VARFÖR TAR INTE SOCIALDEMOKRATERNA SITT ANSVAR?

Det är sådana här uttalanden som späder på politikerföraktet.


Bara några månader senare så lägger dåvarande socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi fram en proposition på riksdagens bord som höjer skatten med 1000-3000 kronor per månad på pensionen för pensionärer födda 1957, under 2023.

Det vill säga en höjd skatt med 12 000 – 36 000 kronor under 2023.

När jag sedan gör ett utkast på en affisch med Ardalan Shekarabi (S) så går vissa personer (kvinnor) i taket och vill inte att vår kamp skall politiseras. För mig är frågan politisk!

Det var den socialdemokratiska regeringen som drev igenom straffbeskattningen av oss födda 1957. Det kan ingen ändra på.

Nu smiter Socialdemokraterna dessutom undan från frågan och hänskjuter den till den nya regeringen, Riktigt ynkligt agerande!

Socialdemokraterna borde agera och lägga ett utskottsinitiativ i Finansutskottet med förslag om en övergångsregel. Eller är Mikael Damberg så handlingsförlamad.

PS

Läs mer på FB-Gruppen om 57:orna.

https://www.facebook.com/groups/1628141990963831

Annons

12 reaktioner på ”VARFÖR TAR INTE SOCIALDEMOKRATERNA SITT ANSVAR?

  • Thorsten Schütte 2023-05-18 / 10:40

   skrev på vlt.se chatt:
   Hanteringen av straffbeskattningen under 2023 av oss pensionärer födda 57 har stora likheter med införandet av behovsprövning även för redan beviljade änkepensioner under 90-talet. I båda fallen försvann flera tusenlappar i månaden med kort varsel för en godtyckligt vald grupp invånare. Sådant göder politikerföraktet!

   https://www.vlt.se/2023-05-17/chatta-las-de-senaste-nyheterna-och-chatta-med-oss

   Gilla

 1. centurion 2023-05-14 / 18:16

  Den s.k. pensionshöjningen som såzzarna så desperat tjatade om före valet, var inget annat än röstfiske. De ville nämligen att utbetalningen skulle äga rum strax före valet. Även elstödet och drivmedels-stödet skulle listigt nog också utbetalas strax före valet. Endast en naiv dåre undgår att inse valfläsket.
  Dessutom var pensions-mutan endast avsedd som en tillfällig höjning. Efter valet skulle vi vara tillbaka på ruta ett igen. Finns det Halal-certifierat Val-FLÄSK ?

  Gillad av 1 person

 2. Kalle 2023-05-14 / 16:05

  Sossarna begriper inte att de gjort fel. De är sååå upptagna med sina egna floskler och att tro på dem. De kan liksom inte tänka på vad som finns utanför de engna sosseboxen!!! Allt utanför den är antingen högerextremism eller vänsterextremist

  Gillad av 1 person

 3. Andersson 2023-05-14 / 14:50

  OFF TOPIC:

  SVT:

  ”Italiens statstelevision rapporterar att ett flygförbud införts över Rom under besöket och att krypskyttar placerats på höga byggnader för att garantera säkerheten. Efter Rom väntas Zelenskyj fortsätta till Tyskland och Berlin för att under söndagen träffa förbundskansler Olaf Scholz och president Frank-Walter Steinmeier.”

  Vem är det som har infört flygförbud och placerat ut ‘krypskyttar’? Är det staten? Att krypskyttar skulle garantera säkerheten låter egendomligt. Är det journalisten som inte behärskar svenska språket?

  ‘Statstelevision’ trodde jag var ett fy-ord på SVT – men det kanske inte gäller andra länder.

  Vem på Sveriges statstelevision är det som översätter från främmande språk till svenska? Är det Google Translate? Vem är det som översätter från svenska till annat språk?

  Gillad av 1 person

 4. O` Hyra 2023-05-13 / 20:52

  Om figuren (Shekarbabbe), stegat in på mitt kontor, under åren då jag var yrkesverksam, skulle jag ha frågat sekreteraren:

  Vad var det där för hottentott? En skojare känner man igen.

  Gillad av 1 person

 5. Christer 2023-05-13 / 20:42

  Det politiska baklängesspråket som sossarna utvecklat till perfektion.
  Säger ett och gör tvärtom.
  Korkat alla ser igenom sådan skit .

  Gillad av 4 personer

  • Micke P 2023-05-14 / 15:17

   Tyvärr har du fel. Många, alldeles för många, låter sig duperas.

   Micke P

   Gilla

 6. O` Hyra 2023-05-13 / 20:34

  Dom är skyldiga. Förlåt dom inte.
  Det är inte bara pengar dom stulit. Det är även vårt Sverige som stulits och invaderats av en plåga som får Egyptens gräshoppssvärmar att förblekna.

  Trivsel och livsglädje har stulits och ersatts av oro och vanmakt.
  Så stor är de ansvarigas förbrytelser.

  Gillad av 5 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s