MILJÖOMBYTE

Jag behövde verkligen ett miljöombyte. När man är engagerad politiskt och följer utvecklingen i Sverige så kan man lätt bli deprimerad för mindre.

Den politiska debatten i Sverige är ju minst sagt pinsam. Ta till exempel reaktionerna på intervjun med Jimmie Åkesson i GP och att han säger att det finns en ekonomisk övre gräns för stödet till Ukraina. Det är självklart att så är fallet men flera partiledare hävdade omgående motsatsen. De måste vara mentalt handikappade.

Att S-galningen Anders Lindberg på Aftonbladet även hävdar motsatsen bryr jag mig dock inte det minsta om.

Men sedan har vi alla troll på nätet. Jag drabbas även av dessa genom bloggen. Nyligen skrev jag ett blogginlägg om att jag just nu läser boken ”Spelaren” på min semestervecka. En dålig titel på boken enligt min uppfattning från originalet ”The Showman”. Jag skulle satt titeln ”Aktören”.

Jag gissade att det skulle komma kommentarer till blogginlägget från det jag kallar för ”rysstroll”. Och det gjorde det. Ni skall veta att jag godkänner inte stora delar av dessa kommentarer och sjuka idéer och konspirationsidéer. Men vissa godkänner jag för att de som läser kommentarerna skall se hur illa ställt det är. Här är ett exempel efter att jag skrivit följande i ett svar.

”Jag har inga sympatier för Putin. Han låter mörda journalister och politiska motståndare. Det är vedervärdigt av ett lands ledare!”

Då fick jag följande kommentarer.

Vad svarar man på att ”USA lät man mörda folket Butja”. Det finns bara två alternativa förklaringar till att någon påstår något sådant. Antigen är det ett ryskt trollkonto som styrs från Kreml eller är det en psykiskt sjuk person som tror på alla konspirationsteorier och inte klarar av att tänka själv.

Det värsta är att det sannolikt finns en och annan som tror på liknande påståenden.

Personen heter Fredrik Östman och har skrivit tveksamma kommentarer då och då på min blogg. Men även märkliga texter på andra sajter som detta på Det Goda Samhället.

Sedan har jag ju en stalker som kallar sig för bland annat ”Andersson” men jag har ju även en trogen läsare från Blekinge som kallar sig Andersson när han skriver kommentarer och som inte skall förväxlas med stalkern.
Som jag skrev i ett tidigare inlägg om stalkern så har han även utgett sig för att han heter Simon Bengtsson men för ett halvår sedan kallade han sig för Hans Bohman. Men när jag avslöjade att det var ett trollkonto så bytte han namn.

Men för varje gång han skriver i mina kommentarfält eller på andra sidor på nätet så dras snaran åt lite mer och snart är den rätta identiteten avslöjad. Pusslet läggs. Vi är nu flera som håller koll på den här personen.

Jag hoppas verkligen att folk är uppmärksamma på alla dessa trollkonton på nätet och kontrollerar om de personer som står för dessa konton existerar i verkligheten.

Nu skall ta min morgonpromenad på ca 5 km i ett naturreservat med härliga stigar bland pinjeträd och sanddyner. Miljöombyte är bra för själen.

7 reaktioner på ”MILJÖOMBYTE

  1. Vakttornet 2024-05-06 / 12:40

    Ukrainare, ryssar, amerikaner, svenskar, kineser och resten av den icke-muslimska världen borde vara samarbetspartners, inte rivaler.

    Det som förenar dessa folk är betydligt mer än vad som skiljer dem åt. Icke-muslimer är under konstant islamskt terrorhot och så gott som alla icke-muslimska folkgrupper i världen åldras och decimeras i allt snabbare takt främst pga låga födelsetal medan muslimer förökar sig som ….

    Den demografiska bomben tickar obönhörligen till islams fördel. Hög tid att insikten om detta hot når alla icke-muslimer men främst deras ledare. Sluta bråka och hetsa mot varandra, det har inte råd eller resurser till.

    Non-muslims of the world, unite!

    Gillad av 3 personer

    • Thoralf A 2024-05-06 / 12:46

      Du har utan tvekan en bra poäng där! Här kunde Sverige ta på sig ledartröjan

      Gilla

      • messkalle 2024-05-07 / 06:42

        Tid att revidera ”Allas lika värde”.

        Gilla

  2. ivarandersson 2024-05-05 / 09:34

    En avslöjande nyhet från Ledarsidorna.se
    Resultaten i de brittiska lokalvalen har upprört stora delar av opinionen där The Green Party, det vill säga det brittiska miljöpartiet, nu blivit den naturliga samlingspunkten för antisemitiska vanföreställningar och muslimsk fundamentalism.
    Årets valresultat utgör inget undantag och det blev tydligt att Labour, efter omfattande arbete med att städa ut antisemitiska vanföreställningar tappat till Storbritanniens motsvarighet till Miljöpartiet,  The Green Party.
    Även opinionsbildaren Greta Thunberg har allt oftare kommit att uppträda i sammanhang där stöd till terrorism och antisemitiska vanföreställningar uttrycks.
    Som effekt av att arbetarrörelsen på olika sätt, med olika framgång, städar ut det antisemitiska arv som bland annat Labours tidigare partiledare Jeremy Corbyn lämnat efter sig växer de gröna partierna och den gröna rörelsen. En utveckling som mycket väl kan bli effekten om till exempel Magdalena Andersson gör upp med antisemitismen och den muslimska fundamentalismen inom Socialdemokraterna.”

    Arga Magda och Johan Persson vill därför inte göra upp med antisemitismen och den muslimska fundamentalismen inom Socialdemokraterna för då hamnar de långt från makten.

    Gilla

  3. Lennart Stenkvist 2024-05-05 / 09:33

    Vad har du för gott i glaset, Thoralf? Lär knappast vara te.

    Gilla

      • uclaesso 2024-05-05 / 19:53

        Du är ju i alla fall ärlig!

        Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.