JÖSSES, VILKEN PROPAGANDA

När en professor vid SLU inte kan skilja på väder och klimat, då är det riktigt illa. Genom att titta på en tallplantas tillväxt under 2018 och 2019 så konstaterar han att skogstillväxten är sämre på grund av klimatförändringarna. Se inslag från SVT Västerbotten.

Att ta ett enda år, 2018, som var det torraste på ca 150 år och göra det till det normala idag är inte bara dumt, det är också otroligt korkat. Får verkligen en professor vara så dum?

Samtidigt så vet vi att årsnederbörden har ökat generellt över hela landet de senaste decennierna ändå så påstår han att luften blivit torrare. Det var den säkert under sommarmånaderna 2018 eftersom nederbörden var minimal under maj, juni och juli.

SVT:s klimatexpert Erika Bjerström har ju dock påstått raka motsatsen i sin bok ”Klimatkrisens Sverige”, nämligen att skogstillväxten är dubbelt så bra idag än för hundra år sedan. Jag tog upp detta i ett tidigare videoklipp om ”klimathäxans” bok.

Undrar om professorn hört talas om årsringar som träden bildar, där man kan se hur olika tjocka årsringarna är beroende på hur tillväxten varit eller med andra ord hur vädret varit under enskilda år. På t.ex ekar kan man avläsa detta flera hundra år tillbaka i tiden.

Det kallas Dendrokronologi.

Det värsta är att public service med stor sannolikt lurar svenskarna upp på läktaren genom sina reportage om klimatförändringar. Klimathäxan hade ju nu varit på Maldiverna och intervjuat några preparerade individer.

Greta Thunberg skall nu bli hedersdoktor vid Helsingfors universitet. Jag trodde faktiskt att våra grannar i öster var lite smartare och klokare än ansvariga på svenska universitet.

Se detta nya videoklipp från SVT. Inte ett enda ord om landhöjningen som i stora delar av Sverige är betydligt större än den lilla höjningen av havsnivån.

Jösses, vilken propaganda som SVT och public service sprider!

Annons

21 reaktioner på ”JÖSSES, VILKEN PROPAGANDA

 1. Cosmik Debris 2023-03-22 / 15:40

  Greta är en bortskämd skitunge.

  Gilla

  • Bert Juhlin 2023-03-23 / 00:17

   Den sökta är ju ett överklassbarn, ett ego utan andra referenser än att hon som så många andra diton ur klass 1 i sin ungdom gärna vill föra en ev familj och släkttraditionen vidare. Den tradition att vara revolutionär romanstokvänster som ungdom för att i framtiden på äldre dar kunna försvara sitt ärvda överklassliv med att man minsann stod på kommunistbarrikaderna som ung.

   Gilla

 2. Huvaligen 2023-03-22 / 12:19

  Tja, såna här grejer är ju inte något nytt och borde kunna rättas till! Jesus var som bekant en hejare och han sparade inte på krutet när han gick igång. Läs bara:

  ”Jesus gick in på tempelplatsen och började driva ut dem som sålde och köpte. Han slog omkull borden för dem som växlade pengar och stolarna för dem som sålde duvor. Han undervisade dem och sade: ”Är det inte skrivet: Mitt hus skall kallas ett bönens hus för alla folk? Men ni har gjort det till ett rövarnäste.”

  Fast, vad jag förstår så gick det ju åt h-e till slut för
  ”När översteprästerna och de skriftlärda hörde detta, försökte de finna ett sätt att röja honom ur vägen. Ty de var rädda för honom, eftersom alla människor var överväldigade av hans klokhet”

  Och vi har ju Elsa Widing nu för tiden! Men så har vi också nu för tiden dom där som påstår sig vara skriftlärde…

  Gillad av 1 person

 3. H 2023-03-22 / 11:31

  En utmaning till journalisterna.
  Hitta en båtägare som kan bevisa att deras brygga försvinner på grund av vattenhöjningen.

  Hitta en enda badplatsbesökare som kan bevisa att badplatsen synligen drabbats av vattenhöjningen.

  Intressant att det våra ögon ser inte gäller utan vad några hysteriska medier påstår sker är sanningen.

  Gillad av 4 personer

 4. Roland Salomonsson 2023-03-22 / 11:25

  Flygplatsen är redan färdigställd! Betalt via donationer från Paris-överenskommelsen.
  Klimathäxan klarar f ö inte att skilja havsytans höjning från det faktum att både nya resp gamla huvudstaden är byggd på mjuk korallgrund. När så stora vikter läggs på så begränsad yta mals korall-kalken ned av vikterna och ytan sjunker. Resten av Maldiverna har inte förändrats sedan åtminstone 1930 jämfört med vykortsvyer från den tiden och idag.
  För ett par år sedan kom en rapport där merparten av de öar/ögrupper som påstås skall sjunka under havet har undersökts. Sjökort, satellitbilder, foto användes. Ett antal av ögrupperna karterades redan av de första Européerna i resp område för typ 300 år sedan, dock att ytan ÖKAT. Resultatet är att majoritéten av öarna har ÖKAT i yta. Utom i enstaka fall är övriga oförändrade. Öarna blir inte högre, men det behövs heller inte.

  M a o har jorden inget klimathot. Det största hotet mot mänskligheten är f n alla de åtgärder klimathysterikerna kräver skall göras!

  Gillad av 4 personer

 5. SB 2023-03-22 / 10:32

  Ja, jösses, vad ska man säga. Klimathysterin har blivit en dogmatisk religion.

  Men för att återvända till inslaget med SLU-professorn så håller jag med, det är korkat att ta det torraste året i mannaminne (2018), och jämföra med påföljande år (2019), som visade god växtlighet. Det är vanligt att växtligheten kompensera för ett extremt torkår med större växtkraft påföljande år.

  Något som alla dessa klimathysteriska alarmister aldrig nämner är den ökade koldioxidhalten i atmosfärens positiva inverkan på växtligheten. Det är ju inte ovanligt att man vid kommersiell odling i växthus tillsätter koldioxid i växthuset för att öka avkastningen

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2023-03-22 / 10:52

   Jag har läst att man gärna ökar halten koldioxid till 600 ppm i växthus.

   Gillad av 1 person

   • tompas11 2023-03-22 / 19:04

    Ja ända upp till närmare 1000 ppm förekommer.

    Gilla

  • onkelbjrn 2023-03-22 / 11:36

   Kan man ju också undra om hur mycket koldioxid som globalt sätt används för att ge kolsyra till våra läskedrycker.

   Gilla

   • tompas11 2023-03-22 / 19:04

    Det åtgår ingen koldioxid alls eftersom den återgår till luften/atmosfären. Det är ett nollsummespel.

    Gilla

 6. Nils Dacke 2023-03-22 / 09:18

  Förr i tiden var titel professor ett bevis på en persons intelligens, kunskap och förmåga till analyser och slutsatser. Idag är titeln många gånger istället en symbol för att något är galet någonstans, både hos personen och akademin. Det är samma förfall som för begreppet expert som används varje dag inom speciellt media om personer som har egna åsikter men ofta inte tillräcklig kunskap och slutledningsförmåga utan istället gissar vitt och brett och kanske också lyssnar för mycket på någon professor.

  Gillad av 4 personer

  • Hans 2023-03-22 / 15:00

   Finland brukar ta efter.
   Jfr Jonas Gardell som promoverats
   till teologie och medicine doktor
   vid universitet i Sverige.
   Därefter filosofie heders doktor vid Åbo Akademi.

   Gilla

 7. Ludvig 2023-03-22 / 08:10

  Klimatet har blivit den nya religionen i Sverige.

  Gillad av 3 personer

 8. Lotta 2023-03-22 / 08:04

  Läste om att Maldiverna bygger eller skall bygga en större flygplats för att kunna ta emot fler turister. Varför då kan man undra när Maldiverna ändå kommer hamna under vattnet enligt Erika Bjurström. Skall de kanske satsa på marinturism men då kanske det är bättre att bygga en stor hamn för ubåtar.

  Gillad av 4 personer

  • tompas11 2023-03-22 / 19:08

   Aktuell Hållbarhet publicerat 21 september 2012, 09:21

   “Istäcket i Arktis har nu förmodligen nått sin lägsta nivå och täcker 18 procent mindre än det tidigare rekordlåga istäcket 2007. Nu hävdar en av världens främsta experter på is att Arktis istäcke kommer att kollapsa helt redan sommaren 2016.”
   “En av världens ledande isexperter, professorn Peter Wadhams vid Cambridge, förutspår att den slutliga kollapsen för det arktiska istäcket kommer att ske redan sommaren 2016 – om 4 år. Då menar professor Wadhams att Arktis istäcke kommer att vara helt smält eller uppbrutet.”

   https://www.aktuellhallbarhet.se/miljo/klimat/expert-arktis-helt-isfritt-om-bara-4-ar/

   Ja jag säger då det. Dessa så kallade experter har ju hela tiden fel. Det är väl om något de är experter på – att ideligen ha fel. Att upprepa en lögn gör den inte till sanning.

   Gillad av 1 person

 9. Ölandsbonde 2023-03-22 / 07:17

  Det var teologiska fakulteten som hedrade Greta. Där hade de det roligt!

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2023-03-22 / 07:44

   Ja det är ju numera tydligen en religion inte bara i Sverige utan nu även i Finland.

   Gillad av 2 personer

 10. Bert Juhlin 2023-03-22 / 01:26

  Om Greta T kan bli utnämnd till hedersdoktor i det annars så vanligtvis klokt agerande Finland så vad kan man då inte förvänta sig av en som blivit professor i dårlandet Sverige!

  Gillad av 5 personer

 11. Sommer in siam 64 2023-03-21 / 23:02

  Jag är absolut ingen expert på väder eller klimat utan diskuterar hellre sånt
  som jag verkligen vet och kan. Första året jag åkte till Thailand 2002 satt jag på en bar i en av
  dem östra öarna drack öl hade trevligt och spelade spel med en tjej. Hon förklarade
  för mig att i Thailand har vi 3 årstider o jag förklarade för henne att i Sverige är det
  4 årstider. Hon hade sett lite på tv med snö och skidåkning, och förstod lite trots allt!

  Gilla

 12. Roger P 2023-03-21 / 22:22

  Har väl flera läst redan?
  Jorden har ju brunnit upp flera ggr. sedan 70talet då detta uppfanns, men vi lever än
  10år på oss, 10år , på oss,10år……..samma som Jehovas utsagor.
  Nordpolen isfri, ingen snö till vasaloppet m.m.

  Det saknas bidrag igen, gick ju bra för Credit Suisse bank med miljösatsningarna, ett skott i foten direkt?

  https://petterssonsblogg.se/2023/03/21/mer-klimatskrammsel/

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.