HOPPFULLT SVAR FRÅN GUDRUN BRUNEGÅRD

I en debattartikel för drygt två veckor sedan krävde jag svar från de moderata riksdagsledamöterna Marie Nicholson och Lars Engsund men också kristdemokraten Gudrun Brunegård angående den pensionsstöld som vi 57:or drabbats av på grund av att man totalt missat skattekonsekvenserna för 57:orna när pensionsåldern höjdes för de som är födda 1958 eller senare.

Nu har dock Gudrun Brunegård (KD) svarat och det har publicerats i Dagens Kalmar, Vimmerby Tidning och Västerviks tidning. Det blir intressant att se om även Barometern kommer publicera svaret.

Avslutning på svaret är det som är väldigt intressant.

”Vi kristdemokrater arbetar nu för att den nu sittande regeringen ska åtgärda den orättvisa som den socialdemokratiska regeringen åstadkom. Det är det enda moraliskt riktiga. Om så inte sker kommer dessutom även de som är födda 1959 och 1966 att drabbas när de går i pension.”  

Eftersom Sverigedemokraterna genom deras finanspolitiska talesperson Oscar Sjöstedt redan sagt att 57:orna har rätt till det förhöjda grundavdraget under 2023, så ser jag det som att förutsättningarna för att en övergångsregel införs redan vid vårpropositionen som mycket goda.

Dessutom har ju Socialdemokraterna av vara konstruktiva om regeringen kommer med ett förslag om övergångsregler. Alla partier har ju bekräftat att detta är misstag som begåtts av den socialdemokratiska regeringen och i synnerhet dåvarande socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi, som var ansvarigt statsråd för propositionen i riksdagen.

Men varför svarar inte moderaterna Marie Nicholson och Lars Engsund? Måste de invänta klartecken från finansminister Elisabeth Svantesson innan de vågar svara.

”Det är det enda moraliskt riktiga” skriver Gudrun Brunegård. Frågan är om Moderaterna och Liberalerna har samma moraliska värderingar?

Annons

3 reaktioner på ”HOPPFULLT SVAR FRÅN GUDRUN BRUNEGÅRD

 1. Högt hårfäste 2023-03-22 / 23:58

  Gissa vem som skrivit följande på sin Facebook-sida? Kan det vara den tunnhårige som lovade moské år röstboskapen?

  ”Ramadan Mubarak vill jag önska alla Kalmarbor som firar det!”

  Gilla

 2. Goliat 2023-03-22 / 23:39

  OT.

  Läste att musik på Larmtorget görs om helt. Nu blir det uppträdanden i juni och september istället och färre konserter. Dessutom med kassa artister och relativt okända sådana, i mitt tycke. Börjar pengapungen sina? För mig är konserter/artistframträdanden ointressant oavsett, men lite kul att de skyller på att de inte vill konkurrera ut lokala evenemang. Sedan när brydde sig Kalmar om det…?

  De vill väl hålla liv i det annars stendöda Kvarnholmen längre in på hösten Såg att ännu en butik ska slå igen och så vill miljömupparna införa ännu fler bilfria gator i centrum.

  Hjärnsläpp eller klimatnödläge?

  Gilla

 3. ivarandersson 2023-03-22 / 18:22

  ”Alla partier har ju bekräftat att detta är misstag som begåtts av den socialdemokratiska regeringen och i synnerhet dåvarande socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi, som var ansvarigt statsråd för propositionen i riksdagen.”
  Varför klandrar S inte regeringen för detta fatala misstag? Ska Shekarabi räddas undan kritik pga inkompetens?

  Gilla

Kommentarer är stängda.