MODERATERNA BORDE VARA PÅLÄSTA

Idag publicerade Barometern min slutreplik angående pensionsstölden från 57:orna till kristdemokraten Gudrun Brunegård och de båda moderaterna Marie Nicholson och Lars Engsund.

Läs den här nedan.

Först får jag tacka kristdemokraternas Gudrun Brunegård för ett hoppfullt svar men svaret från de båda moderaterna Marie Nicholson och Lars Engsund är inte fullt lika hoppfullt men ändå kanske ett steg i rätt riktning då de skriver om en möjligheten att i efterhand kompensera 57:orna.

Marie Nicholson är ledamot av skatteutskottet och har därmed ett helt kansli med tjänstepersoner att tillgå, förutom Riksdagens utredningstjänst. Moderaterna borde ju vara så pålästa i denna fråga att de vet att det inte handlar om att förändra något i de låsta skattetabellerna. Det handlar om i vilken kolumn som 57:ornas pensionsinkomster skall beskattas. Det är något som riksdagen kan besluta om en ändring under 2023 och som i så fall kommer justeras i 57:ornas deklaration under våren 2024 för inkomståret 2023. Det är en praxis som brukats tidigare enligt skatteexperter. Vi får förvisso vänta på våra pensionspengar ett helt år men bättre sent än aldrig.

Gör din plikt, kräv din rätt! Det är ett mantra som vi hört flera statsministrar uttala. Vi 57:or har gjort vår plikt under alla år i förvärvslivet, nu kräver vi också rätten till det förhöjda grundavdraget som alla tidigare årgångar fått året efter de fyllt 65 år.

Kristdemokraterna jobbar för detta då det enligt Gudrun Brunegård är det enda moraliskt riktiga! Har Moderaterna samma moral eller struntar man i 110 000 nya pensionärer som är födda 1957? I så fall kan Moderaterna sannolikt redan nu glömma regeringsmakten efter valet 2026.

Thoralf Alfsson

Fd. riksdagsledamot

Det som ändå är hoppfullt i moderaternas svar är följande stycke.

Det finns, som föreslagits, en eventuell möjlighet att i efterhand kompensera 57:orna. Att redan nu gå ut och ge sådana löften är att föregå budgetprocessen och kanske även bygga upp falska förhoppningar. Dock kommer vi naturligtvis stödja ett sådant förslag om regering finner finansiellt utrymme.

Då är frågan om viljan och moralen finns hos moderaterna för att skapa ett finansiellt utrymme?

Annons

12 reaktioner på ”MODERATERNA BORDE VARA PÅLÄSTA

 1. O` Hyra 2023-04-13 / 19:05

  Människan, denna löjeväckande figur. Vad ska hon ut i rymden att göra?
  Räcker det inte med att ha förpestat Jorden?

  Gillad av 1 person

 2. Topic Times 2023-04-12 / 21:58

  Det är ingen ide att bli arg för då blir man bara förbannad!

  Gilla

 3. O` Hyra 2023-04-12 / 17:22

  Thoralf, viken fornborg på Öland är bäst att söka skydd i om kriget kommer.
  Kanske skulle jag skrivit ”när kriget kommer”. Eldarna tänds, såväl i Europa som Asien. Egentligen gör det inget om människan utrotas, det är bara tråkigt att ett antal djur också skulle stryka med…

  Gilla

 4. Gunnar Karlsson 2023-04-12 / 17:20

  Off Topic,

  På tal om värdegrund !!

  //Gunnar

  Gilla

 5. Magreen 2023-04-12 / 16:37

  Hej Thoralf! Man blir ju mörkrädd när man gör beräkningen efter din mall, jag landade på 2995.- / mån eller 35.940 / år. Inga små pengar precis!

  Gilla

 6. Kalle 2023-04-12 / 11:49

  ##Folkutbytet i sak är det viktiga – inte vad man kallar det##

  LEDARE av Mats Dagerlind, Samnytt

  ##Att det pågår ett folkutbyte i Sverige är ”ett matematiskt faktum” som ledande Sverigedemokrater nyligen formulerade det. Det vet alla som tagit del av siffror över Sveriges demografiska utveckling från Statistiska centralbyrån. På många håll räcker det med att gå utanför dörren för att konstatera vad som har hänt. Där fordom nästan endast svenskar vandrade utgör de nu ett minoritetsinslag i gatubilden.

  I de så kallade miljonprogramsområdena lyser människor med svenskt ursprung idag så gott som helt med sin frånvaro. Många här har förvisso fått ett svenskt medborgarskap som ett brev på posten men ett papper säger väldigt lite om vem en människa är, vilka värderingar, nationella lojaliteter och tillhörighetskänslor han eller hon har och så vidare. ##

  https://samnytt.se/folkutbytet-i-sak-ar-det-viktiga-inte-vad-man-kallar-det/

  Gilla

 7. ivarandersson 2023-04-11 / 18:14

  Bra lobbat Thoralf.
  Om regering vill ändra för 57-orna finns finansiellt utrymme. Det kallas att prioritera.

  Gilla

 8. turrim 2023-04-11 / 17:20

  En tanke slog mig när jag nyss såg ett program i TV med reklam. Jag brukar stänga av ljudet vid reklamen eller i varje fall koppla bort tankar och öron. Reklamen är för usel och jag begriper inte varför någon VD betalar för sådan produktion och sändning. Den bästa är kossorna i Bregottfabriken. I övriga så begriper jag sällan kopplingen till budskapet och därför min mentala avkoppling efter en lyssning.

  Nu var det ett fackförbund som skröt. Jag tror att det var något med kommunal, men är osäker. I varje fall uppfattade jag att allt skulle vara avtalat, så det låter ju som ett fackförbund.

  Då till min tanke. Tydligen släpper fackförbunden allt ansvar och sin medkänsla för en livslång medlem samma dag som denne går i pension. Man bryr sig inte att medlemmar direkt förlorar pengar för att de råkar gå i pension 1957.

  Allt är således inte avtalat. PRO och SPF är inte beredda att ta över ansvaret. Men medlemsavgifterna är bra att få.

  Gilla

 9. O` Hyra 2023-04-11 / 16:55

  Invandringen till Sverige fortsätter i samma takt som tidigare. SD har inte levererat någon förändring hittills. Förändring ser man däremot i SD-ledamöternas kroppshyddor. Dom sväller.

  Gilla

 10. messkalle 2023-04-11 / 13:50

  Återigen ett bevis att Thoralf är en kämpe. Han gör sin plikt med kunskap och erfarenhet för att rätt skall vara rätt.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.