PEAKSMART EVENT

I kommentarerna i förra inlägget kom en länk till ett intressant videoklipp från Australien (tack Gruvmor). Jag har sett klippet vid poolkanten i eftermiddag och vill inte undanhålla det för de läsare som är intresserade av energipolitik. Australien är uppenbarligen ännu ett land som inte förstår sitt eget bästa. Som har haft sin egen black out i sitt kraftnät.

Det är också intressant att höra vad som hänt med elpriser och skillnaden mellan de som har solceller på taket och de som inte haft råd.

För att inte tala om peaksmart event 😉

9 reaktioner på ”PEAKSMART EVENT

 1. Svinfylking 2019-10-15 / 22:05

  Jag har hört att Australien också håller på att bli en ”Orwell-stat” och det här klippet bekräftar ju att så är fallet. Just angående vindkraften i Australien, såg jag att vindkraftbolagen går med förlust på grund av förändrade vindmönster! Det blåser inte på de platser där det brukar blåsa, eller så blåser det mindre. De forskare som fortfarande är riktiga forskare, förklarar att det är ”Grand Solar Minimum” (solen är mindre aktiv och utan solfläckar) På Jorden ändras då jet- strömmarna och vindmönstren. Men som tur är finns det en befolkning som kan betala förlusten med höjda taxor.

  Gilla

 2. Egon 2019-10-15 / 20:06

  Allt detta med Greta är bara en passus i historien.
  Malena har fört fram hennes dotter till miljoninkomster.
  Hennes framtid är tryggad.
  Mammas karriär fick ett abrupt slut när Greta vägrade Malena att flyga.
  Vilken förälder skulle inte göra likadant?
  Snart kommer det analyserade artiklar och korthuset faller samman.
  Har Pappa Svante gjort något på sistone?
  Han lever gott på dotterns miljoner
  Ergo.
  Låt era barn bli miljökämpar.
  Sitt lugnt och hösta in miljoner.
  Kanske är inte alla lika intresserade av Sussi från Köpmannebro.
  Hon är engagerad för klimatet.
  Tyvärr vet ingen vem hon är.
  Hon hade ingen Reklambyrå bakom…
  Greta hade det………!

  TusenTack Thoralf!
  Sveriges bästa politiker.

  Gilla

 3. Ölandsbonde 2019-10-15 / 19:54

  Är det någon idé att bry sig om samhällets avveckling? OK, man kan rösta vart 4:e år men i övrigt då?
  Väldigt bra inslag med Jo Nova. De är ju lika knäppa där som här. Och kanske i Tyskland, fast de börjar väl lära om nu om hela vindkraftsbluffen.

  Jag har för mig att du redovisade produktionskostnaden för vindkraft till 1,70 kr och för kärnkraftsel till 35 öre. Att se sådana dumskallar som S, C och MP slår sig för bröstet om gigantiska investeringar i Vindkraft väcker spykänslor. Samtidigt som de flinandes menar att det står alla fritt att investera i kärnkraft. Det finns inget vindkraftverks om bär sina kostnader. Det är klart att investerare lockas av de vinster som kommer med bidragen. Och hur mycket straffbeskattar man kärnkraften med?

  Min senaste elräkning var på 52 öre/kW. Svimmade ni nu? Sedan var det lite påslag mest i form av skatter så summan blev 2,54 kr. Det jag ser framför mig är väldigt mycket högre elpriser och från el är det svårt att smita. Också priset för att hålla sig med bil kommer att raka upp i höjderna.

  Och läskiga mannen från V pratar om totalt säljförbud av nya diesel och bensinbilar år 2025. Är han inte riktigt klok på något sätt alls? Prata om att vi i Sverige befinner oss i ett klimatnödläge. Vad skiter väl en kommunist i sådant trams. Han är ju helt uppenbart bara ute efter röster från sina nuvarande målgrupper; Förskollärare, småskolelärare, genuspedagoger, socionomer, förvirrade samhällsavlönade ”kulturarbetare” och annat löst folk med underutvecklade hjärnor.

  Och den där skabbräven som bara låter flosklerna flyga iväg på ett så naturligt sett.
  C är för landsbygden och ska genom satsningar på biobränslen och energigrödor bli materialleverantörer till kraftindustrin.
  Så här är läget: Sveriges samlade livsmedelsproduktion är hälften av vad vi konsumerar. Hälften! Resten är importerade livsmedel. Sämst inom EU på det. Sedan några år försöker man med lock och pock få bönder att producera ”ekologiskt”. Förutom att det blir dyrare, mindre miljövänligt och ger avsevärt sämre skördar så tar produktionen sina HA av landets åkerareal. På vilka arealer ska energiskog odlas? Hur mycket mindre livsmedel får vi då? Men mupparna som sitter på något av de 166 caféerna på Södermalm och dricker någon ny variant på kaffe, de pratar så mycket skit om vad bönder borde göra för att allt ska bli så himla bra. De kan inte ett djävla skit om vare sig jordbruk och skogsbruk. Jag har pratat med många och jag vet inte på rak arm om det är okunnigheten eller de totalt verklighetsfrånvända åsikterna som är värst att höra på. Piloter respekterar man för deras yrkeskunskaper och aldrig hör man passagerare diskutera hur de tycker piloten ska göra. Men när det gäller jord och skog är alla som sett en häst, på Skansen, experter. Det som gäller för bönder gäller också för lärare. Nu fick ju kolbiten Fridolin möjlighet att räta upp skolan som minister för densamma. Men i kollision mellan muppteorier och verkligheten förlorade de förstnämnda. Promenadseger faktiskt.

  Måtte SD motionera om att statens betalar en plastpåse till alla med klimatångest så kan de med den överhuvudet samla ihop sin koldioxid och spola ned den i toaletten.

  Ser nästan fram emot när Sverige går under i ett mörker och latteblattarna på söder bara har 66 ställen med varmt kaffe att sitta och förändra världen ifrån.

  Gillad av 1 person

 4. Kerstin 2019-10-15 / 19:38

  Brevet måste fram nu Thoralf! Ge inte upp!

  Gilla

 5. turrim 2019-10-15 / 18:37

  Det är aktuellt med att vara rädd för strålningen från mobil 5 G. Samtidigt ivrar man för eldrivna lastbilar på motorvägarna. Luftkablar eller från kablar i marken.

  Jag har sett luftkablar mellan Lübeck och Hamburg, nog inte i drift ännu; i Sverige talas det om mellan Hallsberg och Örebro. När börjar man demonstrera? För några år sedan krävde man att 130 kV utanför Lund skulle bort eller grävas ner; är det bättre om man inte ser kabeln som strålar.

  Det skulle också vara intressant om någon grävare vill skriva en bok på temat: Hur man lyckas förvandla världens säkraste och billigaste elförsörjning till kaos som förlitar sig på att det blåser och att solen skiner utan opposition från industri, säkerhetsansvariga myndigheter och vanliga kunder.

  Jag tror inte att Ygeman har en aning om vad det innebär att få oplanerat stopp i ett smältverk, en pappersmaskin m fl. Att tågen stannar, elbilar kan inte laddas, alla ekonomisystem i stort och smått faller ut, mobilmasterna faller ut efter några timmar, hissar stannar mellan våningsplan, portar kan inte öppnas o s v.

  Gilla

 6. martiusus 2019-10-15 / 18:34

  Sankta Greta. Att missbruka ett barn.
  Lysande artikel av Julia Caesar.

  ”De neuropsykiatriska utredningar hon har genomgått har lett till inte mindre än tre diagnoser (Aspergers, tvångssyndrom och selektiv mutism).

  Av föräldrarna, sångerskan Malena Ernman och hemmapappan Svante Thunberg och av Greta Thunberg själv framställs de neuropsykiatriska diagnoserna som fördelar.

  Funktionshindren är en del av marknadsföringen. Projektet, varan som levereras, är Greta.

  Mamma Malena Ernman har ADHD. Lillasyster Beata har fyra diagnoser: ADHD med inslag av Aspergers, tvångssyndrom och trots-syndrom, som kännetecknas av elakhet och hämndlystnad.”

  https://juliacaesar.blog/2019/09/27/sankta-greta-att-missbruka-ett-barn/

  Gilla

 7. martiusus 2019-10-15 / 18:16

  Om jag hade velat ha en valp som statsminister,
  hade jag inte behövt rösta.
  jag hade gått till en hundgård.

  Gillad av 1 person

 8. botwid 2019-10-15 / 17:51

  Om man följer Australiensk TV, utstrålar den en mycket svag entusiasm för Greta och hennes undergångsrebeller. Jag trodde folk var intelligentare i Australien än i Europa. Fast egentligen handlar det mest om graden av hjärntvätt. Då blir det kanske ingen flytt till Australien ändå?

  Gilla

 9. Henrik 2019-10-15 / 16:11

  Thoralf, snart är det ett årsdagen sedan den märkliga uteslutningen.
  Du har varit med och byggt upp Sverigedemokraterna innan ni kom in i riksdagen 2010.

  Mattias Hans Karlsson har ju i ett brev gett dig beröm för ditt arbete innan 2010 om jag minns rätt?

  Du ska inte behöva acceptera att bli utesluten! Kräv fram det rätta uteslutningsbrevet nu.
  Var inte rädd Thoralf, du har inget att förlora.

  Gillad av 5 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s