessutom ska klara elräkningarna för januari, februari och mars.

  Sviker man vallöften får man räkna med kritik, och det är ingen ursäkt att det finns lagar som lägger hinder i vägen. Det skulle man kollat upp innan man gick ut med sitt valfläsk, så det är snarare ytterligare en grund för kritik.

  Mest kritik av alla förtjänar dock förra regeringen som förstört ett av världens bästa elsystem.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-12-25 / 22:10

   Det största problemet anser jag vara att socialdemokraterna för ca ett år sedan inte införde ett system liknande det som Norge använder. Då hade det kunnat användas även av den nya regeringen och förfinats ytterligare för att träffa rätt.

   Sedan gav den gamla regeringen ett uppdrag till Svenska kraftnät som inte var genomtänkt!

   Jag är övertygad om att det kommer ytterligare lösningar och mer pengar.

   Dessutom tror jag att alla elbolag kommer erbjuda förlängd sista betalningsdag om Försäkringskassan börjar betala ut elstödet i februari.

   Gillad av 1 person

 7. tompas11 2022-12-25 / 20:37

  Om det är EU som lägger hinder i vägen för en svensk energipolitik och om vad som är bäst för svenskarna och Sverige så får väl Sverige lämna EU. Sverige och svenskarna måste sättas i första rummet, inte EU:s galna tyckanden och tänkanden! Varför vara medlem i EU när de ideligen sätter käppar i hjulet?

  Gillad av 5 personer

  • onkelbjrn 2022-12-25 / 23:08

   Ja, varför är vi medlemmar? Vi ska nog vara medvetna om att det kommer att komma fler tokigheter nerifrån Europa. EU kniper sakta men säkert åt sig mer makt från nationalstaters. Än har man inte tagit hela skattebiten. När det är gjort har man så gott som hela bestämmandebiten över Sverige.

   När det gäller elmarknaden hade vi en ganska stabil elförsörjning med låga priser, Men det gillades inte av EU som tvingade Reinfelds regering att förändra den svenska elmarknaden och man införde de elområden vi har idag samt att vi nu exporterar el ner till Europa även fast vi själva måste importera, vilket vi gör från bla Norge. Elen köps och säljs på en elbörs, där priserna sätts efter tillgång och efterfrågan

   Gillad av 2 personer

 8. Lennart Stenkvist 2022-12-25 / 20:07

  Toker: Jag vill åstadkomma försämringar och skador, gärna på nolltid.
  Kloker: Jag vill åstadkomma förbättringar, men det tar längre tid att läka skadorna.

  Gilla

  • Ulrika Halvordsson 2022-12-26 / 09:08

   Ja alla som renoverat ett hus vet att det går fort att riva ner men är betydligt mer tidskrävande att göra nytt.

   Gillad av 1 person

 9. Ernest Trasher 2022-12-25 / 18:57

  Att du inte förstår kritiken mot EBT beror på att du inte förstår vad hennes jobb är.Hennes jobb är som Marcus Allard och Johannes Frick säger är att EBT som ägare ska peka med hela handen och meddela vad vattenfall ska göra.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-12-25 / 19:05

   Det är ju det hon gjort och det som finns i Tidöavtalet! Och precis det hon fått kritik för att hon inte skall säga vad Vattenfall skall göra.

   Gillad av 5 personer

   • Bosse S 2022-12-25 / 21:56

    Hon borde svara högt och tydligt på kritiken, att som representant för ägaren är det hon som bestämmer.
    Mp lyckades ju tvinga fram sina önskade förändringar med hänvisning till ägarskapet, så varför inte denna regering.
    Vi kan inte vänta mycket längre till.
    Den ekonomiska situationen blir bara sämre och sämre med ockerpfiser på elen.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-12-25 / 22:13

    MP gick inte genom media. Man gjorde det lite vid sidan om och bytte ut styrelseledamöter i Vattenfalls styrelse. Ägardirektiven skall ju skrivas om och det kommer bli förändringar i det som gäller Vattenfall men allt kan inte göras på en gång och förhastat.

    Gillad av 1 person

 10. ivarandersson 2022-12-25 / 18:36

  Farmanbar lovade billig el i hela landet inom två år från havsbaserad vindkraft. Eller var det en lögn för att behålla regeringsmakten?

  Gillad av 2 personer

 11. Karl 2022-12-25 / 17:44

  Helt rätt. Hur många puckon finns det 🥊

  Gillad av 2 personer

 12. turrim 2022-12-25 / 17:36

  Lyssna på Elsa Widding på Samtiden: ‘Sparka Vattenfalls ledning – ”Rena Lekstugan”.

  Det är som Thoralf skriver Baylan, Ygeman och Farmanbahr som är anvariga för att regeringen har tillsatt Vattenfalls chefer. Ledare som godkänts av Miljöpartiet.

  https://samtiden.nu/

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.