VILL MODERATERNA KOMPENSERA 57:ORNA?

De båda moderata riksdagsledamöterna Marie Nicholson och Lars Engsund från Kalmar län har nu reviderat sitt tidigare nonsenssvar på min debattartikel om pensionsstölden från 57:orna. Jag skrev om det tidigare svaret i ett blogginlägg den 26 mars. Det tidigare genmälet publicerades i Vimmerbytidning och i Västerviks tidning men också i Dagens Kalmar.

Jag vet inte om dessa riksdagsledamöter från moderaterna tänkt om efter att de läst mitt blogginlägg eller om de fått ny information från regeringen men svaret i Barometern är inte lika dumt, utan nu finns det till och med en liten öppning.

Igår publiceras ett nytt svar i Barometern. Nu har de båda riksdagsledamöterna tonat ner sitt nonsenssvar en hel del och dessutom lagt till ett helt nytt stycke. Eftersom det är närmare två veckor mellan de båda svaren börjar jag undra om Moderaterna börjat omvärdera sina hållning angående pensionsstölden från 57:orna. Så här skriver de båda moderata riksdagsledamöterna i det helt nya stycket.

”Det finns, som föreslagits, en eventuell möjlighet att i efterhand kompensera 57:orna. Att redan nu gå ut och ge sådana löften är att föregå budgetprocessen och kanske även bygga upp falska förhoppningar. Dock kommer vi naturligtvis stödja ett sådant förslag om regering finner finansiellt utrymme.”

Skall man se denna formulering som att Moderaterna håller på att nyktra till eller är det bara tomma ord. Om viljan finns, så finns även finansiellt utrymme!

Läs hela deras svar
https://www.barometern.se/…/skattetabeller-lases-vid…/

Jag har även skickat in min slutreplik till Barometern.

Regeringen har en stor möjlighet att rätta till detta i vårpropositionen och därmed få detta ut världen. Men om regeringen inte gör det så kommer detta förfölja regeringen ända fram till höstbudgeten i november som är sista chansen för oss 57:or att få rättvisa.

Jag lovar att vi kommer köra hårt ända in i kaklet om inte regeringen tar sitt förnuft till fånga redan i vårpropositionen. Vill regeringen ha denna kvarnsten runt halsen fram till höstbudgeten?

Tidningen Senioren har uppmärksammat de båda moderaternas svar på min debattartikel i Barometern.

Annons

7 reaktioner på ”VILL MODERATERNA KOMPENSERA 57:ORNA?

 1. tompas11 2023-04-07 / 09:40

  Min erfarenhet är att politiker säger en sak men gör något helt annat. Med andra ord är de opålitliga.

  Gillad av 1 person

 2. ivarandersson 2023-04-07 / 08:49

  Har de moderata riksdagsledamöterna Marie Nicholson och Lars Engsund fått hjälp att förstå problemets enkla lösning? Pengar finns alltid bara man prioriterar. Bra lobbat Thoralf

  Gillad av 1 person

 3. SETT O HÖRT, obs inte hänt i veckan 2023-04-07 / 00:17

  Lite visdomsord från en bekants farmor.
  Broderat på en farmors tavla. DET ENDA SOM BELÖNAR SIG I LIVET ÄR MOD

  Gillad av 1 person

 4. Fredrik. 2023-04-06 / 22:00

  Om det nu verkligen kommer finnas pengar till detta så tror jag att det är din förtjänst Thoralf att det finns en vilja att spendera pengar på något (pensionärer i detta fallet) som normalt sett inte tillhör något av det som prioriteras av politiker.
  Ditt munläder har kanske genererat en storm i kappvändarnas värld!!??
  Mvh Fredrik.

  Gillad av 2 personer

 5. O` Hyra 2023-04-06 / 19:06

  Varför blir Trump åtalad för en petitess som lite pengar till en hora medan en riktig förbrytare som George W Bush som medvetet ljög för kongressen om massförstörelsevapen i Irak går fri? Vilket djävla hyckleri!

  Gillad av 1 person

  • Kenny 2023-04-07 / 01:16

   Jag har följt TV Tim sweden från malmö och dem andra alternativarna under ett par år.
   TV Tim sweden är mycket kunnig inom flera ämnen, men bla USA.
   Jag vet inte, men Tim Borgqvist som bott i USA påstår att Donald Trump kommer
   vinna valet 2024. Demokraterna ”vänstern” kommer förlora. Vänstern som förstört
   landet är desperata och tar till alla medel. Men D-T är omutbar. Ja vi får se.
   Varför detta intresse för amerika frågar sig vissa, jo för att det stora landet i väst
   påverkar sverige säger jag…………..

   Gillad av 1 person

 6. O` Hyra 2023-04-06 / 18:45

  Inget att ägga upp sej för…

  Gilla

Kommentarer är stängda.