KALLA FAKTA SPRIDER DESINFORMATION

Har nu sett Kalla Fakta del 1 om Sverigedemokraternas trollfabrik. Tycker att det är ganska roande hur TV4 Kalla fakta bygger en story på en fjäder eller kokar soppa på en spik.

Undrar om inte TV4 vet att sociala medier är väldigt viktiga i valrörelser. Något som blev en verklighet redan 2016 när Donald Trump valdes till president i USA. Men kanske framförallt när Facebook, Google och Twitter gjorde allt för att Trump inte skulle återväljas 2020.

Vi vet att S-regeringen hade möten med de stora tech-företagen inför valrörelser. Jag fick min blogg shadow banned i januari 2020 och bara en månad senare hände samma sak med mitt Twitterkonto.
Sånt borde TV4 Kalla Fakta granska men då är det tyst som i graven.


Alla riksdagspartier vet idag att man måste vara med på sociala medier. Jag är helt övertygad om att alla partier har personer som är anställda för att sprida propaganda och desinformation om politiska motståndare i andra partier. Det parti som inte fattat detta kommer försvinna från rikspolitiken.

Det är partiernas kampanjer på sociala medier som är en stor bidragande orsak till den polarisering som vi ser idag. Den blir inte mindre av program som detta där man enbart försöker hänga ut ett enda parti. Men TV4 är känt för att inte vara objektiva, utan driva en agenda.

”Urvalen är ensidiga” hos Riks och SD enligt TV4. Det går nog säga detsamma om samtliga partier, i synnerhet Socialdemokraterna.

I programmet säger man att det ”demokratiska samtalet manipuleras” och att man sprider  ”desinformation och propaganda”.

Jag hade givetvis förväntat mig att få se flera konkreta exempel på detta men det kom aldrig. Det är med andra ord bara påståenden från TV4 Kalla Fakta.

Det tragiska är sannolikt att en väldigt stor andel tittare går på den propaganda och desinformation som Kalla Fakta sprider.

Bloggat från flygplatsen Palma, Mallorca.

10 reaktioner på ”KALLA FAKTA SPRIDER DESINFORMATION

  1. turrim 2024-05-08 / 20:27

    Jag begriper inget. Vad menar TV 4?

    Jag läser och lyssnar stundom på Riks och är väl medveten om vad de står för. Jag ser också någon gång på TV 4 nyheter och det är mycket klart var ni står. Liksom när jag skummar Aftonbladet på nätet.

    Nu undrar jag om TV 4 menar att jag inte får lyssna på Riks? Varför i så fall? Är TV 4 nyheter och Aftonbladet tillåtna? Det är ju faktiskt i Riks m fl som jag får veta sådant som ni andra undanhåller. T ex i dag att en ung mördare ska utvisas till Afrika.

    Dessutom har tydligen er ynkliga kopia av Wallraff spelat in snack vid fikabordet på arbetsplatsen och publicerar nu. Hur djupt kan man sjunka som ”journalist”?

    Hur går snacket på TV 4 när man tror att man talar med kompisar? Eller på Aftonbladet?

    Det är mycket med integritetskränkningar i dag. Är inte TV 4:s falska inspel på en arbetsplats botten av ”journalistik”? Inte ens polisen får tubba någon till falskt uttalande.

    Gillad av 1 person

  2. Nils Dacke 2024-05-08 / 09:23

    Sedan när blev TV4 en seriös och förtroendefull kanal och mediaföretag??, det är en skit och skräpkanal som visar förnedringsTV och dumskapande reklam dygnet igenom. Det är underbart när detta skitföretag går med kraftiga förluster och måste lägga ned program samt varsla sin inkompetenta personal.

    Gillad av 3 personer

  3. ivarandersson 2024-05-08 / 08:47

    7-klövern har många trollfabriker: TV4, SVT, SR och dagstidningarna. Vilka nyheter är objektiva? Inte ens vädret kan presenteras objektiv utan att klimatförändringar nämns.

    Gillad av 2 personer

  4. Christer 2024-05-08 / 08:17

    Det kommer att slå tillbaka mot TV 4 och deras uppdragsgivare Socialdemokraterna.

    Alldeles för lite Raka KALLA FAKTA mest insinuationer och ordklyveri . Så här går det till när den DJUPA STATEN blir orolig på riktigt . Då ska motståndet desarmeras . Skit samma med vilka metoder .

    Och goddagspiltarna i Public Service och gammelmedia öser ur sig spelad ilska .

    Vämjeligt . Men Svenskarna kan det här nu . Ingen går längre på skitsnacket .

    Gillad av 2 personer

  5. Lennart Stenkvist 2024-05-07 / 23:05

    TV4:s Kalla Fakta och nyhetsprogram samt SVT:s ”fördjupande” nyhetsprogram, det låter det sa kärringen när gubben släppte en högljudd fis i köket.

    Desinformation, fake news och bortgallring av viktiga nyheter är välkänt. Allt handlar om att lura och hjärntvätta okunskapens folk som tyvärr är lika med majoritetsbefolkningen.

    Gillad av 3 personer

  6. Ó Hyra 2024-05-07 / 22:40

    Visst förbjud kostym och slips. Och du ser ut som en av slukarna från SMHI.

    Gilla

  7. Ó Hyra 2024-05-07 / 20:22

    Det var ett jävla gnäll om SD:s trollfabrik. Trollfabriken har väl alla partier som förstått idéen med sociala plattformar. Kolla in övriga partier nästa gång TV4 så ska ni få se.

    Gillad av 1 person

    • tompas11 2024-05-07 / 21:20

      Den avgjort största trollfabriken utan motstycke är förstås SVT/SR.

      Gillad av 4 personer

    • Bergman 2024-05-07 / 21:46

      Det där är bara vanlig katzenjammer i ingenting

      Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.