ANNA TENJE (M) ÄR INTE MIN ÄLDREMINISTER

Statsråd Anna Tenje Äldre- och socialförsäkringsminister Socialdepartementet

Aftonbladet publicerade i söndags en intervju med moderaten och äldreminister Anna Tenje. Frågan om pensionsstölden från 57:orna togs upp i intervjun. Svaren från Anna Tenje är oförskämda mot oss 57:or.

”Det är inget som ligger på bordet just nu, säger Anna Tenje.”

”Men skattetabellerna är ju redan satta sedan tidigare och de går ju inte att ta upp, och skulle man göra något retroaktivt så skulle det vara både krångligt och komplicerat, säger Anna Tenje.”

Jag säger det ännu en gång skattetabellerna behöver inte ändras med en enda siffra. Skatten på pensionsinkomsten för 57:orna skall ändras från kolumn 6 till kolumn 2. Det är ingen ändring i tabellen då dessa kolumner redan finns i alla skattetabeller.

Anna Tenje framstår som en motvalls kärring som inte vet vad hon pratar om eller snarare skyller på något som Moderaterna inte vill ta i och hellre skyller på Socialdemokraterna. Det är ynkligt!

Vem får då alla dessa extra skatteintäkter som stölden från 57:ornas pensioner innebär och som Moderaterna uppenbarligen försvarar?

Enligt riksdagens utredningstjänst så kommer alla dessa skattemiljoner gå till framför allt kommunerna och en liten del till staten i form av statlig skatt.

Totalt så är stölden ca 3,1 miljarder kronor eller 3 100 miljoner i extra skatt på 57:ornas pensioner. Dessutom tillkommer även extra skatt på de 57:or som fortfarande arbetar och deras arbetsgivare tvingas också betala högre sociala avgifter för 57:orna.

Men om vi bara tittar på dessa 3 100 miljoner kronor i höjd skatt på pensionsinkomsten, så går 3 000 miljoner kronor till kommunerna och bara ca 100 miljoner kronor till statskassan!

För min egen del innebär det i praktiken att socialdemokraten och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson tar ca 25 000 kronor av mina pensionspengar under 2023, om inte den nya regeringen inför en övergångsregel för oss 57:or innan årets slut.

Om så inte sker kommer jag yrka avdrag i deklarationen för 2023, motsvarande dessa 25 000 kronor och om Skatteverket avslår mitt yrkande så kommer jag fakturera dessa 25 000 kronor till Kalmar kommun.

Så att jag får tillbaka det Kalmar kommun stulit från min pension.

Tänk om alla vi 110 000 som är 57:or kunde agera på samma sätt! Då skulle både Skatteverket och kommunerna få det väldigt svettigt.

Det är dags för lite civil olydnad om inte den nya regeringen agerar skyndsamt. Skärp er Svantesson och Tenje. Var är Kristersson förresten, är han inte statsminister?

PS

Jag har tidigare drivit ett skatteuppror med viss framgång och kan göra det ännu en gång. Över 100 000 läste mitt blogginlägg om ett skatteuppror och fler än 10 000 gjorde detta avdrag och många fick igenom avdraget eftersom Skatteverket inte har resurser att granska samtliga deklarationer. Dessutom lärde jag mig en del om hur det skall utformas för att det skall gå igenom utan granskning.

Se mitt blogginlägg från oktober 2015

http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/10/19/11201059-skatteuppror-avdrag-i-deklarationen-for-massinvandringen/

Annons

8 reaktioner på ”ANNA TENJE (M) ÄR INTE MIN ÄLDREMINISTER

 1. Kalle 2023-04-04 / 13:59

  Johan Croneman: [DN]

  ## Var går den bortre gränsen för politikerna i SVT? ##

  ##Den verkliga utmaningen för dagens politiska journalistik handlar inte om politiker som vägrar komma till tv-studion. Det största problemet är de som faktiskt kommer – och inte säger någonting, skriver Johan Croneman.##

  ## Det löjligaste av allt tycks vara att de politiska reportrarna och ledarskribenterna komplett har accepterat spelet##

  ## Politiker som vägrar svara på frågor eller ens diskutera den fråga som för tillfället är på tapeten har ju inget i en tv-studio att göra. Jag undrar om det någonsin hänt, att till exempel Agenda tackat nej eller bokat av en politiker med motiveringen: ”Tack, men du behöver inte komma. Du svarar ändå aldrig på några av våra frågor.” ##

  ## Är det vad som krävs? Risken är väl att det skulle bli helt tomt i dumburken.##

  https://www.dn.se/kultur/johan-croneman-var-gar-den-bortre-gransen-for-politikerna-i-svt/

  Tycker redan att det ekar ”tomt” i dumburken.

  Längtar efter den dag när intervjuoffret inte svarar på någonting och intervjuaren avfärdar maktens intervjuoffer med att du svarar inte på någonting och klipper av intervjun. Helt abrupt!!! Meningslöst att intervjua den personen!!!

  Slut på intervjun. Sett det i utländsk tv.

  Där är man inte så hovsamma som SVT

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2023-04-04 / 14:09

   Jag har skrivit om exakt samma sak vid några tillfällen.

   Men att detta även gäller i riksdagen vid debatter, interpellationer eller frågestunden. Där jag anser att talmannen skall avbryta om inte den som svarar håller sig till frågan.

   Gillad av 4 personer

 2. worldpress99 2023-04-04 / 12:23

  En kommunpolitiker som hamnat lite för ”högt” sett till hennes kunskaper och oförmåga att förstå detta ärende och därför borde återgå till sitt ursprung. Tyvärr är hon inte ensam! Finansministern är en annan.

  Gillad av 2 personer

 3. ivarandersson 2023-04-04 / 08:55

  Anna Tenje har inte bättre förstånd visar hennes uttalande om att hon inte förstår hur enkel lösningen är.

  Gillad av 3 personer

 4. turrim 2023-04-04 / 07:10

  En socialförsäkringsminister som tycker det är krångligt och komplicerat att ordna rättvisa åt dem som hon är vald för att hjälpa. Som är för stolt eller okunnig att använda den enkla lösningen som Thoralf gratis har visat.

  Det kan inte bli sämre betyg för regeringen. Byt ut den ministern omgående.

  Gillad av 3 personer

  • tompas11 2023-04-04 / 09:07

   Anledningen är att statsråd Anna Tenje, saknar grundläggande kunskaper för den post hon innehar. Med andra ord ska hon sparkas och det med omedelbar verkan. Usla politiker som inte kan sitt jobb gör ingen glad. Tvi!

   Gillad av 5 personer

 5. onkelbjrn 2023-04-03 / 22:15

  Nu är jag inte 57 a och drabbas lyckligtvis inte. Men en annan sak som jag drabbas av och som inte heller verkar ”ligga på bordet” är malusen. Bonus manus känner bilägare, av nyare bilar, till. Det rör sig om många tusenlappar om året. För de som köpt eller leasat en nyligen handlar det om en extrakostnad 3 år framåt i tiden.
  Bonusen på elbilar tog man bort och malusen som bekostade bonusen, den har blivit kvar. Här sätter staten upp ett system där det ena ska bekosta det andra. Sen avskaffar man utgifterna men behåller intäkterna.
  För en del kan det handla om 10.000 kr eller mer per år. För egen del handlar det om en merkostnad på ca 2.500 kr per år i 3 år

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2023-04-03 / 23:17

   Ja, det är lika tokigt. Det borde ju avskaffas båda vid samma tidpunkt.

   Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.