FÖRNEKAREN WOLODARSKI

När man läser denna tweet från chefredaktör Peter Wolodarski så förstår man att självinsikten inte ens existerar hos Dagens Nyheters ledargestalt. Är det någon som kan kallas för just förnekare så är det Peter Wolodarski.

Jag skrev ett svar till chefredaktör Peter Wolodarski.

DN och Peter Wolodarski har under hela sin tid på DN förnekat invandringens konsekvenser. Inte ens idag när han borde veta att ca 98 procent av de som skjutits till döds i gängkonflikter (58 personer) under 2022 har utländsk bakgrund, så skriver man sanningen om dessa gängkriminella i Dagens Nyheter.

Det kallar jag att förneka både verkligheten och sanningen, Peter Wolodarski!

Annons

36 reaktioner på ”FÖRNEKAREN WOLODARSKI

 1. Tony 2023-01-05 / 14:10

  Wollodarski är inte ensam om att ha en sådan position, dom är lögnare
  större delen av alla chefsredaktörer, inte minst Adtonlögnens,!

  Gilla

 2. Lennart Stenkvist 2023-01-05 / 07:34

  Skyll inte allt på invandrarna.
  Glöm inte bort att den negativa samhällsutvecklingen har skapats genom ansvarslös politik. Några av de mest skyldiga är Carl Bildt (M), Fredrik Reinfeldt (M), Stefan Löfven (S), Magdalena Andersson (S), Annie Lööf (C) och språkrören inom MP. Sen får man inte glömma bort okunskapens väljare som röstat på dessa partier.

  Gilla

  • tompas11 2023-01-05 / 09:46

   Kommer gatuvåldet att minska om vi sätter de skyldiga politikerna i fängelse?
   Eller. Kommer gatuvåldet att minska om vi sätter invandrarna i fängelse?

   Gilla

   • Tony 2023-01-05 / 14:03

    Det kommer att minska ifall man skickar hem flergångsförbrytare och
    drar kraftigt ner på importen av nya.
    Sen borde det inte vara omöjligt att återkalla ett medborgarskap om
    individen inte sköter sig!

    Gillad av 1 person

 3. Cosmik Debris 2023-01-04 / 22:28

  👍😊

  Gilla

  • tompas11 2023-01-04 / 23:34

   Ja precis så om inte massiva utvisningar börjar tillämpas.

   Gilla

 4. turrim 2023-01-04 / 17:49

  Jag bodde några år i Stockholm och prenumererade på DN. Det var när Olof Lagercrantz var ansvarig utgivare. Han var egentligen endast chefredaktör för kulturen, men alla sidor hade en maoistisk inriktning. Jag sa upp prenumerationen efter några månader och övergick till SvD (som nu bakom betalvägg också tycks ha deklinerat – tacksam för att jag har kunnat lämnat gangsterstaden).

  Nu kan jag bara läsa om Wolodarski och DN på olika bloggar. Det är sorgligt. Olof Lagercrantz var vad jag begrep ändå ärlig och rak i sin maoism.

  Det värsta om Wolodarski läser jag i dag på Samnytt om hur han med sina Bonnierpengar pressar en ekonomiskt svag men godkänd liten konkurrent på pengar genom en märklig dom i HD. Alla staligt subventionerade media håller tyst och hoppas på att alla oberoende medi ska tystas.

  Gillad av 3 personer

  • Gunnar Karlsson 2023-01-04 / 19:57

   TURRIM,

   Nu satte verkligen tummen på två riktigt ömma och vidriga punkter, nämligen Bonniermonopolet och miljardsubventionerna till slaskmedia, varför debatteras dessa odemokratiska bölder nästan aldrig ??

   //Gunnar

   Gillad av 3 personer

 5. stigrydmark 2023-01-04 / 15:59

  För USA är amerikanska intressen det överordnade, för Wolodarski agendan.
  Därför kan DN alltid bortse från verkligheten. Den man man alltid köra över
  med alla medel.

  Gilla

 6. anders gs 2023-01-04 / 15:11

  Thoralf, din kommentar finns inte kvar? Peter raderade den?

  Gillad av 1 person

 7. anders gs 2023-01-04 / 15:09

  Thoralf, tror du det kommer bli fler dödsskjutningar i år?

  Gilla

  • Thoralf A 2023-01-04 / 16:56

   det får framtiden utvisa men jag skulle inte bli förvånad om det blir så.

   Gilla

 8. villvaraanonym 2023-01-04 / 14:52

  Jag tror att Wolodarskis syfte är att inte peka ut en viss grupp invandrare — vilket inte är detsamma som att anta att han ”förneka[r] både verkligheten och sanningen” som Thoralf A skriver —, som därmed skullle få dåligt rykte och vara grovt generaliserande [*].

  Samma bedömning gjorde Sveriges Television slutet av sändningen under Valdebatten 2018:

  2018-09-08 SVT Nyheter
  ”SVT tar avstånd från Åkessons kommentar.”

  (Åkesson, SD: –” ‘Bara invandrare får jobb så kommer allt att lösa sig’ – det har de [SD:s meningsmotståndare] sagt hela tiden. Det händer inte, det blir inte så. Därför måste man ställa frågan varför det är så svårt för de här människorna att få jobb. Det är för att de inte är svenskar. De passar inte in i Sverige och då är det svårt att få jobb”)

  – ”SVT tog senare, i slutet av sändningen, avstånd från kommentaren eftersom den strider mot demokratiparagrafen i radio- och tevelagen. Det har fått Sverigedemokraterna att rikta kraftig kritik mot kanalen.”

  Eva Landahl, programchef:
  – ”Att invandrare pekas ut som en grupp [stor arbetslöshet hos invandrargrupper] som inte är svenskar och inte passar in i vårt land är ett grovt generaliserande uttalande.”

  [*]
  Angående att grovt generaliserande av vissa invandrargrupper resonerar Allan Ekström (M) i motion 1984/85:346 ”Ändring i 41 § utlänningslagen” följande (vilket är ett perspektiv som varken Wolodarski eller SVT har tänkt på):

  – ”Skall utlänningar som begått allvarliga brott ha lova att bo kvar i vårt land eller har de genom brottet förverkat sin rätt härtill? Det är en fråga av central betydelse för oss svenskar.”

  – ”En sådan ordning skulle också vara till fördel för alla här bosatta utlänningar som är laglydiga och som gärna vill rota sig i Sverige. För dem bör det vara angeläget att ej bli sammanblandade med kriminella landsmän. Härigenom motverkas uppkomsten av motsättningar mellan hitflyttade utlänningar och oss infödda svenskar.”

  Gilla

  • Thoralf A 2023-01-04 / 16:56

   Det råder ingen tvekan om att 98 procent av de dödsskjutna under 2022. Det är fakta och ingen generalisering!

   Gillad av 4 personer

   • ivarandersson 2023-01-04 / 18:35

    Jag förstår att VILLVARAANONYM inte vill stå för att han inte vill se verkligheten.

    Gillad av 1 person

   • villvaraanonym 2023-01-06 / 11:48

    Möjligen missförstod jag Thoralf A:s text då jag syftade på förövarnas etnicitet och inte offrens, vilket jag tror Wolodarski skulle nämna. Alltså, att invandrare är de som drabbas hårdas av det invandrade våldet (det sista skulle han förmodligen inte nämna, möjligen för att inte generalisera).

    Och, mitt perspektiv var något kryptiskt, då jag ansåg att Wolodarski (eller bl.a. SVT) inte förstår att invandrare skulle tjäna i anseende på att invandrares överrepresentation som förövare påpekas (vilket vissa invandrare gör), när jag citerade Allan Ekströms (M) motion från ”1984” (se där! ett förutseende?)…

    ”En sådan ordning [utvisning] skulle också vara till fördel för alla här bosatta utlänningar som är laglydiga och som gärna vill rota sig i Sverige. För dem bör det vara angeläget att ej bli sammanblandade med kriminella landsmän. Härigenom motverkas uppkomsten av motsättningar mellan hitflyttade utlänningar och oss infödda svenskar.”

    … eftersom det skulle ge dem anledning att hålla ögonen på individer ur sin egen sort.

    Gilla

   • Thoralf A 2023-01-06 / 14:55

    Klanen är viktigare än lagen.

    Gilla

   • villvaraanonym 2023-01-06 / 12:03

    [Till ”IVARANDERSSON”: Anledningen till att jag har valt att vara anonym är att jag tar ansvar för personer i min närmsta omgivning, då det finns en risk för att de skulle indirekt drabbas för mina åsikters skull. För att du (och andra läsare) ska förstå mitt perspektiv, ståndpunkter och åsikter: jag har röstat på Alternativ för Sverige (AfS) i de två senaste valen, och i kyrkovalet. I övrigt: din svarskommentar bidrog inte till ämnesdiskussionen.]

    Gilla

 9. Cosmik Debris 2023-01-04 / 14:50

  BITTE ASSARMO: En surrealistisk upplevelse i ett ”utsatt” område
  https://detgodasamhallet.com/2023/01/03/bitte-assarmo-en-surrealistisk-upplevelse-i-ett-utsatt-omrade/#more-65999

  Faran med allt fler muslimer på apoteken – apoteksdörrarna riskerar att stängas för oss
  https://www.ingridochmaria.se/2019/07/28/faran-med-allt-fler-muslimer-pa-apoteken-apoteksdorrarna-riskerar-att-stangas-for-oss/

  Expressen: ”Det typiska brottsupplägget är att en stor familj bildar ett slags kokong runt en person som har funktionshinder och vars behov sedan överdrivs kraftigt. Släkten driver själva assistansbolaget och anställer familjemedlemmar som assistenter.”

  Lena Melin: ” Tilliten har varit hög i Sverige. Det är en juvel. Det binder oss samman, skapar lugn och ro. Men den tål inte vad som helst. Och nu är den satt under press.”

  Det som Bitte Assarmo blev utsatt för på en vårdcentral tangerar det som Ingrid & Maria varnade för i ovanstående artikel, och blev åtalade för! Det bevisar att faran med muslimer inom vården och på apotek absolut INTE är obefogad.

  Vilka är det då som har satt tilliten under press och ruinerar och ödelägger Sverige? Det enkla, självklara och politiskt korrekta svaret är att det är parasitära muslimer och negrer. Svårare än så är det inte. Låter jag hård? Bra.

  Gillad av 1 person

 10. Kalle 2023-01-04 / 11:41

  ## UD omorganiseras – Blir mer lättstyrt från Sveavägen 68 ##

  ## Trots krav på att reformera utrikesdepartementet har regeringen Kristersson i huvudsak låtit organisationen intakt. Men trots det har regeringen Kristersson genomfört några reformer som kommer göra departementet mer fogligt och följsamt än tidigare. Från Sveavägen 68. [S]

  ## Björn Söder har bland annat konfronterat Billström med en skriftlig fråga om vad regeringen egentligen har för avsikter med UD i allmänhet och de ”opolitiska” S-tjänstemännen som bemannar nyckelfunktioner i synnerhet. ##

  https://ledarsidorna.se/ud-omorganiseras-blir-mer-lattstyrt-fran-sveavagen-68/

  Ny regering som kör på i sossarnas hjulspår. Det märks inte att vi fått en borgerlig regering!!!

  Gillad av 3 personer

  • turrim 2023-01-04 / 16:39

   Billström har tydligen inte ens läst vad Westerholm har skrivit om UD på bloggen Ledarsidorna återkommande under flera år.

   Gillad av 1 person

 11. worldpress99 2023-01-04 / 11:10

  Nu har den kvinnliga åklagaren hävt häktningen av tre misstänkta för sprängningen i Grimsta i Vällingby. DEN KVINNLIGA ÅKLAGAREN! Med sådana åklagare behövs inga försvarsadvokater.

  Gillad av 2 personer

  • Huvaligen 2023-01-04 / 15:57

   Det kan ju vara så enkelt som att misstankegraden inte har nått upp till möjligheten att ha dem fortsatt frihetsberövade. Men förundersökningen fortsätter ju med underliggande krav på fortsatt utredning.

   Åklagaren kan besluta om fortsatt anhållande (i 3 dygn) men det förutsätter att denne har objektiva bevis mot de misstänkta som når upp till ”sannolika skäl misstänkt” vilket är en högre grad av misstanke. Den misstankegraden fanns förmodligen (ännu inte) mot de misstänkta.

   Gilla

   • worldpress99 2023-01-05 / 14:03

    Huvaligen;
    Skall ”fortfarande misstänkta” släppas ut i frihet? Om våra lagar säger det så skall dessa lagar omedelbart ändras. Vad kan inte sådana ”människor” ställa till? Undantagslagar mot gripna och misstänkta i grova brott skall införas och några ”libanesiska” åklagare få hand om personerna tills de antingen frias eller fälls av riktiga domstolar!

    Gilla

 12. peo 2023-01-04 / 08:20

  Eftersom nästan alla är kriminella med invandrarbakgrund så är det ju inga ”sverigevänner” som har drabbats så din upprördhet luktar hyckleri.

  Gilla

  • Thoralf A 2023-01-04 / 09:16

   Det var nog det dummaste du skrivit men det säger det mesta om hur jäkla korkad du är. Menar du att vi riktiga svenskar inte behöver bry oss, vi ska bara betala skatt och vara tysta enligt dig. Skatt som skall gå till sjukvården och rättsväsendet som dessa invandrade personer kostar samhället.
   Men det är väl typisk retorik från vänstermänniskor som inte förstår bättre!

   Gillad av 10 personer

  • Huvaligen 2023-01-04 / 10:00

   Styrs man enbart av orubbliga principer, som du PEO tycks göra, bryr man sig inte om dess konsekvenser. Det ser vi nu i högriskprojekt som t ex invandrarpolitiken, energipolitiken och klimatpolitiken.

   Att lägga landet i händerna på politiker som varit principtänkare och i övrigt utrustade med skygglappar har vi facit på nu.

   Gillad av 6 personer

  • tompas11 2023-01-04 / 10:34

   Dessa invandrade kriminella kostar samhället enorma resurser och enorma kostnader. Resurser och kostnader som kunnat läggas på att utveckla och förbättra sjukvård, äldrevård, skola och ett bättre samhälle för alla. Har man inte förstått detta så är det riktigt, riktigt illa ställt ovanför axlarna.

   Gillad av 6 personer

  • Cosmik Debris 2023-01-04 / 15:46

   Att du bara orkar?

   Jens Ganman:
   ”Det enda staten kan göra är att försöka inkapacitera så många av dessa tickande bomber som möjligt; låsa in dem så länge det bara går, helst på livstid. Så att gator och torg blir trygga igen. Men då snackar vi tiotusentals… kanske hundratusentals människor som ska frihetsberövas och låsas in under rättssäkra former.
   En helt omöjlig ekvation.
   Sverige har inte de resurserna. Varken ekonomiskt eller ideologiskt.
   Så välkommen till ditt nya land, Svenne.
   Det är så här det kommer att vara.
   Resten av ditt liv.”

   Gillad av 1 person

   • Ölandsbonde 2023-01-04 / 17:48

    Varför inte privatisera ”fångvården”. Är helt säker på att den kan skötas med färre skattemedel. Vård, skola, kommunikationer och äldreomsorg kan ju det.

    Gillad av 2 personer

 13. onkelbjrn 2023-01-04 / 02:33

  Jag är övertygad om att han vet och man kan ju undra varför han inte vågar beskriva sanningen.

  Gillad av 6 personer

  • Gunnar Karlsson 2023-01-04 / 12:47

   ONKELBJRN,

   Jag har inte heller svaret på varför han inte törs berätta sanningen, men jag misstänker att förklaringen står att finna i hans bekännelse till den Globalistiska världsuppfattningen, som bland annat bygger sin tro på hatet mot nationalstaten.

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

   • onkelbjrn 2023-01-05 / 00:03

    Det kanske är så.
    Ganska lustigt egentligen vilken makt judarna har. Detta med tanke på hur många de är. Enl wikipedia någonstan mellan 14 – 18 miljoner. Man borde vara imponerad över deras framgångar, men de globalistiska planerna är inte bra för oss. Och våra politiker verkar inte förstå detta utan går i globalisternas ledband.

    Gillad av 1 person

 14. messkalle 2023-01-04 / 01:31

  Peter Wolodarski har en poäng i sin tweet. De som har en begränsad tidsspegel, som han själv, förstår inte att klimat är över ett trettioårs perspektiv – allt annat är väder och munväder från klimatalarmisterna. Denna utsaga gör inte mig till klimatförnekare utan säger vad jag är – klimatrealist som inser att människor förstör moder jord.
  PW borde skriva mer att Putin är jordens nu levande störste djur-, natur-, och människodödare samt klimatförstörare. Med sin egen historia borde PW inte ha svårt att finna engagemang.
  @Thoralf vidarebefordra gärna som Tweet till PW

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.