RYSSAR INVADERAR THAILAND

Läser på olika sidor att det för närvarande är ovanligt mycket ryssar i Thailand. Jag gissar att det inte är vanliga turister, utan många är ryska män som lämnat Ryssland för att slippa bli inkallade till kriget i Ukraina. Dessa män får säkert också besök i Thailand av sina familjer och släktingar.

Dessutom är ryssar inte direkt välkomna till andra delar av världen men uppenbarligen funkar det bra i Thailand. Även om det uppenbarligen klagas en del på att många ryssar jobbar svart.

Såg en sammanställning på hur många som kommit till Phuket under november, december och januari. Jag förmodar att det gäller flygplatsen. Då skall man sannolikt komma ihåg att de flesta ankommer säkert till Bangkok.

Annons

12 reaktioner på ”RYSSAR INVADERAR THAILAND

 1. Bo Adolfssom 2023-02-09 / 16:32

  Jag är i Sri Lanka. Här är det samma fördelning av turisterna med 25 % ryssar och sedan följer indier.
  Turismen har varit tynande här och jag förklarar för de stackars lankeserna att snart är det helt slut när vi inte får flyga.

  Gilla

 2. anders gs 2023-02-08 / 22:09

  Så jävla pinsamt hur kriminella han fritas. Läkarundersökningen kan de ta mig fan ha på anstalten istället.

  Gilla

 3. anders gs 2023-02-08 / 20:10

  Helt sjukt, en person dömd till 10 år blev fritagen,
  koranbränning nekad.
  värt ett blogginlägg thoralf.

  Gilla

 4. O` Hyra 2023-02-08 / 18:41

  Nancy Pelosi var halvdöd men ville göra ännu en ”god gärning”.
  Hon retade upp Kina genom sin resa till Taiwan, hon kände sej såå GOD

  Fy f..för dessa krigshetsande tokkärringar.

  Gilla

 5. O` Hyra 2023-02-08 / 18:26

  ”Dom goda” har infört sanktioner mot Syrien vilket medfört bensinbrist så att Röda Korset inte kan använda alla sina ambulanser. Vidare har inte byggmaterial funnits tillgängligt vilket är en anledning till undermåliga byggnader. Och som vanligt får vanligt folk betala priset.

  Leve ”de goda” som finns på andra sidan de stora vattnen.

  Gilla

 6. O` Hyra 2023-02-08 / 18:08

  Olaf Scholz ville nog egentligen inte skicka moderna krigsvagnar till Ukraina, men han blev utsedd för en enorm press från skurkstaten USA:s fetknoppar i stetsonhatt och dess lakejer njurpuddinsgätarna med dålig andedräkt och tandställning som befolkar Brittiska öarna.

  Den ”gode Scholz” sänder samtidigt ett lugnande budskap: ”stridsfordonen ska inte beskjuta Ryskt territorium. Begriper inte idioten att så fort en Ukrainsk besättning tar plats i Leoparden så gör dom som dom vill.

  Ukrainas mål har ju redan från börjat varit att dra NATO allt djupare in i konflikten. Och det är förståeligt, men livsfarligt. Ett platt Berlin. När?

  Gilla

 7. Sven d.ä. 2023-02-08 / 17:36

  Det är ett paradis även för många svenskar också. Jag har inte förstått det fantastiska med Thailand, men det är kul att de får besökare.
  Thailand är rätt så neutrala i konflikten mellan Ryssland och Ukriana, vilket förövrigt de flesta är i världen. Indien och Kina har ju inte valt sida så som väst har gjort. Därför känner sig ryssarna kanske att de behandlas på ett bra sätt i Thailand.

  Proportionellt gentemot befolkningen i Ryssland och Sverige – så är det fler svenskar som besöker Thailand än ryssar. Men det ger inga rubriker förståss.

  Gilla

 8. Kalle 2023-02-08 / 17:36

  ## Carl Bildt: ”Yttrandefriheten är inte absolut”##

  https://nyadagbladet.se/inrikes/carl-bildt-yttrandefriheten-ar-inte-absolut/

  Turkiet har en absolut inverkan på svensk inrikespolitik och yttranderiheten.

  Bildt hat alltid varit svag för Turkiet han ville/vill ha in Turliet i EU!!!

  Vilken lag begränsar Ytrrandefrihet i fallet med Koranbränningar???
  Norsk polis btöt mot norska lagar mär de förbjöd bränning!!!

  Paludan har visat sverige att det inte finns yttrandefrihet i sverige.
  Politikerna är tagna med byxorna nere vid fotknölarna!!!
  Tack Paludan!!!

  ## Bildt pekar också på att den norska polisen gjorde en annan bedömning och med hänvisning just till säkerhetsläget hindrade Paludan från att bränna koranen – trots att han inte bröt mot någon lag. ##

  Så polisen får bryta mot lagen när det passar dem. (Inga resurser???)

  Vilket samhälle skapar det på sikt???

  Gilla

 9. Kalle 2023-02-08 / 12:30

  VPN-vd om EU-lagen Chat Control:
  ## ”Kan bara jämföras med totalitära stater” ##

  ## EU:s nya lagförslag under namnet ”Chat Control” innebär en kraftigt utökad övervakning av unionens medborgare om det går igenom. Jan Jonsson vid Mullvad VPN riktar kraftig kritik mot lagen som lagts fram av Sveriges kommissionär Ylva Johansson (S). Jonsson menar att den inte bara bryter mot grundläggande mänskliga rättigheter utan kan jämföras med totalitära staters lagar som exempelvis i Kina.

  EU-kommissionen arbetar för närvarande med ett nytt lagförslag som innebär att EU:s medborgare ska få sin kommunikation alltmer extremt övervakad. Om lagen, som blivit känd som ”Chat Control”, går igenom ska alla telefonsamtal, sms, meddelandeappar, mejl med mera att övervakas. Detta gäller även privata bilder och filmer som sparas i molnet. Det är socialdemokraten Ylva Johansson som står bakom förslaget och menar att det ska användas i syfte att förhindra barnpornografi och grooming.##

  ## Ylva Johansson, varför kan du inte debattera verktygen och konsekvenserna av dem, i stället för att knuffa barnen framför dig?” ##

  https://nyadagbladet.se/it-overvakning/vpn-vd-om-eu-lagen-chat-control-kan-bara-jamforas-med-totalitara-stater/

  Vem är då denne Ylva Johanssom???

  ## Ylva Julia Margareta Johansson, född 13 februari 1964 i Huddinge,[1] är en svensk politiker (socialdemokrat, tidigare vänsterpartist), som är EU-kommissionär med ansvar för inrikes frågor sedan 2019. ##

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Ylva_Johansson

  Vill europas befolkning och sverige ha Chat Control???

  Om Chat Contrl går igenom ska alla telefonsamtal, sms, meddelandeappar, mejl med mera att övervakas. Detta gäller även privata bilder och filmer som sparas i molnet.

  Hur mycket övervakning kan vi acceptera som mänskliga människor???

  Skall vi acceptera någon övervakning som kan hamna i orätta händer som kriminalitet eller något annat exempelvis politiskt???

  Gilla

 10. anders gs 2023-02-08 / 11:54

  Väldigt låga straff.

  Gilla

 11. Huvaligen 2023-02-07 / 17:47

  För några år sedan var det påfallande många ryssar i Turkiet. Ingen bers efter fem med en ryss vill jag minnas, för de höll alltid tätt tillsammans och hade uppenbarligen trevligt med varandra. Undrar hur det är nu – samma som i Thailand?

  Gilla

Kommentarer är stängda.