MÄRKLIGA BORTFÖRKLARINGAR

MBJ
Mattias B Johansson, eller MBJ. Foto Thoralf Alfsson

Dagens artikel i Barometern är en sorglig historia av osanningar och märkliga bortförklaringar av Mattias B Johansson. Han har helt enkelt brustit i ansvar och nu försöker han skydda sig själv genom att lägga skulden på andra. Det är beklämmande att läsa.

http://www.barometern.se/kalmar/sd-politiker-tvingas-lamna-alla-uppdrag/

SD Kalmar län har dessutom anställt Mika Kotanen som ombudsman. En av ombudsmannens uppgifter är att hantera den här typen av situationer. Men ingenstans ser jag något om att ombudsmannen varit ens informerad eller delaktig. Det är dessutom en gåta att Mika Kotanen anställts av Mattias B Johansson med det ”track record” som den mannen innehar. Enligt de uppgifter jag fått fanns det stort motstånd bland de förtroendevalda när det gäller den anställningen.

För en gångs skull gör journalisten på Barometern ett bra jobb med en rad följdfrågor. Men det är ju en Sverigedemokrat som trampat i klaveret. Tänk om man gjorde så i alla andra fall också.

 Enligt våra källor har distriktsordföranden Mattias Bäckström Johansson varit involverad i hanteringen av den känsliga frågan redan då polisanmälan blev känd av SD Riks, men riksdagsledamoten förnekade i ett samtal med Barometern-OT på torsdagseftermiddagen att han skulle veta något alls om det.

– Det är inget jag har kännedom om, sade Mattias Bäckström Johansson och krävde att få ta del av tidningens underlag och frågor via mejl innan han skulle kommentera vidare. Ett svar skulle dock enligt honom kunna ta upp till en vecka eftersom han har “något som liknar semester”.”

Enligt mina källor visste MBJ allt om detta så fort riksorganisationen blev informerad från polisen för ca 10 dagar sedan. Men efter att tidningen kontaktat Mattias B Johansson under torsdagen så dröjde det inte många timmar innan nedanstående pressmeddelande skickades ut vid lunchtid på fredagen.

Krister

Än så länge är det bara Barometern som skrivit om polisanmälan. Har lokaltidningarna någon uppgörelse? Eller varför har Östran inte skrivit en enda rad om polisanmälan och att SD-politikern lämnar alla sina uppdrag.

”När fick du reda första gången på att polisanmälan mot politikern var gjord?

– Så sent som förra veckan så fick vi uppgiften om att det egentligen var en annan person som polisanmälan skulle avse, och det har tagit tid att få tag i personen. Det är först när Barometern-OT kommer med frågorna som vi får det bekräftat att det gäller den här personen. Och då agerar vi givetvis.”

Vilken dålig bortförklaring! Det bekräftats dessutom av personer inom Sverigedemokraterna. Varför ljuger MBJ? Det har aldrig varit något tvivel om vem som är anmäld. Menar MBJ att polisen skulle ha informerat partiets riksorganisation om ett felaktigt namn. Det är absurt!

Journalisten ger sig dock inte utan fortsätter att ställa frågor till MBJ.

”Vi har tre olika partimedlemmar som säger att informationen nådde SD Riks redan tisdagen den 9 juli, samma dag som polisanmälan gjordes. Samma dag ska också er ordförande i den aktuella kommunen ha haft kontakt med politikern och våra källor säger att det gjordes på uppmaning från dig. Och då undrar jag: vad är sanningen här?

– Det är som sagt, ingen från kommunen har kontaktat mig med den uppgiften. Det kan vi vara på det klara med. Däremot så blev jag kontaktad gällande en annan person.”

Var och en förstår säkert att MBJ inte talar sanning till journalisten! Jag har fått samma uppgifter bekräftade från min källa. MBJ började dela ut ordrar redan den 9 juli och den 10 juli angående polisanmälan.

Sedan fortsätter journalisten att pressa MBJ med fler frågor men jag kan tyvärr inte citera mer av frågorna och MBJ:s beklämmande svar. Då skulle sannolikt Barometern angripa mig för brott mot upphovsrätten.

Jag skulle bli fullständigt rasande på min distriktsordförande Mattias B Johansson om jag visste att han ljuger för media, bara för att skydda sitt eget skinn. I synnerhet som han pekar ut kommunföreningens ordförande för att ha agerat utan att informera MBJ. När sanningen är något helt annat.

Jag skulle bli fly förbannad när jag läser det i Barometerns artikel.

26 reaktioner på ”MÄRKLIGA BORTFÖRKLARINGAR

 1. turrim 2019-07-20 / 20:33

  För att läsa om hur någon bemöter stolligheter så kommer budskapet aldrig numera från SD. Man måste läsa Rebecca Weidmo Uvell, Klimatupplysningen, Thoralf m fl. Just nu läser jag hur Rebecca ger sig på Rockström, Wijkman och Holmgren. Det borde vara ett jobb för MBJ som talesperson för energin.

  https://uvell.se/

  Gillad av 2 personer

 2. turrim 2019-07-20 / 18:38

  Det är inte endast i Sverige som vi är på väg att förlora vårt land. I Expressen Nät kan vi läsa ”Hatet mor svenskar i turistparadiset: ‘Förlorar vår ö’. Klagomål om sex i poolen, Miljöskador. Snart är vi i minoritet i vårt hem.”

  Gillad av 2 personer

 3. Tony Ingman 2019-07-20 / 17:58

  Måste vara ett allvarligt brott, har han möjligen haft egna åsikter??

  Gillad av 2 personer

 4. Johan 2019-07-20 / 16:22

  @ baby johanna
  Det är inte sina MEDMÄNNISKAOR som Lars Johansson beskriver som PARASITER utan MOTMÄNNISKOR.
  Hajar du skillnaden?!

  Gilla

 5. Laglydig 2019-07-20 / 13:52

  Vad handlar det härom egentligen?

  Eller vad är det som inte sägs i vare sig pressmeddelanden från SD eller i media?

  Det har ju varit en serie med uteslutningar från SD:s sida sedan valet. Det började med Thoralf (som om jag förstått det hela rätt har fått flera förklaringar till uteslutningen, men också att dessa är fel och att den verkliga orsaken är en annan, men som kommer meddelas senare…hmmmm), sen har vi Kristina Winbergs uteslutning en vecka innan EU-valet. I det fallet har jag själv lite mer detaljkunskap och vet att det finns omständigheter som jag INTE har läst om i media. Även här finns det alltså något som är oklart och tydligen inte skall fram.

  Jag är inte bekant med lokalpolitiken i Kalmar eller ens i Kalmar län, men jag kommer ihåg namnet Krister Thornberg i samband med Thoralfs uteslutning i höstas. Krister Thornberg var då vice ordförande i lokalföreningen och en av de personer som undertecknade ett öppet brev till MBJ med en vädjan om att han skulle göra allt för att Thoralf inte skulle uteslutas ur partiet.
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=7098048

  Så blev det ju inte och när det var dags för val av ny styrelse i lokalföreningen i Kalmar så var Krister Thornberg med flera av brevundertecknarna borta från valberedningens förslag
  https://thoralfsblogg.com/2019/01/29/kf-och-arsmote-sd-calmar/

  Så Krister Thornberg står alltså uppenbarligen inte högt i kurs hos MBJ. Så varför väntar han tio dagar med att gå ut med informationen? Och varför påstår MBJ att han från början trott att det rörde sig om en annan person? Det hela framstår för mig som helt ologiskt handlade av MBJ, men varför har han aggerat så? Det måste finnas något annat i den här historien också, frågan är bara vad?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-07-20 / 14:24

   Du har troligen poäng i dina funderingar men det finns saker som gör det än märkligare.
   Men i fallet med Krister är det nog bara det misstänkta brottet det handlar om. Finns ingen koppling till något annat. Varför skulle MBJ försökt skydda Krister in i det längsta om han inte stod på MBJ:s sida? Eller spelade Krister ett dubbelspel i samband med min uteslutning?

   Gillad av 1 person

   • Martin Fred 2019-07-20 / 18:27

    Eller så har du som förstorar upp hela den här historien? Även om du hört saker från vissa kontakter inom partiet så är de ju inte säkert att de har hela bilden hur detta händelseförloppet gått till.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-07-20 / 18:32

    Vilket händelseförlopp syftar du på?

    Gilla

 6. Ist 2019-07-20 / 13:22

  Det klarnar allt mer vem du Thoralf har haft att tampas med.
  En lögnare som använder alla fulknep.
  När begriper Karlsson…

  Gillad av 2 personer

  • Lennart Karlsson 2019-07-20 / 18:10

   Mattias Karlsson är ju den som konstruerat hela upplägget med att anmäla varandra.
   Istället för att stå upp för sina folkvalda så hugger man av hälsenorna med hjälp från Expo och vänster media.
   Jag har ångrat varje tusenlapp minst tusen gånger som jag skänkte för att få in ett dugligt svenskvänligt parti i Riksdagen.
   När Msm och Mu, enligt sig själva, har mer rätt än svensk domstol och utesluter vissa på rykten då har de brutit den överenskommelse som ett mandat i ledningen ger.

   Gillad av 1 person

 7. turrim 2019-07-20 / 12:56

  Han krävde att få del av få del av tidningens underlag. Det uppfattar jag som vara lika med tidningens källor och som en riksdagsman borde veta är olagligt att få del av. Konstigt att inte Barometern blåste av honom med skärpa.

  Gilla

 8. Loa 2019-07-20 / 12:46

  Det är ofattbart hur folk kan prenumerera på denna skittidning! Dessutom driver de ständiga agendor!

  Gillad av 1 person

 9. Klas Fredriksson 2019-07-20 / 12:40

  Jaja nu har personen avgått iallafall. Slutet gott allting gott. Dags att gå vidare i livet.

  Gilla

  • C Andersson 2019-07-20 / 13:29

   Har Mattias Bäckström Johansson avgått ???

   Gilla

   • Thoralf A 2019-07-20 / 13:32

    Nej, varför tror du det? Han har ett kassaskåpssäkert stöd från Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-07-20 / 13:33

    Personen i pressmeddelandet har lämnat alla uppdrag.

    Gilla

   • Fredrik Östman 2019-07-20 / 15:32

    Mycket illa. Dålig optik, som man säger på tyska. Varför kan SD inte stå enat och tvätta sin byk internt?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-07-20 / 15:48

    Du kan inte tvätta något internt om det finns polisanmälan om ett allvarligt brott.

    Gillad av 2 personer

   • Fredrik Östman 2019-07-20 / 16:21

    Sossarna kan. Studera och lär! Det finns tusen sådana fall, varav kanske Sigvard Marjasin och Mona Sahlin (två gånger, minst!) kanske är de mest prominenta. Och Palmes alla skandaler med Harvardaffären som kröning. Det var klockren skatteflykt, som aldrig utreddes. Kanske för att Palme hann mördas under tiden. Ingvar Carlsson fick en egen ministerpost som positivhalare av dementimaskinen. Han gjorde inget annat 1983-1986 än att hantera Palmes alla skandaler.

    Gilla

   • C Andersson 2019-07-20 / 15:06

    Toralf.

    Jag tolkade uppenbarligen Klas Fredriksson inlägg fel. Huvdpersonen i den här tråden är Mattias Bäckström Johansson om jag har fattat rätt. Jag trodde att Klas syftade på huvudpersonen. Vad han då menar med att det är degs att gå vidare i livet förstår jag inte.

    Gilla

 10. Rolle 2019-07-20 / 12:39

  MBJ är tydligen en riktig skitstövel. Fattar han noll att hans uppgifter går att kolla.
  Vilken idiot. Nu SD har ni något att ta tag i. Uteslutning eller vad?

  Gillad av 1 person

  • Jern 2019-07-20 / 14:33

   Finns ingen anledning att utesluta Mattias som jag ser det. Han är kompetent på det han gör som talesperson i energifrågor. Han verkar ändå få positivt utrymme i media rent generellt som jag sett. Han ställer inte till de med några skandaler eller andra incidenter som skapad dålig publicitet. Han verkar trots allt ändå populär bland en större del av medlemmarna. Finns egentligen ingen anledning att utesluta honom.

   Gilla

  • Fredrik Östman 2019-07-20 / 15:30

   Vi måste sluta med detta eviga uteslutande. Det är inget annat än slavmoral och svassande inför den verkliga fienden, vänstern. Inom vänster förekommer inga uteslutningar. Där finns sidsteppning och befordran åt sidan till en uppsjö reträttposter.

   Stalin kallade det salamitaktiken, Napoleon vann i detalj genom att slå starkare fiender en liten del i taget. Hela tiden angrips högerns svagaste länk och för varje sådan länk högern på vänsterns explicita eller, som i detta fall, implicita, önskan kapar, så återstår en kortare kedja, men fortfarande med en svagaste länk som kan utsättas för nästa attack. Skiva för skiva kapas salamin tills inget alls längre återstår. Vi måste lära oss att agera strategiskt. Vi får inte gå på så här lätta trick.

   Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s