UTVECKLINGEN I KALMAR

Centerpartiet har nyligen gått ut med ett pressmeddelande att deras nya partiledare Muharrem Demirok inte längre skall vara medborgare i Turkiet.

Enligt Centerpartiets nya partiledare Muharrem Demirok så är alla som jobbar och betalat skatt i Sverige också svenskar. Det uttalade han under partiledardebatten för en dryg vecka sedan. Det var ungefär lika dumt som att säga att alla som åkt tunnelbana i Stockholm är svenskar. Sagt av Åsa Romson (MP) i riksdagens talarstol.

Företrädare för dessa båda partier, Centerpartiet och Miljöpartiet har en väldigt märklig syn på vem som är svensk. Anledning är troligen att man försöker locka till sig väljare med utländsk bakgrund. Men också nya partimedlemmar. Vi har ju sett ett antal mindre lyckosamma rekryteringar inom dessa partier, som senare visat sig vara extremister.

Mikail Yüksel är ju bara ett exempel inom Centerpartiet, Mehmet Kaplan är ett annat exempel för Miljöpartiet. Vi skall ju heller inte glömma paret Aldebe inom Centerpartiet. I Kalmar har Centerpartiet sin egen religiösa fanatiker i Jaafar al-Jabiri men nu börjar uppenbarligen även andra partier få upp ögonen för hans religiösa egenheter. Jag har fått en del frågor på senare tid om honom.

De ledande företrädarna för Centerpartiet och Miljöpartiet har en minst sagt naiv syn på dessa personer. De har en sådan godtrogenhet att man baxnar över deras flathet. Deras erfarenhet av andra kulturer och hur islam påverkar dessa personers verklighetsuppfattning och samhällssyn, med parallella samhällen är helt obegriplig för mig.

I Kalmar har detta redan pågått under lång tid. Samhällsservicen utökas hela tiden när ”kundunderlaget” ständigt ökar, den ena efter den andra affärsrörelsen startar med syfte att egentligen bara sälja sina varor eller tjänster till framför allt invandrargrupper från MENA-länder.

När jag flyttade till Kalmar 2002 så fanns det lite drygt 5 000 personer med utrikes bakgrund i kommunen. Sedan dess har det ökat med närmare 200 procent och är snart 15 000 personer. Ökningen kommer dessutom i huvudsak från MENA-länder.

Befolkningsförändring 2022. Befolkningsökningen bestod till 77 procent av personer med utländsk bakgrund, endast 11,9 procent av ökningen hade två inrikes födda föräldrar.

Kalmar kommun har nyligen också anställt personer som enbart jobbar med att avslöja bidragsfusk. Ett fusk som beräknas vara mångmiljonbelopp. En person rekryterades från Södertälje, där man säger sig ha sparat 100 miljoner kronor på att granska fuskarna. Undrar varför vi inte behövde dessa tjänster för några decennier sedan?

Jag funderar starkt på att lämna Kalmar. Jag blir deprimerad över att se utvecklingen i staden. Men de styrande Socialdemokraterna och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson räknar bara huvuden och har som målsättning att öka befolkningen med minst 1 000 personer varje år. Och då gärna genom invandring och barnafödande inom MENA-befolkningen.

Men befolkningen i Kalmar får vad de röstar på. Det är denna utveckling som belönas i val efter val. Grattis Kalmar!

Annons

16 reaktioner på ”UTVECKLINGEN I KALMAR

  • Andersson 2023-05-17 / 11:03

   Vad var det för färg på muskyddet?

   Gilla

   • Andersson 2023-05-17 / 13:41

    Munskyddet skulle det vara. Inte musskyddet.

    Gilla

 1. ivarandersson 2023-05-16 / 18:40

  För socialdemokraterna och Johan Persson är det makten framför allt. De tänker inte på vilket Sverige deras barn och barnbarn kommer att tvingas leva i. Arja Andersson önskade sig tillbaka till det gamla Sverige. Kanske med 12 kärnkraftsreaktorer och nästan bara arbetskraftinvandring. Vi vill inte ha Chinatown, Somalitown eller Little Italy sa arbetarpartiets Arja Andersson när hon var statsminister.

  Gillad av 2 personer

 2. anders gs 2023-05-16 / 16:14

  Thoralf, hur kan arbetslösheten vara den lägsta på 13 år?
  Döljer dom arbetslösheten på något sätt?
  Aktivitetsstöd, praktik?

  Gilla

 3. Andersson 2023-05-16 / 13:44

  Till och med Iréne Svenonius vägrar att flytta till Kalmar.

  Gillad av 1 person

 4. Nils Dacke 2023-05-16 / 13:40

  Jag förstår inte att nästan alla kommuner vill öka invånarantalet till varje pris, de minsta kommunerna med ca 4000-5000 invånare är förståligt men att större kommuner hela tiden skall tävla inbördes är tokigt. Speciellt om den största delen av ökningen baseras på invandring från mena då blir det ännu mer galet eftersom det blir rena förlusten. Sannolikt är moroten för diverse kommunalråd att sola sig i glansen och peka på sin historiska insats.

  Gillad av 1 person

 5. Cosmik Debris 2023-05-16 / 13:14

  Det är inte bara Kalmar som faller samman. Det som händer är ren ondska och helt avsiktligt. Svenska politiker vill inte Sveriges bästa.

  Jonas Bygdén på Facebook:
  ”Jag sitter ett par dagar i månaden som nämndeman i Örebros tingsrätt.
  Understundom får man en timma eller två i tidsglapp mellan sina rättsfall, och då går jag hellre in som åhörare under något pågående mål än att sitta o rulla tummarna eller gå ut på stan, något som jag blir allt mer anti för vart år som går. Jag råkade ha tid över för en, två månader sedan då de första individerna åtalades angående grovt blåljussabotage rörande händelserna kring Paludans demonstration i Sveaparken Örebro.

  Kom just i tid att få höra de mest fantastiska berättelser om hur gatstenar kastas bort från polisen för att skydda dem enligt förövarna. Känslan av absurditet i rättssalen var påtaglig.
  Som av en händelse satt jag under två fria timmar under dagens nämndemannauppdrag i tingsrätten på ren åskådarplats under rättegång nr.X mot en handfull av de 100+ individer som identifierats som stenkastande, våldsverkande och/eller egendomsbrännande individer och fick se 2h oavbrutna kurerade filmupptagningar i syfte att bevisa ageranden av åtalade personer via drönare, polisens kroppskameror, polisen översiktsfilmare samt allmänhetens mobilvideos.

  Gjorde mig riktigt illamående.
  Så mycket värre än vad vår opartiska stadsmedia levererat.
  I mitt tycke.
  Hur mycket kan man skönmåla som skattefinansierad påstått oberoende o neutral, när får folk nog?

  Det som var en del av det jobbigaste för mig att höra och förstå av dessa filmer som ej nått ut genom den media vi skattebetalare betalar över 9 milliarder för per år; Hur oförberedda poliserna var och hur stora stödtrupper från region Sthlm och region jag antar är Jönköping fick blixtinryckas.

  Paniken i deras röster hur saker o ting började barka. Tron på en polisklädsel som sköld mot en mobb om 6-800 skanderande ”Allahu Akbar” och hetsande varann föll otäckt fort.
  Mina tankar är med de 120+ poliser som rapporterade skador efteråt. Tre frakturer, åtta hjärnskakningar, en bild på kravallhjälm med spräckt visir fullsmetad (!) med blod är det jag ej glömmer.

  Samt mobben som jublade när en konstapel sänktes av en gatsten i skallen.
  Vi bygger vårt land åt h-e.”

  Gillad av 6 personer

 6. Roland Salomonsson 2023-05-16 / 11:54

  Det spelar ingen roll vad Demirok, C eller andra påstår om att Demirok avsagt sig Turkiskt medborgerskap. ENLIGT TURKISK LAG KAN INGEN TURK AVSÄGA SIG SITT TURKISKA MEDBORGERSKAP. Turkiskt medborgerskap gäller f ö även alla turkfolk. T ex Uigurer från Kina eller Kazaker från Kazakstan m fl. För en liten slant får de utan prut ett Turkiskt pass om de vill.

  Gilla

 7. Swift 2023-05-16 / 11:45

  Kalmar det nya Malmö, snart är väl utlänningarna i majoritet där.

  Gilla

 8. Kent 2023-05-16 / 10:33

  Det är skillnad på 1000 st livslånga bidragstagare och 1000 st högkvalificerade höginkomsttagare som betalar skatt.
  Är allternativet det förstnämnda så är det bättre att minska med 1000.
  Tyvärr Alf så kommer du att få svårt att hitta ett alternativ till din flytt. Det är det nya Sverige som du beskriver inte bara Kalmar. Om du inte väljer att emigrera förstås.
  I dag kan också två inrikes födda föräldrar betyda att avkomman inte är så särskilt svensk. Då menar jag inte till utseende utan till hur man beter sig och lever sitt liv.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2023-05-16 / 12:05

   Det borde införas ett nytt begrepp i statistiken ”tredje generations invandrare”

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s