FEGHETEN STYR YNGRYGGARNA

Då var jag hemma i sandlådan Sverige igen efter en seg och tröttsam hemresa från Thailand, som innehöll det mesta. Försökte vila/sova en stund i Dubai, vilket inte gick bra. Morgonbönen förstörde min vilostund!

Dubai airport!

Man behöver inte vara många minuter på hemmaplan innan man slås av den naiva och politiskt korrekta verkligheten som råder. Lyssnade för första gången på efterföljaren till Nordegren&Epstein i P1. Ett nytt vänsterprojekt som skall indoktrinera folket att rösta på vänsterblocket.

Richard Herrey (M), medverkade eftersom han fått jobbet som VD för kulturhuset i Kiruna. I programmet fick han några fiktiva frågor om hur han skulle ställa sig till bland annat transbarn som Lucia i Kulturhuset och Drag Queens på kulturhuset. Givetvis så tyckte Richard Herrey att det var helt ok. Hade han sagt något annat hade det blivit en kulturstorm och han hade aldrig fått tillträda jobbet som VD. Sverige i ett nötskal.

Vilken indoktrinering och vilken makt vänstern och kulturetablissemanget har!

I DN har rikspolischef Anders Thornberg intervjuats och fått frågor om orsakerna till gängkriminaliteten och varför den är så utbredd i Sverige men inte i våra nordiska grannländer. Det är minst sagt anmärkningsvärda och tafatta svar från rikspolischefen.

Vad är då orsaken till att Sverige under så kort tid har gått från att vara ett harmoniskt samhälle med låg våldsnivå till hög?

– Egentligen kanske man ska fråga kriminologer och forskare, men de vet inte riktigt. Det finns de som säger att det kan ha berott på dålig integration och att vi har fått de här utsatta områdena. 

Varför sticker just Sverige ut?

– Jag har ingen riktigt bra förklaring till det heller. Det borde man forska på. Vi ser att för att bli någon och komma in i gängen så måste man bli mer våldsam, det har blivit en våldsspiral.” 

Vilken nivå på svaren! Men det gäller samma sak som för Richard Herrey. Skulle Anders Thornberg säga att det beror på massinvandringen till Sverige och att gängvåldet mer eller mindre, både offer och gärningsmän uteslutande är invandrare eller andra generationens invandrare så skulle vänstern starta ett drev mot rikspolischefen och han skulle bli utbytt omgående. Han skulle även anklagas för rasism.

Därför låtsas Anders Thornberg att han inte vet orsakerna bakom det våldsamma gängvåldet! Vilken ynkrygg!

Sveriges rikspolischef kan väl inte vara ovetande om vilka det är som blev ihjälskjutna i gängkonflikter under 2022? Visst är det många Andersson, Johansson, Karlsson och Svensson!

Annons

18 reaktioner på ”FEGHETEN STYR YNGRYGGARNA

 1. Robert Eriksson 2023-02-22 / 05:06

  Om man ska resa, varför då välja mellanöstern-bolag???
  jag har nyligen åkt ett par veckor till ett ickke-muslimskt land, med ett icke-muslimskt flygbolag och har haft en icke-muslimsk underbar semester!! inte en enda sprängning på ett tjog dagar!! ok, landet säljer inte alkohol efter kl 16 på söndagar, men å andra sidan har Systembolaget helt stängt denna dag…

  Gilla

  • Thoralf A 2023-02-22 / 05:10

   Dels den stora prisskillnaden mot direktflyg med Thai airways men också nyfikenhet att prova Emirates.

   Gilla

   • Robert Eriksson 2023-02-22 / 05:57

    varje krona som betalas till dessa mellanöstern-flygbolag: emirates, gulf, pia, saudia, turkish, etihad, qatar… pengar som går åt fel håll… wink wink…
    ok om det inte finns alternativ, men thailand??? finns 5-10 alternativ—

    Gilla

   • Thoralf A 2023-02-22 / 06:21

    Nej, det finns inte så många alternativ om du utesluter ovanstående flygbolag.

    Skall man hälsa på en gammal god vän som bor i Thailand så måste man ju resa till Thailand.

    Gilla

   • Robert Eriksson 2023-02-22 / 06:36

    jag vet vad du menar… och du vet vad jag menar… lite som en vegan.. kommer inte att förändra världen, men det känns lite bättre i själen.

    Gilla

   • Thoralf A 2023-02-22 / 07:19

    Nästa gång jag åker till Thailand kommer jag vara ute i god tid med att köpa resan och då blir det sannolikt direktflyg. Att köpa flygbiljetter i sista stund blir alltid mer kostsamt.

    Gilla

 2. Mikael Svensson 2023-02-18 / 19:17

  Reagerade också på Zimmermans och Bonniers agendasättande snärjning av Herrey.
  Konstaterar att bägge är judar och att moderaten Herrey knappast kan kallas för konservativ utan glatt dansar efter den progressiva agendan.

  Gilla

  • turrim 2023-02-17 / 19:27

   Än värre om man läser Uvell: Något är ruttet på Migrationsverket.

   Gilla

 3. Kalle 2023-02-17 / 14:17

  ## SVT: Språktester på äldreboende är diskriminering ##

  ##De bristande språkkunskaperna har uppdagats efter en inspektion av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Språktesterna som nu införs innebär att kunna läsa och förstå information och kunna agera därefter – något många i dag inte klarar.##

  https://samnytt.se/statstelevisionen-spraktester-pa-aldreboende-ar-diskriminering/

  Måste man vara helt urblåst för att jobba på SVT ???

  Standarden på det talade svenska språket har också sjunkit på SVT.

  Verkar vara ett anställningskrav på SVT att tala mycket dålig svenska. Nästan obegriplig svenska!!!

  Gillad av 1 person

 4. Thor 2023-02-17 / 10:17

  Läste just på svt att den s.k. arbetskraftsinvandringen ska stramas åt genom en höjning av minimilönen från 13000(!) till 33000 i månaden. Men det ska föregås av fortsatt utredning som fått förlängt till i början av nästa år!!

  Herreje, vad är detta?

  Gillad av 1 person

 5. MikeWhisky 2023-02-17 / 08:53

  Vilken exotisk flygplats….

  Gilla

 6. Ludvig 2023-02-17 / 06:49

  Mycket intressant lista på skjutna. Att det inte går att tala sanning i Sverige längre, det är för bedrövligt.

  Gillad av 1 person

 7. sommer in siam 64 2023-02-17 / 04:13

  Flera bekanta sömiga har rest till Thailand genom muslimska arabiska flygbolag, prisvärda bra service!?!?!? Inte jag och kommer aldrig göra! Vill heller inte rekomendera andra flygbolag. Bara att söka alt-flyg på nätet! Det finns alternativemedia till T landet. Allt är relativt om det är billigt eller dyrt?!?

  Gilla

  • Thoralf A 2023-02-17 / 05:06

   Flyger du ekonomiklass så skiljer det knappast något i service mellan olika bolag. Däremot kan det skilja en del i pris. Det var första gången jag flög med ett arabiskt bolag. Emirates var inte bättre än något annat.

   Gilla

 8. Cosmik Debris 2023-02-16 / 21:57

  Det börjar bli tjatigt med alla skottlossningar och bomber. Kan inte grupperingarna i de muslimska och negroida slumområdena placera ut trampminor som omväxling? Skulle inte det vara fränt? Om inte annat så skulle sjukvården, som bekostas av skattebetalarna – få nya spännande ”utmaningar”.

  Förresten, stäng hela jävla landet!

  Gilla

 9. Lennart Stenkvist 2023-02-16 / 19:55

  Förr sa man att ”ärlighet varar längst”. Nu är det tvärtom. Normalt borde sanning och ärlighet vara en förmån till att trygga ditt företag, trygga din anställning och underlätta klättrandet på karriärstegen. Tyvärr gäller inte det i demokraturlandet, Sverige.

  Gillad av 2 personer

 10. ivarandersson 2023-02-16 / 18:30

  Det märks att rikspolischefen inte begriper verkligheten. Att fråga Jerzy Sarnecki, forskare och professor i kriminologi, hjälper inte för han vet heller inget om verkligheten.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.