ETT SKITÅR

Putins krig, rekord i dödsskjutningar, superinflation, rekord i energipriser, rekord i drivmedelspriser och dessutom börsras. Inget annat än ett riktigt skitår.

Det enda som borde vara positivt är regeringsskiftet efter valet men den nya regeringen har väldigt mycket att bevisa och starten har varit minst sagt tveksam.

2022 har verkligen inneburit ett paradigmskifte men inte på det sätt som nya regeringen tänkt sig. Kan nu 2023 bli ännu sämre?

Ja, tyvärr finns det faktiskt en ganska stor risk för det. Putins krig kan eskalera och dra in Belarus/Vitryssland i kriget och NATO kan bli än mer inblandade. Vad galningen i Kreml kan hitta på om Ukraina fortsätter att vinna mark vet vi inte. Kärnvapen?

I Europa förutspår de flesta ekonomer att vi får en lågkonjunktur, vilket sannolikt innebär att börsen kan sjunka ännu mer under 2023.

Först pandemin och sedan krig och energikris. Hela 2020-talet har varit ett skitdecennium, så här långt. Måtte det ta slut snart! Vem bär skulden? Putin och en massa naiva politiker som lyssnat för mycket på globalister och IPCC.

34 reaktioner på ”ETT SKITÅR

 1. Kenny 2023-01-03 / 22:30

  Ja verkligen ett dåligt år, men så har det nog varit sen 2006-2008 när all skit i Sverige eskallerade, jag är iallafall inte ensam om den åsikten. Vet inte fakta men hörde att 2,1 milj uppehållstillstånd delats ut sen år 2000. Många säger ju att börsen kommer alltid igen, vi får se. Jag har lagt in några kroner här o där o försökt täppa till bolagen som rasat mest.

  Har inget hus längre men lider med husägare som som går ner sig med elpriserna. Vi får hoppas på ett ljus i mörkret! Nu får det bli lite vinterservice på veteran pickupen. En V8 motor utan katalysator kan provocerea vilken MP mupp som hellst till vansinne om den får gå 30 min. Det är alltid tillfredställande att provocera byråkrater hellst från transportstyrelsen och miljöpartister.

  Gott Nytt År

  Gilla

 2. Cosmik Debris 2023-01-02 / 19:22

  Aftonbladet: ”Lantisheroinets” dödsgrepp om Karlshamn. Kopplas till ett tiotal dödsfall i staden

  ”Polisen har en tydlig uppfattning av vilka som styr Oxy-försäljningen i Karlshamnområdet. Det rör sig om ett fåtal huvudaktörer som har släktband, och förgreningar till Malmö.”

  ”släktband”. Ständigt dessa släktband. Är det negrer, muslimer, zigenare eller araber?

  Jag sätter en slant på muslimer.

  Gillad av 1 person

 3. O` Hyra 2023-01-02 / 17:47

  Dag Hammarskiöld var en obegriplig, uppblåst typ.
  Till slut sprack han.

  Gilla

 4. O` Hyra 2023-01-02 / 17:13

  Det är inte en mänsklighet att skaffa en massa ungar utan att kunna försörja dem.. Utom i Sverige. Mina ungar är dina ungar…? hela världens ungar.

  Gilla

 5. J B Doe 2023-01-01 / 21:47

  OT: Apropå de som kastade sten mot polisen och friades eftersom de hävdade att de inte siktade på poliserna. Om de hade träffat en polis, kunde de ju hävda att detta var en ”miss”. De var ju bara ute och kastade lite sten som ett tidsfördriv.
  Notera att samma resonemang kan användas om de som skjuter och eventuellt träffar en polis. Det är med andra ord från och med nu fritt fram att beskjuta ordningsmakten

  Gillad av 2 personer

  • tompas11 2023-01-02 / 08:02

   Polisen var utrustad med skjutvapen och muslimerna var utrustade med stenar. Utgången mellan dessa båda grupper torde vara given, i alla fall på papperet. Vilka fick backa? Tänk tanken om muslimerna varit 1 miljon till antalet. Vilka hade fått backa?

   Gilla

   • Sven d.ä. 2023-01-02 / 08:14

    Är inte muslimerna en miljon till antalet.

    Gillad av 1 person

  • tompas11 2023-01-02 / 19:09

   Jo det är de säkert och när denna miljon börjar kasta sten på de som skjutvapen så backar..?

   Gilla

 6. Sven d.ä. 2023-01-01 / 18:23

  2023 har förutsättningar att bli ett skitår. Inflation. Höjda skatter. Håller Tidöavtalet? Ryssarna vinner, säkert skönt för befolkningarna i de båda länderna att inte ligga i krig. World Economic Forum kommer säkert att ställa till det. US dollarn kan förlora sin roll som petrodollar och världsvaluta. Kommer USA att ta till hårdhandskarna, krig i Mellanöstern.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2023-01-01 / 18:40

   Jag tror inte Ryssland kan vinna, de har redan förlorat. Tar de dessutom till kärnvapen är vi alla förlorare. Putin borde söka sig till förhandlingsbordet och acceptera att landets arme och flygvapen inte håller måttet.

   Gillad av 3 personer

   • Sven d.ä. 2023-01-01 / 20:46

    Det jag saknar att parterna inte önskar fred, eller åtminstone fredssamtal. Vem skulle kunna medla? Alla verkar ha sin del i det hela. Tidigare så ställde gärna Sverige upp som medlare, men det går ju inte inte när vi har levererat vapen till ena parten. Vem kan medla? I en lyckad och framgångsrik förhandling så bör bägge parter ha vunnit något, eller vunnit något som är bättre än att fortsätta strida. Den stora frågan är vem som kan gå in som medlare?

    Gillad av 2 personer

   • Ölandsbonde 2023-01-01 / 21:30

    Minskavtalet finns/fanns ju. Tyskland-Ryssland-Frankrike och Ukraina kom överens. Synnerhet i det andra avtalet. Minns vilka som inte gillade det!

    Gillad av 1 person

   • O` Hyra 2023-01-02 / 17:01

    Vi får nog se fram mot en konfrontation mellan USA och NATO på ena sidan och Ryssland och Kina på den andra. Detta kommer att urarta till ett fullskaligt kärnvapenkrig där ingen vinner.

    Allt har sitt ursprung i Gorbatjovs/Sovjets godtrogenhet/kollaps som Nato utnyttjade för att flytta fram sina positioner allt längre österut.

    Gilla

  • Gunnar Karlsson 2023-01-01 / 19:04

   Turrim,

   Jag är helt enig med dig, det är så vansinnigt absurd så jag misstänker instinktivt att Per Bolund är den skyldige.

   Om detta hade hänt i Frankrike hade gatorna varit i fulla av upphetsade människor som släpat de skyldiga politikerna till Giljotinerna.

   //Gunnar

   Gilla

 7. Kalle 2023-01-01 / 15:45

  YTTRANDEFRIHET??!!

  BITTE ASSARMO: Det Goda Samhället , DGS. skriver

  ## En betraktelse över året som gått##

  ## Idag är det nyårsafton, och med den kommer löften om ljusare tider. I alla fall ljusare i bemärkelsen längre dagar. När det gäller det mentala tillståndet i Sverige är jag mer tveksam. Jag försöker se positivt på framtiden, men det är så mycket som är skevt i landet jag lever i att det blir allt svårare. När jag ser tillbaka på 2022 ser jag en rad företeelser som är oerhört provocerande för alla oss som tror på ett demokratiskt samhälle, och mest oroväckande är den allt mer nonchalanta synen på yttrandefriheten. Högt uppsatta politiker såväl som ledarskribenter på de största plattformarna tycks numera nicka bifall till villkorad yttrandefrihet. Och det är riktigt, riktigt illavarslande.##

  ##Krav på villkorad yttrandefrihet kommer även från politikerna, inte minst från Morgan Johansson som jobbade stenhårt för censur under sin tid som minister. ##

  https://detgodasamhallet.com/2022/12/31/bitte-assarmo-en-betraktelse-over-aret-som-gatt/#more-65882

  Håller vår omhuldade och omskrutna yttrandefrihet på att schakras bort???

  Blir 2023 året då yttrandefriheten begränsas sååå mycket att den blir obefintlig!!!

  Gillad av 4 personer

  • Ölandsbonde 2023-01-01 / 21:38

   Jag har undrat vad som menas med ”Rättstat”. Ungern och Polen har ju inte det, som alla vet.
   Nu vet jag. Att kasta sten mor poliser är inget brott. Det behövs bevis för att de försökte träffa.
   Att peppra en lägenhetsdörr med automatvapen så att en gammal man, som råkade vara få fel plats vid fel tillfälle, är inte så farligt. Har man inte fyllt 15 år s¨å får man gå hem. Hoppas polisen i alla fall sa ”aja baja”, medan pizzan åts.
   Så ska det vara i en rättstat. Bra att veta. Skäms ungrare och polacker som inte har en rättstat. Fy på er.

   Gillad av 1 person

   • O` Hyra 2023-01-02 / 17:57

    Och dessutom gör sådana här siter en fara för det allmänna rättsmedvetandet.
    Jag är numera fullständigt emot gruppvåldtäkter, förnedringsrån och terrorism….

    Gilla

 8. Kalle 2023-01-01 / 13:46

  NOSTRADAMUS FÖRUTSÄGELSER FÖR ÅR 2023

  ##
  Ett stort krig, ekonomisk ruin och klimatkatastrof… franska astrologen Nostradamus från 1500-talets dystra förutsägelser för 2023
  Av LAURENCE DOLLIMORE FÖR MAILONLINE

  Världen står inför ännu ett ”stort krig” och ekonomisk ruin 2023 – åtminstone enligt 1500-talets astrolog Nostradamus förutsägelser.

  I sin berömda bok ”Les Propheties”, publicerad 1555 och med 942 poetiska verser, kända som quatrains, sägs fransmannen ha förutspått framtiden.

  Nostradamus tros av vissa ha förutspått 9/11, förödelsen orsakad av den globala uppvärmningen, uppkomsten av Adolf Hitler och till och med framstegen inom AI-teknik.

  Läkaren, som beskrivs som ”Domdomsprofeten”, inspirerades av bibliska texter och sina egna erfarenheter av pest, med sina förutsägelser fokuserade på svält och sorg.
  ##
  Källa: Mail on Line

  Översättningsmaskin Google

  Gillad av 1 person

  • Mats 2023-01-01 / 17:25

   Det kommer inte bli ett skvatt bättre med nya regeringen nu när de själva sitter vid köttgrytorna så skor de sig själva och sölar bort våra skattepengar

   Gillad av 1 person

  • Ölandsbonde 2023-01-01 / 21:42

   Nostradamus är bara trams. Läs boken själv så ser du! Hans dimmiga verser kan tolkas precis som man vill, och man känner sig smart i sin efterklokhet.

   Gilla

 9. Karl 2023-01-01 / 13:13

  Man undrar ibland hur .detta ska sluta, ju längre de sitter med i Riksdagens 4 klöver så verkar det bara som om det enda som är viktigt är deras matintag och runda magar, funderar dom inte på att röra på sig ibland men det kan ju vara hälsosamt, skulle gärna köra lite träning med dessa herrar och kanske damer. Ja visst ja, de jobbar ju för folket och Sverige så de har väl inte tid för sånt. Bra betalt och allt serverat, när får vi gamlingar ta del av sådant ?

  Gillad av 2 personer

 10. Goliat 2023-01-01 / 10:39

  Tyvärr tror jag inte detta blir bättre! 🤔

  Gilla

  • Hans 2023-01-01 / 12:20

   Ett dåligt år väl men borde du verkligen använda ordet ”skit” Thoralf?

   Det är väl modernt nuförtiden men säger
   det en del om tidsandan
   också?
   – Erich Fromm hade visst reagerat på den nutida benägenheten för folk att använda ordet skit och inte positivt!

   Hans

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2023-01-01 / 12:33

    Sedan är jag också 57:a som staten kommer stjäla pengar av genom en förhöjd skatt under 2023 och beslutet togs av riksdagen 2022. Ja, det var ett riktigt skitår för mig.

    Gillad av 1 person

   • Huvaligen 2023-01-01 / 13:47

    Ordet ”skit”?

    Får jag som ersättningsord föreslå det vackra skånska ordet ”mög”? Vill en skåning dessutom ytterligare förstärka uttrycket mög, används ofta ”räligt mög” eller t o m det ännu starkare uttrycket ”riktigt räligt mög”.

    Jag kan också vittna om att jag i trakten av Vombsjön med angränsande kommuner såsom Blentarp, Lövestad och från den i litteraturen kända kommunen Vollsjö, även hört en lång ramsa som jag uttydde till ”riktigt jävligt räligt mög”. Men vid det tillfället är jag övertygad om att tungan slant, vilket sannolikt kan hända även för en skåning vid speciella situationer och utan att denne biter sig i tungan.

    Gillad av 1 person

   • tompas11 2023-01-02 / 16:43

    Skit är skit och snus är snus, var det visst någon som yttrade eller i varje fall något liknande vill jag minnas.

    Gilla

 11. ivarandersson 2023-01-01 / 10:30

  Dödsskjutningen i Vällingby var den 63:e under 2022.
  Nytt rekord efter den rödgröna regeringens 8 år vid makten. Magdalena Andersson och Morgan Johansson satt i regeringen under alla dessa 8 år.

  Gillad av 1 person

  • tompas11 2023-01-01 / 12:02

   Ja och oppositionen satt på sina händer. Det finns tyvärr inget som talar för att den nya regeringens politik kommer att göra skillnad.

   Gillad av 1 person

   • ivarandersson 2023-01-01 / 16:35

    Det verkar att bli en del lagändringar som underlättar polisens arbete och ökar risken för kriminella att dömas och straffas.

    Gillad av 1 person

   • tompas11 2023-01-01 / 18:54

    Jaha och hur många år dröjer det tills dessa lagändringar vinner laga kraft? Angående domstolar och straffskalor så är ju dessa ett skämt som det ser ut nu.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.