CHANG FRICK VS JOHAR BENDJELLOUL

Chang Frick (2011) och Johar Bendjelloul (2015). Foto Thoralf Alfsson

Igår lyssnade jag till lördagsintervjun i P1 med Chang Frick. Det brukar ju vara partiledare, generaldirektörer som företagsledare som intervjuas, inte en motståndare och kritiker till det politiskt korrekta etablissemanget. Undrar om det var ett olycksfall i arbetet på SR eller om vi nu kommer få höra andra icke politiskt korrekta personer i lördagsintervjun?

Rasmus Paludan. Foto Thoralf Alfsson

Tanken var väl att sätta dit Chang Frick ordentligt i Sveriges Radio med alla dess lyssnare. Chang Frick hade dock haft en generalrepetition i Kvartal för ca två veckor sedan där han intervjuades och ställdes mot väggen för sitt samröre med Rasmus Paludan och koranbränningen vid Turkiets ambassad i Stockholm. Kvartals Jörgen Huitfeldt klarade den intervjun bättre än Sveriges Radios Johar Bendjellouol.

Även Johar fokuserade på Rasmus Paludan och koranbränningen.

Johar Bendjelloul försökte på alla sätt och vis att komma åt Chang Frick men han fick istället motfrågor och tappade fattningen minst en gång och sa att det var han som intervjuade och inte tvärtom. Det var väldigt talande för hela intervjun.

Det märktes flera gånger att han tappade lite av kontrollen under ”intervjun” och jag skrattade rejält när Chang Frick kraftigt bemötte vissa påståenden med ytterst relevanta motfrågor och där Johar direkt bytte ämne och Chang Frick kommenterade med ”blev det jobbigt nu”. Haha…..

Jag känner Chang Frick sedan hans tid i SDU och han har varit i Kalmar i samband med valrörelsen 2010 och jag vet hur verbal Chang Frick är. Så därför skickade jag lite hejarop till honom efter att jag lyssnat på intervjun.

Jag tvivlar inte en sekund på att Johar Bendjellouol var den som var mest nervös. Han skulle ju mosa Chang Frick, allt annat vore ett journalistiskt misslyckande. Inte minst för hans personliga anseende på Sveriges Radio och bland sina kollegor.

Det är många skribenter som kommenterat lördagsintervju i P1.

DN:s artikel är ett skämt och Sofia Tanaka berör inte Johar Bendjellouol misslyckande. Aftonbladets artikel är väl något bättre men Anna Sjögren tar heller inte upp vissa delar av intervjun. Expressens artikel är inte bättre den. SvD:s artikel är skriven av TT och då vet vi ju inte vem journalisten är som skrivit artikeln men den är väldigt kortfattad.

Lyssna på lördagsintervjun, den är faktiskt  bitvis underhållande!

Annons

10 reaktioner på ”CHANG FRICK VS JOHAR BENDJELLOUL

 1. Von Fjösen 2023-02-20 / 17:52

  Sätt i system att placera busar från södra Sverige på anstalter i norra Norrland och dom från Norrland I Smygehuk. Dom i Norrland ska plocka bär på sommaren och röja skog på vintern. Dom ska stå för sitt eget hushåll.
  Och är dom hungriga? So what? Då har dom arbetat för lite.

  Sluta med att ge knarkbaroner och mördare semester på svenska fängelser,

  Gillad av 1 person

 2. Von Fjösen 2023-02-20 / 16:55

  Vem fan vill gå i krig för Baltikum, Ukraina eller Polen?
  Allt började med idioten Gorbatjov som var så snäll och ”släppte in” försåtliga/aggressiva NATO till Rysslands gränser.

  Tänk er samma sak inpå USA:s gränser.
  Och sen tro inte på ett ord eller filmer som kommer från Ukrainsk propaganda. Sluta skicka vapen till Ukraina. Landet behöver rejäla motgångar på slagfältet för att komma till förhandling.

  Gilla

  • Thoralf A 2023-02-20 / 17:13

   Delar inte din uppfattning. Mer vapen till Ukraina och knäck diktatorn Putin!

   Gilla

 3. Kalle 2023-02-20 / 13:12

  ## Sveriges dyra elmiss – går miste om miljarder ##

  ## Regeringen kan ha förlorat miljarder i intäkter från elbolagen genom ”slarv”, rapporterar Dagens Nyheter.
  Pengarna skulle egentligen ha gått till elkunderna. ##
  – Alla andra EU-länder lyckades, säger en källa till tidningen.

  https://www.expressen.se/nyheter/sveriges-dyra-elmiss-gar-miste-om-miljarder/

  Är det för många aktivister i Ebba Bush energidepartement som inte gillar eller känner sig lojala till den nytitillträdde ministern i den nya regeringen???

  Isället gör de allt för att saboterara Ebba Bush arbete på ett eller annat sätt. Om det är så så är det ett underbetyg åt den opolitiske svenska tjänstemannen!!!

  Stjälper istället för att hjälpa Ebba Bush!!!

  Gillad av 2 personer

  • Huvaligen 2023-02-20 / 18:58

   Ja, någonting börjar verka galet på den kanten.

   Gilla

 4. Kalle 2023-02-20 / 12:54

  Där högg den mycket tjatige Johar Bendjelloul verkligen i en sten!!!

  Gillad av 2 personer

 5. Sven d.ä. 2023-02-19 / 12:32

  Tack för inlägget och länken som jag fann någonstans till SR. Jag brukar inte lyssna på SR så jag hade missat det isåfall.
  I eftersnacket så sa SR reportern att ”han bet ifrån som makthavare inte brukar göra”, det säger att det är snälla intervjuer som görs av SR. Varför ska de överhuvudtaget ha en kommentator där på slutet, vi lyssnare kan ju tänka själv eller kan det vara så att SR vill ha sista ordet.

  Gillad av 4 personer

  • bengarne 2023-02-21 / 10:42

   Alltid skall det vara kommentarer efter intervjuer och debatter. Lyssnare och tittare behandlas som mindre vetande och att de inte kan bilda sig en uppfattning själva. Därför kommer proffstyckarna och så kallade politiska reportrar och förklarar, så att inte tittare/lyssnare får en annan uppfattning än den gängse pk-agendan.

   Gilla

Kommentarer är stängda.