VARMA HAV?

Jag har under många år rest till Mallorca och Alcudia i månadsskiftet april/maj, oftast första veckan i maj. Ofta slipper jag då 1 maj i Sverige.

I år åkte jag den 30 april. Jag har mitt favorit hotell som jag återvänder till. Går alltid en morgonpromenad eller en joggingrunda om mitt krånglande knä tillåter. Idag blev det en joggingrunda med ett efterföljande dopp i Medelhavet.

Under alla mina år har det aldrig varit så kallt i vattnet som idag. Det värkte i benen och det brukar det göra när det är max 15 grader i vattnet. Så kallt har det aldrig varit tidigare.

Global uppvärmning? Glöm det!

13 reaktioner på ”VARMA HAV?

  1. Thorsten Schütte 2024-05-08 / 15:06

    Frånlandsvind kan ge uppvällande kallvatten även vid varm väderlek!

    Gilla

  2. Ó Hyra 2024-05-07 / 19:41

    Välkommen hem. Äsch, det var nog inte så kallt. Du har förmodligen blivit biten av en galen näbbgädda.

    Gilla

  3. Lennart Stenkvist 2024-05-07 / 18:47

    En vacker solig tisdag i Kalmar. En simtur i Kalmarsund får däremot vänta fram till juli-augusti.

    Apropå klimatalarmisterna som inte kan skilja på väder och klimat så är de väldigt tysta. Kan de vara så illa att stackarna ”fryser”.

    Gilla

  4. Mats 2024-05-07 / 07:20

    Det var likadant när vi var i Grekland förra sommaren, då alarmisterna påstod att medelhavet kokade och betongen brann i Aten.

    Vattentemperaturen var UNDER snittet!
    Och visst var det 40 grader på en enstaka plats på grekiska fastlandet (vilket inte är unikt, och dessutom långt från rekord), men knappast i allmänhet.

    Östersjön var ovanligt kall förra sommaren, nådde knappt 20 grader någon gång. Vi var inte till stranden över huvud taget..

    Gillad av 3 personer

    • turrim 2024-05-07 / 17:04

      Vanliga människornas minnen, känslor, bedömningar och synintryck på plats är ointressanta. Det är ”experternas” dataprogram som vi ska tvingas att tro på.

      Ja till och med vattenpegeln i Karlskrona som Thoralf brukar hänvisa till tycks vara ointressant för SMHI.

      Vi som gått i den gamla skolan och lärt oss av ärliga och fria forskare om jordens utveckling med olika helveten från bombardemang med asteroider över kontinentförskjutningar, istider, Östersjön som innanhav, Sveafallen vid Degerfors, vulkanutbrott, dinosauriernas död (tack för det, nu får man inte skogsavverka om en miljöpartist hittar en groda) m m.

      Om vi säger att vi tror inte på era hemsnickrade och för globalister anpassade datamodeller så blir vi hånade och uthängda i betalmedia av Bonnier och Schibstedt. Vi blir blockerade på motorvägen och man stör våra möten.

      Vi har emot oss FN, EU, Globalister, Företagsledare, SVT/SR, Betalmedias alla reportrar som inte törs annat och alla de som lever gott på att skrämmas och njuta på sina konferenser på bästa hotell och flyg.

      Vad kan vi göra för att Sverige och Världen ska återgå till sans och måtta? Jag personröstade på Elsa Widding med hopp om realism. Tyvärr blev det inget avtryck riksdagens partier. När jag nu ska rösta igen – vilket parti kan jag lita på i Bryssel som prioriterar Sverige – till ingen nytta som minoritet – men ändå?

      Gillad av 3 personer

      • Andersson 2024-05-08 / 09:26

        Lugn och fin. I Karlskrona riskerar man att bli blöt om fötterna. Översvämning i simhallen är inget att leka med.

        Gilla

  5. Bert Juhlin 2024-05-06 / 22:16

    Du vet när man blir äldre så blir man mer frusen!

    Gillad av 1 person

    • Bergman 2024-05-07 / 17:10

      Jo alltså! Med San Miguel på Mallorca brukar man vanligen hoppa strax över 2 meter även med höftproteser. Jag tror inte att det är skit i förgasaren eller CO2 hit och dit som är problemet med kylan, utan snarare PSOE som lägger smolk i bägaren – eller i vattnet.

      Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.