FORTFARANDE KVAR PÅ MAKTLISTAN

Blev lite förvånad idag när jag upptäckte att Östra Småland börjat publicera ”Maktlistan 2019” i tidningen. Förra året placerade tidningen mig på plats 47 av 50 på listan. Jag förväntade mig att åka ut från listan efter den ”sjuka” uteslutningen från Sverigedemokraterna men av någon anledning väljer ändå Östra Småland att ha mig kvar på plats 50 med följande motivering.

”Det har varit ett riktigt tufft år för den omtalade Sverigedemokraten från Kalmar. Hoppades på att krysskampanj skulle ta honom till riksdagen. Istället anmäldes han till partiets fruktade medlemsutskott och uteslöts. Men den vällästa bloggen är kvar och frågan är väl om inflytandet blivit större eller mindre i den nya, fria rollen.”

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/makthavarna-plats-50-37-2/

Det beror alltså på min blogg att Östra Småland bedömer mig som värdig en plats bland makthavarna i länet, det retar säkert en del. Partiledningen för Sverigedemokraterna såg istället min blogg som en belastning för partiet. Jag tror på den mer objektiva bedömningen från Östra Småland. Sverigedemokraterna har fortfarande inte kunnat formulera en trovärdig motivering till uteslutningen.

Östra Småland frågar sig om inflytandet till och med blivit större i den nya fria rollen. En intressant frågeställning, kanske har journalisterna läst mitt blogginlägg om sverigedemokraternas egen åsiktskorridor och hur lågt till tak jag upplevt det under de senaste åren inom SD. Det lär inte bli bättre efter Mattias Bäckström Johanssons uppvisning i totalitär maktutövning i distriktet. Den lär inte sluta i och med min uteslutning.

En journalist som intervjuad mig förra året sa till mig att jag borde istället jobba som just journalist. Det var ingen nyexaminerad person från journalisthögskolan, utan en mycket rutinerad och erfaren journalist. Jag har funderat mycket på journalistens kommentar. Vem vet? Det kanske blir artiklar i media men vem vågar anlita en före detta sverigedemokrat för att skriva artiklar och dessutom betala för jobbet. Men jag har ju fått smak på att gräva och skriva artiklar tack vare min blogg så vi får väl se om någon vågar sig på att anlita mig som frilansjournalist. Utan att skryta för mycket så anser jag mig också vara ganska duktig bakom kameran så jag kan även kombinera uppdraget med att ta lite bilder.

Dessutom har jag ju stor kunskap om att plocka fram statistik från myndigheter som Migrationsverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Socialstyrelsen, SCB och andra myndigheter för att nyansera bilden av massinvandringens konsekvenser. Jag kan gå ner på kommunnivå och presentera intressanta rapporter för den som är intresserad.

Jag är öppen för erbjudanden och uppdrag för den som vågar kontakta mig 😉

21 reaktioner på ”FORTFARANDE KVAR PÅ MAKTLISTAN

 1. Tony 2019-01-09 / 13:35

  Fortsätt kämpa Thoralf!

  Gilla

 2. Ludvig 2019-01-09 / 06:35

  Jag höll på att trilla av stolen när jag läste att Jimmie Åkesson inte gillade din blogg, vilket uttalande om den som antagligen jobbar mest för partiet. Jag som tycker denna blogg är den bästa i Sverige. Nu är ju detta länge sedan, men jag har svårt att glömma det.

  Gillad av 1 person

 3. 502V8S 2019-01-08 / 22:17

  Kanske du till att börja med skulle kunna skriva artiklar i Nya Tider? Det är en bra seriös tidning tycker jag.

  Gillad av 2 personer

 4. Siri 2019-01-08 / 21:00

  Starta något med de andra i landet som tycker som du. Du skulle bli gillad av de andra då du är envis och bra på att ta fram korrekt statistik.

  Din styrka:

  1. Ärlighet
  2. Ta fram korrekt statistik
  3. Jävlar anama
  4. Politisk kunskap
  5. Moderna åsikter
  6. Trovärdighet

  Gillad av 2 personer

 5. leguro 2019-01-08 / 20:25

  Vändningen kommer den dag då vi har ett islamisk parti som vill in i riksdagen då kommer den stora massan
  att vakna dvs för sent

  Gillad av 2 personer

  • Lennart Karlsson 2019-01-09 / 01:12

   Muslimska Brödraskapet planerade att vara med 2018 men eftersom vi inte ingick i islamska kalifatet missade de att partiledaren och valbara måste bo i honungslandet Sverige vid valet!

   Gillad av 1 person

 6. turrim 2019-01-08 / 19:37

  Jag läser just Expressen på nätet. Jimmie Åkesson säger, att ”Det är naturligtvis inte rimligt att SD släpper fram en statsminister som aktivt avser förhindra att SD-väljarna får inflytande”.

  Bra sagt. Men klingar falskt.

  Du själv har redan förhindrat att de som röstat på Thoralf får inflytande. Du har inte ens talat om varför, utan skickat fram underhuggare med enbart förnamn eller oläsliga namnteckningar och med löjliga motiv tagna från motståndare till partiet.

  Nu är det dags att du träder fram och visar förmåga att vara chef.

  Gillad av 2 personer

 7. Bobbo 2019-01-08 / 19:24

  Thoralf, du har MAJORITETEN av svenskarna bakom dig. Vad du borde fundera på är att tillsammans med 10 andra med samma mål och ungefär samma håll startar något tillsammans. Du skulle bara göra bort dig på MSM, de vill inte ha korrekt statistik. De vill inte presentera dina åsikter som faktiskt hur dumt det än låter svenskens åsikter. Metro, när den blaskan startades fick de många miljoner för att testa idén. 10 journalister, en NY idé och lite pengar, sen är ni kungarna på sophögen. Du skulle tjäna bra, ha makt i företaget och må bra bland likasinnade. De flesta svenskar tänker som er och alla väntar på en tidning som representerar dem. Inget Soros-tjafs, det har vi haft sedan WWII.

  Du har ju några på nätet som skriver ungefär som du gör. Ta kontakt med dem! Rita ner ett förslag på en servett och ansök om bidrag för nya idén.

  Gilla

  • Bobbo 2019-01-08 / 19:29

   En sak till, det kan inte bara handla om invandrare, utan vanliga nyheter, belysa svensk industri, lyfta fram uppfinnare, skriva om Gnosjöandan, lite politik etc. Startar du så går du i mål. Jag har startat många grejer så jag vet. Är dock inte intresserad av detta men du borde vara.

   Gilla

 8. Baloo 2019-01-08 / 18:08

  Ska SD och knähunden Jimmie släppa fram Uffe, trots avtalet som Uffe nu ska skriva på om att inte samtala eller samarbeta med SD?!?

  Gillad av 2 personer

 9. stefan a. 2019-01-08 / 17:47

  Alternativ media skulle säkert vara intresserade men de har antagligen inte så bra med ekonomin, i gammelmedia behöver nog en hel del chefredaktörer försvinna innan det blir aktuellt, har låst fast sig för mycket, går ju att starta en webbtidning men vet inte vad det kan ge ekonomiskt-

  Skönt att slippa uppdateringarna nu….

  Gillad av 1 person

 10. gnrk1 2019-01-08 / 17:31

  Liksom du ser jag och förmodligen tusentals andra fram emot den slutliga motiveringen för din uteslutning. Enligt MK ska den ju komma och nu är väl ”hela centralgänget” samlat igen och kan försöka vara kreativa på nytt!

  Gillad av 6 personer

 11. malle - 2019-01-08 / 17:09

  Min först post på din nya blogg Thoralf, det där med Journalist låter vettigt i mina öron, du är en duktig fan anser jag, det jag har läst och sett iaf, får jag tipsa om vilken sorts Journalist?

  Kolla in h**ps://www.youtube.com/channel/UCYFr7_u_uailIDXE79qcNPA/videos

  Nu önskar jag verkligen inte livet ur dig, men jag och många fler anser att Bechir´s död ( RIP )kom oväntat.

  En grävande journalist mot makteliten, JA! förfaen kör på 🙂

  Gillad av 1 person

  • Bobbo 2019-01-08 / 19:42

   Bechir blev mördad av ett kinesiskt gäng som härjar i landet, men de gjorde det på uppdrag från RA. Det var inte för han grävde, utan att han exponerade de verkligt smutsiga byken som (((vissa))) dras med.

   Man kan gräva om det mesta, men Palmemordet som alla Palmes vänner säger att vi inte är mogna att höra sanningen (att polisen gjorde det). Ni kommer väl ihåg Doris hopp och alla politiker då det begav sig? Det kan man heller inte belysa. Vilka som EGENTLIGEN styr Sverige vill man helst hålla för sig själv. Estonia… Anna Lindh… Mycket man inte ska gräva i om man gillar att leva i den demokrati som växt fram. Inte bara i Sverige utan hela väst.

   Gillad av 2 personer

   • Rune 2019-01-08 / 21:43

    Vad är RA?

    Gilla

 12. Bajen666 2019-01-08 / 16:49

  Ja det verkar vara en bra idé, duktiga och grävande journalister är nåt som vi definitivt inte är bortskämda med i detta land.

  Inte många som kan stoltsera med en titel som lyder Fotograf/Journalist/Politiker och att vara suverän på alla tre titlarna.

  Gillad av 2 personer

 13. martiusus 2019-01-08 / 16:44

  ”Vem vågar anlita en före detta sverigedemokrat för att skriva artiklar och dessutom betala för jobbet.” Det är just det…Du är inte PK och inte indoktrinerad av ”journalisthögskolan.”

  Svår arbetsmarknad för dom som vill tända ett ljus i Sveriges förljugna medielandskap.
  Kanske troligt att du hamnar hos AF, arbetsförmedlingen. Ett öde värre än döden.
  Där kommer du att få stoff så att det räcker och blir över.

  Gilla

  • turrim 2019-01-08 / 17:48

   Nej, de fega Stockholm vågar inte för kritiken från Södermalm. Men en Olsson är stolt över krönikörer som Özz Nujen, Alex Schulman, Cecilia Hagen, Lars Lindström m fl för att inte tala om AB och SVT/SR.

   Gilla

 14. alvar1131 2019-01-08 / 16:44

  Det är många unika egenskaper som återspeglas i en och samma person – och i en och samma blogg. Dess olika evenemang kan man dessutom få kommentera från första bänkraden och det är ju inte en ljugarbänk precis.

  Gilla

 15. turrim 2019-01-08 / 16:41

  Nu har Östran äntligen rätt. Ditt inflytande har säkert ökat hos alla kloka realister.

  Däremot för MBJ och partiet rätt ner i botten. Det är bra att sanningen vinner. Tack Östran för saklig slutsats.

  Jag tycker att Östran nu ska pressa Mattias till det tredje brevet. Det är journalistik.

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s