DEN ENES DÖD….

Lyssnat en del på så kallade experter i radio och TV som kommenterat att Stefan Löfven idag bara fick 116 röster för att få bilda regering medan 200 röstade emot det och 28 avstod ifrån att rösta. Ett riktigt nederlag för Löfven. Jag förstår att han valde att inte närvara och tvingas kommentera nederlaget.

KG Bergström sa i Studio Ett att folk kommer bli galna om de tvingas rösta igen i ett extra val. Jag tror knappast att KG Bergström pratar med vanliga väljare utan han bara sitter och spekulerar i radion. Jag kan också spekulera men jag har faktiskt pratat lite med väljare och många vill faktiskt rösta igen. Det vill faktiskt ändra hur de röstade, de är rent ut sagt förbannade på hur flera partier agerar.

KG Bergström sa också att det bara är Sverigedemokraterna som vill ha ett extra val. Vad har han fått det ifrån? Jag har en helt annan uppfattning. Jag tror att flera partier faktiskt idag vill ha ett extra val.

Den enes död, den andres bröd.

 Jag är övertygad om att flera partier gärna vill ha ett extra val för att bli av med ett eller två partier i riksdagen. Vänsterpartiet kommer inte gråta om MP försvinner. De rödgröna lär inte sörja om Jan Björklund och Liberalerna får lämna riksdagen. Egentligen är det nog bara två partier som motsätter sig ett extra val, Miljöpartiet och Liberalerna.

Sedan finns det givetvis ett stort antal riksdagsledamöter som inte är ett dugg intresserade av ett extra val av rent personlig orsaker. De vill inte sätta sin egen riksdagsplats på spel och inte minst sin egen försörjning under fyra år. Vissa kanske inte ens får en plats på en ny riksdagsvalsedel vid ett extra val. Det är ju några som varit i blåsväder under 2018.

Regeringsbildningen blir enklare med sex partier i riksdagen istället för åtta partier.

 Talmannens nästa steg blir väldigt intressant men det skulle förvåna mig om inte nu Ulf Kristersson får chansen ännu en gång.

En reaktion på ”DEN ENES DÖD….

  1. Bajen666 2018-12-15 / 07:41

    Hehe KG Bergström har väl inte haft ett rätt dom senaste 10 åren, när jag var liten och oförstående tyckte jag han var en bra reporter på statliga svt nu byter jag kanal så fort hans nuna visas.

    Förra gången gick jag till röstlokalen, vid ett eventuellt extraval kommer jag att springa dit glad att få ångra min röst…sorgligt men sant.

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.