ETT HÄPNADSVÄCKANDE UTTALANDE AV BISKOP EVA BRUNNE

Jag hade så svårt att tro det jag hörde på radion när jag lyssnade på programmet Människor och tro, att jag var tvungen att lyssna en gång till på nätet för att bekräfta att jag inte hörde fel eller missuppfattade det på något sätt men tyvärr så hörde jag alldeles rätt.

En av svenska kyrkans högsta företrädare, biskop Eva Brunne säger att hon ”har mer gemensamt med muslimer än med högerkristna”.

Ett minst sagt häpnadsväckande uttalande. Har hon fullständigt tappat förståndet? Har Eva Brunne sådan sympati för hederskultur och sharialagar! Det går knappast att tolka på något annat sätt. Våldsreligionen islam!

Är det så underligt att Svenska kyrkan tappar medlemmar i en rasande takt. 

Nu har programmet sänts några gånger i Sveriges Radio och biskop Eva Brunnes uttalande har uppmärksammats på sociala medier men inte ett enda ord i svensk media. Jag googlade alldeles nyss Eva Brunne men det fanns inte en enda artikel som lyfte hennes uttalande. Är jag förvånad? Nej, inte det minsta.

Kommer Martin Tunström som är politisk chefredaktör på Barometern, våga ta upp uttalandet av biskop Eva Brunne på ledarsidan?

Jag var en av de Sverigedemokrater som reste sig och lämnade Storkyrkan i protest 2010 i samband med riksdagens öppnande då Eva Brunne hyllade vänsterextremister från predikstolen.

Idag är jag stolt över att jag lämnade Storkyrkan och inte satt min fot där igen!

https://www.expressen.se/nyheter/sd-anhangare-lamnade-kyrkan-i-protest/

PS

Den muslim som medverkar i samma program, Haider Ibrahim. Han ljuger något så fruktansvärt enligt min mening. Jag undrar varför journalisten från människor och tro inte ifrågasätter hans svar.

 

 

47 reaktioner på ”ETT HÄPNADSVÄCKANDE UTTALANDE AV BISKOP EVA BRUNNE

 1. Frasse 2019-06-04 / 15:05

  Biskop Eva uttrycker med all önskvärd tydlighet den svenska statskyrkans nuvarande karaktär. Det handlar inte om Kristi budskap och ett liv i hans efterföljd, utan om kulturmarxistiskt präglade ställningstaganden och ex officio-fördömanden av politiskt misshagliga. Kyrkan är kidnappad av liberalistiska queerideologer som har helt andra prioriteter än den kristna tro de ger sken av att representera.

  Gilla

  • messkalle 2019-06-05 / 08:46

   Nästa gång biskopen predikar finns det möjlighet att lämna kyrkan både bildligt eller bokstavligen.

   Gilla

  • Torbjörn Hällner 2019-06-07 / 14:18

   Ja, sällan har väl väl uttrycket; ”har det brunne??”, passat bättre!

   Gilla

 2. Steven 2019-06-03 / 20:54

  Thor Alf, du citerar Johannesbrevet 8; ”Sanningen ska göra er fria”
  Jesus sa; jag är Vägen, Sanningen och Livet!

  ”Än en gång sade Jesus till dem: ”Jag går bort och ni ska söka efter mig, men ni kommer att dö i er synd. Dit jag går kan ni inte komma.”

  Han sade till dem: ”Ni är nerifrån, jag är från ovan. Ni är av den här världen, jag är inte av den här världen. Det var därför jag sade till er att ni kommer att dö i era synder. För om ni inte tror att Jag Är, ska ni dö i era synder.” De frågade: ”Vem är du då?” Jesus svarade: ”Begynnelsen, vilket jag också har sagt er. Jag har mycket att säga om er och döma er för. Men han som har sänt mig är sann, och det jag hört av honom förkunnar jag för världen.”

  Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria.”

  Jesus svarade: ”Jag säger er sanningen: Var och en som ägnar sig åt synd är syndens slav.

  Om nu Sonen gör er fria blir ni verkligen fria.

  Men nu vill ni döda mig, en man som har sagt er sanningen, som jag har hört från Gud. Så gjorde inte Abraham.

  Jesus svarade: ”Vore Gud er Far skulle ni älska mig, för jag har utgått från Gud och kommer från honom. Jag har inte kommit av mig själv, utan han har sänt mig. Varför förstår ni inte vad jag säger? Därför att ni inte kan höra mitt ord. Ni har djävulen till far och vill följa er fars begär. Han har varit en mördare från början och har aldrig stått på sanningens sida, för det finns ingen sanning i honom. När han talar lögn talar han utifrån sig själv, för han är en lögnare och lögnens fader. Men jag säger sanningen, och därför tror ni mig inte!

  Den som är av Gud lyssnar till Guds ord. Men ni lyssnar inte, därför att ni inte är av Gud.”

  Jag säger er sanningen: Den som bevarar mitt ord ska aldrig någonsin se döden.””
  ‭‭Johannesevangeliet‬ ‭8

  Gillad av 1 person

 3. Thomas 2019-06-03 / 19:18

  Jag läste ett talande och bra inlägg om vad som väntar när muslimerna tagit över.
  För vi kan vara där snart, med Eva Brunne och hennes likasinnade fårskock glatt välkomnande till att inta landet Sverige, för vi lägger oss platt inför ”fredens och kärleken religion”. Finns det ett lika naivt trögfattat land? Och alla inom sv kyrkan ( nästan)är med i pk-kören, ingen vill bli pestsmittad som att kritisera islam. Utan alla sjunger samma sång vid lägerelden om alla(h)s lika värde , mångkulturens lov och böneutrop främjar integrationen.

  ”Det våld som idag utbreder sig i invandrartäta områden i allt fler svenska städer är ingen tillfällighet som beror på arbetslöshet, brist på ungdomsgårdar eller svensk rasism.
  Utvecklingen följer ett exakt förutsägbart mönster som förekommer och har förekommit genom hela historien där islam utbreder sig .

  Detta mönster är, kortfattat, att när ”den muslimska befolkningen” består av 1% av befolkningen skadar de ingen, när ”de” är 5% kräver ”de” ”oproportionerliga rättigheter” som halalkött och huvudbonader, ”

  När muslimerna uppnått 10% av befolkningen, vilket man gjort i fler större städer idag i Sverige och Europa, börjar de använda laglöshet och våld för att klaga över sina förhållanden och skapa fruktan genom exempelvis bilbränder, stenkastning och gängvåldtäkter, när ”de” är 20% bildar ”de” terroristgrupper och bränner kyrkor.
  När ”de” är 60% utför ”de” sporadiska folkmord, när ”de” är 80% blir det statliga folkmord, och när ”de” är 100% av befolkningen börjar ”de” döda varandra av olika orsaker.

  Det bodde muslimer i Sverige även på 60-talet. Men då var det aldrig tal om bilbränder, gängvåldtäkter, stenkastning på blåljuspersonal, skjutningar i förorter osv. Då var dom så få i förhållanden till övriga befolkningen .
  Men nu är drygt 10% i Sverige muslimer. Och våldet i samhället idag är till 98% kopplat till invandrare från mena-länder.

  Gillad av 1 person

 4. Gunnar Karlsson 2019-06-03 / 17:47

  Off Topic.

  Tragiskt! Men det är kostsamt att vara oändligt korkad!

  Har lånat dessa inledande ord av Robban Eriksson som skrev dem i en kommentar till en artikel på dagens Ledarsidorna.

  Artikeln handlar om att Sverige eventuellt kan förlora hela JAS-affären med Ungern, den är på många miljarder, beroende på sossetopparnas, framförallt Röfvens, Strandhälls och Wallströms, vansinniga utfall mot Viktor Orbán och Ungern.

  Dessvärre är även några borgliga partier inblandade i denna soppa, framförallt mesen Kristersson, som var med och initierade att Orbáns parti Fidesz skulle uteslutas ur EPP-gruppen (en grupp av konservativa partier i EU-parlamenten).

  Att Kristersson inte är vuxen sin uppgift har varit känt länge, men att inte kunna göra den mest elementära form av konsekvensanalys är skrämmande, han är nästan i Juholt klass.

  https://ledarsidorna.se/2019/06/sverige-riskerar-tappa-strategisk-vapenaffar-regeringen-och-moderaterna-pekas-ut-som-ansvariga/

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

 5. Svante 1 2019-06-03 / 15:35

  Brunne är nästan värre än ärkebispen Jackelen….Jag var liten i söndagsskolan o har konfirmerats….Gick ur Svenska kyrkan 2014…

  Gillad av 1 person

 6. laana 2019-06-03 / 14:45

  Den Svenska Kyrkan lyder under Rom, under Jesuiterna, Frimurarna och Katolska Kyrkan, vilket är Odjuret och AntiKrist som styr denna världen, innan Gun ingriper och avslutar eländet.
  läs gärna hur jag vaknade upp, och hur jag blev Född på Nytt i Kristus, vilket öppnade upp mina ögon: http://www.bread4life.eu/aboutme/

  Gilla

 7. Ludvig 2019-06-03 / 14:42

  En sådan person finns i ledningen av Svenska Kyrkan, ofattbart.

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-06-03 / 16:36

   Ludvig, det är inte alls ofattbart, om du bara känner till vilka de övriga stolpskotten i ledningen är.

   //Gunnar

   Gilla

 8. Cosmik Debris 2019-06-03 / 13:47

  Biskop Brunne har alltså mer gemensamt med IS,Hamas, Boko Haram, al-Qaida och monstren i Gävlemoskén än med Lars Adaktusson.

  Gillad av 1 person

  • korpsvartaemma 2019-06-03 / 14:37

   Hon har troligen inte ett uns av kristen tro när hon kan stödja avguden Allah.

   Hon är inte annat än en vänsterpolitisk agitator

   Gilla

 9. Thomas 2019-06-03 / 13:35

  Det är inte förvånande. Islamiseringen pågår med oförminskad styrka i landet absurdistan.
  Eva Brunne är en kättare, en vedervärdig avfälling som infiltrerar svenska kyrkan med att avskaffa all kristendom, syftet är att helt rasera allt det reformerta lutherska.
  På dess frukt känner man trädet (lukas 6.43-44)
  Svenska kyrkan är idag som ett dåligt träd med dålig frukt, ett bra träd bär aldrig dålig frukt. Och svenska kyrkan är ett dåligt träd, därför kan inget gott komma därifrån.
  Jag mår illa av det, eftersom mina föräldrar och mina far/mor föräldrar var trogna kristna. Inte allt för länge sedan. Idag hade de gråtit över förfallet. Det kristna budskapet är helt utraderad, istället predikas om klimatångest,flyktingar, muslimer, pride. Och så finns det kyrkans företrädare som undrar varför folk lämnar svenska kyrkan mer och mer? Behövs ingen raketforskare direkt att analysera det..

  Den vedervärdiga inställningen inom kyrkan om att närma sig islam kommer att slå tillbaka. Hårt och skoningslöst.

  Gillad av 4 personer

 10. hasp 2019-06-03 / 12:12

  Jag lämnade den vänstextrema sekten ”Svenska Kyrkan” för många år sedan.
  Det har visat sig vara ett av mina bästa beslut hittills.
  När omständigheterna är de rätta så lämnar jag ”Sverige”.
  Förvånade hur många som verkar ha huvudet uppstoppat i ändan och lullar med i vansinnigheterna.

  Gillad av 1 person

 11. Hacke 2019-06-03 / 11:13

  Vad är det som håller Brunne kvar i Svenska kyrkan och inte tar steget fullt ut och konverterar till islam som hon så uppenbart har mer gemensamt med?
  Kan det vara lönen, befattningen eller alla andra privilegier hon har inte minst som kvinna(?) i vårt demokratiska och på kristna värderingar grundade samhälle?
  Det enda som överträffar hyckleriet hos denna ondskefulla häxa klädd i prästrock är det glödande hat som sprutar ur hennes ögon så fort den västerländske mannen kommer på tal.

  Den dag Brunne och alla övriga falska profeter är drivna ur templen och Svenska kyrkan ska jag börja fundera på ett återinträde.

  Gillad av 6 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-06-03 / 12:26

   Hacke, jag är mycket tveksam till om hon överhuvudtaget kan konvertera, utan att omedelbart bli stenad, med tanke på att hon är öppen med sina preferenser när det gäller partner.

   //Gunnar

   Gillad av 2 personer

   • Hacke 2019-06-03 / 13:53

    Precis. Hyckleriet blir så pinsamt övertydligt i hennes fall.
    Här snackar vi nyttig idiot de luxe.

    Gillad av 1 person

 12. Janne 2019-06-03 / 10:00

  Det verkar som om Brunne är en trojan som är insmugen av mussarna.

  Gillad av 3 personer

  • turrim 2019-06-03 / 11:49

   Infiltration är förordad strategi före ett maktövertagande.

   Gillad av 2 personer

 13. Bajen666 2019-06-03 / 09:01

  Jag gick ur denna sekt 2014 tror jag det var och har inte ångrat mig det lilla minsta tvärtom faktiskt jag har stärkts i min övertygelse att mitt utträde var en bra deal om inte annat för mitt psyke, ungefär som när jag gick ur den andra sekten SD förra året.

  Jag sparar pengar och jag slipper skämmas för att vara med i sektliknande samfund och partier.

  Gillad av 1 person

 14. Rolle 2019-06-03 / 08:15

  Ja, hon har tappat förståndet. Det har hon visat vid flera tillfällen.
  Har hon inte läst hur muslimer förtrycker och mördar kristna?
  Jag tycker att hon skall ligga på knä i kyrkan och be till gud att han sänder förståndet tillbaka.
  Jag gick också ur kyrkan men det var långt tidigare. Också ett uttalande, då från en präst.

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-06-03 / 10:26

   Rolle, hon har inte tappat förståndet, hon har aldrig haft något…

   //Gunnar

   Gilla

 15. rysslandssvenskar 2019-06-03 / 08:15

  För mig är det inte särskilt överraskande att de ledande företrädarna för svenska kyrkan sympatiserar mer med islam än med traditionell kristendom. Eva Brunne är väl bara en av många

  Att hon öppet medger det är kanske mer överraskande och ärligt.

  Lägg därtill till de politiska sympatierna (oftast vänster), könet (oftast kvinnor) och ännu den sexuella läggningen (sannolikt inte den normalaste varianten) och pusselbitarna faller på plats.

  När sedan unga svenskor våldtas av Brunnes favoriter är det knäpptyst från dessa kvinnliga
  präster får man förmoda.

  Den nuvarande svenska s.k. kyrkan är väl en salig blandning av sekulär humanism, ateism och
  islam (i varje fall ledningen).

  Gillad av 6 personer

 16. C Andersson 2019-06-03 / 07:31

  Har du lämnat Svenska Kyrkan?

  Gilla

 17. Tony Ingman 2019-06-03 / 07:27

  Inget som helst förvånar när det gäller Svenska kyrkan idag, där
  vänsterfigurer får styra försvinner snabbt vettet, och hela Svenska kyrkans
  ledning är idag nerlusad med vänsterfigurer ända upp till ärkebiskopen!

  Om man som ärkebiskopen inte har förstånd att ta avstånd från dådet på
  Nya Zeeland,där hundratals blev dödade o lemlästade, alltså kristna, den
  religion som hon och kyrkoledningen borde stödja, visar på ett enormt
  förakt för kristna värderingar,samtidigt som kryperiet för våldsreligionen
  Islam fortsätter!

  Flatorna i Stockholms församlingar ska nog inte räkna med att Islam
  kommer att se dem med särskild blida ögon, men dom tar givetvis på
  Islamskt vis tacksamt emot deras krypande för att snabbare nå dit dom
  vill, och då kommer Kristendomen att avskaffas .

  Gillad av 2 personer

   • Tony Ingman 2019-06-03 / 14:24

    Ja precis, men det har skett massor av dåd riktat mot Kristna utan någon
    reaktion från kyrkans företrädare!

    Nya Zeeland var det ju Muslimer som föll offer, har visserligen inte hört
    kyrkan beklaga sig om detta, men skulle inte förvånas.

    Gilla

  • Maja Dacke 2019-06-03 / 12:28

   För att vänstern helt skulle kunna greppa svenska kyrkan tvingade man igenom delningen mellan stat och kyrka. Och så blev det. S och muslimska brödraskapet som ingick i förbund på 1990-talet kom väl överens om resten ….

   Gillad av 1 person

 18. Robban 2019-06-03 / 04:25

  Jag lämnade då jag förstod att de inte var kristna!
  Är själv inte kristen, men uppskattar den kristna värdegrund, många av oss uppfostrats med!
  Idag känner jag bara ett bottenlöst förakt för den ”svenska kyrkan”!
  Det finns dock undantag, dvs kristna som är kvar, men är mycket försiktiga med vad de säger! Känner själv en präst som har ungefär samma åsikter som mig ang dagens ledning!
  Förhoppningsvis kan de framöver få inflytande!

  Gillad av 4 personer

 19. Onkel Björn 2019-06-03 / 00:46

  Ja, det känns bra att ha lämnat svenska kyrkan. Visserligen har jag haft ett bra förhållande till kyrkan då man som småtting gick i kyrkans söndagsskola (tror jag det hette) och senare i Ansgars scoutverksamhet, Efter konfirmationen har det bara varit några enstaka besök i kyrkor i samband med giftermål, begravningar samt några enstaka julottor.

  Kyrkan har nu under en alldeles för lång tid vandrat på en fel väg, utan att dess företrädare ens är medvetna om det. Trots allt är kyrkan en traditions bärare.

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2019-06-03 / 12:23

   Kyrkobyggnader är vackra och en del av vår kultur – ska visas vördnad och bevaras. Men de som har intagit dem ger jag inget för.

   Vilka var det som Jesus kastade ut från templet? Var det sådana här?

   Gillad av 1 person

   • Gunnar Karlsson 2019-06-03 / 14:50

    Maja, jag är helt övertygad om att din fråga skall besvaras med ett JA.

    //Gunnar

    Gillad av 1 person

 20. Trump suporter 2019-06-03 / 00:45

  Har flera gånger reflekterat vilket stort utrymme islam och muslimer har fått bland fanatikerna på SR! Inte bara människor och tro, även andra radioprogram där dom kvinnliga programledarna ofta övre medelåldern är helt fanatiska. Dom verkar helt besatta av mellanöstern. Varför dom inte själva flyttar ner dit själva är ett mysterium?

  Gillad av 3 personer

 21. ltsundelin1950 2019-06-03 / 00:40

  Jag är inte med i den föreningen…. Skönt!

  Gillad av 1 person

  • Gunnar Peterson 2019-06-03 / 09:38

   Vid ett uppträde i Storkyrkan i Stockholm för en del år sedan ropade medlemmar av Maranataförsamlingen att detta är Satans synagoga. Visserligen tillhör jag inte Maranata, men på den punkten håller jag med dem. Och jag känner verkligen Svenska kyrkan; därför trädde jag ur redan på 80-talet.

   Gillad av 3 personer

  • Sven 2019-06-03 / 10:16

   Det är det här gänget som tar din Kyrkoskatt, om du nu inte gått ur Svenska Kyrkan.

   Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-06-03 / 10:28

   Mentalt, definitivt !!

   //Gunnar

   Gilla

  • Maja Dacke 2019-06-03 / 12:19

   Ursäkta, men är detta en bild från en maskerad? Så utspökade! Vad håller de på med i svenska kyrkan? Skrattretande på min ära! Otroligt!

   Gillad av 1 person

   • Gunnar Karlsson 2019-06-03 / 13:24

    Skall bli spännande och se vad som händer med dessa pajasar när mussarna har tagit över detta sällskap med nyttiga idioter….

    //Gunnar

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s