PRESSETISKA REGLER

Ny dödsskjutning och ny sprängning i Stockholm. Ännu en invandrarkille med kriminell bakgrund skjuten till döds, Under 2022 kom första dödsskjutningen den 10 januari. Nu kan vi skriva den 4 januari.

Enligt media skall han nyligen släppts från ett fängelse. Då kan vi gissa att det handlar om hämnd från något kriminellt gäng. Men personen finns inte på sajter som t.ex. Ratsit eller MrKoll, finns dock en cachad sida med personuppgifter. Frågan är om han fått skyddad identitet? Då ställer jag mig frågan, varför då?

Utvecklingen är skrämmande och den gör mig minst sagt upprörd.

I vanlig ordning så skyddar svensk media dessa kriminella personer, vare sig de är gärningsmän eller brottsoffer i dessa gängkonflikter. De kallas för ”25-åringen” eller i enstaka fall för den ”kända rapparen”. Ut med namnen i media för alla dessa gängkriminella.

Varför skall grovt kriminella skyddas av de pressetiska reglerna? Jag accepterar inte detta längre!

23 reaktioner på ”PRESSETISKA REGLER

 1. Goliat 2023-01-06 / 00:30

  Tror ni den skyldige är en etnisk Svenne Banan?

  ”På torsdagskvällen vid 22-tiden hotade en delvis maskerad gärningsperson en kvinna med kniv och tvingade till sig ett smycke utomhus på Norrlidsvägen. Enligt polisen lämnade gärningspersonen brottsplatsen på cykel i riktning mot Norrliden.”

  Gillad av 3 personer

 2. Sven d.ä. 2023-01-05 / 18:28

  Det handlar inte om att hänga ut. Myndiga personer får stå sitt kast, fängelse, mediabevakning, böter etc. Det är en del av det ”paket” som samhället påför förövaren.

  Gillad av 1 person

 3. Svift 2023-01-05 / 18:16

  Jag tycker att du jämt är upprörd. Varenda människa vet ju att det är utlänningar som skjuter varandra. Realistiska förslag att stoppa våldet och brottsligheten vore välkommet. Vi har satt oss i en väldigt svår situation. Att stoppa invandringen, hjälper inte, att utvisa 100 tusentals är omöjligt, många av brottslingarna är födda här och svenska medborgare. Politiskt omöjligt i närtid att ändra sådana lagar gällande utvisning.

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2023-01-05 / 21:54

   SVIFT,

   Kan du vänligen utveckla varför du finner det omöjligt att ändra nödvändiga lagar. Beträffande utvisning av kriminella så är 100 tusentals att ta i, det räcker nog med några tusentals för att statuera verkningsfulla exempel.

   //Gunnar

   Gillad av 2 personer

   • Svift 2023-01-06 / 11:42

    Gunnar K.
    Det finns nu inte en majoritet i riksdagen för att kraftigt öka återvandringen. Kriminella utlänningar kan utvisas nu.

    Gilla

  • Huvaligen 2023-01-06 / 08:53

   Borde man då inte kunna börja med att exempelvis dra in bidrag till vissa föräldrar och vissa snorungar?

   Gilla

 4. O` Hyra 2023-01-05 / 17:22

  OT
  Nu eldas det för fullt i brunkolsverk, olje- och gaskraftverk på kontinenten. Dom ”rena” elbilarna måste ju få sin ström. Vad är det för mening med att flytta en förorening, bilen, till ett fossilverk?

  Gillad av 2 personer

 5. O` Hyra 2023-01-05 / 17:13

  En expert på vårt högst älskade SVT är en nolla som sitter i rummet bredvid och ser på CNN, BBC, eller liknande och sedan på stort allvar, likt en papegoja upprepar vad han just hört.

  Gillad av 2 personer

 6. Lennart Stenkvist 2023-01-05 / 17:05

  Att gömma sanningen under mattan och lyfta fram osanningens budskap är diktaturfasoner.

  Gilla

 7. Cosmik Debris 2023-01-05 / 15:29

  1. Det var SVT:s Diamant Salihu som trakasserade Fabian Fjälling och gjorde livet till ett helvete för hans familj.

  2. Svenska ungdomar som inte har ett ”landställe” mördar inte, spränger inte och våldtar inte. Det är ett typiskt neger- och muslimbeteende. Ressentimentsdrivet komplex helt enkelt

  3. Lägg ner SVT

  Gillad av 1 person

 8. Tony 2023-01-05 / 13:56

  Det enda som man kan va klar över är när dom inte kan räknas in bland
  Vänsterfolket, då är man Högerextrem, och det säga och skrivs alltid ut!

  Gilla

 9. Kalle 2023-01-05 / 13:44

  ## Hyllades av Aftonbladet när han städade efter upploppet – nu är han häktad för att själv ha deltagit ##

  ## Hani Bilal Madi, 20, i Örebro utsågs till ”Årets unga förebild” för att ha ordnat städning och delat ut blommor efter korankravallerna i påskas. Men nu har han själv häktats misstänkt för att ha deltagit i upploppen och kastat sten på polisen, rapporterar Nerikes Allehanda.##

  ## Brottsrubriceringen är grovt sabotage mot blåljusverksamhet ##

  ## Hani Bilal Madi har fått flera priser för sitt skattefinansierade arbete med ungdomar i gettot Vivalla i Örebro. Förra året fick han bland annat en halv miljon kronor i stipendiepengar av Wallenbergsstiftelsen. ##

  https://www.friatider.se/hyllades-av-aftonbladet-nar-han-stadade-efter-upploppet-nu-ar-han-haktad-att-sjalv-ha-deltagit

  Media mörkar sååå mycket de kan. De hyllar också fel personer.

  Det går inte att lita på media längre!!! Bara ljug för hela slanten,

  Även skattebetalare får bidra med pengar!!!

  Snacka om att sverige blir/blivit blåsta ända in i ryggmärgen!!!

  Gillad av 2 personer

 10. Lotta 2023-01-05 / 13:01

  Det är verkligen inte alla människors lika värde när det gäller de pressetniska reglerna. Visbymördaren filmade man tom när han i handfängsel fördes till rättssalen. Är den dömde av utländsk härkomst pixlar man bilden i media. Jag tror det beror på att de inte vågar hänga ut dessa individer för de är rädda för repressalier från släkt och vänner till den dömde.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2023-01-05 / 13:32

   Om alla medier bestämmer sig för att uppge identitet så är det inget problem. Då är det många som de måste hämnas på!

   Gilla

 11. O` Hyra 2023-01-05 / 12:06

  Med tanke på landets förfall.
  Christer Pettersson, om han levt, hade nog betraktats som en ganska hederlig karl.

  Gilla

 12. janne 2023-01-05 / 11:52

  Dom som hävdar dom pressetiska reglerna är lika kriminella som brottslingarna själva och bär
  stor skuld att vi har det som vi har det,sug på den jävla hycklare,och göm er ännu mer uslingar.

  Gillad av 1 person

 13. Huvaligen 2023-01-05 / 11:23

  De här tysthetssyndromen började tidigt. Långt före stockholmssyndromet och t o m långt före den tid då grabbarna från Hökarängen härjade och långt före att raggaren hade sparat ihop till sin första amerikanare och Rinkeby bara fanns i huvudet på Tage Erlander. Dagens Nyheter hann inte heller riktigt med på den tiden så Herbert Tingsten togs på sängen. I tysthet ökade dessutom produktionen av munkavle på Helgeandsholmen.

  Ja, det var även före den tid när Rödstrumporna plakat med plakat började gå på gatan och det var innan kyrkan avskaffades. Och om man på den tiden gillade kungen så var man passé och fick stå i skamvrån och inte säga ett knyst. Under tiden söktes svaren intensivt i Kina och i Vita huset, men även där var svaren blowing in the wind.

  Ja, det var i sanning (om man vitsar till det) en j-a tid. Men nu har förståndet kommit ikapp och de hällörade kan inte längre håla tyst. De känner att de kan sjunga ut och från tid till annan frågar de sig t o m vad fan de får för pengarna eftersom de ser att mera anslag inte alls har löst deras utmaningar. Men de har skådat bortom klimatorsakade havshöjningar – och si! Där har de funnit Messias! Men var är han egentligen? Det är ju spårsnö över hela landet nu, men av Kristersson syns inte ett spår, trots att det borde vara lätt att sätta spår nu när t o m nästan ingenting syns.

  Gillad av 1 person

 14. ivarandersson 2023-01-05 / 09:05

  De pressetiska reglerna gillas av PK-media som alltid försöker dölja den obehagliga sanningen som PK-eliten ställt till med. Det är enklare att skylla allt på SD eller Putin än att se sanningen.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2023-01-05 / 09:08

   Helt riktigt! Glöm inte sedan när det avslöjas. Vi har varit naiva!

   Gillad av 4 personer

 15. Evert 2023-01-05 / 08:58

  Pressetiska regler = Ljuga Mörka Pixla

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.