2 975 FÖDDA 1957 I KALMAR LÄN. VAR ÄR NI?

Jag kollade hur många det finns som är 65 år, det vill säga födda 1957 i Kalmar kommun den 31 december 2022. Det handlar om 663 personer. I hela länet är 2 975 personer som är födda 1957 enligt SCB. Alla blir bestulna på sina pensioner eller sin arbetsinkomst genom en för hög skatt.

Alla dessa har drabbats av det fatala misstaget som den socialdemokratiska regeringen gjorde och som inget parti riksdagen uppmärksammade innan beslutet togs den 31 maj 2022 i riksdagen.

Nu har jag räknat på exakt vad jag får lägga i straffskatt varje månad på grund av detta fatala misstag och den pensionsstölden, då har jag ändå lyckats förskjuta delar av min tjänstepension fram till 1 januari 2024. För att åtminstone rädda lite av mina pensionspengar.

När jag nu inte får det förhöjda grundavdraget under 2023 så innebär det att mina pensionsinkomster beskattas enligt kolumn 6, istället för i kolumn 2 som alla andra pensionärers pensionsinkomster. Det innebär att jag tvingas lägga 2 472 kronor mer i skatt varje månad. Under året blir det 29 664 kronor i extra skatt.

Jag tycker fruktansvärt illa om de som bär ansvaret för detta och ännu mer illa om de som inte vill rätta till detta.

Jag är minst sagt förvånad att inte fler personer som är födda 1957 protesterar mot denna pensionsstöld!

Är jag den enda som protesterar i hela länet?

Jag demonstrerar när Annie Lööf besöker Kalmar under valrörelsen och jag får faktiskt prata med Annie Lööf men Centerpartiet skiter fullständigt i oss födda 1957.

Det finns 2 975 personer födda 1957 i Kalmar län och 2 974 personer är uppenbarligen tysta! I varje fall har jag inte sett en enda insändare eller debattartikel från någon annan person.

Är svenskarna så fruktansvärt fega eller är merparten fortfarande okunniga om hur de blir bestulna på sina pensionspengar varje månad.

Finns det inga pensionärsorganisationer i Kalmar och Kalmar län? Existerar inte PRO och SPF i länet. Är de totalt ointresserade av denna pensionsstöld?

Den stora tidningen i länet, Barometern, tycks dessutom var totalt ointresserad av denna pensionsstöld då jag aldrig sett vare sig en ledarartikel eller en nyhetsartikel om denna pensionsstöld i tidningen. Om Östran/Nyheterna fortfarande existerat är jag övertygad om att den hederliga journalisten Ulf Carlsson tagit upp detta i nyhetsartiklar och intervjuat politiker och pensionärsorganisationer.

I andra delar av landet har det uppmärksammats men inte av Barometern! Men tidningen håller uppenbarligen pensionsgruppens partier om ryggen. Dessutom är ju jag en person non grata hos Barometern. Så där får jag inget stöd i en nyhetsartikel, vilket andra personer får i andra delar av landet.

Gå med i FB-gruppen eller bara stöd oss.

Annons

12 reaktioner på ”2 975 FÖDDA 1957 I KALMAR LÄN. VAR ÄR NI?

 1. Peter S 2023-04-06 / 13:17

  Eller kanske skattemyndigheten skall göra som fackförbundet Unionen istället. Detta är alldeles färsk info om de nya löneförhandlingarna. Detta är ”bara” ett exempel men det är klart att Samir skall ha dubbelt så mycket som ”svennarna”.

  Exempel på beräkning och fördelning av ett löneutrymme eller en lönepott
  Anta att det på arbetsplatsen finns sex stycken medlemmar i Unionen som omfattas av lönerevisionen. I löneavtalet finns det fastställt en lönepott på 2 % som ska fördelas enligt centralt och lokalt fastställda lönekriterier.

  Beräkning och fördelning av löneutrymme/pott
  Namn
  Aktuell lön
  Lönerevision
  Lönerevision
  Ny lön
  kronor % kronor
  Lisa 31 200 550 1,8 31 750
  Kalle 29 500 500 1,7 30 000
  Samir 29 000 950 3,3 29 950
  Mia 25 600 550 2,1 26 150
  Tova 23 000 372 1,6 23 372
  Kurt 21 000 264 1,3 21 264
  Summa 159 300 3 186 2,0 162 486
  Löneutrymmet eller potten som ska fördelas beräknas som 2 % av den totala lönesumman: 3 186 kronor. Summan av det totala påslaget ska sen fördelas individuellt på Unionens medlemmar. Det innebär att medlemmarna på arbetsplatsen kommer att få olika individuella procentuella lönepåslag utifrån prestation och de lönekriterier som finns i löneavtalet.

  Gilla

 2. Kalle 2023-04-06 / 13:06

  ## Postnord missar mål – miljontals brev sena ##

  ## Förra sommaren började klagomålen ramla in i farlig fart. Men trots att tillsynsmyndigheten PTS [Post och Telestyrelsen https://www.pts.se ] efter det öppnat ett tillsynsärende och legat på det statliga postbolaget, händer inte tillräckligt mycket.##

  ## PTS ser allvarligt på postbolagets brister. Och trots att myndigheten återkommande tagit Postnord i örat och förelagt bolaget att bättra sig, så fortsätter problemen in i 2023, enligt Emma Maraschin. ## [PTS]

  ## Den nya modellen med postutdelning varannan dag gör också Postnord känsligare för störningar, enligt Ishihara.( Postnord) Och blir brevet försenat så upplevs förseningen större i dag med varannandagsutdelning jämfört med hur det var för några år sedan – då kom försändelsen förhoppningsvis fram dagen efter. ##

  https://www.dn.se/ekonomi/postnord-missar-mal-miljontals-brev-sena/

  Är sveriges postutdelning sämst i hela EU???

  Vad skall sverige med PTS en byråkratisk tandlös tillsynsmyndighet till???

  PTS har återkommande tagit Postnord i örat och förelagt bolaget att bättra sig, så fortsätter problemen in i 2023, enligt Emma Maraschin.[PTS]

  Postnord gör tydligen precis som de vill och PTS och staten bara
  lallar med och låter allt fortgå utan en tanke på postutdelning till folk!!!

  Som vanligt i sverige: Inget händer!!! Endast en massa snack och ljug!!! Lealösa myndigheter som verkar vara helt onödiga!!!

  Gillad av 1 person

 3. Lennart Stenkvist 2023-04-06 / 13:05

  Du är en kämpe, Thoralf, som fajtar i din ensamhet. Häpnadsväckande att du är så ensam bland 57:orna. Bedrövligt att den kollektiva sammanhållningen i viktiga frågor är noll. Med andra ord, en typisk svensk svaghet. Om samma fråga varit gällande för franska folket födda 1957 hade den kollektiva sammanhållningen, som ger styrka, varit självklar.

  Gillad av 2 personer

 4. Stig Rydmark 2023-04-06 / 10:24

  Läste nyss en artikel på Fria Tider om en eritrean som blodigt våldfört sig på en ung kvinna. Efter händelsen fick mannen stryk och kvinnan var självmordsbenägen. Ingen utvisning. Mycket unga tonårsflickor har efter gruppvåldtäkt begått självmord. Det här är exempel på allvarliga händelser
  som rimligen borde få folk att reagera. Men manifestationer blir det bara när en invandrare råkat illa ut och man med ljus och hjärtan agerar mot rasism.
  Vissa försök till organiserade demonstrationer har visserligen gjorts, men dör snabbt. Svenska folket är så lata, undergivna och kanske uppgivna, att man inte ens reagerar på en ekonomisk förlust på 30.000/år. Anmärkningsvärt.
  Ämnet borde vara intressant att forska kring.

  Gillad av 6 personer

 5. tompas11 2023-04-06 / 10:06

  ”Existerar inte PRO och SPF i länet.”
  Jo det gör de säkert men du vet väl på vilken sida dessa organisationer står och det är inte på pensionärernas sida.

  Gillad av 8 personer

 6. janne 2023-04-06 / 09:14

  Det verkar som att ansvariga politiker är en samling sovande viljelösa luspudlar,oförmögna till handling.

  Gillad av 6 personer

 7. Rune N 2023-04-06 / 07:19

  Har någon försökt med en JO-anmälan? En sådan borde väl få de bestämmande politikerna att ta tag i frågan?

  Gilla

  • Thoralf A 2023-04-06 / 08:25

   Det har gjorts hundratals anmälningar till JO som vägrar ta upp frågan. Det har även gjorts hundratals anmälningar till DO som heller inte vill ta upp frågan.

   Nu finns det tankar om en grupptalan mot staten eller att driva frågan om diskriminering i Europadomstolen.

   Gillad av 2 personer

   • messkalle 2023-04-06 / 13:11

    Thoralf är lysande som inte ger sig.

    Gillad av 1 person

 8. turrim 2023-04-06 / 07:09

  Det här utvecklar sig till ett spännande chickenrace för den som inte är direkt berörd. Samtidigt ett exempel på obstinat och löjlig dumhet från ansvariga politiker som medför misstroende för dem och konkret stor ekonomisk förlust för pensionärer med liten plånbok.

  Gillad av 1 person

 9. Cosmik Debris 2023-04-06 / 00:09

  Expressen: JUST NU: Man död efter skjutning vid tunnelbana. Skottlossning i Skärholmen • Kulorna gick in i bingohall

  Bingo i dubbel bemärkelse 👍😊

  Gilla

 10. Goliat 2023-04-05 / 22:46

  Det sovande folket i Kalmar! Bara man får vin till oxfilén, så är allt frid och fröjd.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.