MASSINVANDRINGEN KNÄCKER MÖNSTERÅS KOMMUN

Mönsterås kommun måste höja skatten läser jag i en artikel i Barometern. Dessutom sprider Anders Johansson (C) som är kommunstyrelsens ordförande falska uppgifter i artikeln, rena lögner. Inte med ett enda ord nämner han invandringen till kommunen som största orsaken till kommunens stora underskott i ekonomin.

Befolkning bakgrund

Redan för ett år sedan förutspådde jag detta efter att jag granskat statistik om kommunen. Jag skrev till och med ett blogginlägg och ställde frågor till kommunstyrelsens ordförande och centerpartisten Anders Johansson och till kommunchefen Fredrik Johansson. Läs mitt blogginlägg från 9 februari 2018.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/02/09/11513776-monsteras-kommun-pa-vag-utfor/

Anders Johansson svarade inte på mina frågor men kommunchefen gjorde faktiskt det.

”Är du oroad inför framtiden?

Nej, jag är inte oroad men är medveten om att vi står inför en utmaning.”

 Mitt blogginlägg fick dock så stor spridning att centerpartisten Anders Johansson istället kommenterade mitt blogginlägg på Facebook.

”Jag avstod från att svara på Thoralfs frågor eftersom hans frågor bygger på något som jag i bästa fall kan kalla för Kalle Anka-beräkningar.”

 ”Under perioden 2013-2017 när vi haft en stark inflyttning till kommunen så har kommunens skatteintäkter ökat med ca 100 milj. Thoralf befängda slutsats är att Mönsterås kan tvingas höja kommunalskatten med 6 kr. Mönsterås kommun har haft en oförändrad skattesats sedan det borgerliga majoriteten tog över i valet 1985 (21,40, på den punkten har faktiskt Thoralf rätt).”

 ”Vi har idag inga planer på att ändra den skattesatsen. Thoralf tar upp en hel radda med ersättningar som Mönsterås kommun fått från Migrationsverket. Jag har inte brytt mig om att kontrollera Thoralfs siffror i detalj på samma sätt som jag avstått från att kontrollera storleken på Iraks statsskuld eller tyngdaccelerationen på Kilimanjaro eftersom de siffrorna inte heller har någon relevans för Thoralfs slutsatser om skattehöjning.”

 ”Vissa delar är dock uppenbart feltänkta: etableringsersättningen är en fråga för arbetsförmedlingen och har inget med kommunen att göra, ansvaret för ensamkommande övergår inte till kommunerna, de som räknas som asylsökande är inte kommuninvånare och deras ansvar går inte över till kommunerna m.m.”

 Så oförskämd och otrevlig var kommunstyrelsens ordförande och centerpartisten Anders Johansson på Facebook. Nu visar sig mina ”Kalle Anka-beräkningar” stämma och Anders Johansson har kallat till ett extramöte i kommunstyrelsen den 4 juni för att höja kommunalskatten i Mönsterås kommun.

Idag ett år senare aviserar samme Anders Johansson kraftiga besparingar och en skattehöjning på 80 öre men socialdemokraterna vill höja med en krona för att inte besparingarna skall bli för kraftiga i kommunens verksamhet.

 I Barometerns artikel skriver man också följande.

 ”Detta tillsammans med en sannolikt svag skattekraft de närmaste åren och en övervältring av kostnader till kommunerna från stat och region.”

Med den befolkningsutveckling som kommunen haft så sjunker givetvis skattekraften när ett stort antal utrikes födda går arbetslösa. Samtidigt som ersättningarna från Migrationsverket minskar kraftigt och fler och fler personer lämnar etableringsreformen och istället blir ett ansvar för kommunen. Vi vet att så få som 5-7 procent får ett arbete utan stöd efter att de lämnat etableringsreformen.

Skattekraft

Vad tror mina läsare det beror på att skattekraften sjunkit sedan 2013 i Mönsterås?

Arbetslöshet

Om jag därtill lägger till andel arbetslösa i Mönsterås kommun så borde det vara solklart varför skattekraften sjunker.

”En noggrann analys har gjorts av kommunens verksamheter. Antalet barn och äldre har ökat kraftigt senaste åren, medan antalet medborgare i arbetsför ålder varit i princip konstant.”

Att antalet barn har ökat kraftigt är en eget påhitt av Anders Johansson. I själva verket har antalet barn sjunkit sedan 2002 med ca 300 barn. Det är strukturen som förändrats de senaste åren.

Barn ungdomar

Diagrammen talar sitt eget språk men det är något som Anders Johansson givetvis inte berättar även om han givetvis har kunskapen.

Det här är sanningen som Anders Johansson vill undanhålla kommunens invånare. Det är antalet barn med utrikes bakgrund som ökat kraftigt de senaste åren och alla vet att just den gruppen kräver stora insatser i skolan. Där har vi problemet för Anders Johansson. Som centerpartist tiger han givetvis om detta!

När det gäller antalet äldre så har det stigit men det har varit en jämn och stabil stigning ända sedan 2002, så det kan knappast vara någon överraskning. Samtidigt är ju de äldre friskare idag än tidigare.

 

51 reaktioner på ”MASSINVANDRINGEN KNÄCKER MÖNSTERÅS KOMMUN

 1. Nils K 2019-05-31 / 19:56

  SVEN
  2019-05-31 / 10:22

  Mycket bra skrivet och helt rätt!!

  Gillad av 1 person

  • Sven 2019-05-31 / 21:26

   Tack.
   Björn Norström kommer jag mycket väl ihåg. Jag har inte hört något från honom på flera år. Han kanske fokuserar på sitt nya hem i USA.

   Gilla

   • Laglydig 2019-05-31 / 22:38

    Björn mår bra. Han fokuserar helt på jobbet i USA. Pratade senast med honom ca ett halvår sen.

    Gillad av 1 person

 2. Tony Ingman 2019-05-31 / 19:20

  Denne Anders Johansson befäster bara hur fega o ynkliga många politiker är,
  istället för att säga som det är, att jag hade fel och du rätt, istället söker göra
  sig lustig över dina beräkningar, dom beräkningar han inte gör förstår vi alla,
  han kan förmodligen inte ens hålla reda på vilket skonummer han har,
  Jag vet inte om det finns en lokalrevy i Mönsterås, han försöker ju att vara
  lustigkurre och platsar i så fall dit!

  Sossarna förnekar sig inte heller, jag vet nog varför dom vill höja mest,
  fan, det kan ju drabba våra förmåner om inte höjningen räcker till, kanske
  bäst att dra till med 2,50 istället, för antalet pensionärer kommer nog att
  fortsätta att öka vi måste ju ha något att skylla på. Arma ynkryggar!

  Gillad av 4 personer

 3. C Andersson 2019-05-31 / 19:17

  För övrigt tycker jag att Emilie Pilthammar borde haft burka på sig.

  Gillad av 1 person

 4. Sven 2019-05-31 / 19:00

  Vilken kommun blir den nästa i Småland?

  Gillad av 1 person

 5. Gunnar Karlsson 2019-05-31 / 18:52

  Off Topic.

  Det gäller att stödja sina riktiga kärnväljare!! Sossarna har successivt lagt om sin politik under de sista 30-40 åren från att vara parti för svenska arbetare till att bli ett parti som stödjer den islamistiska invasionen.

  https://samtiden.nu/2019/05/myndigheter-bagatelliserar-hedersvaldet-ska-tystas-ner/

  Naturligtvis är man mycket försiktiga med att öppet berätta det för sina gamla trogna väljare som man fortsätter att rösta på S precis som far och farfar alltid gjort, trots att de inte får ett dugg tillbaka som tack, de blir helt enkel totalt blåsta!

  Däremot talar man med en helt annan tunga till nyanlända och här levererar man oxså mycket godsaker i form av bidrag, bostäder och annat som gör livet lättare trots att dessa mottagare endast bidrar ytterst marginellt till samhällsekonomin, men dessa mottagare bidrar desto mer till sossarnas valframgångar, eller vad sägs om valresultatet i minikalifatet Herrgården i Malmö….

  https://data.val.se/val/ep2019/slutresultat/E/valdistrikt/12/80/0809/index.html

  //Gunnar

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-06-01 / 12:38

   Men du Gunnar, valdeltagandet var betydligt mindre i år (16 % mot 22 % 2014) och där fanns 10 som röstade på SD – dvs 7 fler än förra gången., alltså tredubbelt!
   Undrar om det var klanröstning där också – något som skulle förbjudas eftersom det inte är demokratiskt alls. De som inte kan läsa och förstå ska inte ha rösträtt enligt min åsikt.

   Gillad av 1 person

   • Gunnar Karlsson 2019-06-03 / 13:17

    Maja, delar helt din uppfattning om klanröstning och rösträtt för analfabeter, beträffande valdeltagandet så är jag inte riktigt säker på om dessa siffror som du presenterar avser Kalifatet Herrgården, om så är fallet, så tänkte jag lite mer generellt, dvs. i alla de 45-55 NoGo-zoner vi har i Sverige idag.

    //Gunnar

    Gilla

 6. H.Larsson 2019-05-31 / 18:44

  Om seriösa politiker menat allvar av att befolkningen måste öka hade dem givetvis kraftigt höjt barnbidragen och förbättrat rejält för Svenskarna. Att massimportera folk från dysfunktionella mena länder och sätta in på bidrag är rent SABBOTAGE för landet! Etablissemanget styrs av en annan agenda.

  Gillad av 4 personer

  • Maja Dacke 2019-06-01 / 12:41

   Men du vet ju hur etablissemanget resonerar: att stödja det egna folkets tillväxt är rasistiskt, vilket inte importen av kreti och pleti är enligt bl a S. Jämför vad man tycker om Ungern i den här frågan.

   Gilla

 7. turrim 2019-05-31 / 17:26

  Som av hävd kund hos Sydkraft så får jag nu reklam från E.ON. Min dator är klok och klassar det som Spam.

  Nu blev jag riktigt förbannad. Även de som ska vara experter på elförsörjning skriver ”Vänd oron för klimatet till framtidstro”.

  Jag är inte det minsta orolig för klimatet men orolig för snar black-out i elsystemet. Det verkar som om E.ON har tagit Greta som konsult. Detta är inte gamla Sydkraft med riktiga ingenjörer som jag litade på. Nu är det Tyskland som äger och styr E.ON.

  Vi ska räddas av solceller, vi lever som om vi hade fyra jordklot, Sverige är ett föregångsland för klimatomställningen och vi ska cykla och jag kan köpa en airbag för cyklist med rabatt. Jag läser bara rubrikerna vilket räcker för att efter alla år allvarligt överväga byte av elleverantör. Det värsta är att jag tror att alla eldirektörer i alla elbolag är indoktrinerade av Greta och törs inte tala sanning.

  Vad säger SD om detta? Men talesmannen för energi MBJ är väl jävig med koppling till elbolag.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-06-01 / 12:53

   Vet du vad, Turrim?!

   Jag blev nyligen utskälld av en (f d?) väninna därför att jag inte litade på SMHIs klimatexperter! Hon påstår att jag sitter fast i en bubbla som inte litar på alla åsikter som framförs i media.

   Jag sände henne den nyutkomna internetboken Falskt alarm av professor emeritus Gösta Pettersson, Lunds universitet, vilken hon vägrade läsa i (Hon är f ö en TV-freak som ogärna kollar internet.) Konstigt nog är hon skeptisk till klimat-Greta …

   Nämnda bok finns nu utgiven även på papper men kan förnämligt nog läsas på nätet. Jag rekommenderade kapitel 3 för väninnan mot hennes klimatångest, men tydligen vill hon gärna behålla denna. Tragiskt! Jag har gjort vad jag kunnat … …

   Gilla

  • Maja Dacke 2019-06-01 / 12:56

   SD verkar infiltrerat av somliga vissa icke-SD-are … mer och mer …

   Mattias Karlsson är ju på väg ut … När tar Jimmie Åkesson steget?

   Gilla

 8. Benny 2019-05-31 / 15:25

  Angående EU-valet så är det som Stalin en gång föraktfullt beskrev valen i de västliga s.k demokratierna…Det avgörande är inte hur folk röstar utan det är de som räknar rösterna som är viktiga! Att rösträknarfusket i Sverige är utbrett och systematiserat ser man om man gör en djupanalys av valet! Det jobbet borde ju de s.k ”journalisterna” på media göra men de jagar bara SD nu för tiden och granskar medborgarna!

  Gillad av 2 personer

 9. Cosmik Debris 2019-05-31 / 14:44

  Jag blir glad när jag ser att Ingrid Carlqvist och Katerina Janouch sitter bredvid varandra.

  Swebbtv: Del 15 Frågestund

  Gillad av 4 personer

 10. Hm 2019-05-31 / 13:32

  Det knäcker hela vårt land på sikt. Denna video är ohygglig men måste ändå spridas innan den tas bort. Ni som vet hur man gör måste ladda ner den och sprida den på olika forum. Vad skall vi göra???

  Gillad av 4 personer

 11. Viveka 2019-05-31 / 12:53

  Det finns gott om politiskt korrekta här i landet, som nu inte vågar ta i sin mun att den stora flyktinginvandringen kostar mycket pengar och att många kommuner (40-50 läste jag nånstans) måste höja skatten. Det är falskt så det förslår! Fegt, och såklart skyller man på pensionärerna!

  Gillad av 6 personer

 12. Gunnar Karlsson 2019-05-31 / 10:47

  Off Topic.

  Uppenbart finns det fortfarande svenska ambassadörer som är tillsatta på grund av sina meriter och kunskaper och inte beroende på sin partibok.

  Johan Westerholms artikel idag innehåller några smaskiga avslöjanden och spekulationer om ”Myten” Ullenhags intrigerande, sammanfattningsvis, mycket läsvärd, som vanligt.

  https://ledarsidorna.se/2019/05/ledarsidorna-se-avslojar-svensk-ambassador-idiotforklarar-morgan-johanssons-och-margot-wallstroms-politik/

  //Gunnar

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-05-31 / 13:28

   Som alltid är Ledarsidorna.se otroligt värd att läsa – avslöjar S och de övriga beklagansvärda mer än du kan läsa på annan plats.

   Gillad av 2 personer

   • Gunnar Karlsson 2019-05-31 / 15:58

    Jag är totalt enig med dig!!!

    //Gunnar

    Gillad av 1 person

 13. Gunnar Karlsson 2019-05-31 / 05:40

  Off Topic.

  Våpet Annika Strandhäll är tveklöst den mest IQ-befriade ministern någonsin i Sveriges historia, även vid en internationell jämförelse så har jag svårt att klura ut någon kretin i samma stryk-klass.

  Inte konstigt att alla som har någon form av intelligens ifrågasätter och rackar ned på henne, så fort hon öppnar truten. Det märkligaste är hur hon hamnat på denna position, enda förklaring måste vara att den som utnämnt henne, är i stort sätt lika korkad som hon….

  https://www.expressen.se/dinapengar/ahlenius-sagar-strandhall-det-ar-inte-acceptabelt-/

  //Gunnar

  Gillad av 6 personer

 14. En annan 2019-05-31 / 00:49

  Vadå Centerpartiet? Senterpartiet bör rätt beteckning vara framöver.

  Gillad av 3 personer

 15. Robban 2019-05-31 / 00:11

  Ta som exemplet i artikeln! En person som är van att ljuga och bedra, har gjort det hela sitt liv, slickar uppsåt och sparkar nedåt, vet om hur det ligger till men kan naturligtvis inte gå ut med det, eftersom det skulle avslöja honom osv mm
  Vad är det som gör att folk tror att en sådan plötsligt skulle vara ärlig, tala sanning, stå upp för vad han gjort osv?
  Det här är människor som lever på och av lögnerna! De kommer aldrig att sluta ljuga!

  Gillad av 6 personer

 16. Sven 2019-05-30 / 22:41

  I valet till Europaparlamentet så röstade ca 463000 personer på MP, i valet 2018 så röstade 285000. En nästan 40% ökning av antalet röstande. Anmärkningsvärt. Miljödebatten trummades hårt ut i SVT och SR.

  Däremot så hade SD ca 619000 röstande till Europaparlamemtet, i valet 2018 så hade de 1135000 röstande. SD tappade ca en halvmiljon röstande. Om Åkesson och gänget hade lyckats att locka den halvamiljonen till valurnorna, så hade SD varit största parti med ca 25%.

  Att få folk till valurnorna är inte bara politik utan att ha rätt personer på listorna. Jag tror inte att SD hade de rätta på de topp 5 på listan. De var i princip helt okända.
  – En man, en långtradarchaffis som suttit i parlamentet, men inte gjort så mycket väsen av sig. Som dessutom lyckades med en skandal en vecka innan valet.
  – En kompetent kvinna från näringslivet, men vem vill se näringslivet i Bryssel – inte gemene man.
  – En före detta KD administratör, en man från Värmland. Men få vill rösta på en som svikit ett fd Alliansparti.
  – En EU parlamentariker som SD utesluter en vecka innan val.
  – En student i statsvetenskap.
  – En språkvetare.

  Det är inte precis dreamteam. Man får inga röster på detta lag. Lagledaren bör tänka om.

  Gillad av 4 personer

  • Laglydig 2019-05-31 / 00:10

   Klockrent Sven!

   Gillad av 1 person

  • W 2019-05-31 / 21:21

   Som vanligt fick SD en skandal i knät precis innan valet. Gissar att en och annan kvinna blev skrämd.
   Jag har lekt med tanken vad som hänt om man valt Kent Ekeroth på valbar plats. Kvinnan som blev sparkad visade ju sig vara ett sänke.

   Gilla

 17. Jesper 2019-05-30 / 20:27

  Thoralf, kollade lite på personröster SD. Kristina Winberg som ströks fick 7103 röster. Det hade inte ens räckt att slå Charlie. Är Charlie så populär?
  SD Peter Lundgren 84295 13,72%
  SD Jessica Stegrud 39987 6,51%
  SD Charlie Weimers 29800 4,85%
  SD [Inte lämnat förklaring] 7103 1,16%

  Gillad av 1 person

  • Ragnar 2019-05-30 / 22:06

   Det har väl snarare att göra med att Kristina ströks och att det var fullständigt värdelöst att rösta på Kristina, än att Charlie är mer populär.

   Gilla

  • Laglydig 2019-05-30 / 22:30

   Jesper!

   En mycket stor andel av de 7 103 personrösterna på Kristina härrör med all säkerhet från förtidsröstning, som inte hade möjlighet att rösta igen på valdagen. Jag vet om personer (som kryssat Kristina), som trots att de egentligen hade svårt att rösta på valdagen, trots detta röstade igen i söndags och ändrade till en annan kandidat längre ner på listan.
   Lägg därtill alla som egentligen hade tänkt personkryssa Kristina (som t ex jag själv) så är jag helt säker på att Kristina hade fått mer än 5 % fler personkryss än Charlie Weimers!

   Röstningen på Jessica Stegrud och Charlie Weimers skall ses som en ren proteströstning mot vad som hände veckan innan valet.

   Tragiskt är dock att SD med mycket stor sannolikt hade fått 4 mandat ändå om det som hände veckan innan valet aldrig hänt och t o m haft chans på ett femte mandat (Brexit mandatet). Men det får vi nu aldrig veta.

   Gillad av 3 personer

  • Sven 2019-05-31 / 10:14

   Tomas Tobé fick nästan lika många röster som Lundgren, Stegrud och Weimers tillsammans. Inga av de tre i SD toppen är populära eller röstmagneter. Men vi lär inte se dem nu på fem år så det kan ju kvitta.

   Gillad av 1 person

 18. Jesper 2019-05-30 / 19:51

  MBJ kan inte vara glad att Thoralf klippte ca 0,3% från SD till Afs.

  Gillad av 2 personer

 19. Anonym 2019-05-30 / 19:41

  Tja, svensken röstar ju för fosterlandets avskaffande så vad ska man göra…?

  Gillad av 2 personer

 20. Lars Cornell 2019-05-30 / 19:26

  Ni tror kanske att det är första gången det händer. Men så är det inte.
  År 1992 tror jag det var hade vi en flyktingvåg. Bara en tiondel så stor som för några år sedan men stor nog att väcka debatt.

  Regeringen ville att kommuner skulle förpliktiga sig att ta emot dess ‘flyktingar’. Som kompensation utlovades ersättning för de två första åren.

  Jag var då NyDemokratis politiker i Västerås. I talarstolen sa jag ungefär följande,
  ”Att bekosta flyktingmottagande är inte en kommunal angelägenhet.
  Om Västerås skall görs det kräver vi att staten tar hela kostnaden för de första 20 åren.
  Om staten inte gör det säger vi nej till att medverka.”

  Jag fick hela KF (kanske något undantag) att bifalla det yrkandet.
  Det väckte uppståndelse att staten långsiktigt skulle budgetera den verksamheten. Många kommuner följde efter, men vi i Västerås var först.

  Nu ser jag här i Thoralfs blogg, tack Thoralf, att många kommuner fallit för påtryckningarna och på det viset skaffat sig mycket bekymmersam ekonomisk och social situation.

  Stackars invånare i dessa kommuner som nu tvingas bära lasset av dessa politikers dumhet.

  Gillad av 8 personer

 21. Tony Ingman 2019-05-30 / 19:14

  Men det kommer säkert att presenteras som att det är pensionärernas
  fel att kommunen tvingas att höja skatten? Det är visst dom enda kostnader
  som kommunerna dras med? Den famösa invandringen, politikernas överdådiga
  förmånshöjningar till sig själva har ingen som helst betydelse, det är pengar som
  faller från himmeln ned.

  Gillad av 5 personer

  • W 2019-05-31 / 22:24

   Ett mantra som upprepas dagligen i msm public service från kommunhåll myndigheter, alla med samma värdegrund. Det är barn och gamlingar som är orsaken till att kommunerna är på fallrepet. Märkligt barn och gaml har väl alltid funnits. Elefanten nämns aldrig med ettors.

   Befriande att få läsa sanningen här på Tjoralfs blogg.

   Gilla

 22. Jesper 2019-05-30 / 19:10

  Alternativ för Sverige fick 0,77% i Kalmar. Vad jag kan se var det mest i Sverige? Jag tror på en ”Thoralf-effekt”

  Gillad av 5 personer

 23. Laglydig 2019-05-30 / 19:02

  Jag blir så trött på det där argumentet att det blir fler äldre, precis som det kom som en överraskning, vilket det naturligtvis INTE gör.

  På samma sätt argumenterar en del politiker nu, men först nu att man måste ha beredskap för de åldringar som kommer komma de kommande åren. Men detta behov kommer att peaka några år in på 2030-talet då antalet åldringar kommer att minska under de därpå kommande 20-25 åren (men inte heller då lika stort som i början av 2030-talet).
  Det här skulle man ha planerat för redan för 10 år sedan så hade det inte varit någon brist på äldreboenden nu.

  Allt har varit välkänt sedan 1940-talet och kommer inte alls som någon överraskning!

  Det är därför som SCB för befolkningsstatistik, för att underlätta prognoser om behov av lärare, nya bostäder, pensioner etc.
  Det räcker med att studera födelsetalen (t ex från slutet av 1920-talet till 1940-talet för att förstå det här):
  https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/tabell-och-diagram/helarsstatistik–riket/befolkningsutveckling-fodda-doda-in–och-utvandring-gifta-skilda/

  I övrigt så förefaller Anders Johansson (C) vara en riktig Kalle Anka figur eller t o m en riktig lögnhals, men det är han ju å andra sidan inte ensam om i det partiet.

  Gillad av 5 personer

  • Sven 2019-05-31 / 10:22

   Hej Laglydig. Jag har kommit fram till ungefär samma sak. Antalet åldringar kommer att peaka om ca 10 år och sedan kommer antalet gå ned.

   Vad som skulle gjorts är att man skulle tagit in vårdpersonal tillfälligt (t ex sjuksystrar från Filipinerna), fram till när det är max – och sedan låta dem åka hem efter de utfört sitt jobb. Nu sitter vi med en ny grupp, anhöriginvandring. Vad det kommer att innebära vet jag inte, men de kommer att vara vårdkrävande nu och om 10 år. Kommer man då under denna period ta in ytterligare som behöver vård. Detta kommer inte att gå bra.

   Gillad av 1 person

   • Laglydig 2019-05-31 / 15:07

    Hej Sven!

    Helt riktigt! Sjuksystrar från Filippinerna är en utmärkt lösning på problematiken kring personal i åldringsvården.
    Min vän Björn Norström skrev en artikel på Avpixlat just om detta för något år sedan.
    Fördelen med just Filippinskor är att de är kristna, västligt orienterade och pratar väldigt bra engelska. De vill och lär sig också svenska snabbt, respekterar alltid äldre människor och har ett vänligt sätt.
    Oftast så strävar dessutom Filippinskor att skicka hem pengar till familjen, spara ihop pengar så att de en dag kan återvända till Filippinerna för att få ett bättre liv där. De kommer således inte att kosta svenskarna någonting och kommer gladeligen att återvända till hemlandet när det inte finns något mer jobb.
    D v s precis tvärt emot den massinvation som Sverige har utsatts för under framförallt det senaste årtiondet av våra regeringar och myndigheter.

    Gilla

 24. Bajen666 2019-05-30 / 18:45

  SKL:s chefsekonom Annika Wallenskog vet varför kommunerna tvingas höja skatterna.

  ”Vi har ett högt tryck nu från en åldrande befolkning. Sedan har vi skatteintäkter som inte ökar så snabbt längre säger hon till TT.”

  Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta åt tokstollarna.

  Källa svt-text sidan 113.

  Gillad av 6 personer

  • turrim 2019-05-30 / 20:32

   Hon är således SKL:s högt betalda expert på detta område betald av oss skattebetalare. Jag hörde henne på Rapport. Bedrövligt! En normalt kunnig person i en kommun vet bättre. Och vågar säga det!

   Gillad av 4 personer

   • Thoralf A 2019-05-30 / 21:59

    Hon är säkert lika korkad och falsk som centerpartisten Anders Johansson i Mönsterås.

    Gillad av 1 person

   • Gunnar Karlsson 2019-05-30 / 22:45

    Thoralf, jag är inte helt säker på att du har rätt, jag tror nämligen, hur otroligt det än låter, att hon är ett snäpp värre….

    //Gunnar

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.