KALMAR PÅ TOPPLISTORNA

När vi nu summerar 2022 så finns Kalmar med på några mindre smickrande topplistor. Trots att vi redan hade facit vid valet den 11 september så påverkades knappast hur väljarna i Kalmar röstade.

När man ser namnen på alla dödsskjutna i gängkonflikter så undrar man ju om den svenska väljaren är lite dum som fortsätter rösta på samma parti val efter val.

Den här topplistan över skottlossningar presenterades av Barometern på nyårsafton i en artikel. Jag har en annan topplista över dödsskjutna där Kalmar kommer på andra plats.

En föga smickrande placering för Kalmar och något som kommunalrådet Johan Persson inte kommer skriva om på Facebook eller sin blogg, Johans tankar.

Uppenbarligen har Johan Persson slutat tänka efter valet den 11 september då inga blogginlägg publicerats på hans blogg ”Johans tankar”, sedan den 6 september.

Fram till valet var det viktigt att skriva på bloggen och slå sig för bröstet framför väljarna men när makten väl var vunnen för ytterligare fyra år så skiter Johan Persson i väljarna fram tills nästa valår. Med andra ord en sann och maktfullkomlig socialdemokratisk politiker.

Min egen lista över dödsskjutna är gjord på samma sätt som Barometerns men listan innefattar bara de städer som har haft mer än en dödsskjutning under 2022 och den är också sorterad efter antal dödsskjutna per 100 000 invånare.

I den här topplistan avancerar Kalmar till plats nummer två efter Södertälje kommun, som även är styrd av Socialdemokraterna. Notera att även den socialdemokratiskt styrda Eskilstuna inte ens finns med på denna lista då de bara haft en dödsskjutning under 2022 men Eskilstuna toppade Barometerns lista. Uppenbarligen dåliga skyttar i Eskilstuna.

Men det kanske mest intressanta av allt är namnen på de som skjutits till döds under 2022. Enligt media skall det vara totalt 63 eller 64 dödsskjutna under 2022. Men enligt mina egna anteckningar så är 58 av dessa gängrelaterade, de övriga är i flera fall familjetragedier eller icke gängrelaterat och ingår inte i min statistik.

Jag saknar fortfarande namnen på de senaste dödsskjutningarna då de inte är bekräftade men också några från tidigare i år där namnen inte funnits på sociala medier och är bekräftade. Jag har dock bekräftelse på 53 av 58 dödsskjutna under 2022.

Av listan framgår det att 51 av 53 har utländska namn, det vill säga 96 procent. Men då ingår även Fredrik Andersson som var politiker för Medborglig Samling och som försökte förhindra en skjutning på ett gym och själv blev skjuten till döds. Så i verkligheten är andelen 98 procent. Men även de senast skjutna har av allt att döma utländsk bakgrund.

Till detta skulle också några gängrelaterade knivmord kunna läggas till med ytterligare utländska namn.

Utan att generalisera för mycket så skulle man kunna påstå att den så kallade grova gängbrottsligheten i Sverige till ett hundra procent bedrivs av personer med utländsk bakgrund.

Det märkliga är att svenska folket uppenbarligen skall hållas ovetande om vilka det är som blir dödsskjutna. Det är ytterst sällan som svensk media uppger namnet på någon som blivit ihjälskjuten i samband med det inträffade. Såvida de inte har svenska namn, både Fredrik Andersson och Linus Bergh har varit namngivna i svensk press.

Däremot kan namnen komma i någon artikel några månader senare när anhöriga gråter ut i media eller i samband med att någon döms till långa fängelsestraff för ett mord.

Svensk media har givetvis också dessa uppgifter eller kan ta fram dem ännu enklare än vad jag lyckats med. Men pk-media har än så länge inget intresse av att publicera dessa uppgifter då det skulle förändra det narrativ som media spridit under decennier.

Invandringen från MENA-länder är ju så lönsam för Sverige! Och i Kalmar hävdar socialdemokratiska kommunalråd att det är så tryggt!

15 reaktioner på ”KALMAR PÅ TOPPLISTORNA

 1. Otto 2023-01-06 / 23:00

  Känns som Johan Persson börjar tackla av. Inser han själv vad han ställt till med…?

  Gilla

  • Thoralf A 2023-01-07 / 08:09

   Han tycker det är roligare att spela revy nu.

   Gilla

 2. Skogsmulle 2023-01-06 / 19:11

  På tal om ”skjutningar”: Vi har drygt 60 döda människor i så kallade skjutningar. Ikväll skriver Aftonslaskan att över hälften av den tilldelade kvoten i årets vargjakt har DÖDATS. I alla fall jag förstår att något är väldigt fel i dagens msm och deras så kallade rapportering 🤔

  Gillad av 1 person

 3. ivarandersson 2023-01-06 / 17:12

  Enligt flera opinionsmätningar efter valet så stiger antalet sympatisörer för sossarna samtidigt som skjutningar och sprängningarna fortsätter. Folk förstår inte vad de röster på. Det är kanske bra att ta täten när skjutningar och sprängningarna slår nya rekord?

  Gillad av 1 person

 4. Cosmik Debris 2023-01-06 / 17:05

  Det börjar bli tjatigt med alla skottlossningar och bomber. Kan inte grupperingarna i de muslimska och negroida slumområdena placera ut trampminor som omväxling? Skulle inte det vara fränt? Om inte annat så skulle sjukvården, som bekostas av skattebetalarna – få nya spännande ”utmaningar”.
  Förresten, stäng hela jävla landet!

  Gilla

 5. Kalle 2023-01-06 / 13:34

  ##Regeringen strök Sabaton – men inte Jason ”dunka Jimmie gul och blå” Diakité ##

  ## Det enda klassiska stycke som fanns med från början var tonsatt av Kurt Atterberg, som som dog 1974. Men efter att Sveriges Radio kontaktat EU-minister Jessika Roswall och meddelat att Atterberg ”anklagades för ha haft nazistsympatier” har stycket strukits. ##

  https://www.friatider.se/regeringen-strok-sabaton-men-inte-jason

  Jag tolkar det som att musikens kvalitee inte är avgörnde. Det den politiska åsikten hos kompositören som är avgörande.

  En bra musik av en borgerlig kompositör får inte vara med.

  En urusel musik skriven av en vänsterbliven kompositör höjs till skyarna och skall vara bäst, samt får vara med!!!

  ”Dunka Jimmie Gul och Blå” är ett sådant exempel!!!

  Förvånande är också att den borgerliga regeringen styr men sossarnas piska får borgerligheten att backa!!!

  Vem styr sverige???

  Gillad av 4 personer

  • turrim 2023-01-06 / 18:33

   SVT/SR ger fritt fram och ger reklam för Rapskurkar. Därutöver har man tydligen tagit över besluten vilka kulturinslag som får representera Sverige. Var står det i sändningsavtalet? Kristersson!!!

   Gillad av 1 person

  • tompas11 2023-01-06 / 18:46

   ”Vem styr sverige???”
   Det gör WEF tillsammans med EU.

   Gillad av 1 person

 6. Kalle 2023-01-06 / 13:07

  Södertälje och Kalmar toppar listan över dödsjutningar per capita 100 000 innevånare. Bägge städerna är styrda av sossarna!!!

  VAD är det för fel med sossarna som har tillåtit/skapat denna utveckling???

  Gillad av 2 personer

  • onkelbjrn 2023-01-06 / 17:07

   Sossestyrda kommuner har många gånger en ekonomi som har mer att önska.
   Det är inte fel på sossarna som har tillåtit denna utveckling. Det är fel på folket som har röstat på dem så att de har kunnat bidra till denna utveckling.

   Gillad av 1 person

 7. Lennart Stenkvist 2023-01-06 / 12:32

  Johan Persson (S) har lyckats lura sina väljare igen. Nu kan han fortsätta leva ett tryggt liv på landet, långt ifrån otrygghetens centrum. Makten och extremt höga arvodet är allra viktigast för Johan Persson.

  Gillad av 3 personer

 8. onkelbjrn 2023-01-06 / 12:12

  Enligt ni flera opinionsmätningar efter valet så stiger antalet sympatisörer för sossarna. Hur det nu kan vara möjligt.
  Som sagt är folk dumma, eller? Jag börjar tro det. Man är som barn, förväntar dig förändringar direkt och vet inget om den politiska gången och förväntar sig att stora förändringar ska ske blixtsnabbt.

  Har inte vår nya regering börjar leverera om 2-3 år, ja då kan man börja tvivla på deras förmåga. Ge dem lite tid.

  Gillad av 1 person

 9. Högt hårfäste 2023-01-06 / 11:58

  Vi kan nog vara helt säkra på att JP inte kommer slå sig för bröstet när det gäller denna topplacering.

  Gilla

 10. Kalle Kula 2023-01-06 / 11:11

  Johan har det tufft nu. Försvarsmakten nobbar nu Kalmar som regemente skriver Barometern. Något som gör Johan putt. Han kan för sin själ inte förstå detta.

  Gilla

 11. Goliat 2023-01-06 / 10:42

  Är inte Hårfästet ovanligt tyst nu? Inte många inlägg på Facebook heller. Det senaste handlar om Bjursnäsrevyn. Det finns väl inte så mycket att raljera om längre. Den här topplistan vill han nog tala tyst om.

  Gilla

Kommentarer är stängda.