SVT SKRÄMMER MED HAVSNIVÅERNA VID KÄRNKRAFTVERK

SVT kom med ett nytt klimatbrev igår. Inte ett ord om rekordkylan i USA, Kina eller Ryssland. Bara samma tugg om klimatförändringarna.

I Klimatbrevet refererar man till programmet Sverige idag som för några dagar ägnade ett helt program åt klimatanpassningar och klimatanpassningsrådet. Jag måste säga att det var pinsamt att lyssna till. Förändringarna går så sakta att det kommer ske en naturlig anpassning. Risken är stor att man gör en massa påhittade åtgärder som senare visar sig helt obefogade. Men andra ord bortslösade resurser som kunde gått till vår välfärd istället.

SVT har en faktasida som de kallar ”Få koll på klimatet just nu”. Där skriver man bland annat om stigande havsnivåer och att haven stigit med ca 20 cm sedan år 1900 enligt IPCC.

Men givetvis så skriver SVT inte ett ord om landhöjningen och hur stor den varit i Sverige sedan 1900. Det är så falskt!

Dessutom kan följande läsas för att skrämma upp folket.

”Ett av de största hoten på grund av uppvärmningen är att havsytan höjs. Havsvatten expanderar när det blir varmare och samtidigt fylls haven på av smältande glaciärer på land. Hela städer och öar kan översvämmas och havsvatten tränga in i våra brunnar och dricksvattentäkter.

Kärnkraftverk ligger ofta nära kusten och är sårbara för översvämningar.”

Hur kom kärnkraft med i detta? Menar SVT att våra kärnkraftverk är hotade av stigande havsnivåer?

Jag kollade därför upp hur stor landhöjning är vid Ringhals, Oskarshamn och Forsmark men också för några referensorter av intresse och sammanställde det i ett diagram för åren 1900-2022 enligt nedan. Källa är dokument Klimatologi nr 41 från SMHI.

Extrapolerar man denna landhöjning så fås följande totala landhöjning sedan år 1900.

Under samma tidsperiod som havsnivån stigit med 20 cm enligt IPCC har landhöjningen vid Ringhals och Oskarshamn varit drygt 30 cm och vid Forsmark drygt 80 cm.

Vi har därmed haft en havsnivåsänkning vid våra befintliga kärnkraftverk med ca 10 cm i söder och hela 60 cm vid Forsmark.

SVT har utan tvivel blivit en riktigt klimatalarmistisk och falsk lögnfabrik som försöker lura på svenska folket helt felaktig information. Det är så beklämmande att det borde anmälas.

Annons

14 reaktioner på ”SVT SKRÄMMER MED HAVSNIVÅERNA VID KÄRNKRAFTVERK

 1. Kalle 2023-02-10 / 12:46

  ## Insiderkällan:
  Så genomförde USA och Norge sprängningen av Nord Stream

  DET NYA KALLA KRIGET
  Med hänvisning till en källa med insyn i attentatet mot Nord Stream har den prisade journalisten Seymour Hersh redovisat en skakande berättelse om hur sprängningen av gasledningarna ska ha gått till.
  På initiativ från USA uppges att Norge valdes till partner för operationen av flera olika skäl, bland annat mot bakgrund av Natos generalsekreterare Jens Stoltenbergs insyn och kontakter efter sin tid som statsminister i landet.
  Efter månader av noggrann planering ska Nato-övningen Baltops i juni ha använts som täckmantel för norska och amerikanska dykarteam att anlägga bomberna utanför Bornholm.
  Den slutgiltiga ordern för att detonera laddningarna den 27 september ska ha kommit direkt från Washington. ##

  https://nyadagbladet.se/utrikes/insiderkallan-sa-genomforde-usa-och-norge-sprangningen-av-nord-stream/

  Gilla

  • Thoralf A 2023-02-10 / 14:30

   Ser inte nya dagbladet eller journalisten som någon säker källa!

   Gillad av 1 person

  • stigrydmark 2023-02-10 / 16:22

   Med de uttalnden som Biden och Nuland gjort ser jag själv nyheten som högst sannolik. Som man uttrycker sig finns det ju ingen anledning att betvivla sanningshalten. Naturligtvi blir det locket på.

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2023-02-10 / 16:33

    Bidens uttalande var ju minst sagt klumpigt och korkat. Väldigt lätt för någon annan nation att utnyttja det och sedan låta USA få skulden.

    Gillad av 1 person

   • Huvaligen 2023-02-10 / 17:49

    Tja! Fast utan tvivel blir man inte klok

    Gilla

  • Ölandsbonde 2023-02-10 / 17:33

   Varför spränga 2 st Nordstream 1 och 1 Nordstream 2? Och lämna en osprängd.

   Enklast är det att skylla på Putin. Mannen som tagit sotarens plats i folklore.

   Gilla

 2. Ölandsbonde 2023-02-10 / 12:32

  Ändå en befrielse att man inte lägger skulden på Putin – ni vet han som själ våra fartkameror – för att vårt land översvämmas av vatten. Den där andra översvämningen som är kännbar har vi själva valt.

  Gilla

 3. Christer 2023-02-10 / 10:13

  Nu är det dubbelt viktigt att du och andra kunniga fortsätter att pumpa ut fakta .
  Det känns som det är dags att byta ut SVT garnityret .
  Det verkar vara lika illa i gammelmedia.

  Gillad av 1 person

 4. ivarandersson 2023-02-10 / 09:09

  Havsnivån har stigit 20 cm sedan år 1900. Det är tyvärr inte bara SVT som har svårt att förstå verkligheten. SVT litar till 100% på IPCCs 102 klimatmodeller. i stället för att observera verkligheten. Pinsamt för SVT och alla andra klimathotsreligiösa.

  Gilla

 5. Mats 2023-02-10 / 08:36
 6. nilscobra 2023-02-10 / 07:56

  Havsnivåerna höjs inte i snabbare takt än att man hinner anpassa sig. Havsnivåerna stiger också i samma takt som när mätningarna började på 1800-talet. Det har inte skett någon acceleration. Havsnivåerna globalt stiger med 3,4 mm per år enligt satellitmätningar. Enligt vattenståndsmätare ökar havsnivåerna 1-2 mm per år vid dom kuster som varken har en landhöjning eller en landsänkning. 3,4 mm per år under de 77 år som återstår till 2100 blir 2,65 dm. Vad skulle ytterligare 2,65 dm högre havsnivåer kunna översvämma?

  Gilla

 7. turrim 2023-02-10 / 06:27

  Borde tas upp som akut ärende av Myndigheten för Psykologiskt Försvar. Generaldirektör Magnus Hjort.

  Gilla

  • turrim 2023-02-10 / 17:21

   Jag borde ha utvecklat tydligare vad jag menar. I myndighetens uppdrag står ”ska även stärka befolkningens förmåga att kunna upptäcka och motstå påverkanskampanjer och desinformation”.

   Just det! Ni skriver stundom om hotet från utlandet. Men ni har ett närmare mål på Gärdet med huvudkvarter för SVT/SR.

   Gilla

Kommentarer är stängda.