DAGS FÖR ANNA OCH LOTTA ATT LÄMNA

Jag kan bara konstatera att flera viktiga svenska myndigheter och statliga bolag idag styrs av personer, starkt influerade av klimatalarmismen och IPCC:s propaganda. Personer som inte sett till Sveriges bästa utan personer som i sin strävan efter att vara politiskt korrekta, fullständigt gått vilse i sina uppdrag.

Eftersom jag tror att det är just IPCC, klimatalarmismen och den tidigare rödgröna regeringen och då framför allt Miljöpartiet som dessa personer uppenbarligen strävat efter att tillfredsställa så anser jag att dessa personer inte är lämpliga att fortsätta på sina befattningar. Allmänhetens förtroende är förbrukat. Att det dessutom handlar om två kvinnor är egentligen inte förvånande då de ofta styrs av känsloargument, istället för hårda fakta.

De har ett stort ansvar för den negativa utvecklingen av elenergisituationen och elprissituationen i vårt land, även om deras företrädare även har ett delansvar. De har båda varit för svaga för att stå upp mot politikerna i regering och riksdag.

Jag tänker på Vattenfalls verkställande direktör Anna Borg och Svenska Kraftnäts generaldirektör Lotta Medelius-Bredhe, de har genom praktisk handling visat sig inte vara kompetenta det ansvar som de fått. Om den nya regeringen med statsminister Ulf Kristersson och energiminister Ebba Busch menar allvar med sitt paradigmskifte så är det nu dags att byta ut Anna Borg och Lotta Medelius-Bredhe mot någon som vill svenska folkets bästa.

Med andra ord Sverige först!

Lyssna på Kaliber om kraftverket som försvann.

https://sverigesradio.se/embed/episode/2038688

Annons

12 reaktioner på ”DAGS FÖR ANNA OCH LOTTA ATT LÄMNA

 1. Tony 2023-01-02 / 15:00

  Vem sade att allt skulle bli bättre med lika delen kvinnor som män, dom är minst lika giriga som dom allra girigaste männen ?
  Idag finns nästan övervikt av kvinnor på dom flesta ställe,men blev det bättre?

  Personligen så struntar åtminstone jag i ifall nio av tio är kvinnor, bara
  det är dom bästa? Man kan inte kvotera in dugliga chefer så att resultatet
  blir bättre om chefen är kvinna! Det är inte det samma som att det inte
  skulle finnas dugliga kvinnor, men dom, såväl som män måste gå den
  långa vägen på grund av sin kunskap, och inte på grund av politisk
  tillhörighet!

  Gilla

 2. Lennart Stenkvist 2023-01-01 / 19:22

  Totalt ointressant om det är hona, hena eller hane. Allra viktigast är att äga gedigen
  kompetens. Om man plockar bort alla inkompetenta politiker och myndighetspersoner blir det tomt i skafferiet och arbetslösheten skulle stiga till katastrofal nivå.

  Folkhemmets välfärdspolitik är den enda räddningen för Sverige. Risken finns att det kan vara försent.

  Gilla

 3. stigrydmark 2022-12-31 / 12:27

  Jag är generellt inte emot kvinnur, men…? Jag undrar om det är flera än jag som ofta blir förvånad när man tittar på nyheter. Den ena genaraldirektören efter den andra dyker upp och alla är kvinnor. Myndigheterna har jag knappast hört talas om. Spontant brukar jag då fråga mig själv om alla dessa kvinnor fått jobbet på egna meriter. Handlar det om kvoteringar? Korruption? Har de verkligen alla lämpliga kvalifikationer och bakgrund? Uppriktigt sagt så tvivlar jag.

  Gilla

 4. Andersson 2022-12-30 / 18:30

  Stor vattenläcka i Karlskrona. Beror på väderspänning eller klimatförändring. Simhall stängd hela dagen på grund av översvämning.

  Gilla

 5. O` Hyra 2022-12-30 / 17:44

  Ett samhälle som hänger sig åt inkvotering av etniska minoriteter och kön istället för kompetens kommer på sikt att raseras och gå under.

  Gillad av 3 personer

 6. Damien Thorn 2022-12-30 / 15:17

  något paradigmskifte blir det nog inte med tanke på att skatter på el höjs efter nyår. då har man som politiker mist all koppling till verkligheten.

  Gillad av 2 personer

 7. janne 2022-12-30 / 14:09

  Jag kan undra hur h-e dessa överbetalda odugliga kärringar kan hamna på dylika poster,men man
  behöver inte tänka så länge,dom har ju en fördel som inte män har,och dom vet att utnyttja den.
  Det är väl den största förklaringen att det blivit som det har blivit.Gott nytt år allesammans som läser
  Thoralfs eminenta och grävande sakliga blogg.

  Gilla

   • janne 2022-12-30 / 18:12

    Bland annat men det finns överallt i både stat och kommuner,annars skulle det inte se ut som det gör.

    Gilla

 8. turrim 2022-12-30 / 13:33

  Generaldirektör Lotta avbröt upphandlingen då det bara kom in ett anbud. Hon borde veta, att det är inte lönt att ens starta en upphandling då det endast finns ett effekfullt kraftverk kvar i söder längs västra stamlinjen.

  Kostnaden kan därför endast jämföras med kostnader för samhället vid storskaligt avbrott vid effektbrist i fredstid. Därtill kommer rikets säkerhet i krig och vad det måste kosta. En sådan kalkyl borde avkrävas Lotta.

  Gillad av 1 person

 9. tompas11 2022-12-30 / 10:39

  Att den nuvarande regeringen ledd av Ulf K skulle byta ut Anna B och Lotta M tror jag inte ett smack på, samtidigt som de har fräckheten att tala om ett paradigmskifte.

  En sanning är att denna nya regering är precis lika klimatalarmistisk som den föregående. Finansminister Elisabeth S säger att regeringen jobbar stenhårt och ambitiöst för att nå alla klimatmål. Är det måhända därför som de höjer elskatten den 1/1-23 och dessutom planerar för en ny elskatt för elproducenter, som vi konsumenter i slutänden tvingas betala. M gick till val på att avskaffa flygskatten, nu gör man tvärtemot och höjer flygskatten. Skatten på plastpåsar skulle tas bort vid en valvinst, men den är såklart kvar och någon förändring väntas inte. Hur många vallöften ska man lyckas bryta på kortaste möjliga tid kan man fråga sig.

  Gillad av 7 personer

  • SasjaL 2022-12-30 / 13:43

   Man kanske försöker att slå det nyliga socialdemokratiska rekordet i brutna vallöften (alla under två mandatperioder), men det förutsätter att man gör helt tvärt om i de flesta fallen och inte bara nöjer sig med några få.

   Gilla

Kommentarer är stängda.