MIN ANALYS AV DEBATTEN I SVT

2018_04_16 min vindkraft
Den här verkligheten begriper inte Löfven, Bolund, Sjöstedt och Lööf! Betänk att det bara de senaste åren investerats 80 miljarder i vindkraft enligt Löfven och Bolund. Här kan ni se resultatet.

Igår hade jag vare sig ork eller energi att lyssna i detalj på partiledardebatten. Jag somnade faktiskt under det sista ämnet. Det var dessutom min födelsedag. Idag har jag dock lyssnat lite mer i detalj på debatten och jag har gjort några reflektioner.

Klimatet

Ingen av partiledarna nämnde Greta Thunberg, inte ens miljöpartiets Per Bolund.

Statsminister Stefan Löfven förstår uppenbarligen inte skillnaden mellan energi och effekt. Det tror faan att vi får ett överskott av elenergi när det blåser i hela Sverige när det investerats 80 miljarder kronor i vindkraftverk och kärnkraften går som normalt. Det kommer givetvis bli ännu mer överskott om det skall investeras ytterligare 80 miljarder kronor i vindkraft de närmaste två åren. Det är också lika självklart att vi då tvingas exportera överskottet. Så länge det finns någon som vill köpa överskottet men frågan är till vilket pris. Det har förekommit tidpunkter då elpriset varit negativt på grund av ett stort överskott och att de som producerat elenergin tvingats betala för att bli av med elenergin. Alternativet är att stoppa ett stort antal vindkraftverk när det blåser mycket.

Problemet uppstår när det inte blåser. Då vindkraftverken bara ger ett par procent av installerad effekt. Något som jag skrivit om flera gånger på bloggen. Varför har SD inte tagit fram de siffrorna med alla sina politiska sekreterare och låtit Jimmie Åkesson ställa frågan vad som skall producera elenergin när det inte blåser? Varför berättar inte Jimmie Åkesson hur verkligheten ser ut? Vad gör partiets energipolitiska talesperson Mattias B Johansson?

Att Ulf Kristersson gång på gång pratade om Barsebäck och Ringhals 1 och 2 utan att nämna Oskarshamn 1 och 2 var minst sagt pinsamt för Moderaterna och visar på ett otroligt lågt kunnande hos Ulf Kristersson. Eller finns inte Kalmar län hos Moderaterna.

Programledarna hävdade att vindkraften om några år skulle producera 40 Twh. Det lät som det skulle vara ett alibi för vindkraftens tillförlitlighet. Vindkraft är beroende av att de blåser. Blåser det inte blir produktion noll.

Jag begriper inte varför inte Jimmie Åkesson angrepp de rödgrönapartierna tuffare angående energipolitiken.

Migrationen

När SVT presenterade siffror på asylsökande och vissa uppehållstillstånd förväntade jag mig att Jimmie Åkesson skulle presentera siffrorna för det totala antalet uppehållstillstånd under 2018 ca 130 000 och årets fram till och med september på ca 90 000 men det kom aldrig, så SVT:s siffror var de som tittarna fick förhålla sig till. Bedrövligt svagt och illa.

När det gäller återförening av familjer förstår jag inte varför inte Jimmie Åkesson också ställde frågan varför familjerna inte kan återförenas i hemlandet om situationen där förändrats och kriget har upphört. Det vore betydligt bättre. Varför skall alltid familjeåterföreningen ske i Sverige.

Kommunerna och Välfärden

De förvånade mig att inte Jimmie Åkesson tog upp varför kommunerna nu behöver så många mer miljarder från staten för att få ekonomin att gå ihop. Varför tryckte inte Jimmie Åkesson på att det är den misslyckade och generösa migrationspolitiken som är orsaken till den ekonomiska krisen i kommunerna. Inte demografin eller något annat.

När miljöpartiets språkrör Per Bolund påstod att ”världen är på väg att gå under” skulle Jimmie Åkesson bett Per Bolund om några praktiska bevis på hans påstående.

Kriminalitet

Programledarna nämnde att Danmark inför gränskontroller men ingen av partiledarna tog upp detta faktum. Den som skulle gjort det var Jimmie Åkesson och han skulle påtalat att det är en socialdemokratisk regering i Danmark som tagit beslutet.

Jimmie Åkesson skulle givetvis också tagit upp vilka som begår den grova brottslighet och gängbrottsligheten och hänvisat till Dagens Nyheters undersökning som visade på att det handlade om 90 procent med utrikes bakgrund.

När uppdrag Granskning invandrarbrottsling som var misstänkt för ca 200 brott diskuterades är jag förvånad över att ingen partiledare tog upp föräldraansvaret. Föräldrarna skall bestraffas för sina odågor till söner. Dra in föräldrarnas bidrag!

Jag måste säga att det fanns mycket att önska från Jimmie Åkesson.

 

40 reaktioner på ”MIN ANALYS AV DEBATTEN I SVT

  • L L 2019-10-15 / 15:21

   Schejk Arabi

   Gilla

 1. Gruvmor 2019-10-15 / 12:26

  Såg just ett klipp som gäller Australiens energipolitik. Det är mycket illa! Jo Novas föreläsning från 2018 heter ”How to Destroy a Perfectly Good Electricity Grid in Three Easy Steps” och det säger allt. Kan rekommendera, åtminstone om man hänger med och står ut med den australiensiska dialekten av engelskan. Tre kvart på ett ungefär. https://www.youtube.com/watch?v=JYHX-Ib3Q5Q&t=160s

  Gillad av 1 person

 2. Cosmik Debris 2019-10-15 / 12:17

  ”I takt med att Sverige snabbt förändras demografiskt uppkommer många nya frågor. Vad innebär det för svenska medborgare att de möter en utländsk person i en beslutsfattande position? Vad innebär det att personer med makt kan vara mer lojala mot sitt eget folk eller människor med religiös tillhörighet”

  http://katerinamagasin.se/utlandska-medborgare-arbetar-pa-svenska-statliga-myndigheter-och-fattar-viktiga-beslut-om-svenskar/

  Det borde ALLA fundera på.

  Gilla

 3. UU 2019-10-15 / 12:10

  Det är inget fel på klimatet.
  Det är fel på Greta’s hjärna.

  Gilla

  • martiusus 2019-10-15 / 19:00

   Ja men hon har ju bara tre psykiatriska diagnosen,
   hennes yngre syster har tre.

   Gilla

   • martiusus 2019-10-15 / 19:01

    Syster har fyra ska det vara.

    Gilla

 4. lennart larsson 2019-10-15 / 10:20

  Till alla som tycker att Jimmie Åkesson var för tam i debatten och missade många ”öppet mål”-tillfällen. Det är lätt att ha synpunkter från TV-soffan efteråt. Att vara mitt i debatten och blixtsnabbt hugga på allt är en annan sak. SD växer och är nu jämnstora med S, det talar väl för att Jimmie gör rätt.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-10-15 / 10:36

   Vissa saker skall sitta i ryggmärgen. Eller att Jimmie inte gör något, medan partierna i 7-klövern gör bort sig i fråga efter fråga. Väljarna gillar inte partier som byter uppfattning beroende på hur opinionen blåser.

   Gillad av 1 person

   • lennart larsson 2019-10-15 / 11:59

    Tycker du att SD har ändrat uppfattning i någon avgörande fråga förutom ”lämna EU” i dagsläget mission impossibly? En som svängt däremot är Ebba Bush Thor (familjeanknytning bla) och det har straffat dig i opinionssiffror. Synd för jag gillar Ebba.

    Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2019-10-15 / 10:42

   SD har antagit en politik som passar in i mittenfåran, dvs anpasad till max antal personer. Om inte namnet Centern var upptaget så hade det varit perfekt. Inte för att det är fel, men Sverige behöver ett stort (10-15%) parti på högerkanten dessutom.

   Gilla

 5. stefan a. 2019-10-15 / 08:51

  De påstods att de är fritt att investera i ny kärnkraft men inte en jävel kommer att investera de stora summor som krävs så länge MP sitter i regeringen, för de kommer att obstruera alla försök att bygga ny kärnkraft med högre krav på säkerhet och allt möjligt man kan hitta på och nya skatter och avgifter på kärnkraft så att tiden för byggen kommer att dra ut på tiden så att det blir olönsamt. Nej det behövs ett långsiktig politiskt och stabil energiöverenskommelse för det, och det finns inte….

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2019-10-15 / 09:47

   Helt riktigt! Det är dessutom svårt att konkurrera med det som är subventionerat och utan straffskatter.

   Gillad av 3 personer

   • Monica Eliasson 2019-10-15 / 12:58

    Det är väl så att vindkraft fortfarande är starkt subventionerad? Och kärnkraften skall konkurrera på dessa ojämlika villkor? Jag väntade hela kvällen på att ”någon” ex. vis. Åkesson skulle påpekat denna orättvisa. Ska vi skattebetalare i all framtid hålla den nyckfulla vindkraften under armarna? Därigenom betalar vi två gånger för vindkraften.

    Gillad av 1 person

 6. jorgen.schula@ownit.nu 2019-10-15 / 07:14

  Det påstås att kärnkraft är för dyr. Det mesta går att skatta bort om man har den viljan.

  Gillad av 2 personer

 7. PV544S 2019-10-15 / 07:03

  Ökat elbehov kräver stora investeringar
  https://www.svensktnaringsliv.se/fragor/miljo-energi-klimat/okat-elbehov-kraver-stora-investeringar_745705.html

  Ökningen motsvarar elproduktionen från 14 400 av dagens genomsnittliga vindkraftverk, jämfört med dagens cirka 3 500 eller elva reaktorer med samma effekt som Ringhals 1.
  14400-3500=10900
  10900 ytterligare vindkraftverk
  2045-2020=25år
  10900/25=436 st vindkraftverk per år !
  Mer än 1 vindkraftverk om dagen, behöver byggas i 25 år…

  Gillad av 2 personer

 8. Cosmik Debris 2019-10-14 / 22:55

  Åkesson skulle fullständigt ha dominerat debatten i söndags om han tagit upp våldtäkter, skottlossningar, kommunkriser, sprängningar, moskebyggen, rån, könsstympningar, vårdkris, skolkaos, bostadskris och välfärdsbedrägerier.

  Det gjorde han inte.

  Vi måste fråga oss varför och vem som har bestämt det.

  Gillad av 2 personer

  • hllviken 2019-10-15 / 06:04

   Gissningsvis skulle han ha blivit tystad direkt av programledarna.

   Gillad av 1 person

 9. Robban 2019-10-14 / 21:53

  Det finns en anledning till varför SD inte får min och min familjs röster längre!
  Det parti som vill ha min röst måste tex på bästa sätt representera iaf några av de åsikter jag anser vara viktiga!
  Det gör tyvärr inte SD längre!

  Gillad av 1 person

 10. Hacke 2019-10-14 / 21:49

  Helt enig med dig Thoralf. Det fanns mycket i övrigt att önska inte minst från Åkesson i gårdagens debatt med så många uppenbara upplägg.
  Men det är väl så att hans personlighet inte är den attackerande som tar chansen och klappar till på helvolley när bollen är på väg. Att han dessutom hela tiden tvingas anpassa sina utlåtanden till de tänkbara samarbetsparterna ger heller inte utrymme för några större utsvävningar, ja inte minsta misstag.
  Men man kan inte få allt. Jag tror inte någon annan hade varit mäktig att leda sd så framgångsrikt som han gjort även om det långtifrån är en mans verk.
  Bekymmersammare anser jag är att partiledningen av ängslighet satsar mer på politiskt korrekta i leden än frispråkiga och kunniga. Den ordningen kan aldrig hålla i längden för ett parti med anspråk som statsbärare.
  Min förhoppning är att sd redan 2022 har en tuffare variant ur den sverigevänliga rörelsen på sin sida i dessa sammanhang. En som kompromisslöst talar klarspråk och samtidigt avlastar sd i rollen som The bad guy.
  En radarkombo med ett parti för det stora flertalet och ett pådrivande för hardcorefolket.
  Man kan ju alltid få drömma. Det är vad jag vet ännu så länge tillåtet i demokraturen.

  Och så har den vandrande katastrofen till statsminister varit ute och öppnat käften igen. Det brukar resultera i antingen rättelser eller KU-anmälningar. Nu blev det bingo med både ock. Dels när han uttalade sig som socialdemokrat och sa att invandringen bör minska (KU-anmält av moderaternas taleskvinna i dessa frågor) och så i gårdagens debatt när han gissade/ljög kring hur EU:s miljardregn till Turkiet och Erdogan fördelas (rättelse i kvällens Rapport).
  Området klavertramp är väl det enda han behärskar.

  Gillad av 5 personer

 11. Gammal Man 2019-10-14 / 21:43

  Förr hette det de fyra årstiderna.
  Nu heter det klimatförändringar.

  Tiderna förändras, har Gammal Man märkt.

  Gillad av 6 personer

 12. Sven d.ä. 2019-10-14 / 20:57

  Utan att veta egentligen så tycker jag att SD har antagit mittenfåran i svensk politik.
  Inte islamkritik.
  Ingen kritisk energipolitik.
  Inte kraftigt kritisk till migrationspolitiken.
  Inte tagit upp den grova brottsligheten.
  Etc.

  Så vi har ett nytt centerparti.

  Gillad av 3 personer

  • bengarne 2019-10-15 / 13:58

   Frågan är om SD ökar av egen kraft eller att folk inte har förtroende för övriga partier. Förmodligen det första. För i partiledardebatten verkade det som ingenting har hänt i Sverige.

   Gilla

   • bengarne 2019-10-15 / 14:00

    Menar Förmodligen det andra istället för det första.

    Gilla

 13. Thomas 2019-10-14 / 20:54

  Det är endast i absurditetens hemland Sverige problemen sopas under mattan för att inte rasera den goda humanistiska stormaktens kollaps. Tassa runt på tå och linda in allt i rosa flum när landet håller på gå under av det haveri som den okontrollerade massinvandringen åsamkat.

  Knappt halva oktober har gått och i nuläget är det 15 mord under oktober hitills i Sverige. ( säkra fall,kan bli fler när det är klarlagt om några är naturlig död eller inte..)
  Mordorgien rasar vidare i Svea rike.
  Jag vet att inte alla morden är invandrar-relaterat men orsaken till att det är så mycket våld är garanterat att svenskar tappar fattningen och kontrollen oxå när de inte får hjälp av samhället och all service och stöd går till massinvandring och utsatta svenska sätts på undantag, det är regeringen fel allt som händer.
  Sydafrika och Brasilien får se upp, Sverige nafsar i hasorna när det gäller mordtoppen.

  Klimatgreta gnällde över att inget händer i debatten om klimatet.
  Varför gnäller hon inte på Kina först?

  Intressant iakttagelse av en kyrkans man som inte går i takt med svenska kyrkan.

  http://kyrkligsamling.se/2019/10/14/konsten-att-vara-aldre-i-klimatnodlaget-tanka-kritiskt/

  Gillad av 1 person

 14. Sven d.ä. 2019-10-14 / 20:40

  Det första diagrammet är produktion eller hur?

  Det tar inte upp uppvärmning av villor med olja, pellets eller ved. Jag har själv valt att elda med träpellets under ca 15 år, så min konsumtion eller produktion av värme kommer inte med antar jag. Jag antar att när kostnaden för elen, oljan och annan produktion på värme så kommer vedlagren att växa utanför husen. Jag tror vi kommer att se vedlager i städerna som på denna bild https://stockholmskallan.stockholm.se/skblobs/67/6734db6e-bda3-48f0-9d18-6a58933ebe79.JPG

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2019-10-14 / 20:44

   Du får inte elda hur som helst med ved inne i stan.

   Diagrammet är förstås elproduktionen en viss timma

   Gilla

   • Sven d.ä. 2019-10-15 / 10:00

    Bra då vet jag det.
    De blå staplarna dvs vattenkraften är den som vi kan dra upp och ned för att anpassa behoven. Vad är max produktion för vattenkraften?

    Jag antar att när vi drar ned på kärnkraften så kommer vattenkraften att gå närmare sitt max. När man utnyttjar något till max så finns det risker med att maskiner och utrustning inte klarar av det. Dessutom svårare att få tid för underhåll.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2019-10-15 / 10:33

    Det finns en stor mängd variabler som är problematiska. Enligt experter kan livslängden på turbiner och generatorer halveras om de skall köra upp och ner beroende på hur mycket det blåser i landet med stora kostnader som följd. Sedan finns det också vattendomar som måste följas.

    Gillad av 2 personer

 15. hllviken 2019-10-14 / 20:10

  Den globalistiska maktstrukturen är enormt stark, både i Sverige och internationellt.

  När någon ska företräda ett folks intressen blir det som en liten mus som piper åt ett lejon.

  Båda är däggdjur men…

  Gilla

 16. Tony Ingman 2019-10-14 / 19:33

  Svar ,han utesluter medlemmar som har fel åsikter.

  Gillad av 2 personer

 17. botwid 2019-10-14 / 19:05

  I Tyskland händer det att det blåser så mycket att det blir ett överskott. Det gör ingenting eftersom skattebetalarna alltid håller ägarna till vindkraftparkerna ”skadeslösa”. Det är bara Danmark som har hägre energipris än Tyskalnd i Europa. De har nämligen fler möllor per capita. Media har besudlat de stora massorna.

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s