10 HELSIDOR I BAROMETERN

Jag tror väldigt många blev förvånade när man idag öppnade Barometern för att läsa lite nyheter när läsarna mötes av 10 helsidor om sverigedemokraten Mattias Bäckström Johansson. Inte ens kungen har fått 10 helsidor.

Trots 10 helsidor så var det väl knappast några direkt kritiska frågor till riksdagsledamoten. Undrar vad andra lokala politiker tänker om detta jättereportage om MBJ. Journalisten hade följt MBJ under tre dagar i Stockholm under hösten. Socialdemokraten och fd. ministern Lena Hallengren har aldrig varit i närheten av samma uppmärksamhet i Barometern.

Undrar om redaktion haft dåligt samvete för att man bevakat SD för lite tidigare och i den senaste valrörelsen?

Under alla sina 16 år i politiken som förtroendevald, varav 8 år som riksdagsledamot har MBJ aldrig sagt eller skrivit något kontroversiellt som fått rubriker. Hur skall man bedöma det?

Annons

7 reaktioner på ”10 HELSIDOR I BAROMETERN

 1. O` Hyra 2022-12-30 / 07:31

  Tack vare Mattias Bäckström har jag kunnat sluta med sömnpiller!

  Gilla

 2. turrim 2022-12-30 / 07:12

  Jag hörde Markus Allard och Chang Frick diskutera energikrisen (YouTube?). Intressant. Sedan ringde man MBJ och ställde konkreta frågor men fick långa flosklersvar. Intervjuarna himlade med ögonen och flinade. Så även jag.

  Här hade MBJ chansen att framlägga SDs energipolitik. Det klarade eller vågade han inte.

  Gillad av 1 person

  • Huvaligen 2022-12-30 / 09:00

   Men Chang Frick, som ju verkligen inte sprider positiva omdömen om politikerna, sammanfattade intervjun (som sändes i SD-kanalen RIKS) med att han bl a känner MBJ som en väldigt ”seriös kille” och yrkeskunnig i energi- och kärnkraftsfrågor samt att han är en erfaren politiker som vill driva på återstart av Ringhals 1 o 2

   Gilla

 3. messkalle 2022-12-30 / 04:23

  En gissning från valunderättelser, då och nu, är att MBJ spelar Fia med Knuff, påverkar, knuffar bort de som står i vägen för hans väg mot toppen. Som ersättare till Jimmie blir han en Annie Löfvare som sänker SD. Det rätta är välja två kvinnor (Stegerud och Widding) på tronen. Då kommer svenska kvinnor att rösta på SD.

  Gillad av 1 person

  • Huvaligen 2022-12-30 / 09:34

   På tronen? Varför inte Henrik Vinge, född 1988 i Järfälla, jurist (som f ö hunnit med att arbeta på kriminalvårdsstyrelsen) och är Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen? Det blev han sannolikt inte utan Åkessons knuff och en långsiktigt bakomliggande orsak.

   Widding är bra, men ingen politiker. Stegerud? Fantastisk och utan tidigare politisk erfarenhet knuffades hon direkt in som EU-parlamentariker för några år sedan. Sannolikt Åkessons val med knuff. Och MBJ är partisekreterare p g a Åkessons knuff och inte p g a att MBJ skulle bli någon kaffebryggande kontors-Fia precis.

   Och Åkesson själv då? Han har mycket kvar! Men under tiden ser han till att SD inte står och faller med honom.

   Gillad av 1 person

 4. onkelbjrn 2022-12-30 / 02:59

  Det brukar ju heta att man ska vara rädd om den hand som föder en. Det är väl inte som så att man börjar bli oroliga att presstöden ska ändras.

  Gillad av 1 person

 5. Gott nytt år! 2022-12-30 / 00:18

  Man ska bedöma det som att han är väldigt rädd om sitt arbete och att han till 100 % rättar sig efter partiledningen. Han tycker som de andra i partiet tycker (om jag får gissa).

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.