SD ÖPPNAR FÖR AFS

Logga

När jag kör bil brukar jag ofta lyssna på någon podd eller liknande. Igår hade jag ingen liggande utan valde att kolla om det fanns något att lyssna på Kvartal. Jag valde att lyssna på förra veckans veckopanel (25 oktober) där bland annat Tomas Mattsson deltog. Ett ämne som kom upp var Sverigedemokraternas omsvängning när det gäller aborter, samvetsfrihet och homoadoptioner.

Då sa Tomas Mattsson något väldigt intressant som jag inte trodde att han skulle framhålla. Nämligen att kursändringen inom SD och andra omsvängningar som partiet gjort till exempel Swexit öppnar upp för ett nytt konservativt parti till höger om SD med en möjlighet att kapa åt sig 4-5 procent av väljarna. Han nämnde inget parti men han syftade givetvis på Alternativ för Sverige.

Frågan är om inte SD håller på att skjuta sig själva i foten när till och med Tomas Mattsson ser denna möjlighet.

Jag har precis läst boken Sverigevänner, skriven av Jonathan Lundberg. Ingen bok som jag rekommenderar men jag tog mig igenom den. Boken handlar i huvudsak om nätkriget som pågått under det senaste decenniet och hur Sverigedemokraterna eller rättare sagt alternativ media dominerat på nätet. Att Facebook varit den viktigaste kanalen för SD och att Joakim Wallersteins på SD-kommunikationsavdelning varit framgångsrika.

Men det framkommer även en annan bild som jag själv har noterat under en längre tid. SD och framförallt Mattias Karlsson har mer eller mindre alltid skrivit negativa reflektioner eller uttryckt negativa omdömen i intervjuer om alla andra alternativa medier. I första hand Fria Tider och Nya tider men jag upplever det som att Samhällsnytt mer och mer distanserar sig ifrån SD. Nyheter idag har väl lämnat SD helt och hållet och skriver väl mer kritiska artiklar om SD än positiva. Uppenbarligen har SD och Mattias Karlsson inte heller visat sitt stöd för SwebbTV. Jag kan inte dra mig till minnes att någon från Sverigedemokraternas riksdagsgrupp intervjuats i SwebbTV men jag kan ha fel. Det kanske inte är en godkänd kanal inom SD och inte tillåtet att medverka i SwebbTV. Har heller aldrig sett eller läst att någon från SD deltagit i Swebbtv:s konferenser.

Nya Tider har alltid varit lite tabu inom SD. På det lokala planet har Mattias B Johansson banat alla som prenumererat på Nya Tider. Om någon partimedlem tagit med tidningen till partilokalen i Kalmar för att visa någon artikel och Mattias b Johansson råkade se tidningen ligga framme så fick jag som ordförande i Kalmar kritik. Något som hände mer än en gång.

Nu tillkommer även nyhetssajten Exakt24 som verkar ha nära band till både Nya Tider och Alternativ för Sverige. I alla fall om man skall döma av de som skriver artiklar och medverkat i Exakt24.

Samtiden är idag den enda kanalen som Sverigedemokraterna verkar stödja och ha inflytande över. Men den enda som tycks skriva under med ett eget namn på Samtiden är Dick Erixon. SD tycks lägga mer eller mindre hela sin tillit till Facebook och så delvis Samtiden. En ganska farlig strategi enligt min mening. Nu skall ju Mattias Karlsson starta en tankesmedja och det blir ju intressant att se vad som kommer ut av detta. Men hur och var skall det som kommer ut från tankesmedjan spridas?

För en utomstående kan det kanske verka som att alla alternativa medier stödjer SD men jag tror att skenet kanske bedrar.

SD:s partitopp har inte uttalat sitt stöd för Swebbtv vid något tillfälle när kanalen stängts ned två gånger av YouTube (Google). Inte heller en enda kommentar angående Leif Östling intervjun och försöket att stämpla Swebbtv med vit maktmiljö.

När jag själv betraktar de olika aktörerna bland Alternativa media så är min egen bedömning att de flesta står betydligt närmare Alternativ för Sverige än vad de står Sverigedemokraterna.

Om Exakt24, Nya Tider, Fria Tider och SwebbTV med flera börjar profilera Alternativ för Sverige som bästa parti för Sverigevänner och samtidigt har lite av en negativ syn på Sverigedemokraterna kan det bli jobbigt för SD i en kommande valrörelse.

Men som man bäddar får man ligga. Det kan bli en intressant utveckling att följa.

50 reaktioner på ”SD ÖPPNAR FÖR AFS

 1. Muhammed 2019-11-05 / 21:47

  Thoralf, vad tror du om Brage-Kalmar imorgon?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-11-05 / 22:48

   Mitt tips är 3-1, alltså förlust för Kalmar.

   Gilla

   • MartinA 2019-11-08 / 05:18

    0-2 😀

    Gilla

 2. ulsansblogg 2019-11-05 / 20:25

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Alternativa media som tidigare Avpixlat senare Samhällsnytt, Fria tider med flera och ett stort antal bloggar som har givit sin själ för ett bättre Sverige och då har blivit oerhört trakasserade av MSM. Att SD inte är tacksamma och ser den här potentialen är minst sagt beklämmande. Vi som inte är partibundna men kanske som när andra partier råkar ha samma åsikter kan vi stödja dem, men vi förbehåller oss rätten att kritisera dem om vi anser att de inte håller måttet.
  Mvh ULSANS redaktion.

  Gillad av 4 personer

 3. Thomas 2019-11-05 / 19:04

  Det uppblåsta egot K-P T uppväxt i glasriket är ännu en verklighetsfrånvänd såsse som inte var uppdraget duglig.Det är givet han fick foten, även om det ska bortförklaras som att det var läge efter 8 år att byta.
  Passande att pampen försöker liera sig med Vänsterpartiet. Där här han nog hemma.
  Sveriges superekonomi tack vare invandrarna lyser med sin frånvaro.
  En ärthjärna till tänkare är Kalle Petter.

  Kan Kalle Petter bli något för musikscenen i framtiden?

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2019-11-05 / 20:52

   Han talade på Vänsterpartiet kongressen helgen. Det var första gången en LO-ordförande talade hos vänsterpartiet. Det kanske även var sista gången.

   Gillad av 1 person

 4. Lasse Axelsson 2019-11-05 / 17:28

  Eftersom det inte går att utvisa Imamerna så måste det väl sitta nån muslim på en ledarroll i migrationsverket, regeringen vill utvisa men inte migrationsverket

  Gillad av 1 person

  • Thomas 2019-11-05 / 21:40

   Allt går men viljan saknas att skicka iväg islamisterna, det går att ändra lagar på en dag när det gäller ensamkommande män utan asylskäl..

   Gillad av 2 personer

 5. C Andersson 2019-11-05 / 16:54

  http://www.blt.se/karlshamn/laila-fick-en-andra-chans-efter-flykten/
  Laila fick en andra chans efter flykten

  Hej

  ”2014, ett år innan den stora flyktingvågen flydde Laila Alhamad från kriget
  i Syrien till Sverige. Hon och hennes lillebror flydde i en bil genom Europa.
  I dag bor hon i en villa i Asarum tillsammans med sin familj.”

  Flyr gör man till första säkra land! Man flyr inte genom ett fredligt Europa.
  Spelar ingen roll vilket fortskaffningsmedel man använder. Skulle en bilresa genom
  trygga länder föreställa en flykt? Ni tidningsmurvlar är otroliga. Ljuger så ni tror
  er själva.

  Med vänlig hälsning – C Andersson

  Gillad av 6 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-11-05 / 17:48

   Man är ingen flykting om man kört igenom flera av fredliga länder i Europa för att komma till Sverige, då är man en lycksökare och parasit som har för avsikt att snylta på våra skattepengar !!

   //Gunnar

   Gilla

  • Sven d.ä. 2019-11-05 / 19:23

   Dessutom får man känslan av att det tillslöt fler syrianska familjemedlemmar, förutom Laila och brodern. Det kanske står i texten nedan i artikeln som inte går att läsa.

   Gillad av 1 person

   • C Andersson 2019-11-06 / 00:54

    Det bor sex personer på adressen enligt ‘https://www.hitta.se/’

    Gilla

  • Peter B 2019-11-05 / 19:49

   Laila Alhamad med övervakare kom inte till Sverige från Syrien.
   De kom från Danmark!

   Alltså…
   Vilseledande uppgifter i mediet ovan.

   Gillad av 1 person

  • HS 2019-11-05 / 21:54

   Framgent kommer jag att rösta på den som minimerar, eller helst avvecklar, den svenska välfärdsstaten.
   Bidragen fungerar ungefär som sötsaker som lockar till sig insekter.
   Sänk skatterna och låta folk klara sig bäst de kan.
   Då löser vi även problemet med den påtvingade massinvandringen.

   Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-11-06 / 07:41

    Är din stora idol F. Ruinfeldt ??

    //Gunnar

    Gilla

   • HS 2019-11-10 / 15:40

    Eftersom jag inte kan svara på Gunnar Karlssons inlägg får jag svara på mitt eget.
    Nej, Reinfeldt är inte min idol. Jag använder snarare en bild av vederbörande på kylskåpet när jag bantar och vill tappa aptiten.
    Men nu är det så att landet förstörs långsamt av påtvingad massinvandring. Vårt välfärdssamhälle, som för övrigt skapades för ett homogent Sverige med gränser, lockar dessa välfärdsmigranter.
    Eftersom vi inte lär bli av med dessa lycksökare så får alternativet vara att ta bort välfärdssystemen ty jag vill inte försörja hela världen via skattsedeln.
    Sedan kan man tycka vad man vill om detta. Jag vill själv ha den svenska välfärdsmodellen men den är inte kompatibel med öppna gränser och dekadent vänsterliberal politik.
    Men om Gunnar ser annan lösning så blir ingen gladare än jag.

    Gilla

 6. Stig Bergman 2019-11-05 / 16:36

  Pettersson idag:

  Partiet Alternativ för Sverige anser att Sverige måste införa ett omedelbart asylstopp och inleda en aktiv återvandringspolitik. AfS har tyvärr sagt sig vara kompromisslösa och det lär dröja innan de får 50 % av rösterna.

  Sverigedemokraterna säger samma sak som AfS i mildare tongångar. SD är beredda att tala med alla bara politiken går åt rätt håll.

  Gillad av 1 person

 7. henk 2019-11-05 / 16:00

  Thoralf, jag har skrivit till erik och hoppas han tar med dig i nyhetssvepet

  Gilla

 8. Krister K 2019-11-05 / 15:05

  Jag anser att SD-M-KD måste jobba så snart som möjligt för ett nyval. Att rösta på ett parti som inte ens finns i Riksdagen idag, är inget alternativ för min del. Med tanke på den svåra situation Sverige befinner sig i.

  Gillad av 2 personer

 9. Äkta Miljövän 2019-11-05 / 14:26

  Plast eller epidemier

  Varför hatar de lortiga Miljöpartisterna plast?
  – För att plast är rent.
  Det lortiga hatar sin motsats det rena, på samma sätt som fula hatar det sköna. Det är naturens lagar.

  Plast är rent, plast är hygieniskt, och är en av orsakerna till varför vi har varit förskonade från epidemier.
  Det mesta av vår mat förvaras och transporteras i plastförpackningar. Plast är också ett viktigt material inom sjukvården, både inom medicinsk utrustning och hantering av läkemedel mm.
  Plast är viktig för en ren miljö i hemmet, på arbetsplatsen, på gator och torg.

  PS Plast i havet är förstås inte bara. Men vi slänger inte våra plastpåsar i havet utan i sopnedkastet. Så varför bestraffa oss med plastskatt när andra smutsar ner världshaven?

  Gillad av 4 personer

  • turrim 2019-11-05 / 14:50

   Fråga Sabuni och Liberalerna. Det sägs vara de som drivit kravet på skatt på plastpåsar i JÖK:en och fått de andra att acceptera. MP, C och L tävlar om att vara värst och elakast mot svenskarna.

   Gillad av 1 person

   • Skämt åsido 2019-11-05 / 17:18

    När duschade Sabuni senast?
    Skämt åsido!
    Tror att Sabuni betyder tvål på någon afrikansk rotvälska, alltså hon är renheten själv!

    Gilla

 10. Sven d.ä. 2019-11-05 / 13:32

  När SD rör sig mot mitten så finns det ett utrymme för ett konservativt parti. Moderaterna håller inte måttet som ett konservativ parti, de försöker också att ta röster i mitten. AfS kanske är detta konservativa parti, men jag tror att det är för många politikerbroilers. Det måste fram vanligt folk med erfarenhet, t ex Leif Östling – de måste visa vägen.

  Gillad av 6 personer

  • MartinA 2019-11-08 / 05:22

   Politikerbroilers? POLITIKERBROILERS? Vafalls? ALLA I AFS HAR YRKEN OCH FÖRSÖRGER SIG SJÄLVA GENOM ATT SKAPA VÄRDE FÖR ANDRA MÄNNISKOR. I skarp kontrast mot till exempel SD där majoriteten är rena politiker och inte h ar någon karriär i det privata att falla tillbaka på. Vad i hela helvete menar du med POLITIKERBROILERS=? Har du ingen skam i kroppen över huvud taget din lymmel? Be om ursäkt! OCh SKÄMS.

   Gilla

  • hllviken 2019-11-05 / 14:15

   Tänk om han får en topp-position inom (S)?

   Gilla

  • Maja Dacke 2019-11-05 / 14:15

   Inriktar sig KP T på statsministerposten?

   Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-11-05 / 15:47

   HLLVIKEN och MAJA DACKE, låt oss hoppas på det !! Större och fetare blysänke är svårt att skaka fram, han måste kunna skrämma iväg många % av Sossarnas återstående väljarkår.

   //Gunnar

   Gilla

   • hllviken 2019-11-05 / 18:10

    😆😆😆😆😆 HA HA HA HA HA 🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪

    Gilla

 11. Peter Pan 2019-11-05 / 11:46

  Gallerian Kvasten i Kalmar görs om till kontorslokaler. Kalmar city och detaljhandeln dör sotdöden.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-11-05 / 12:27

   Ombyggnaden av Giraffen innebär säkert ”dödsstöten” för handeln på Kvarnholmen. Kvar blir sannolikt mest restauranger och en och annan nischbutik som inte passar vid Giraffen eller Hansa City.

   Baronen får anpassas till studenterna på Linnéuniversitetet.

   Gilla

  • HS 2019-11-05 / 12:03

   Dött lopp mellan C, V och MP angående vilket parti som har flest dårar i sin organisation.

   Gillad av 5 personer

   • Maja Dacke 2019-11-05 / 14:13

    Girigheten är värst … …

    Gillad av 1 person

 12. Hacke 2019-11-05 / 08:33

  Det ena utesluter inte det andra, tvärtom bildas en nödvändig synnergieffekt som bästa tänkbara underlag för att rädda det som räddas kan av det land vi kände. I min värld har båda partierna en självklar plats i riksdagen.
  En lightvariant för att locka de breda massorna från de alltmer uttunnade leden i de folkfientliga gammelpartierna och en variant för hardcorefolket inom den sverigevänliga folkrörelsen som agerar blåslampa i det som förhoppningsvis innebär krossen av den pk-fascism som mot folkviljan kört landet i botten och det mångkulturella helvetet.
  Alla behövs i den sverigevänliga folkrörelsen, inte som motvikter utan som samarbetspartnerns mot det gemensamma målet – ta tillbaka vårt land från folk- och landsförrädarna och kasta ut inkräktarna. Vad som än händer får det inte bli en inbördes strid som bara kommer motståndarna till godo
  Kanske är det strategiskt(?) rätt av sd att i detta läge ligga lågt i förhållande till den kommande parhästen?
  Det är i varje fall min förhoppning kring ett kommande drömscenario och återfött hopp om framtiden.

  Gillad av 4 personer

 13. turrim 2019-11-05 / 07:30

  Ja, stödet för SD från alternativa medier synes vara i avtagande. Det är i varje fall inte starkt och konkret med kioskvältande inslag när läge finns. Mer som ett mummel.

  Det är inte så märkligt när man måste undra var SD lägger sitt stöd. Om man vägrar Facebook så får man leta länge för att hitta aktuella uttalanden från partiledningen.

  Det är bara de vanliga linjerna när Åkesson håller sitt tal på Långholmen och i Sölvesborg. Men just nu, när medborgarna är förbannade och rädda så kommer det bara korta meningar från någon talesperson som i nåder blir tillfrågad i betalmedia.

  Gillad av 2 personer

 14. HS 2019-11-05 / 05:54

  Tummen upp för AfS.
  Mattias Karlsson läser väl Expressen och liknade dyng-publikationer, får man förmoda.
  Själv informerar jag mig huvudsakligen genom alternativmedia.

  Gillad av 4 personer

 15. hllviken 2019-11-05 / 04:55

  EU-parlamentarikern (SD) Jessica Stegrud är en för Sverige bra representant, tror jag.

  AfS har bra personer i ledningen. Det som fattas är äldre med lång livserfarenhet. Personlig mognad är livsviktigt.

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2019-11-05 / 08:35

   Delar din uppfattning att Jessica Stegrud verkar göra ett bra jobb och framförallt kommunicera med gräsrötterna på sociala medier. Det ger poäng. Frågan är om SD-ledningen gillar det?

   Gillad av 5 personer

   • Stig Bergman 2019-11-05 / 09:34

    Det är ju just SD-ledningen som plockat fram Stegrud när hon egentligen var politiskt helt okänd strax före EU-valet. Det berodde på att SD-ledningen såg förtjänsterna i henne. Hon blev ju f ö snabbt SD-medlem strax före det aktuella valet bara för att kunna representera SD i EU! Det är inte många (om ens någon) som fått chansen till en sådan kullerbytta.
    Jag har haft möjlighet att höra henne ett par gånger och som jag förstår så är det ett fantastiskt bra val. Och det är alltså ett val av SD-ledningen p g a av hennes kunnande och inriktning och inte
    p g a tidigare politiska klättermeriter. Bravo!

    Gillad av 4 personer

 16. Anonym 2019-11-05 / 04:24

  Mattsson är pucktvåa som vanligt och snor andras tankar och förvandlar dem till sina egna observationer. Klas Lund uttryckte det för många år sedan att SD utgjorde en ofrivillig plog för radikalare alternativ, troligen då underförstått han själv och hans vänner.

  Gillad av 1 person

 17. Laglydig 2019-11-05 / 02:49

  Du har givetvis (som vanligt) helt rätt Thoralf!

  Som aktiv SD politiker i min kommun så ser jag dock inget problem i detta, såvida AFS INTE kommer in i riksdagen, regionen och kommun för då är det ”bortkastade” Sverigevänliga röster!

  Den Sverigevänligarörelsen är en gräsrotsrörelse precis som arbetarrörelsen var en gång i världen, om än i en mer komplex värld. Jag är inte helt säker på att det ledande skiktet av Sverigedemokraterna har insett detta. De har sannolikt inte den tid eller snarare ro för att analaysera vad som egentligen pågår och hur man utnyttjar det på bästa sätt. Det är fortfarande för många med på tåget som ser möjligheten till personlig ekonomisk framgång och makt.

  För att vinna val så måste man ha ett mycket stort mått av strategi och att göra rätt saker vid rätt tidpunkt! Det var så USA:s bästa president i modern tid vann presidentvalet 2016!

  Här har SD Riks en del att lära även om man äntligen tycks vara på rätt väg.

  Även om många fortfarande placerar de olika partierna utifrån en vänster-höger skala så pratade min far redan i slutet av 1970-talet om att det är inte så enkelt utan man bör även införa en Y-axel på den politsika skalen. Även om frågorna utifrån den X-Y-skalan skalan som han tänkte sig då inte är de samma som idag, det har ju tillkommit en parameter ”muslimsk massinvandring” så var det min far talade om GAL-TAN skalan även om den inte fanns då.

  Vad som hänt sedan valet är att SD, tack och lov, har placerat sig längre vänster ut (till vänster om KD och M) för att locka över de traditionella svenska S-väljarna till det nya folkrörelse partiet, men tyvärr har SD också gått längre mot mittpunkten på Y-axeln. Jag är inte helt säker på att det är rätt.
  I välfärdfrågor är det enligt mitt förmenande helt rätt att gå till vänster, men i konservativa frågor tycker jag inte lika dant, men det kan vara rätt rent strategiskt (jag tänker t ex på abbortfrågan).

  Så var befinner sig AFS på GAL-TAN skalan?
  Jag tror att AFS befinner sig betydligt längre till höger, dock sannolikt INTE till höger om M. Men också betydligt mer längre åt TAN håller än SD.

  Jag tror väldigt mycket på vad Thorbjörn Fälldin sa inför valet 1976, som jag för övrigt träffade då, att man kan bara få makten med en stark mitt! Och jag tror att man skall se SD:s positionering utifrån det perspektivet.

  Det öppnar upp för AFS, frågan är bara om man lyckas komma in i riksdagen 2022, för 2026 så är det för sent!

  Välkomnar en debatt i frågan!

  Gillad av 2 personer

   • Laglydig 2019-11-05 / 22:09

    Tack Stig!

    Jag skriver i mån av tid och då det gäller ämnen som rör Sverige som helhet även om jag känner igen många av problemen i Kalmar i min egen kommun där problemen i många fall är värre.

    Gilla

  • Thomas 2019-11-05 / 01:50

   Precis så.Tiden talar för AfS. Dock jobbigt vänta 3 år till. Men Rom byggdes inte på en dag .
   Och kan EU implodera så är mycket vunnet..

   Gillad av 3 personer

  • Robban 2019-11-05 / 10:41

   Kul att det går bra för SD! Men tyvärr så har SD ingen politik för att vända utvecklingen!
   Endast bromsa den!
   Jag är lite kinkig på den punkten! För att få mitt stöd så måste det som minst finnas ett uttalat stöd för Swexit och prioriterade åtgärder för storskalig återvandring!
   De senaste årens allt vanligare kappvändningar i diverse, för mig betydande frågor. ”Nolltoleransen” som i symbios med SD fientlig media/makthavare används som ett internt verktyg att få bort upplevd konkurrens och hot mot vänsterliberal politik! Jimmie Åkessons allt oftare förekommande, mycket märkliga intervjuer, för att inte tala om svaren… osv mm
   Blir mao AfS även i fortsättningen!
   SD har mycket kvar att bevisa, innan jag skulle överväga en röst igen!

   Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s