SOSSEHYCKLERI AV JOHAN PERSSON

”Jag får 1 410 kronor i sänkt skatt per månad. Fullständigt orimligt!”

Det skriver kommunalrådet Johan Persson (S) på sin blogg efter att han fått sin lön i januari från Kalmar kommun och jämfört det med decemberlönen från kommunen.

Det Johan Persson däremot aldrig skrivit om på sin blogg är att han höjde sin egen lön från och med den 15 oktober 2022, med 7 150 kronor eller 10,5 procent. Från 67 925 kronor per månad till 75 075 kronor per månad. Johan Persson tyckte att han hade för låg lön i förhållande till andra kommunstyrelseordföranden i liknande kommuner.

Det blev en löneökning med 7 150 kronor per månad! Hur många får en sådan lönehöjning?

När sedan riksdagsarvodena höjs under 2023 så kommer Johan Perssons lön höjas med lite drygt motsvarande riksdagsledamöternas arvode eftersom hans lön är 105 procent av riksdagsarvodet.

Så i praktiken betalar Johan Persson högre skatt idag än vad han gjorde innan 15 oktober 2022. Då betalade han 24 633 kronor i skatt på sin lön på 67 925 kronor.

Nu betalar han 27 329 kronor i skatt på sin lön på 75 075 kronor.

I praktiken 2 696 kronor mer i skatt per månad. (Skattetabell 34). Det innebär 47 746 kronor kvar i plånboken efter skatt. Då är det lätt att raljera om 1 410 kronor i sänkt skatt.

Men vad tycker Johan Persson om att 57:orna som gått i pension och har 11 000 kronor i pension som under 2023 får betala 2 699 kronor i skatt. Kvar i plånboken 8 301 kronor i månaden. Detta tack vare socialdemokratiska regeringens svek mot 57:orna ochi synnerhet Johan Perssons kompis Ardalan Shekarabi som var ansvarig minister. Utan detta sossesvek hade en pensionär med 11 000 kronor istället fått betala 1 466 kronor i skatt. Därmed hade pensionären haft 9 534 kronor i plånboken efter skatt. Hela 1 233 kronor mer varje månad.

I mitt eget fall rör det sig om mer än 2 000 kronor varje månad i extra sosseskatt. Det är lätt att raljera och skita i detta när man får närmare 50 000 kronor i plånboken efter skatt varje månad.

Ett stort tack till er svekfulla socialdemokrater som säger sig värna de svaga och er regering som beslutade om detta den 31 maj 2022.

Med andra ord så är det lite hyckleri av socialdemokraten Johan Persson att inte berätta hela sanningen om sin skatt och hur man ställt till det för 57:orna!

Annons

12 reaktioner på ”SOSSEHYCKLERI AV JOHAN PERSSON

 1. Kalle 2023-02-03 / 13:10

  ## Socialdemokraterna partiet för alla, även maffian! ! ##
  Skriver Johnny Hornbrink, SD hos Pettersson

  ##Socialdemokraterna av idag har ett stort problem och det är att deras största väljargrupper nu mer är bidragstagare och invandrare, detta har i sin tur lett till att partiet infiltrerats av såväl islamister som gängkriminella element. ##

  ## Man kan ju fråga sig hur Sverige på några decennier kunde gå från ett välfungerande och tryggt land där välfärden räckte till alla till ett otryggt samhälle där ingenting fungerar eller är som det borde vara?
  Svaren är två, nämligen:- Det var de goda människornas naivitet och tystnad som gjorde det möjligt!
  Samt att:- Om man utan krav på motprestation ger allt till alla så blir det mindre av allt till alla! ##

  ## Sedan finns det ju en liten sak till:- Det skulle bli betydligt enklare att reda upp allting om vi kunde enas om att det finns en ”viss eller någon slags” koppling mellan kriminalitet och invandring, istället för att blanda bort korten med knepiga resonemang! ##

  https://petterssonsblogg.se/2023/02/03/socialdemokraterna-partiet-for-alla-aven-maffian/

  De boende i Botkyrka har nyttjat sin rätt på ett politiskt möte och rösta för en annan ordning inom socialdemokraterna.

  Helt demokratiskt!!! En del kallar det ett hot mot demokratin.
  Sossarna i Botkyrka får väl masa sig till möterna och också rösta om de tycker annorlunda.

  Hot mot demokratin basunerar en del förståsigpåare. Hur kan det vara ett hot mot demokratin??? Sossarna har ju röstat i demokratisk ordning. En del kunde inte svenska. Javisst man kan ju leva ett helt liv i sverige utan att kunna svenska, Finns inga krav på att röstande skall kunna svenska eller förstå politiken!!!

  Detta är en konsekvens av sossarnas importerade valboskap som har klivit ur hagen och röstar som dom vill ha det istället!!!

  Sossarna har aldrig lyssnat på olika varningsignaler. Nu har demokratin rubbat deras cirklar och då protesterar de.

  Rätt åt sossarna det är ju demokrati. Verkar vara något nytt för dem.

  Överaskad??? Inte jag!!!

  Gilla

 2. Anneli 2023-02-03 / 07:29

  Jag spyr över alla sossar o miljömuppar…..är så trött på detta landets styre att jag snart inte orkar följa utvecklingen. Blir ju bara värre o värre…..

  Gillad av 2 personer

 3. Ludvig 2023-02-03 / 06:48

  Den som har mycket vill ha mer och den som har lite får mindre.

  Gillad av 2 personer

 4. Hemlig X-sson 2023-02-03 / 06:35

  Hmm,
  Nu ljuger Johan Persson, men han är ju sozze, så vad kan man förvänta sig.
  Det är ingen skattesänkning utan höjning av brytpunkten för när man börjar betala statlig skatt. Sozzarna försöker i vanlig ordning förvilla begreppen genom att kalla förändringen för en skattesänkning. Det är således inget beslut om skattesänkning som gjorts av den nya regeringen. Höjningen av brytpunkten är om jag inte minns fel kopplad konsumentprisindex. Med dagens inflation blir den höjningen extra stor. Upp till brytpunkten betalar man bara kommunal och regionsskatt. Över brytpunkten betalar man 50% ytterligare skatt för det man tjänar över brytpunkten.

  Gillad av 2 personer

 5. Högt hårfäste 2023-02-03 / 00:10

  En äkta narcissist! 🙈

  Gilla

 6. Goliat 2023-02-02 / 23:46

  Det kommer mycket bajs ur hans mun.

  Tycker dock han tonat ned sitt raljerande på sistone, beror det på att det inte finns något att raljera om längre, eller att han är upptagen med att spela apa i Bjursnäs?

  Gillad av 1 person

 7. onkelbjrn 2023-02-02 / 20:44

  Närapå 48.000 kr varje månad. Efter skatt! Är han värd det? Jag är inte politiker och vet egentligen inte vad ett kommunalråd gör. Gissar på en massa möten.
  Kvinnan i personalmatsalen tjänar väl hälften av vad han får ut. Före skatt! Är hennes jobb så mycket mindre värt. ( Gissar att det finns ett mathak i Kommunhuset. Det finns i min kommun)
  Hon gör iallafall en insats. Mat behöver vi. Däremot alla tokigheter som kommer från ett kommunhus, behöver vi inte
  Livet är inte rättvist.
  Johans boendekostnader är troligen i en helt annan klass än vad villaägare har i Stockholmstrakten.
  Ni som vet, är han värd sina pengar?

  Gilla

 8. O` Hyra 2023-02-02 / 20:13

  Ställa Putin inför rätta i Haag?
  Känner ni hur freden kommer närmare?
  Idiotin kommer närmare.

  Gilla

 9. O` Hyra 2023-02-02 / 19:16

  Ful fisk, den där Johan. Ålfiskare?

  Gilla

 10. Cosmik Debris 2023-02-02 / 19:07

  Alla sossar är falska kräk.

  På 70-talet arbetare min farfar på ABF och jag var ofta och besökte honom på kontoret. Det var en helt annan tid. En mycket bättre tid! Knark, automatvapen, skyddsvästar och gängkriminalitet ingick överhuvudtaget inte i min farfars arbetsbeskrivning. ABF får vi hädanefter betrakta som socialdemokraternas väpnade gren.

  Ni har förstört mitt land. Tack för det. Tack så jävla mycket!

  Gillad av 1 person

 11. Christer 2023-02-02 / 18:03

  Ja , jag säger då det . SOSSAR .
  Så otroligt vana att valboskapen bara nickar och tackar.
  BRA Thoralf
  Vi behöver många som är vaksamma och ser igenom deras lögner och inte går på deras knep.
  Det där är ett utskick från Sveavägen .
  Lena Mellin på Aftonbladet oljade sig över att hon fick tillbaka pengar på elkostnader.
  Tror du vi fått höra det vid ett annat valresultat ? Knappast .

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.