MIKA KOTANEN

Det var väldigt många som gratulerade mig på min födelsedag i söndags. Men givetvis ingen av de som låg bakom uteslutningen ur SD. Många andra SD-medlemmarna valde dock att gratulera via Messenger så att ingen annan skulle se att de gratulerade mig. En medlem skrev att han gjorde så på grund av att han inte kunde skriva på min sida då ”övriga i SD- föreningen skulle få ta antidepressiva”.

Minst sagt sorgligt och inget positivt för SD att medlemmar upplever det så. Alla som kontaktar mig kan dock vara helt lugna. Jag behåller det för mig själv.

För några veckor sedan började jag få otrevliga eller jag kanske skall betrakta dem som hatiska kommentarer. Jag har dock inte godkänt någon av dessa kommentarer, utan bara sparat på dem. Här kommer ett par av dem.

Kotanen1

Kotanen2

Mika Kotanen

De är alltså enligt kommentarerna och mailadress skrivna av Mika Kotanen. Nu vet jag inte om det är Mika Kotanen eller om det är någon som utger sig för att vara Mika Kotanen.

Kommentarerna har dock fortsatt under ca två veckor. Jag publicerar därför flertalet av kommentarerna men några kränkande kommentarer avstår jag ifrån att publicera.

 

Här kommer ett antal ytterligare.

Kotanen3

Kotanen4

Alla skrivna av Mika Kotanen. De har dessutom nästan börjat bli hotfulla. Det kanske beror på att jag inte godkänner dem eller att den som skriver dem bara vill ge utlopp för sitt hat. Jag har ju i några blogginlägg pekat ut Mika Kotanen som delansvarig för min uteslutning och att han var Mattias B Johanssons lakej vid min uteslutning. Jag har ju också tagit upp Mika Kotanens mindre trevliga ”trackrecord” när det t.ex. gäller kronofogden.

Kotanen5

Idag kom ytterligare några otrevliga kommentarer signerade Mika Kotanen.

Kotanen6

Undrar om den sista kommentaren kommer ifrån att flera SD-medlemmar har gratulerat mig på födelsedagen på min öppna Facebooksida. I så fall är det riktigt obehagligt.

Kotanen7

Det liknar mest som att det är en hatisk psykopat som skriver kommentarerna. Men hur en psykopat tänker är svårt att veta.

Det är bara att invänta nästa hatiska kommentar. Personen ifråga nöjer sig uppenbarligen inte med att jag blev utesluten från SD. Han är tydligen arg på att så många stödjer mig.

37 reaktioner på ”MIKA KOTANEN

 1. Magnus 2019-10-16 / 20:21

  Det är en del i Kalmar-län som vänt kappan mot Thoralf och rullat igång uteslutningsärendet.. Tänker på Martin K , Mattias, Mika, Linda etc..Kniv i ryggen kan man säga mot Thoralf som arbetat järnet för SD i 13 år..

  Gillad av 3 personer

 2. Karl 2019-10-16 / 17:54

  OT…

  Migrationen är inget hot – Sverige behöver nya samhällsmedlemmar!”

  ”Nu gäller det att ställa krav på individen! Ja, det måste ställas krav på varje infödd, svensk individ att ta sitt ansvar för att välkomna nya samhällsmedlemmar och erbjuda dem förutsättningar för att komma till ro och fortsätta bidra – var och en på sitt sätt – till vårt gemensamma Sverige, vårt växande hem”, skriver Eva Märta Granqvist,
  Journalist och konstnär och medlem i nätverket: Nu är det nog!
  ..[..]..
  Men ursäkta en obekväm fråga: Vem ska ta hand om alla infödda svenska åldringar framöver? Och vem ska fortsätta betala in skatt? Vi har ju inte en statisk situation där det bara finns en bestämd mängd människor av en viss sort – eller en bestämd mängd gemensamma resurser.”
  https://www.svt.se/opinion/article24061046.svt

  Hon är en del av vistårinteut…..

  ”Granqvist har sedan 2015 varit aktiv i den svenska asylrörelsen och har tillsammans med bland andra illustratören Marit Törnqvist och sångerskan och skådespelerskan Aminah al Fakir, grundat det nationella nätverket NU ÄR DET NOG![7] för att stoppa Sveriges utvisningar till kriget i Afghanistan.

  Nätverket NU ÄR DET NOG! genomförde under våren 2019 en uppmärksammad blommanifestation[8] utanför Liljevalchs konsthall i Stockholm i samband med den årliga Vårsalongen. Ett växande blomhav utanför konsthallens entré bildade en pendang till ett av de utställda verken ”17000” av Forma Skaparkollektiv[9]. Siffran 17000 hänvisar till ett symboliskt antal afghanska flyktingar i Sverige, som riskerar tvångsutvisning till kriget i Afghanistan.

  I samband med en stor gruppdeportation till Afghanistan den 10 september 2019 iscensatte nätverket NU ÄR DET NOG! en nationell protestaktion i form av kvarlämnade skor[10] på hundratals platser i Sverige.”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Eva_M%C3%A4rta_Granqvist

  Gillad av 3 personer

  • Sven d.ä. 2019-10-16 / 19:08

   Under många år så har kedjan, nedan, varit den självklara.
   fler individer –>fler skattebetalare –> mer inbetald skatt –> fler reformer –> nöjda medborgare

   Men kedjan är bruten:
   ‘fler skattebetalare’ – knappast.
   ‘mer inbetald skatt’ – nej
   ‘fler reformer’ – nej och åter nej
   ‘nöjda medborgare’ – de som betalar in till systemet är inte nöjda. Många flyttar ur landet.

   Gillad av 2 personer

  • Hacke 2019-10-16 / 19:47

   Märta, journalist och konstnär. Vad kan gå fel hos lilla ensamstående Märta 56 år som naturligtvis föregår med gott exempel och har unge herr Babak Jamali 20 år som folkbokfört statsfinansierat gosedjur på sin hemadress.
   Med tanke på alla nu uppmärksammade och ännu ej uppmärksammade fall av denna i dubbel bemärkelse lukrativa batikhäxeverksamhet förklädd i godhet stiger en omisskännlig odör kring såväl inlägg som upplägg.

   Gillad av 2 personer

 3. hej 2019-10-16 / 17:48

  Jag tror att du inte sagt allt. I dina bilder framgår ipnr, man ser följande ipnr: 193.187.91.18 = malmö, och så mattesnillet från södermalm 31.3.153.65 södermalm.

  Gilla

 4. turrim 2019-10-16 / 17:45

  Den som fått sitt namn stulet och utnyttjat för oförskämdheter torde bli förbannad och direkt göra en polisanmälan. Annars börjar man som åskådare undra om det verkligen är ett troll.

  Gillad av 1 person

 5. Lennart Karlsson 2019-10-16 / 15:39

  Så länge Mattias Karlsson och Press-Gustavsson får utesluta medlemmar med hjälp av Expo kommer SD att falla sönder.

  Ordna ett nytt medlemsmöte där alla måste avsäga sig sina poster.
  De som representerar SD i Riksdagen blir första ärende angående uteslutning eller få vara kvar!
  Varje medlem med eller utesluten medlem skall ha EN röst. Trohetsed mot Sverige skall avläggas.
  De som vill vara med och rensa upp i partiet måste ges ”åtalseftergift” och de som hetsar mot RIKTIGA SDare, gamla och nuvarande, skall avlägsnas ur lokalen och ev. uteslutas..
  Journalister utan ackreditering skall avvisas enligt ”Lex Schori”, polislagen 13.

  Gamla SD medlemmar som uteslutits pga M Karlsson och hans falang skall erbjudas livstids fritt medlemskap och återinstalleras om de inte fällts för ett våldsbrott med mer än 6 månaders fängelse. HMF skall anses vara en olaglig lag och ”Nya SD” skall arbeta för HMS (Hets mot Svensk) införes.
  Likaså skall ”Urkundsförfalskning” och ”Bedrägligt beteende” användas som Lagstiftaren avsåg en gång i tiden! Återöppna därför alla asylsökningar sedan 1975. Stort arbete, stor effekt. De som har eller hinner lämna Sverige före utredning straffbefrias om de skriver under ett dokument om att de aldrig kommer att yrka eller äska pengar från Sverige.
  Polis och Militär skall kontrollera vandeln, dvs våldsreligion eller våldspolitiska åsikter före anställning och omedelbart införas retroaktivt.
  Sedan kan vi låta svenska folket rösta under överinseende av FN och OSCE!

  Gilla

 6. Johanna 2019-10-16 / 14:04

  Thoralf du skrev på bloggen ”Mattias B Johansson försökte dessutom köpa ut mig med en summa pengar om jag lämnade både kommunfullmäktige och regionfullmäktige. En skamligt låg summa, en ren kränkning för 13 års slit inom partiet.”

  Mattias måste sett dig som ett stort hot eller varför ville han bli av med dig? Du är ju oerhört populär.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-10-16 / 14:09

   Jag var väl för populär och tog upp politiska frågor som SD helst ville begrava

   Gillad av 1 person

   • Johanna 2019-10-16 / 14:15

    Uteslutningsbrevet är ju så svagt skrivet. Pinsamt att man inte skickar dig det korrekta beslutet.
    Förresten har Mika heltidslön inom SD?

    Gilla

 7. Sven d.ä. 2019-10-16 / 11:11

  Det är en sak för Sverigedemokraternas partistyrelse att ta tag i sådan uttalanden som Mika Kotanen gör. Mika Kotanen utgör en belastning för Sverigedemokraterna. Ingen klart tänkande styrelsemedlem kan tycka att dessa uttalanden gynnar Sverigedemokraterna.

  Jag skulle om jag var dig skriva ett kort brev till varje styrelseledamot och påtala detta. Jag vet hur jag skulle uttrycka mig i brevet men det vet du bättre själv. Det troliga är att du inte får svar, men jag tror inte att kommer att vara till din nackdel snarare tvärtom.

  Du får själv bestämma om du vill publicera detta. Mika Kotanen läser uppenbarligen denna sida med intresse.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-10-16 / 11:29

   Kom ihåg att det kan vara någon psykopat som utger sig för att vara Mika Kotanen. Skulle jag ställa frågan till Mika Kotanen skulle han med största sannolikhet förneka detta.

   Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2019-10-16 / 12:08

   Du har fått hotfulla medelanden från en som utger sig för att vara Mika Kotanen. Mer än så behöver du inte se det. Du påtalar detta för Sverigedemokraternas styrelse.

   Om det nu är eller inte är Mika Kotanen så är det inte ditt problem utan det är Sverigedemokraternas. Om det är Mika Kotanen så är problemet uppenbart. Är det inte det så har Sverigedemokraterna andra problem. Oavsett så är det upp till dem att ta hand om det.

   Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2019-10-16 / 11:28

   Personer med dubbla medborgarskap (ett svenskt och ngt annat) bör inte anställas i viktiga funktioner i samhället som exempelvis Polis, Militär som Tullen. Det är svårt att förstå lojaliteten bland dessa som har dubbla medborgarskap. När man får eller har ett medborgarskap så svär man trohet till det landet och dess ledning.

   Gillad av 2 personer

  • Roland Salomonsson 2019-10-16 / 11:19

   En sak har jag lärt mig! Penningtiggande organisationer som har kapats av kulturmarxismen skall aldrig ha en enda krona. Detta inkluderar Svenska Kyrkan och alla deras närstående, som ger sken av att ha kristen värdegrund (men de agerar knappast som kristna). Varför det, när de i regel redan är skattefinansierade. Skattefinansierade NGO:s är värdelösa.

   Gillad av 3 personer

 8. Robban 2019-10-16 / 09:55

  Trist att SD använder ”nolltoleransen” som ett vapen mot interna konkurrenter och att det alltid är rövslickarna som vinner!
  Det kommer att straffa sig!
  Finns endast ett par kvar som jag gillar!
  Det tråkigaste är nog att återväxten, dvs inflödet av nya stjärnor i princip helt upphört!
  Enligt mig så finns det bara en, som visat sig kunna fylla upp rocken!
  Det kanske räcker, det lär vi märka!
  Men SD har en del kvar att bevisa, innan jag ens skulle kunna börja fundera på en röst igen! Hur man tex innifrån, ska påverka bort en radikal höjning av EU avgiften!
  SVTs vara eller inte vara! Återvandring mm

  Gillad av 1 person

 9. ROLLE 2019-10-16 / 09:51

  OT:

  Explosion i Hässleholm – ingen gripen
  https://petterssonsblogg.se/2019/10/16/explosion-i-hassleholm-ingen-gripen/

  ”Jag trodde aldrig att det var möjligt att sitta och sakna Fridolin bara bittelite. Men när den galne muppen Bolund påstod att det grova vardagsvåldet och otryggheten vi lever med idag inte beror på invandringen, utan alltid varit konstant – då längtade jag t.om efter Romson. ”
  http://soldatmamma.blogspot.com/2019/10/partiledardebatten-i-korthet.html

  Stefan ljuger i vanlig ordning?
  Europas folk, via EU, betalar miljarder till diktator Erdogan som lemlästar familjer och barn!
  ”Lena Mellin, aftonbladet: -”Antingen ljuger Stefan Löfven om EU:s Turkiet-avtal. Eller också visade han prov på en gränslös naivitet.”
  http://soldatmamma.blogspot.com/2019/10/europas-folk-betalar-pengar-till.html

  Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson 2019-10-16 / 11:42

   Expertens titel blir ju ett hån mot de ”äkta vetenskapsmännen”. Han vet uppenbarligen inget om el-teknik (starkström).

   DETTA BORDE SVT HA VISAT! (Se länken nederst) Så här ser ”elbrist ut” och så här blir de Blow Outs i ett el-nät (Australisk Black Out). Effekterna av en enda sådan incident kan dröja kvar i halvår/år. Kostnaderna för reparationer kan bli 100-tals miljarder och sedan tillkommer åtgärder för att undvika framtida liknande händelser.
   Orsaken är att instabil vindkraft (alltså ostadig 50 hz el), som alltså inte klarar av att hålla 50 hz vid belastningsförändringar, är blandad med stabil el från vattenkraft, kärnkraft, kolkraft etc. Detta går bl a att åtgärda, genom att skicka all vindkraft till en jättelik omvandlare, vilken står emot effekterna av varierande belastningar i nätet. och från omvandlaren ut i huvudnätet. Men detta kräver i princip ett parallellt el-stamnät.
   Inte ens fantasin kan visa hur enorma el-priserna kommer att bli enligt ovan. I Australien är investerar ca 25% av befolkningen i subventionerad sol-el, medan 75% inte har råd p g a energi-fattigdom. 75% av befolkningen sugs således ut på el-avgifter för att kunna subventionera de 25%, som har råd. Så de köper dieselgeneratorer, vilken producerad elekticitét idag är vad som ÖKAR MEST i Australien – men som inte redovisas i någon form av ststistik. Generatorernas CO2 redovisas heller inte. Australien är en bild av framtidens Sverige – DET NYA U-LANDET UNDER UPPBYGGNAD.

   Gillad av 1 person

 10. messkalle 2019-10-16 / 09:15

  Thoralf, jag observerar att IP numren är olika i de tre första och saknas i de senare. Kan vara ett troll men fråga honom via epost. Medger han ok, men nekar han ja då blir det intressant om nekandet visar sig vara falskt.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-10-16 / 09:19

   Personen använder sig av dynamiska IP-adresser. Mika Kotanen har gått en närverksutbildning.

   Gillad av 1 person

   • messkalle 2019-10-17 / 07:55

    Jag född BC (Before Computer) då allt var bättre. Mmmm

    Gillad av 1 person

 11. ROLLE 2019-10-16 / 09:12

  Att det är en psykopat är utom all tvivel som skriver hat.
  Tack Thoralf för intressanta artiklar.
  Passa på att klicka på annonserna så bidrar ni till att stödja Thoralf.
  En mycket intressant annons om magnetsulor. Kolla

  Gillad av 1 person

 12. Henrik 2019-10-16 / 09:02

  OT:

  Thoralf, Förundersökningen mot Patrick Reslow har pågått i snart 1 år! Varför blir han inte avstängd under tiden som du blev?

  Maktgalne ”MBJ” valde alltså att stänga av dig. Den karln är så sjuk.

  Gilla

 13. Fredrik 2019-10-16 / 08:43

  Mika ville ha bort dig från SD. Han vägrade skriva på brevet som skickades till partistyrelsen. Han letade upp blogginlägg och skickade dessa till MBJ.

  Han har mer eller mindre tagit över ditt arbete.

  Gillad av 1 person

 14. Anonym 2019-10-16 / 06:38

  Den som skriver kommentarerna är ett praktexempel på vad som händer när den slutna psykvården underfinansieras.

  Gilla

 15. Karl 2019-10-16 / 04:39

  OT…

  Se klippet!

  ”Moskébyggen omdebatterad fråga

  I vår serie Sverige möts, handlar det idag om invandring. Vi belyser den pågående debatten om moskébyggen i Östergötland. Det planeras att byggas moskéer både i Norrköping och i Linköping.

  Frågan väcker debatt, både för och emot, och tonen är stundtals hård i sociala medier. Vi har sammanfört Wadih Iskander, som är kristen från Syrien och Hadeel Said Ali, som är muslim från Libyen. Hör deras argument för och emot religionsfrihet och byggnation av moskéer i klippet ovan.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/moskebyggen-moter-protester

  Gillad av 1 person

  • Karl 2019-10-16 / 18:01

   https://www.svtplay.se/video/24058030/lokala-nyheter-ost/svt-nyheter-ost-15-okt-09-05-1?start=auto
   Finns också detta korta klipp.
   Egentligen menat som en teaser inför kvällen, MEN de säger lite olika saker i båda klippen pga hur det blev editerat, och saker som sägs i det här kortare klippet har uteblivit i det längre kvällsklippet på första länken ovan, exempelvis hörs reportern säga att den som är tänkt att byggas i Linköping skulle bli Sverige största moske, och den kristna syriern säger: ”…religionsfrihet kom till innan Islam kom till Sverige, nu är det andra tider, nu är det så många…nu är det hundratusentals muslimer som hatar Sverige”

   Gilla

 16. Gunnar Edlund 2019-10-16 / 00:25

  Uppenbarligen en person som är sjuk i huvudet. Synd att mentalsjukhusen är skrotade.

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s