NOT IN MY BACKYARD

Det är majoritetens i Kalmar svar på regeringens remiss om Ny kärnkraft i Sverige. Som kommer beslutas under tisdagens möte i kommunstyrelsen. Väldigt synd att beslutet inte tas i kommunfullmäktige så att medborgarna kan se debatten på Youtube!

Oppositionspartierna borde yrka på att beslutet skall tas i kommunfullmäktige! Inte i kommunstyrelsen.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet säger alltså nej till kärnkraft i Sverige. Det kan bara tänka sig nya stora reaktorer vid Simpevarp, Ringhals och Forsmark. Det säger därmed nej till de nya SMR-reaktorerna. Som skulle kunna placeras på strategiska platser i Sverige där det råder underskott av elproduktion. Framför allt i södra Sverige!

Eller i Norrland vid de stora industrisatsningarna med fossilfritt stål! Hur korkade är de rödgröna i Kalmar?

Med and ord not in my backyard!

Som vanligt ljuger Johan Persson på sin blogg! Han skriver som rubrik att ”SD vil höja elpriset”. Observera att Johan Persson stavat fel i rubriken, publicerat den 30 mars.

Att Johan Persson förvanskar vad andra säger är något som Johan Persson har satt i system på sin blogg. Där ingen tillåts kommentera. Maktfullkomligheten är total.

Johan Persson vill uppenbarligen att Kalmar kommun kraftigt bygger ut antalet vindkraftverk i Kalmar kommun. Vilket är det enda sättet att leva upp till de klimatmål som han själv har satt upp och beslutat.

Vem vill att Kalmar kommun fylls med vindkraftverk längs hela kusten? Jo, Socialdemokraterna Johan Persson och Anna Thore! Grattis Kalmar!

Annons

2 reaktioner på ”NOT IN MY BACKYARD

  1. ivarandersson 2023-04-04 / 08:52

    Kommer vindkraftverken att skydda Kalmar mot det ”stigande” havet? 🙂

    Gilla

Kommentarer är stängda.