GRATTIS CENTERPARTIET, HEJ DÅ RIKSDAGEN

Jag har haft en del insyn i Centerpartiet genom en släkting som varit förtroendevald för partiet. Men han fick nog förra året och gick över till Moderaterna. Han skakar bara på huvudet åt det som nu händer i Centerpartiet!

”En annan centerpartist, med tunga uppdrag på riksplanet på meritlistan, är än hårdare i sitt omdöme:

– Han är en karriärpolitiker som har ”House of cards” som favoritserie, vilket säger mycket. Han har hela tiden planerat var han ska ta vägen och spelat sina kort rätt. Han spelar verkligen det politiska spelet.

Demiroks ledaregenskaper ger partivännen inte mycket för.

– Han har ju inga ledaregenskaper alls, jag tror inte han kan stava till ledare. Han är ingen lagledare och skapar ingen skön atmosfär eller vi-känsla. Snarare är det ’söndra och härska’ som gäller, jag skulle inte bli förvånad om Machiavelli är hans favoritförfattare, säger personen med en blinkning till italienaren vars verk Fursten personifierar samvetslös politik.

– Det är mycket allvarligt att valberedningen fastnat i en sån här kandidat, de måste kritiseras, för de har gjort ett mycket dåligt jobb. Ingen kan ha pratat med de närmaste medarbetarna i kommunen. Vi håller på med en farlig process där vi är på väg att förstöra vårt parti.”

Aftonbladet

Hur kan man som svensk och centerpartist välja denna person som partiledare? Helt obegripligt!

PS

Kommunalrådet Johan Persson (S) skriver idag följande på sin blogg.

”Jag måste erkänna att Annie Lööf är något av en favoritpolitiker för mig. Inte för att vi tycker lika i en del politiska frågor utan för att hon är så värderingsstyrd. Jag kommer sakna henne och hennes raka linje när det gäller frågan om alla människors lika värde.”

I SD hade det blivit ett uteslutningsärende om man uttrycker sig positivt om en politisk motståndare. Om man nu inte tillhör den inre kretsen.

Annons

31 reaktioner på ”GRATTIS CENTERPARTIET, HEJ DÅ RIKSDAGEN

 1. onkelbjrn 2023-02-02 / 21:05

  En stilla undra. Centerns nye partiledare är ju Turkisk medborgare.
  Antar att partiledarna lite då och då får genomgång av landets och omvärldens säkerhetsläge och att det vid dessa tillfällen lämnas sekretessbelagda uppgifter.
  Låter ju inte ok i hans fall. Han är dessutom muslim och muslimernas syn på de västerländska människorna med kristna värderingar vet vi.
  I mina ögon är han ensam en större säkerhetsrisk än alla SD medlemar tillsammans.
  När ska alla tokigheter ta slut.

  Gilla

 2. Cosmik Debris 2023-02-02 / 16:26

  🇹🇷enterpartiet har fått en muslim som partiledare.

  ”– När jag kom ut ur salen träffade jag en gråtande kvinna som sa ”jag har varit med i partiet i 30 år, men nu lämnar jag”. Vem är det som ska rösta på C? Det är en viktig fråga att skicka med till ledningen, sade hon.”
  https://nyheteridag.se/c-kritik-nar-demirok-blev-vald-inte-min-partiledare/

  Min gissning är att order kommer att ges till samtliga opinionsinstitut om att i högre utsträckning ringa till ”rätt målgrupp” för att undvika en kollaps för 🇹🇷enterpartiet .

  Ta inte i ett problem. Dölj det!

  Gillad av 3 personer

 3. Kalle 2023-02-02 / 16:18

  Nyans är det muslimska bortalaget!!!

  Centern är en muslimsk helgardering med nyvalde partiledaren som är muslim OCH medlem i svenska kyrkan. En helgardering !!!

  När blir muslimerna hemmalaget???

  Har funderat lite.

  Gillad av 1 person

 4. Anders gs 2023-02-02 / 16:07

  Thoralf,

  Vad tänker du kring SDs krav om rikspolischefens avgång?

  Gilla

 5. Josef 2023-02-02 / 11:03

  C ser möjligheten att fördubbla sig genom att locka muslimer. De tror sig kunna behålla sina trogna svenskfödda väljare genom att sticka in ordet glesbygd här och där. På ett sätt är det bra för då späs Nyans ut men det riskerar bli ytterligare ett muslimskt part, med en jävla massa pengar förstås.

  Gillad av 2 personer

  • tompas11 2023-02-02 / 13:41

   Ja det är strategin, att locka muslimer att rösta på C. Finns egentligen ingen annan orsak till att sätta en muslim som partiledare.

   Gillad av 2 personer

   • Hoppalong 2023-02-02 / 15:04

    Nja, C är det rikaste partiet med överflöd av pengar. Själv tror jag att det är dessa pengar muslimvärlden är ute efter. Sedan att C förhoppningsvis försvinner ur riksdagen gör det bara lättare att stjäla miljonerna.

    Gillad av 1 person

   • tompas11 2023-02-02 / 15:43

    Muslimvärlden är alltid ute efter andras pengar. Se hur de mjölkar svenska skattebetalares pengar dag för dag, vecka efter vecka, år efter år.

    Gillad av 1 person

   • messkalle 2023-02-02 / 17:50

    ⁸Killen från förorten ska lyfta C på landsbygden”, så är webblöpet på Gp. Dock är resten bakom betalvägg

    Gilla

  • Huvaligen 2023-02-02 / 16:34

   Bondeförbundets misstag kan man ana redan i en dikt från 1651. I boken ”Det avgörande ögonblicket” inleder författaren Rasmus Dahlberg med att återge följande rader av George Herbert från 1651:

   I brist på en spik gick hästskon förlorad.
   I brist på en hästsko gick hästen förlorad.
   I brist på en häst gick ryttaren förlorad.
   I brist på en ryttare gick slaget förlorat.
   I brist på ett slag gick kungariket förlorat.

   Gillad av 1 person

 6. Nils Dacke 2023-02-02 / 09:48

  Erdogan ni vet han matthandlaren från basaren i Ankara kommer med nya krav på Sverige var och varannan dag, han kommer att hålla på ända fram till sista kravet, ”gör Demirok till statsminister i Sverige så släpper jag in er i Nato”.

  Gillad av 1 person

 7. Cosmik Debris 2023-02-02 / 02:31

  Dödskramen
  Notera Åkessons blick och hur uppenbart obekväm han är.

  Gilla

  • messkalle 2023-02-02 / 16:34

   Annie njuter. Kan kvinnor kan också man. Eller hur. Fråga Mats!

   Gillad av 1 person

   • onkelbjrn 2023-02-02 / 20:50

    Det är ju märkligt. Vore jag kvinna skulle jag vara dödsrädd för alla framsteg muslimerna gör i vårt land.

    Gilla

 8. Lennart Stenkvist 2023-02-02 / 00:35

  Å hå jaja! Det blir värre och värre. Om det visar sig att C-partiet kommer att växa med sin nya tilltänkta partiledare lär inte folkhemmets väljare vara de skyldiga.

  Sen har vi Kalmarhövdingen Johan Persson (S) som höjer Annie Lööf (C) till skyarna. Johan Persson passade även på att klämma in med ”alla människors lika värde”. Gudars skymning bevare mig väl.

  Gillad av 2 personer

 9. Thor 2023-02-01 / 21:39

  Undrar om Muharrem har något yrke?

  Gilla

  • Thor 2023-02-02 / 13:21

   Jag svarar mig själv. Svaret är nej. Om man får tro Wikipedia där inte en enda anställning är listad.

   Gillad av 1 person

   • tomp 2023-02-02 / 15:54

    Utbildning: Fil. kand i statsvetenskap, Linköpings Universitet 2003.
    Han har alltså suttit på Universitetet och filosoferat.
    Att filosofera handlar om att kritiskt granska och tänka över frågor som inte har några självklara svar.
    Flum och inget av värde med andra ord.

    Gillad av 1 person

 10. Huvaligen 2023-02-01 / 20:34

  Demirok är väl sannolikt Annie Lööfs förlängda arm så att hon ska kunna fortsätta påverka Centern. En person med Lööf läggning, med ett sådant ego, stänger inte igen dörren efter sig med risk att glömmas bort. Hon vill kunna påverka i fortsättningen också. Hon vet ju bäst.

  Men det är, tycker jag, remarkabelt att valberedningen till synes tagit mera hänsyn till Lööf än till Centern. Är det så, som jag alltså misstänker, så finns ju inte Centern utan bara Annie Lööf.

  Gillad av 1 person

  • Grålle 2023-02-02 / 13:26

   Säkert är han Lööfs förlängda arm, liksom den lille krigshetsaren Kristersson är Reinfeldts marionett.

   Gillad av 1 person

  • onkelbjrn 2023-02-02 / 20:53

   Uppenbarligen har man en stark partipiska

   Gilla

 11. Hm 2023-02-01 / 20:00

  För mig får C gärna åka ur riksdagen men jag tycker lite synd om de riktiga centerpartister som finns kvar i partiet. Kan ingen lansera Helena Lindahl som ny partiledare. Hon är ovanligt vettig för att vara c-politiker. Valberedningen har uppenbarligen sprattlat som Lööf har ryckt i tr¨ådarna.

  Gillad av 1 person

 12. O` Hyra 2023-02-01 / 18:47

  OT
  Charlie Watts. Trummis i The Rolling Stones, en av popvärldens sämsta trummisar som var så rädd om sina kostymer att han inte kunde riskera ett riktigt angrepp på trumsetet. Det kunde damma ner hans kostym.

  Bara ytlighet, ingen botten. När han dog blev han ett geni, efter att ha plågat sin omgivning mer än 50 år.

  Gilla

 13. Christer 2023-02-01 / 18:32

  Både Socialdemokraterna med sitt Botkyrkadebacel , och Centerpartiet med sitt partiledarvalshaveri är politiska partier som inför våra ögon imploderar

  Gillad av 1 person

 14. ivarandersson 2023-02-01 / 18:29

  Annie Lööf drömde om den breda mitten som blev en mardröm för C i valet. Demirokk vill fortsätta drömma om den breda mitten. C kommer att bli ännu smalare i nästa val. Förhoppningsvis trilla ur riksdagen men Magdalena Andersson och S kommer att rädda kvar C för att ha någon möjlighet att erövra regeringsmakten.

  Gillad av 1 person

 15. nilscobra 2023-02-01 / 18:09

  Han får Annie Lööf att verka sympatisk.

  Gillad av 1 person

 16. Gunnar Karlsson 2023-02-01 / 17:56

  Thoralf,

  Den ytterst skyldige till att muslimen kommer att väljas till partiledare är Annie Lööf. Hon har lobbat hårt och länge för att han skall utses till hennes efterträdare.

  Man kan undra vilka tankeprocesser som lett fram till hennes val, jag tror aldrig vi kommer att vi veta det, men en spekulation kan vara att hon vill skyla över sitt eget dunderfiasko !

  Att hon kört Centerpartiet djup ned i träsket, borde hon vid det här laget vara klart medveten om. Hur räddar man sig då ifrån att bli utpekad som den skyldige, jo man ser till att man får en efterträdare som är ett ännu större stolpskott, en som skallar folk till höger och vänster och hatar allt svenskt !! Då kan det bara gå åt ett håll, ut ur Riksdagen, och helt plötsligt så finns det en ny syndabock som får ta allt skit, och alla centerpartister är helt eniga om att det var bättre på Annies tid. Listigt av Annie eller hur !!

  //Gunnar

  Gillad av 2 personer

 17. O` Hyra 2023-02-01 / 17:44

  Ge turken ett par sandaler och en kamel så att han kan ta sej hem.
  Hans hem är Turkiet.

  Gillad av 2 personer

 18. turrim 2023-02-01 / 17:38

  Detta är nog inte riktiga centerpartisters vilja utanför Stureplan.

  Ytterligare ett exempel på Botkyrkamodellen där nu enligt Samnytt en invandrad man tar över efter kuppen mot den svenska kvinnan som försökte stoppa kriminella ungdomsgårdar.

  Gillad av 3 personer

 19. MickeP 2023-02-01 / 17:34

  Schhhh! Låt dem hållas. Med Demikroken som partiledare är de snart ett minne blott.

  Micke P

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.