NY MOTIVERING?

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck för ideologiskt avvikande uppfattningar, och att han trots upprepade tillsägelser inte bättrat sig.”

 Detta är underskrivet av en Therese (informationsassistent) och skickat till en medlem som ställt frågor till partiet angående min uteslutning. För det första är det ynkligt att bara skriva under med ”Therese”, inget efternamn. Trovärdigheten sjunker omgående till en låg nivå. Vill personen överhuvudtaget ta ansvar för svaret?

Min egen tolkning är att det är partistyrelseledamoten och ledamoten av medlemsutskottet Therese Borg som har skrivit svaret.

Eftersom Therese Borg sitter i medlemsutskottet har hon full insyn i mitt ärende, hundraprocentig insyn och tillgång till alla handlingar. Att då svara så luddigt tyder på att grunderna är ytterst svaga eller vaga.

Nu kräver jag att få veta på vilket sätt jag agerat partiskadligt vid ett flertal tillfällen.

 Jag kräver också att få veta vad jag sagt eller gett uttryck för som skulle vara ideologiskt avvikande uppfattningar.

 Jag kräver också att få veta av vem och när jag skulle ha fått dessa tillsägelser.

 Jag anser att den motivering som anges i svaret är ytterst vagt formulerad och måste specificeras från partiets sida. Men jag tolkar det som att partiets främsta företrädare duckar i frågan. Nu kräver jag faktiskt att ledande personer som partiordförande Jimmie Åkesson, partisekreterare Richard Jomshof, gruppledaren i riksdagen Mattias Karlsson men framförallt ordföranden i medlemsutskottet Magnus Olsson skall tala ur skägget och inte gömma sig bakom personer som en nytillträdd tjänsteman eller Charlott Qvick eller Therese Borg.

Men jag är dock inte förvånad över tystnaden! Jag har upplevt den tidigare.

 Här nedan finns de frågor som skickats till partiet och det svar som erhållits. Jag gissar att det är ett standardsvar som troligen skickats till alla som ställt frågor.

Fråga

Svar

12 reaktioner på ”NY MOTIVERING?

 1. turrim 2018-12-28 / 15:28

  Jag testar om jag lyckats komma över till WordPress. Det krävs lite hoppande för den som är självlärd först på gamla dar. Bl a att komma på ett konstigt alias som inte är upptaget, vilket är viktigt för barnens skull.

  Egentligen borde jag skälla på dig Thoralf. Det är din blogg som fick mig att bestämma att SD ville jag rösta på. Det som jag läste i media och hörde i riksdagsreferaten var inte sant. Här var partiet som är Sveriges framtid.

  Visserligen var det svårt att hitta nyheter och idéer direkt från SD-Riks. Bortsett från när man kunde höra Jimmie i Webb-TV, men det var så sällan. Ännu sämre från Magnus Olsson (om han finns) som väl borde vara taltratten på västra sidan. Men genom din blogg så blev allt förklarat.

  Nu har både du och jag blivit lurade. Du skrev att i din bok så kommer du att jämföra med att arbeta i ett företag. Jag kan bara säga efter vad jag nu vet, att SD skulle anmälas till KO om man vore ett företag. Man har kört med falsk marknadsföring. Man har chefer som inte tar sitt ansvar. Man stänger ner sitt bästa och enda skyltfönster. Jag skulle aldrig mer handa i den firman.

  Ett sorgligt slut på det gamla året. Men jag vill önska ett Gott Nytt År. Vi får hitta något bättre.

  Gillad av 1 person

  • alvar1131 2018-12-28 / 17:05

   Trevlig kommentar. Nu kör vi här – så det ryker!

   Gilla

  • Bajen666 2018-12-29 / 08:35

   ”Man har chefer som inte tar sitt ansvar. Man stänger ner sitt bästa och enda skyltfönster. Jag skulle aldrig mer handa i den firman.”

   Väl skrivet och jag håller med till 100%.

   Gilla

 2. alvar1131 2018-12-28 / 12:46

  Att det är kvinnor i politiken idag är ju ett faktum. Men att det är uteslutande käringar i SDs partitopp var okänt för mig fram tills nu.

  För det förefaller ju endast vara käringar som svarat i dessa allvarliga anklagelser, och det är väl käringar som även gömmer sig bakom de käringar som knuffats fram för att svara! Inte en karl så långt man kan se, om man bortser från Mikael och Mikael och som man får bunta ihop till Mikaelor för att förstå det som händer.

  Gilla

 3. tompas11 2018-12-28 / 12:33

  Och här är mitt svar till Therese.

  Hej Therese,
  Tack för svar.
  Får väl innerligt hoppas att personen det berör får de sakliga skälen till uteslutningen redovisade skriftligt. Frågan är varför detta ännu inte skett, om det nu finns några skäl? Dimridåerna tycks breda ut sig alltmer i detta uteslutningsärende.
  Vänligen

  Gilla

 4. tompas11 2018-12-28 / 09:57

  Här är mitt svar till Therese.

  Hej Therese,

  Tack för svar.

  Du skriver att Alfsson uteslöts för att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarligt skadat partiets anseende. På vilket sätt har Alfsson agerat? Kan du ge några exempel som belyser detta?

  Vidare så påstår du att Alfsson har gett uttryck för ideologiska avvikande uppfattningar. Vari består dessa ideologiskt avvikande uppfattningar som du hänvisar till? Exemplifiera.

  Slutligen påstår du att Alfsson fått upprepade tillsägelser angående ovanstående. Hur lyder dessa tillsägelser och vid vilka tillfällen har de utdelats?

  Sedan kan jag tycka att det hör till kutym att man undertecknar med både för och efternamn eftersom vi inte är bekanta.

  Vänligen

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2018-12-28 / 10:16

   Ser fram emot att få ta del av dessa svar.

   Gilla

   • tompas11 2018-12-28 / 12:20

    Här är svaret från Therese som kom i dag.

    Hej igen xxxxx

    Eftersom personärenden hanteras med sekretess så har inte informationsavdelningen kännedom om detaljerna i ärendet utan vet bara det övergripande som redan delgetts dig. Inte heller har vi rätt att delge detaljer i personärenden ens om vi skulle känna till dessa. Jag kan alltså inte ge svar på dina frågor.

    Med vänlig hälsning
    Therese

    Jag får alltså inget svar på mina frågor eftersom de hänvisar till sekretess. Nå återstår då för Thoralf att ställa frågorna eftersom personärendet berör just honom som person. Man kan ju ställa sig frågan vad det är som är så hemligt med uteslutningen av Thoralf? Berör det rikets säkerhet eller kan det vara så enkelt att några egentliga skäl saknas?

    Gilla

   • Thoralf A 2018-12-28 / 14:35

    Tack för att du återger svaren du får. Intressant att läsa.

    Gilla

 5. tompas11 2018-12-28 / 09:35

  Klargörande. Det mail med frågor till SD som du publicerar är skrivet av mig, men jag är INTE medlem i SD, vilket du felaktigt anför. Var god rätta!

  Sant är att jag fick exakt detta svar i går torsdag, som du refererar till. Hur kan du veta att jag fick detta svar? Har SD vidarebefordrat svaret till dig?

  Gilla

  • Thoralf A 2018-12-28 / 09:52

   Jag tror svaret är ett standard svar som skickats till flera personer. Eller till kanske många personer.

   Gilla

 6. Bajen666 2018-12-28 / 09:08

  Fy fanken jag mår dåligt och detta parti har jag stött i såååå många år….jag skäms.

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.