MIN SISTA MOTION OCH KLIMATKÄNSLOR

Innan jag lämnade som ledamot av Kalmar kommunfullmäktige skrev jag en motion om att riva upp beslutet att det råder klimatnödläge i Kalmar kommun.

Min motion har nu behandlats i Vatten- och miljönämnden och inte helt oväntat så avslogs motionen av vänstermajoriteten, som lever i sin IPCC-bubbla och inte ser verkligheten.

Yttrandet är skrivet av tjänstepersonen Elvira Laneborg, hållbarhetsstrateg. Ni vet hon som tror att havsnivån skall stiga 2,8 meter i Kalmar. Se videoklipp.

Jag citerar några stycken från yttrandet.

För att begränsa klimatförändringarna till en nivå som inte orsakar oåterkalleliga effekter på viktiga planetära gränser behöver klimatarbetet, inklusive beslutet om att konstatera klimatnödläge, inte rivas upp utan istället fortsätta att skalas upp.

Med detta i botten och med vetskap om konstaterade och scenarioberäknade klimatförändringar och dess långtgående konsekvenser för samhälle, människa och miljö kan Kalmar kommun inte neka till att det råder ett nödläge som kräver omfattande aktiviteter och utsläppsminskningar.

Inte på någon punkt bemöter man i yttrandet det jag skriver i min motion.

Sverigedemokraternas ledamot Jonathan Sager drev det till votering i nämnden med följande resultat för avslag på motionen.

Ja-röst: Ellinor Troli (M), Viggo Kaliff (S), Yvonne Wolski (S), Joel Rydh (V), Frida Jonsson (C), Freya Sirkén (M), Joachim Almeke (L) och Anna Thore (S).

Nej-röst: Jonathan Sager (SD).

Nu kommer motionen gå vidare till först kommunstyrelsen och sedan till kommunfullmäktige under mars. Frågan är om det finns något parti eller ledamot som vågar ifrågasätta klimatalarmismen, förutom SD.

Dagens Kalmar skriver om min motion. Blir intressant att se om även Barometern kommer göra det.

På följande länk kan du läsa kommunens yttrande. Här nedan kan du läsa hela min motion.

Motion riv upp beslutet om klimatnödläge i Kalmar                           2022-09-21

Den 26 oktober 2020 beslutade Kalmar kommunfullmäktige att det råder klimatnödläge i Kalmar. Jag var den enda ledamoten som röstade nej till hela beslutet.

Det handlade enbart om symbolisk plakatpolitik från vänstermajoriteten i kommunfullmäktige men även från oppositionen, utom SD som inte visste vilket ben de skulle stå på. Det mest graverande var att den socialdemokratiska ordföranden dagen efter detta kf-möte inte kunde redogöra för vad beslutet innebar och vilka åtgärder som skulle utföras på grund av klimatnödläget.

Nu har det gått närmare två år sedan beslutet togs i kommunfullmäktige och vad jag vet har inte en enda åtgärd vidtagits på grund av det beslutade klimatnödläget, förutom att ytterligare administratörer anställts.

När man dessutom studerar statistik från SMHI och SGU så föreligger inga förändringar när det gäller temperatur, nederbörd och havsnivåer, som vare sig skulle påkalla ett klimatnödläge eller några andra åtgärder. De variationer som förekommer är normala vädervariationer som alltid inträffar under vissa år. År 1868 var ett lika nederbördsfattigt sommarhalvår som 2018 och dessutom med stora skogsbränder, bara ett exempel på hur verkligheten sett ut men som ofta glöms bort.

I maj 2022 kom det Finanspolitiska rådet med en rapport till regeringen angående klimatförändringarna och i rapporten kan man läsa följande.

”De direkta effekterna av klimatförändringarna i bl.a. Sverige är därför begränsade i ett globalt perspektiv. Direkta ekonomiska effekter för de nordiska länderna blir sannolikt små eller, om något, positiva. Det beror framför allt på ett mer produktivt skogs- och jordbruk och ökad produktion av vattenkraft.”

Det innebär med stor sannolikhet även positiva effekter även för Kalmar kommun.

Beslutet om att det råder klimatnödläge tolkar jag som enbart ett försök till greenwashing från vänstermajoriteten men som även oppositionen gav sitt stöd för.

Med anledning av detta yrkar jag på följande.

 • Att kommunfullmäktige beslutar att riva upp beslutet att det råder klimatnödläge i Kalmar.

Thoralf Alfsson

Framtid Kalmar

Det handlar om klimatkänslor när politikerna beslutar om att det råder klimatnödläge!

Sedan får även Tucker Carlson prata om den nya religionen.

https://www.foxnews.com/opinion/tucker-carlson-climate-now-state-religion

Annons

15 reaktioner på ”MIN SISTA MOTION OCH KLIMATKÄNSLOR

 1. Goliat 2023-02-11 / 23:28

  Såg just på perversgalan QX att Maia Dahlberg (S) var nominerad som hjälte på galan, för att hon stod upp för transläsarna på biblioteket i Kalmar.

  Gilla

 2. J B Doe 2023-02-11 / 18:34

  Det är dags att skrota det ständigt återkommande uttrycket ”den gröna omställningen”. Den består ju i att minska koldioxidhalten i atmosfären. Men de gröna växterna trivs ju bättre om mängden koldioxid ökar.

  Gillad av 1 person

 3. onkelbjrn 2023-02-11 / 17:38

  Lite OT men ändå miljön.

  Ibland kan man ju undra om tjänstemännen och politikerna själva tror på det som de skriver.
  Har ett fritidshus med ett enskilt avlopp , i en annan del av landet.
  Detta har kommunen, med hänvisning till miljöbestämmelset förbjudit mig att använda.
  Toan är kopplad till en sluten tank och disk, tvätt och dusch är kopplad till en 2 kammarbrunm där avloppet sen rinner ut i en sandbädd.

  När jag frågar den miljöinspektör som besiktade mitt avlopp om det var ok att duscha på tomten, så var det ok. Det är också ok att ställa en hink under diskbänken och sen hälla ut diskvattnet på tomten.
  Men absolut inte låta det gå ut i sandbädden via avloppsrören.

  Logik?
  Det är lätt att följa lagar och regler om man förstår dem . Förstår man dem däremot inte, blir livet en aning komplicerat. Ska man vara en lagbrytare eller nyttig idiot ? Inspektören kunde inte ge en rimlig förklaring utan hänvisade bara till EU bestämmelser.

  Jag är inte ensam om detta. En hel drös med husägare runt om i landet sitter i samma sits. Att installera nya avlopp innebär stora kostnader.

  Gilla

 4. Lennart Stenkvist 2023-02-11 / 17:02

  Lyssna på Spotify: Klimatnödläge – våga vägra vänta. Ekopodden – klimatet, klotet och Kalmar.

  Johan Rockström som ståtar med titeln agronom nämns som den man lyssnar på som klimatexpert och Donald Trump är inte mycket värd.

  Det tycks ingå en hel del, mest svammel, vad som menas med klimatnödläge inom Kalmar kommun.

  Ligger nära till hands att tänka på före detta LO-basen Stig Malm som använde ordet, ”Fittstim”.

  Gilla

 5. turrim 2023-02-11 / 16:45

  Om det nu är klimatnödläge i Kalmar så måste man rimligen rapportera till Stockholm 40 mil norrut och avråda från att satsa pengar och prestige på Vinter-OS om sju år.

  Gilla

 6. Lotta 2023-02-11 / 16:01

  Plocka fram en enda politiker som vågar ha en avvikande åsikt mot den gängse.

  Gilla

 7. SasjaL 2023-02-11 / 15:52

  Om de ändå tror på falsarierna, varför beslutar de inte att det skall vara solsken, 20°C och bris varje dag fortsättningsvis. Det är ju liksom tro på samma nivå …

  Det är en sak att blåsa folk på pengar, en helt annan nivå att tvinga till sig …

  Gilla

 8. anders gs 2023-02-11 / 13:19

  Sameh Egyptsons ”Muslimska brödraskapet infiltrerat det svenska samhället”

  Gilla

 9. Ölandsbonde 2023-02-11 / 13:14

  <<<<Haha. Vad ska Man tycka. Det finns idag tre stora troenden. Gender, klimatet och Putin. Det är OK att gå bananas över dessa.mDå är man PK så det förslår. Någon som har tänkt hur det gått med de 10 bojkottkampanjerna mot Ryssland?
  Kampanj 01 gav ingen effekt.
  Kampanj 02 gav ingen effekt.
  Kampanj 03 gav ingen effekt.
  Kampanj 04 gav ingen effekt.
  Kampanj 05 gav ingen effekt.
  Kampanj 06 gav ingen effekt.
  Kampanj 07 gav ingen effekt.
  Kampanj 08 gav ingen effekt.
  Kampanj 09 gav ingen effekt.
  Kampanj 10. Den tror vi på. Kommer att knäcka Ryssland. Nu har vi, som alltid, rätt. Nu knäcker vi Putins Ryssland.
  (Och går det inte nu så lanserar vi ett 11:e paket med restriktioner. Då djävlar faller han.)

  Gilla

  • onkelbjrn 2023-02-11 / 17:17

   Ja, nu blir det ju intressant att se vad som händer om Ryssland gör slag i saken och sänker produktionen av olja som man aviserat.
   Får de sen också med sig saudierma, så kommer vi få höjda bränslepriser igen. Det till alla andra höjda priser vi fått.
   Det verkar som att det är vi i väst som drabbas värst av bojkotterna.

   Gilla

 10. nilscobra 2023-02-11 / 08:34

  I den vetenskapliga delen WG1 (The Physical Science Basis) av IPCC:s rapport används inte ”klimatkris” eller ”klimatnödläge” för att beskriva det faktiska nuläget. Där används bara begrepp som ”climate change” och ”global warming”. Alltför många klimathotstroende läser bara SPM (Summary for Policymakers) och tolkningar av den. WG1 är obegriplig för de flesta. Det är uppenbart att den här vänstermajoriteten inte vet vad dom talar om.

  Gillad av 1 person

  • ivarandersson 2023-02-11 / 09:23

   Riksdagsmännen är lika okunniga. Ingen kunde bemöta Elsa Widdings inlägg med fakta utan enbart med okvädingsord.

   Gillad av 5 personer

   • Roger P 2023-02-11 / 22:01

    Ivar.
    Sanningen svider, det är agendan som räknas och de vet detta.
    Follow the money(vill ha del av), är viktigare än folket.
    Har man fel åsikt så är man ute i kylan snart.

    Gilla

 11. janne 2023-02-11 / 07:11

  Så blir det när fullmäktige består av ett gäng knallkorkar,som fattar nada.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.