KLIMATRELIGIONEN

Sverige är nog det klimatsjukaste landet inom EU, inom Europa, på hels jordklotet. Svensk media är samtidigt har också de mest klimatindoktrinerade chefredaktörerna och journalisterna, det finns ingen hejd på deras så kallade avslöjanden och deras konspirationsteorier mot de så kallade ”klimatförnekarna”.

Att svära i ”klimatkyrkan” är en dödssynd!

Den nya ”klimatreligionen” är ju faktiskt en av grundorsakerna till dagens energikris med höga elpriser och drivmedelspriser. Det är ju också en av grundorsakerna till den höga inflationen men istället skyller man på Putin och pandemin.

Klimatsjukan har trängt in i hela den offentliga tjänsteorganisationen och inom myndigheter, regioner och kommuner kryllar det av klimatalarmister som lider av klimatsjukan och är fullständigt förblindade av de konspiratoriska IPCC-prognoserna.

De klarar inte ens av att se verkligheten ute i naturen på grund av denna uppdiktade parallella verklighet från IPCC, som de lever i. Där jorden och mänskligheten kommer gå under om sju år.

När regeringen i förra vecckan aviserade förändringar i Vattenfalls styrelse så kontrade Dagens Nyheter direkt med att hänga ut en person i styrelsen för Blykalla, som skulle stödja sajten Klimatsans. Det framstår som en småaktig hämnd från DN.

Den nya regeringen med stödpartiet Sverigedemokraterna kommer inte kunna motstå detta. De kommer inte klara av trycket från rabiata vänsterpolitiker och ännu mer rabiata journalister. Jag frågar mig om det inte finns några journalister och några nyhetsmedier som kan hålla sig i varje fall något så nära neutrala och objektiva. Jag ser dem i varje fall inte.

I Sverige finns det enligt min uppfattning inte någon mediekanal som ens försöker granska IPCC-rapporterna med kritiska ögon!

Snarare ser de prognoserna som sanningen! I synnerhet den prognosen med ett värsta scenario, trots att den är den mest osannolika, så blir det den mest sannolika i svensk media. Det är är ett allvarligt sjukdomssymptom.

Det ger ju förstås mest klick på nätet och falskaste löpsedlarna och rubrikerna!

Det finns uppenbarligen ingen nationell tidning som stödjer den nya regeringen. Något stöd från statligt finansierade public service saknas helt, utan de är snarast de mest rabiata av alla med klimatkorrespondenten Erika Bjerström i spetsen.

Jag har skrivit det tidigare. När alla springer åt samma håll, så brukar det gå åt skogen med raketfart.

Annons

25 reaktioner på ”KLIMATRELIGIONEN

 1. Kalle 2023-04-11 / 12:26

  LENNART BENGTSSON: [GDS]

  ## Vad händer när den politiska övertygelsen tar kommandot över naturvetenskapen?  ##

  ## Trots alla naturvetenskapliga framsteg är den vetenskapliga friheten under 2020-talet under attack. En attack som också hotar det öppna samhället. Idag är det tillräckligt för att bli cancellerad i tal och skrift och på annat sätt (jag har själv personlig erfarenhet därav) genom att träffa ”fel” personer eller att uttala sig i ”felaktiga media”. Som en av mina kollegor krasst sammanfattade: ”Du får skylla Dig själv”.  ##

  ## Och jag är ingalunda den ende. Bara bland meteorologiska kollegor världen över återfinns åtskilliga högst framstående forskare som drabbats långt värre än jag. Liknade återfinns på andra vetenskapliga områden. ##

  https://detgodasamhallet.com/2023/04/11/lennart-bengtsson-vad-hander-nar-den-politiska-overtygelsen-tar-kommandot-over-naturvetenskapen/#more-69986

  VEM är Skribenetn Lennart Bengtson???

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Lennart_Bengtsson_(meteorolog)

  För övrigta naser jag att allas vår Carola har rätt!!!

  Carola stå på dig mot ”Drevet”!!!

  Gillad av 1 person

 2. Ernest Trasher 2023-04-10 / 18:18

  Magda Gad en välkänd journalist som är prisad och åtnjuter stor respekt av både etablissemang och media startade en tråd på fb om att det görs för lite för att rädda klimatet.Hallelulejamötet lät inte vänta på sig.Det skulle stoppas kolraftverk,stålverk,lastbilar,personbilar,bönder,kor,etc etc.Känslorna i kommentarsfältet svallade.Själv kunde jag inte låta bli att lämna en kommentar som resulterade i omedelbar borttagning av kommentaren och en blockering från sidan av den prisade journalisten Magda Gad.Där ligger nivån på klimatdebatten idag. Min kommentar? -Apropå den pågående klimatdebatten så kan och bör man fråga sig.Istiden,inlandsisen som kom och försvann.Vad hände där?Var det människors lägereldar som skapade CO2?Var det guds vilja?Ändrades klimatet?-Jag länkade även till ”Focus Lapponia”Norrbottens museum Luleå.https://www.laponia.info/historien/laponias-forhistoria/istid/?fbclid=IwAR2m7FGLCfsa1LWnIcR9WXCg1P8yV_cDbe7B_Ij2xxhQkMUzvDmbyH6YB-Q

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2023-04-10 / 16:29

  Profeten Pythagoras förutspådde också jordens undergång.

  Gilla

  • Ölandsbonde 2023-04-10 / 18:54

   Vadå?? Pythagoras var ingen profet. Han var matematiker och skapare av tonskalan, vilken gällde ända in på 1700-talet.

   Varför gör du så här? Bättre att hålla käft än att visa att man är obildad.

   Gilla

   • Cosmik Debris 2023-04-11 / 05:10

    Inte den tonen tack! Skämtar du eller? Om inte så är det du som ska hålla käften, är bottenlöst obildad/korkad och dessutom saknar all form av humor. Det har jag faktiskt misstänkt ett tag. Tänk efter nästa gång du skriver en kommentar om något du inte begriper. Det kommer förhoppningsvis att tjäna dig väl och du ”kanske” slipper att framstå som en idiot.

    Ps.
    Domedagsprofeten i ”Tintin – Den mystiska stjärnan” (svenska översättningen) heter Pythagoras. Det är profeten Pythagoras du ser på bilden. Nu fick du lite bildning också.

    Gillad av 1 person

 4. Cosmik Debris 2023-04-10 / 16:07

  En bild säger mer än tusen lögnhalsar på SVT/SR.

  Gillad av 4 personer

  • turrim 2023-04-10 / 16:25

   Det har Erika Bjerström ingen aning om.

   Gillad av 1 person

   • Cosmik Debris 2023-04-10 / 17:21

    Så här hade Erika Bjerström och SVT/SR rapporterat om utsläppen.
    Sverige -14%
    Polen -21%
    Tyskland -37%

    Gilla

 5. Kent 2023-04-10 / 11:36

  Det är samma gamla kommunistiska ideer ompacketerade i grönt omslagspapper.

  Gillad av 3 personer

 6. M 2023-04-10 / 11:27

  Sunt förnuft
  Konsekvensanalys
  Kritiskt tänkande
  Vilja att se och förstå alla aspekter

  Några viktiga punkter för journalister som lyser med sin frånvaro

  Tyvärr har man tagit med sig övriga medborgare som tappat sitt sunda förnuft och inte litar på egna ögon och iakttagelser av sin omvärld

  Hur förklarar man att många vet att vattnet snart stiger metervis trots att ingenting pekar åt det hållet när man ser utvecklingen på våra båtplatser eller badstegar.
  Eller hur man tror på experterna trots alla felaktiga spådomar de kommit med senaste 30 åren.

  Gillad av 3 personer

 7. nilscobra 2023-04-10 / 11:13

  IPCC:s datormodeller har inte varit ens i närheten av att stämma med verkligheten och man har inte bara haft helt fel i sina gissningar om framtiden. Verkligheten har dessutom blivit den rakt motsatta.

  Exempelvis så skulle Söderhavsöarna dränkas, men de är kvar och fler växer än krymper, öknarna skulle växa men har krympt när jorden blivit en grönare planet, skördarna skulle minska men de har istället ökat, isbjörnarna hotades av utrotning, men har ökat i antal, extremvädren skulle öka men visar istället en avtagande trend.

  IPCC är en politisk organisation och inte ett vetenskapligt organ och deras rapporter tas fram i långa förhandlingar mellan politiskt utsedda delegater. Alltför många klimathotstroende läser också bara SPM (Summary for Policymakers) och tolkningar av den. WG1 (The Physical Science Basis) är obegriplig för de flesta. Där i den vetenskapliga delen används faktiskt inte ”klimatkris” för att beskriva det faktiska nuläget.

  Gillad av 4 personer

 8. Stig Rydmark 2023-04-10 / 10:38

  Jag har tappat bort alla klimatprofeter som varnat för jordens undergång. Jag har försökt att få svar på vilket sätt det kommer att ske. I dagsläget nämner man inte en ny istid. Då återstår mest sannolikt drunkningsdöden. Ispolerna och jordens jöklar försvinner? Eller blir vi förgiftade av all koldioxid?
  Även om vi får en höjd vattenniv¨¨å i våra hav innebär det ju inte planetens undergång. Detsamma gäller en förhöjd medeltemperatur. De naturliga klimatförändringar som kommer att ske kan förändra vissa människors levnadsvillkor och ha påverkan på växt- och djurliv. Men, fortfarande : planeten går inte under. Vi har mycket större anledning att oroa oss för en förändring av jordaxeln, vi har aldrig upplevt en sådan händelse. Kosmiska händelser är något som sannolikt kommer att drabba oss. Men att som idag gödsla hundratals miljarder på klimatet är bortkastade pengar, som i stället kunde ha förbättrat miljoner människors liv, och låta klimatet sköta sig självt.

  Gillad av 6 personer

  • Bert Juhlin 2023-04-10 / 11:54

   Citat: ”Vi har mycket större anledning att oroa oss för en förändring av jordaxeln,”. Den ”tänkta” jordaxeln är ständigt i lägesförändring, dock rör den sig ytterst långsamt, det tar ca 42000 år från det ena ytterläget till det andra – så, ta det lugnt!

   Gilla

   • Ölandsbonde 2023-04-10 / 18:59

    Med rätt marknadsöfing kan den ändå få barnen att bli oroliga och vilja byta kön. Hu så hemskt. Jorden stjälper omkull!!!

    Gilla

 9. Nils Dacke 2023-04-10 / 10:08

  Sverige styrs till stor del av den politiska korrekta åsiktsmaffian där bara en åsikt och tanke kan finnas åt gången, tidigare var det invandringen, nu är det klimatet där bara en tanke får finnas samtidigt, frågan vad som kommer härnäst? Ansvariga och drivande för denna brist på frihet och demokrati är en liten klick av politiker, journalister, kulturelit och kändiselit samt korrupta politruker. Detta innebär att motsatta åsikter inte får komma fram för då skadas deras narrativ och berättelse samt deras egen självupptagenhet som särskilt utvalda.

  Gillad av 9 personer

 10. ivarandersson 2023-04-10 / 09:23

  Det räcker att påminna om etanolbilar och snåla dieselbilar som klassades som miljövänliga och fick subventioner. Numera paria. Ingen hållbarhet i dessa miljöbeslut.

  Gillad av 2 personer

  • tompas11 2023-04-10 / 10:05

   Du gör samma fel som så många andra. Du blandar ihop miljö och klimat. Vädret och klimat, som är väder på lång sikt, kan vi inte påverka. Miljön däremot har vi möjlighet att påverka i endera riktningen.

   Gillad av 1 person

   • ivarandersson 2023-04-10 / 19:18

    Du har helt fel. Miljöproblem ska åtgärdas. Därför har moderna bilar och kolkraftverk avancerad rening men släpper ut koldioxid. Din utandningsluft innehåller 4% koldioxid men din inandningsluft 400 ppm.

    Gilla

   • tompas11 2023-04-10 / 21:24

    Kan du inte läsa? Så här skrev jag: ”Miljön däremot har vi möjlighet att påverka i endera riktningen.”

    Gilla

   • ivarandersson 2023-04-11 / 08:53

    Du skrev ” Du blandar ihop miljö och klimat. ”
    Där har du helt fel. Har du dåligt minne?

    Gilla

   • tompas11 2023-04-11 / 09:36

    Ja närminnet kan fallera emellanåt, men det har väl med åldern att göra antar jag. OK Ivar, jag tar tillbaka det där med att blanda ihop i ditt fall.

    Gilla

  • Ölandsbonde 2023-04-10 / 19:02

   Visst. Det är skit att bli gammal med delar av minnet kvar. Vill ni ha rolig läsning så googla på etanoljesus. Och snåla dislar var raketen på modet. Fanns knappt disel så det räckte i hela Europa. Och vad göra med övrigt krackade produkter. Disel disel hallejuha!

   Gilla

Kommentarer är stängda.