ÅRETS KLIMATALARMIST I SOMMAR

Idag kom då äntligen årets klimatalarmist som sommarpratare, Micael Tjernström. I inledningen av programmet påpekade han att han inte var klimatalarmist/klimataktivist, utan klimatforskare och professor i meteorologi. Hans alibi var att han vid fyra tillfällen deltagit i expeditioner till Arktis med isbrytaren Oden. Där med kunde hans ord inte ifrågasättas.

Han pratade precis som klimatalarmisten Johan Rockström till viss del när han inte pratade om livet på isbrytaren. Han ansåg att alla skulle lyssna på Greta, inte för att hon säger något nytt, utan för att hon ……. Ja, vadå?

Det som får mig att kalla denna klimatforskare för klimatalarmist är att han som alla andra alarmister enbart ser negativa effekter av ett varmare klimat. Om han hade varit en riktig forskare  och seriös hade han även lyft fram positiva effekter av ett varmare klimat. Men som forskare är han ju givetvis beroende av forskaranslag och då går det givetvis inte att ifrågasätta orsakerna till klimatförändringarna, det vill säga människan enligt IPCC.

Dessutom ville han säkert åka på fler expeditioner till Arktis med isbrytaren och då gäller det så klart att säga rätt saker i Sveriges Radio annars är han ju helt körd.

24 reaktioner på ”ÅRETS KLIMATALARMIST I SOMMAR

 1. Styrbord 2019-08-13 / 06:48

  Intressant svar från SMHI presenteras angående koldioxiden på http://www.ericsoniubbhult.se

  Deras fakta visar hur lite om något människan påverkar utsläppen.

  Gilla

 2. Fredrik 2019-08-12 / 10:18

  Vad drivs isbrytaren av, borde inte Micke föregå med gott exempel o inte åka alls för det här fartyget släpper ut vansinniga mängder avgaser.

  Gillad av 1 person

 3. Rolle 2019-08-12 / 08:19

  Ja då dök det upp en PK klimathysteriker som gått på allt dravel som MSM dagligen spyr ut och skall tillrättavisa dig Thoralf. Rent pinsamt att läsa det han skriver.

  Morgan Johansson tycker det är ”enormt skrämmande” – med varmt väder
  ”Sverige har inte haft någon vidare varm och solig sommar i år. Däremot har sommaren präglats av våld, bilbränder, mord och andra skrämmande brott.”

  ”Juli 2019 var den varmaste månaden som någonsin uppmätts på jorden. Nästan 200 miljarder ton grönländsk is smälte och rann ut i Atlanten. På en enda månad. Det är enormt skrämmande. Klimatfrågan är vår tids ödesfråga”, skriver han.

  Anna Wåhlin, professor i oceanografi vid Göteborgs Universitet, intervjuades nyligen i GU Journalen och menar att klimatdebatten är överdriven. Enligt henne är det till exempel inte fastställt varför viss is på Antarktis smälter. Och även om den globala temperaturen höjdes med flera grader, skulle det alltid finnas vatten kallare än minus två grader vid polerna på vintern, säger hon i tidningen.

  Det finns dock en sak som oroar henne, att jorden troligen är på väg mot en ny istid.
  https://www.friatider.se/morgan-johansson-tycker-det-r-enormt-skr-mmande-med-varmt-v-der

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-08-12 / 08:41

   Det märkliga är att jag aldrig sett pk-media skriva om hur många miljarder ton som grönlandsisen ökar varje månad under vintern.

   Gillad av 2 personer

 4. Cosmik Debris 2019-08-12 / 00:12

  Stefan Löfven om moskéskjutningen i Oslo

  SvD: ”Löfven har också varit i kontakt med Norges statsminister Erna Solberg för att erbjuda ”svenskt stöd i olika former vid behov”

  Kvinnorna i Uppsala, som inte vågar gå ut på kvällstid, skulle nog uppskatta Löfven och regeringens stöd i olika former. Men det är väl inte fåntratten karl nog att begripa. Eller så begriper han det och då är det riktigt allvarligt.

  Ta hand om ditt eget land först innan du lovar bort resurser som inte finns!

  Gillad av 3 personer

 5. Niklas R 2019-08-12 / 00:01

  Förstår inte varför han skulle bekymra sig om att få boka plats på Oden.
  Om han har rätt, vilket han har enligt egen utsago, så kan han ta vilken båt som helst till Arktis då isen kommer vara borta.
  Har han fel ska han inte ha en plats på Oden eftersom han då uppenbarligen är en urusel vetenskapsman.

  Gillad av 2 personer

 6. Ingemar Ekman 2019-08-11 / 22:51

  Häromdagen ställdes frågan i P1 vad vi ska äta i framtiden för att rädda jorden.
  För mig är det enkla svaret: P-piller.

  Gillad av 1 person

 7. Ingemar Ekman 2019-08-11 / 22:39

  Jag känner att klimathysteriker är ett mer korrekt ord än klimatalarmist.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-08-11 / 22:48

   Ja, på vissa kvinnor passar det definitivt bättre!

   Gilla

 8. Mattias Danielsson 2019-08-11 / 22:34

  Thoralf helt seriöst…nu får du väl kamma dig lite. Visst finns vissa ”fördelar” med varmare klimat och högre koldioxidhalter. Men de fördelarna är knappast fler än vad nackdelarna kommer bli. Förstår du inte vad mänskligheten håller på att Göta med både klimatet och vårt ekosystem. De räcker inte med att klimatet håller på att bli varmare att miljön förstörs. Vilket medför att isen smälter, korallreven försvinner, hela regioner blir obebodda, arter dör ut i en onaturlig takt. Hur i helvete kan du påstå att de är ”positivt” att mänskligheten släpptes ut 60 gånger mer koldioxid i atmosfären än alla vulkaner på jorden gör? Hur kan du påstå att den onaturliga utrotning av djurarter nu sker?

  Den miljöförstöring vi (eller rättare sagt länder som kina, USA, Brasilien eller Indien med flera) nu åstadkommer är inte positiv. Skärp dig förfan, du kan bättre. Du brukar vara vettig och ha bra åsikter men kring det här förstår du verkligen inte hur saker funkar. Vetenskap är vetenskap, höga koldioxidhalter medför att värme stannar i atmosfären och medför en växthuseffekt. De är fakta, de är inte ens ologiskt om man kan något om vetenskap. Detta har vi saker otaliga exempel av genom historien. Här brister du starkt, att vara en förnekare av vetenskap och sunt förnuft passar dig inte. Att en växthuaeffekt gör jordytan varmare är inget ologiskt på något vis och att de påverkar isen och vattennivåerna. Att vårt ozonlager påverkas är inget konstigt alls, säger inte att partier som Miljöpartiet eller personer som Greta Thunberg har rätt metoder över huvudtaget. Men de är heller inte rätt att försöka förneka att människan påverkar klimatet. Skäms nästan över att lyssnat på dig innan, hoppas du skärper till dig. Läs på lite fakta, snälla någon.

  Sidenote: de är möjligen inte ens utsläppen av koldioxid vi behöver oroa oss mest för. Presidenten i Brasilien är en jävla katastrof. Brasilien är idioter egentligen som river ner sin regnskog för sina jävla sojaodlingar. Att man river regnskogen betyder att man fuckar med floden…den i luften alltså. Vilket sen kommer medföra andra som yada yada som sen kommer göra saker med golfströmmen, vilket riskerar att sätta Europa i en ny istid.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-08-11 / 22:48

   Det var många påståenden som du borde redovisa källor till. Du kan börja med en källa på mänskligheten släpper 60 gånger mer koldioxid än alla vulkaner. Vilka arter är det som dör i en onaturlig takt? Jag tror i varje fall att det inte beror på att jorden blivit 1 grad varmare. Det beror nog snarare på människans miljöförstöring av deras livsmiljöer. Om temperaturen förändras lite så flyttar nog arter lite geografiskt på sig.

   I Sverige ser jag mer eller mindre enbart positiva effekter av ett varmare klimat och något mer nederbörd. Men du får gärna räkna upp alla negativa effekter som vi har drabbats av i Sverige och som vi kommer drabbas av de närmaste 10 åren. Jag ser verkligen fram emot en sådan lista från dig. Jag har efterfrågat det många gånger under debatter men aldrig erhållit någon sådan lista. Så nu har du chansen!

   En avslutande fråga till dig. Vad anser du om svensk kärnkraft?

   Gillad av 1 person

  • Laglydig 2019-08-11 / 23:05

   Gosse!

   Jag tror du behöver läsa på lite innan du tar ordet ”vetenskap” i din mun!

   Du blandar och ger med påståenden som jag liksom Thoralf är väldigt nyfiken på källan till!

   Miljöförstöring är en sak! Klimatförändringar en annan!

   Den största utsläpparen av CO2 är varken vulkaner eller människan, det är världshaven (79 % av jordens yta).
   Att denna har ökat något beror på att temperaturen ökat något sen mitten av 1800-talet, inte tvärt om!!!

   Läs på och tänk vetenskaptligt som t ex Thoralf, Lars Bern med flera!

   Gillad av 2 personer

  • Niklas R 2019-08-11 / 23:58

   Varmare än vad?
   Först måste du definiera vad som är normalt klimat för Sverige innan du uttalar dig om vad som är höga eller låga temperaturer.

   Men vi kan göra det enkelt för oss. I din mening, vad är normalt klimat för Skåne, att renar betar lava eller att pelikaner fiskar i havet?

   Gillad av 1 person

  • Tony Ingman 2019-08-12 / 08:52

   Då kan kanske denne Mattias Danielsson svara på varför det bara är klimathysterikerna
   som kommer till tals i vår media? Ifall vi någonsin ska ta sådana domedagsprofetior på
   allvar är väl om alla parter har en chans att komma till tals, då duger det inte att bara
   släppa fram Amatörforskare och tyckare i media.
   Inbilla mig inte att det bara är en tillfällighet att endast redan frälsta som hamnar i debatten?
   Det visar att dom har en Agenda, med att skrämma skiten ur folket med sina predikningar,
   annars hade man bjudit in folk som har kunskaper på området!

   Gillad av 1 person

  • Ivar Andersson 2019-08-12 / 18:08

   Mattias
   Europaportalen redovisade igår den senaste EU-barometern (juni) över de olika EU-ländernas invånares syn på EU och olika samhällsfrågor. Sverige utmärker sig som vanligt med en extremt stor oro för klimatet. Mediernas, debattörernas och politikernas extrema fokus på frågan kombinerat med den helt orimliga ”Greta-hajpen” i svenska medier har uppenbarligen haft effekt. Men trots detta är det ändå bara 48% av de tillfrågade svenskarna som anser att klimatfrågan är en av de två viktigaste EU-frågorna. Många svenskar verkar i likhet med mig ha en mer avslappnad attityd till ord som klimatkris och klimatkatastrof, och i EU i genomsnitt är det bara 22% som tycker klimatfrågan är en av de två viktigaste EU-frågorna.

   Gillad av 1 person

 9. Laglydig 2019-08-11 / 22:32

  Jag är så innerligt trötta på alla dessa klimatalarmister som förefaller växa som svampar ur jorden vid ett lite varmare och fuktigare klimat! Den där Gretahysterin skall vi inte tala om.
  Man kan inte ens titta på en nyhetsutsändning på SVT eller TV4 förrän ett klimatalarmistiskt inslag dyker upp!
  Den mest frekventa tiden på svenska nyhetsutsändningar ägnas sedan en tid tillbaka om klimatalarm! Denna nyhetskategori har alltså numera passerat hatpropagandan mot Donald Trump, som givetvis fortfarande får ett visst utrymme.

  Klimatet rör sig i mindre och större och stora cykler. Vi går sannolikt mot en ny istid, om den blir värre än den förra har jag ingen uppfattning om och det spelar heller ingen roll eftersom den sannolikt inte kommer att påbörjas inom de närmaste 1 000 åren.
  Under perioden ca 800-1300 rådde det ett varmare klimat än idag. Från början av 1300-talet till 1800-talet var det kallare.
  Från mitten av 1800-talet finns det dock någorlunda mätdata av temperaturen på jorden och sedan dess förefaller det bli ett något behagligare klimat för oss människor även här uppe i denna kalla Nord.

  Så det vore helt logiskt om vi skulle få något varmare klimat fram till ca år 2300. Skönt med lite mer värme för mig och mina ättlingar!

  Människan är inte konstuerad för att uthärda kyla (då dör vi och allt liv runt oss snabbt!), men däremot klarar vi värmeböljor betydligt bättre. Jag har aldrig förstått varför man skriker att jorden håller på att brinna upp då det blir över 30 grader, men att temperaturer på minus 30 grader är helt OK.

  Hellre 10 grader varmare än 10 grader kallare!

  Gillad av 3 personer

 10. Hacke 2019-08-11 / 22:24

  Jag tar numera ingen risk utan utgår från att ingen Sommarpratare är utsedd utan baktanke och försäkran om att inte bara följa utan på olika sätt och områden direkt propagera för den rådande politiska agendan inom public service. Med något enstaka undantag varje säsong som ett rent alibi.
  Idag har jag istället lyssnat på två av de många goda alternativ som finns på fria medier och bloggar. Det var en lisa för själen att lyssna på Julia Caesars (som dessvärre nu drabbats av hjärtinfarkt) och Ingrid Carlqvists sommarprat och musikval.

  Tvångsfinansierade public service är bara att betrakta som om den inte existerade – för hälsans skull. Ledarsidornas Chris Forsne tycker jag slog huvudet på spiken när hon twittrande frågade sig varför exempelvis ett program som statsradions Studio Ett inte sändes direkt från regeringskansliet.
  Men varför bara Studio Ett? Det vore ju en oerhörd besparing inte minst för oss finansiärer om SR/SVT/UR krymptes till ett tjugotal personer som agerade mikrofonhållare på plats hos uppdragsgivaren istället för de 3 500 politrukerna till en kostnad av 8,8 miljarder. Men rationaliseringar och effektiviseringar har väl å andra sidan aldrig varit totalitära kolossers starkaste gren precis.
  Och varför man envisas med det där med ”saklighet och oberoende” förstår jag inte riktigt. Det finns väl ingen ens av de närmast sörjande som med minsta respekt i behåll kan ta det påståendet på allvar längre.

  Gillad av 4 personer

 11. Gunnar Edlund 2019-08-11 / 21:22

  Var han med när isbrytaren inte kom fram för att isen var för tjock?

  Gillad av 5 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s