VILL DE RÖDGRÖNA STOPPA ELSTÖDET?

Det här med rubriker och vinklingar i media är väldigt intressant. Jag har lyssnat en hel på ”bråket” om elstödet. Regeringen vill värna den personliga och familjens integritet och att uppgifterna inte skall vara offentliga om hur mycket pengar i elstöd varje hushåll får.

Jag tycker att det är helt riktigt. Hur mycket ett hushåll får i socialbidrag eller i underhållsstöd är heller inte några offentliga uppgifter som du kan begära ut från någon kommun. Eller hur mycket något hushåll erhållit i ersättning från Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.

Några rödgröna riksdagspolitiker påstår att deklarationen är offentlig men det är inte sant. Det är bara vissa av uppgifter i deklarationen som är offentliga men de är nog okunniga om verkligheten.

Varför skall då elstödet vara offentligt?

De fyra rödgröna partierna vill att elstödet skall vara offentliga uppgifter eftersom det är ”våra gemensamma skatter” men då förutsätter jag att de även vill ta bort sekretessen på andra ersättningar som betalas ut till hushållen av våra gemensamma medel. Men det vill de givetvis inte. När vi kommer till de så kallade ”nya svenskarna” då är integritet väldigt viktig. Nej, det handlar om de vill veta hur mycket ”de rika” får i elstöd, de med en stor förmögenhet och så vidare. Men de skyller på att man skall kunna forska på hur elstödet fördelas.

Hur hanterar då media detta? De kallar det för att elstödet skall vara ”hemligt”, istället för att använda ordet sekretess, som är den rätta och riktiga benämningen.

Bara det ordvalet visar på vilken sida media står!

Centerpartiet har dessutom även anmält förslaget om elstöd till KU.

Om situationen varit den omvända mellan blocken är jag fullständigt övertygad om att medias rubriker hade varit att

Högerpartierna vill stoppa elstödet till hushållen”.

Men nu är det ju mediernas egna partier som driver kritiken mot sekretessen och då väljer man helt andra rubriker och ett helt annat förhållningssätt.

Just så oärliga och ohederliga är man i svensk vänstermedia!

PS

Sveriges Radios politikerexpert Tomas Ramberg har köpts över till Dagens Nyheter. I gårdagens program av Nordegren & Epstein avslöjas Tomas Rambergs bakgrund som vänsteraktivist och facklig ledare på Volvo. Tomas Ramberg ansåg att kommunisterna i VPK på 80-talet var alldeles för mesiga. Lyssna på de sista 5-10 minuterna på Nordegren & Epstein där det avslöjas. Jag är dock inte förvånad, synd att det avslöjas samma dag som han lämnar Sveriges Radio.

https://sverigesradio.se/avsnitt/annie-loofs-presentfest

Han passar nog alldeles utmärkt hos vänstertidningen Dagens Nyheter med den bakgrunden och i Peter Wolodarskis stall.

Annons

24 reaktioner på ”VILL DE RÖDGRÖNA STOPPA ELSTÖDET?

 1. Tony 2023-01-20 / 13:35

  Dom vet inte vad dom själva vill. Idag vill Hycklar Magda att regeringen
  avsätter P.M Nilsson för att han ljugit??? OjOj, vilket år skulle då hon och hennes regering avgått eftersom dom konstant har lögnat och fört folket bakom ljuset i många år? Försvarar inte hans Ålfiske på något sätt, men när
  avgångskrav för att någon ljugit, kommer från storljugare, är det seriöst? Nej.

  Gilla

 2. Hemlig X-sson 2023-01-20 / 06:29

  Förb** bra skrivet med kloka argument. Jag hade inte ens tänkt på det, att alla andra bidrag är ”hemliga”.

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2023-01-19 / 23:47

  Är jag synsk eller? 😊

  Gilla

 4. anders gs 2023-01-19 / 23:21

  Thoralf, varför skriver du inget om islamiseringen av Sverige? Man kan tro att man bor i mellanöstern.

  SD vill stoppa hemspråk, arabiska i skolan.

  Gillad av 2 personer

 5. stigrydmark 2023-01-19 / 23:13

  Har funderat en del kring frågan om sekretess eller inte. Kommer ihåg ett fall som det skrevs om på Det Goda Samhället. En somalisk familj i en Sthlms-.kommun med 6 barn (tror jag det var) fick hyran 35.000/mån betald +
  månadsbidrag på 79.000. De är naturligtvis en tidigare regering som är ansvarig, inte familjen. Alltså ett ex på slöseri med skattebetalarnas pengar. Jag anser att det måste finnas öppenhet så att vi skattebetalare kan se hur våra pengar används. Speciellt eftersom vi under lång tid haft anledning att ifrågasätta både regering och myndigheter.

  Gilla

  • tompas11 2023-01-19 / 23:49

   Hyran kan omöjligt var så hög som 35k/månad. Hur många kvadratmeter var bostaden?

   Gilla

  • tompas11 2023-01-19 / 23:53

   Allah dagar är bra. Tvivlar du? Fråga de vänsterblivna och mussarna.

   Gilla

 6. messkalle 2023-01-19 / 21:12

  Följande är saxat från Twitter;
  “Finland har sänkt elmomsen från 24 till 10 procent, Belgien från 21 till 6 procent, Spanien från 21 till 10 procent, Nederländerna från 21 till 9 procent, Estland från 20 till 9 procent, Cypern från 19 till 5 procent, osv. Vad gör Sverige?”

  Vad gjorde Magdalena? Ingenting. Nu vill de rödgröna stoppa elstödet genom att sätta käppar i hjulet, varför förstår inte jag. Det regeringen vill göra är något som är bättre än ingenting alls till elkunderna.

  Men att bara sänka momsen som saxen från Twitter är ingen bra lösningen Förklaringen är enkel. Följande är från Elområde 4 december månad 2022, blev slutsamman 9 400 för 1 878 kWh (4,825 kr/kWh) med 25 % moms på energiskatten (55 öre/kWh), förbrukningen xxxx/kWh, elöverföringen 24,5 öre/kWh och elabonnemanget fastpris/månad är MOMSEN en lysande inkomstkälla för att finansiera statens utgifter. När regeringar, oavsett vilka som är de styrande, inte kan höja den statliga inkomstskatten blir momsen en guldkalv när elpriset stiger. OK, det förstår jag, men vad händer när Sverige exporterar el till kontinenten? När jag läser nedanstående förstår jag att svenska staten får inga momsintäkter på den exporterade energin och kanske inte heller någon inkomst på energiskatten för den är en svensk skatt.

  Är det inte bättre statskassan får momsen från svenska hushållskunder och företag för den energi de behöver till ett rimligt pris, exempelvis 2 kr allt inklusive än att exportera energin till ett lågt pris som inte ger några inkomster till statskassan bortsett att Svensk Kraftnät är ett statligt bolag.

  Att sänka momsen är ett piss i Mississippi. Sänkt moms till 10 % på förbrukningen december 2022 (förbrukning 1948 kWh, totalpris 9 400 varav moms 1878) skulle innebära att momsen istället blir 752 kr. Vi, svenska hushållskunder och företagare skall behålla svensk energi och de ska kosta vad den gjorde december 2020 under 2 kr/kWh. Mitt pris var då 1,42 kr/kWh för rörligt pris.

  Sammanfattning; Svensk energi skall i första hand gå till svenska kunder och till svenska priser. För export/import av energi är det marknaden som bestämmer priset. Det nuvarande innebär att svenska energi kunder tvingas köpa energin från elproducenterna till överpris med undantag för de tillfällen då det blir elöverskott på grund av vindkraftsverken potential att leverera när det blåser. Elproducenternas genomsnittspris är inte mer 50 öre/kWh.
  Ska ditt företag sälja varor till andra företag inom EU, men utanför Sverige, behöver du normalt inte lägga på någon moms. Detta gäller från 1 januari 2020 med kraven: köparen är momsregistrerad i ett annat EU-land. köparen kan visa upp ett giltigt momsregistreringsnummer (VAT)Aug 19, 2022

  Gillad av 1 person

  • messkalle 2023-01-19 / 23:32

   Nu är elstödet på gång enligt Marcus Oscarsson. Bra bättre än ingenting.
   https://marcusoscarsson.se/just-nu-nya-elstodet-nytt-besked-om-utbetalning/

   Det långa inlägget tidigare, jag var bara tvungen att ”posta” då jag är (H)elförbannad på det rödgröna styret som stoppade ytterligare två kärnkraftverk utan att tänka på konsekvenserna för vanliga hushåll och industrin. Konsekvenserna för dem (rödgröna) blev mer mammon i deras fickor och fler miljöpartister inom energisektorn. Resultatet ser vi nu.

   Gilla

   • tompas11 2023-01-20 / 00:00

    Du den där Marcus Oscarsson är ingen person som inger förtroende. Han är totalt vänstermarinerad och därmed obsolete. Och det handlar inte om elstöd utan om stöld av av våra inbetalda pengar för ohemula elräkningar. Det är VÅRA pengar!

    Gilla

 7. Von Fjösen 2023-01-19 / 20:13

  Kan det bli värre än det är?
  Ja, mycket värre. Titta på Tahiti där beväpnade negrer regerar.

  Flockar med machete terroriserar alla och alla. Alla som har någon tillgång
  Pengar, dotter eller mark – samma.

  Vilka bör vara oroliga i Sverige. Det vet vi, men inte dom som kommer att bli utsatta. Min gård är min borg.

  Gilla

  • tompas11 2023-01-20 / 00:03

   Black lives matter..?

   Gilla

 8. O` Hyra 2023-01-19 / 17:54

  Skulle inte bli förvånad vid en rysk missilattack mot Sverige.
  Som man bäddar får man ligga.

  Tänk er USA med fientliga länder i norr och söder, och som tar emot vapen från Ryssland….

  Gilla

  • tompas11 2023-01-20 / 00:10

   Men Sverige är ju så tryggt, inte kan väl något sådant hända här? Vi har ju tuffe Uffe och Ebba the movie och en poliskår som leds av kvinnor med DET. Så sov nu så tryggt i era sängar bäddade med sidenlakan och molnfluffiga täcken.
   Titta, kom och titta,
   kom sätt er häromkring.
   Det dröjer säkert ännu en stund
   innan sömnen kommer med John Blund.
   Vi träffas säkert åter en dag
   då roar vi oss igen ett slag.
   Sov så gott! God natt med er nu.

   Gilla

 9. J B Doe 2023-01-19 / 17:33

  OT
  På lördag kommer epa-dunk-sångerskan Fröken Snusk till Kalmar.
  Då kan ju vårt bibliotek passa på att engagera henne för att även läsa sagor för våra minsta.
  Det vore en fin uppföljning av sagostunderna som hölls av Fröken Storbystad och Fröken Vinhora.

  Gillad av 1 person

 10. Ölandsbonde 2023-01-19 / 11:26

  Ett djävla tjat om ”stöd” för elkostnader i form av bidrag. Först drar man in miljarder i skatter och avgifter, och då det är mer än vad folk tål så ska man dela ut bidrag.

  Det enklaste är att sänka elavgift och moms på det man förbrukar.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2023-01-19 / 11:35

   Nu är det vare sig energiskatten eller momsen som betalas tillbaka utan en del av elpriset/nätöverföringsavgiften. Pengar som gått till Svenska Kraftnät.

   I SE4 blir sannolikt stödet för november och december 128 öre per kWh. Det är mer än om energiskatten skulle slopas och momsen sänkas till den lägsta nivå, 6 procent.

   Gillad av 1 person

   • tompas11 2023-01-19 / 13:13

    Är stödet för nov och dec mer än vad slopad elskatt och sänkt moms till 6 % utgör på årsbasis?

    Gilla

   • Thoralf A 2023-01-19 / 13:35

    Energiskatten var 45 öre per kWh inklusive moms i november och december. Vilket innebär att moms måste vara i princip ca 90 öre per kWh för att det skulle överstiga den troliga ersättningen inom elområde SE4.

    Gilla

   • tompas11 2023-01-19 / 16:15

    Frågan är ju varför kan man inte göra både och? Slopa energiskatten och sänk momsen samt återbetala överföringsavgiften.

    Gillad av 2 personer

  • O` Hyra 2023-01-19 / 17:59

   Använd ingen el. Drick pilsner…

   Gilla

   • tompas11 2023-01-19 / 18:52

    Ja jag dricker både pilsner och whisky, men lik förbannat så måste jag använda el. Hur fan det komma sig?

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.