NÖDEN HAR INGEN LAG

Den lite udda moderaten Jonas Lövgren i Kalmar har nu blivit Socialdemokrat efter 35 år i Moderaterna. Jonas Lövgren var under förra mandatperioden regionråd för Moderaterna men när valsedlarna togs fram för valet 2022 så fanns han inte med på regionvalsedeln och inte heller på kommunvalsedeln. Uppenbarligen så var han inte populär inom Moderaterna.

Som avgående regionråd så har han fortsatt ersättning från regionen i ett omställningsstöd men det börjar nog lida mot sitt slut. Enligt en journalist så har Jonas Lövgren sökt många arbeten men inte fått något nytt arbete. Nu är det nog lite panik och då testar han att gå med i Socialdemokraterna och hoppas på att få ett förtroendeuppdrag inom Socialdemokraterna. Nöden har ingen lag.

Undrar om Socialdemokraterna ser någon storhet i Jonas Lövgren?

Igår skrev han om sin övergång till S i en debattartikel i Barometern. Det är nästan genant att läsa om hans fjäskande för Socialdemokraterna efter hans 35 år i Moderaterna.

”Jag upplever att Moderaterna och hela regeringen idag sitter i knäet på Jimmy Åkesson och där har inte jag någon lust att sitta.” 

Jonas Lövgren har vad jag vet inte ett enda förtroendeuppdrag inom Moderaterna så det är ett litet märkligt påstående men han kanske fortfarande anser sig vara en ledande moderat politiker i Kalmar län.

”Då är Socialdemokraterna just nu det parti i svensk politik som kan erbjuda detta, som kan erbjuda den bästa framtiden. På detta tåg mot framtiden känner jag att jag hör hemma.”

”De är idag det stora samlingspartiet för svensk politik och är beredda att faktiskt få något gjort som är bra för helt vanliga människor. För mig står de för initiativkraften i svensk politik just nu.”

Nu kallar sig Jonas Lövgren för Magdalena-Moderat.

Nöden har uppenbarligen ingen lag för Jonas Lövgren. Frågan är om Socialdemokraterna kommer ge honom något förtroendeuppdrag som ger Jonas Lövgren lite inkomst? Eller om de bara utnyttjar hans avhopp på sociala medier som Johan Persson och Lena Hallengren t.ex. gör.

PS

I min bok ”Mina politiska fighter” har Jonas Lövgren fått lite utrymme efter hans hopkok med sossarna 2007. Läs vad jag skrev i min bok.

”Aktörerna på “scenen” var kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff (S) och Jonas Lövgren (M) och kommunalrådet Birgitta Elfström (S). Ordförande Roger Kaliffs roll gick ut på att fördela ordet i rätt följd och att ge Jonas Lövgren ordet innan någon annan fick ta till orda i debatten.

Jonas Lövgren spelade upp sin roll som mycket bekymrad moderatpolitiker över bostadssituationen i Kalmar och om det verkligen fanns lägenheter till alla 175 flyktingar och frågade det socialdemokratiska kommunalrådet Birgitta Elfström om detta. Givetvis gav Roger Kaliff sedan ordet just till Birgitta Elfström, som när hon fick ordet kunde berätta att kommunen upprättat ett avtal med privata fastighetsägare om lägenheter för flyktingar, så något problem med bostäder förelåg inte. Med detta svar var skådespelaren Jonas Lövgren helt nöjd när han åter fick ordet av ordförande Roger Kaliff och han yrkade därmed bifall på ökad flyktingmottagning i Kalmar.

Sedan släppte ordföranden Roger Kaliff in övriga ledamöter i debatten, efter detta lilla skådespeleri utfört av Socialdemokraterna och Moderaterna. Så sent som bara några veckor tidigare hade kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson uttryckt att det råder en svår bostadsbrist i Kalmar. Jag vet inte om man skulle skratta eller gråta åt denna fars som utspelades i kommunalfullmäktige. När jag väl släpptes upp i talarstolen ställde jag en konkret fråga till Birgitta Elfström om hur många
lägenheter som var klara för 2007 enligt detta avtal, men jag fick inget svar. Varje gång jag var uppe i talarstolen ställde jag samma fråga men fick inget svar förrän i hennes sista inlägg då det började bli pinsamt för henne att undvika att svara på min fråga men då kunde hon inte uppge något exakt antal då det inte var klart ännu. Det visade sig senare att antalet lägenheter från de privata fastighetsägarna till flyktingar enligt detta avtal kunde räknas på ena handens fingrar.

Där sjönk mitt förtroende för Moderaterna och Jonas Lövgren till fryspunkten. Jag kände i varje fall ingen större respekt för
de personer som begår sådana här spratt i kf. När det sen är några av de mest framträdande politikerna i Kalmar blir det minst sagt bedrövligt. I efterhand fick jag även veta att hela den moderata gruppen inte var informerad om detta apspel från moderaten Jonas Lövgren, i bästa Fredrik Reinfeldt anda.”

Jonas Lövgren (M), ”Om bostadssituation är löst är det bra med flyktingmottagning”. från ovanstående debatt.

Annons

4 reaktioner på ”NÖDEN HAR INGEN LAG

 1. tompas11 2023-05-24 / 00:03

  Vad är det man kallar sådana personer som Jonas Lövgren? Partiförrädare, landsförrädare eller helt enkelt quisling.

  Gilla

 2. Goliat 2023-05-23 / 22:42

  JP bröstar upp sig såklart att han fått en ny allierad, precis som sin fruga som var moderat men hamnade mellan diktatorns lakan.

  Gilla

 3. Mats 2023-05-23 / 19:03

  Jävlar vilken äcklig lismande jävel denne Jonas är,en sån skulle kunna ange sin morsa för minsta fel

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s