IBN RUSHD BLUFFAR DEL 3

Som det framgått av mina tidigare blogginlägg så hyr studieförbundet inga lokaler av Kalmar kommun. Jag har kollat det med både Serviceförvaltningen och Utbildningsförvaltningen som är de enheter inom kommunen där studieförbundet då skulle kunna tänkas hyra lokaler för sin studieverksamhet. Läs tidigare blogginlägg.

https://thoralfsblogg.com/2020/01/18/ibn-rushd-bluffar/

https://thoralfsblogg.com/2020/01/19/ibn-rushd-bluffar-del-2/

Jag skickade då ett mejl till den person som studieförbundet Ibn Rushd anger som studiekonsulent i Kalmar, Mahmoud Salad Ali. Jag hade inga större förväntningar på ett svar men det kom ganska snart.

Mejl Ibn Rushd

Wismarsvägen 3 och Två Bröders väg 24b. Jag började med att kolla upp den senare då jag visste att det var Norrliden och att det var HSB som ägde huset med nummer 24. Jag frågade om studieförbundet Ibn Rushd hyrde en lokal av dem med adressen 24b. Svaret var kort.

Mejl Hsb 1

Möjligheten fanns ju då att Ibn Rushd använder en lägenhet för sin studieverksamhet och jag undrade då om det var tillåtet enligt HSB:s hyresavtal. Jag fick följande svar.

Mejl Hsb 2

På adressen Två Bröders Väg 24b är Mahmoud Salad Ali skriven tillsammans med en kvinna. Med andra ord det är hans bostad och ingen studielokal, där det bedrivs någon studieverksamhet, utan lägenheten fungerar nog snarare som postadress för verksamheten. Då återstod adressen Wismarsvägen 3. Det gäller ett område för industri och handel, ganska nära stadsdelen Norrliden. Jag började med att kolla upp vem som ägde fastigheten för att kolla om Ibn Rushd var hyresgäst och hur stora lokaler som de hyrde. Fastigheten ägs av företaget Växer i Kalmar AB med VD Per Gunnar Magnus Sparretun som ägare. Jag skickade mejl till Sparretun men han har vägrat att svara på mina mejl/frågor om Ibn Rushd är hyresgäst.

Vid fastigheten finns inga tecken som tyder på att Ibn Rushd skulle vara hyresgäst. Det finns inga skyltar med studieförbundets namn vare sig på den reklampelare som finns vid fastigheten där alla andra företag och föreningar finns med. Det finns heller ingen skylt vid entréerna som anger att studieförbundet skulle finnas i fastigheten. Någon postlåda för Ibn Rushd finns heller inte men det finns däremot en postlåda för Somaliska föreningen, det kan dock vara en gammal kvarleva. Då den var ful med post och uppenbarligen inte tömts på lång tid.

Det är lite märkligt. Är det fejk?

Studieförbundet Ibn Rushd har nämligen i sin redovisning till Region Kalmar län redovisat närmare 3 500 timmars verksamhet under 2018 och multiplicerat med antalet deltagare skall det ge 21 138 deltagartimmar enligt Ibn Rushds redovisning till region Klamar län. Det har bedrivits hela 54 olika studiecirklar eller arrangemang som det deltagit hela 349 personer vid. Vem kontrollerar om dessa uppgifter stämmer

Var har man bedrivit denna verksamhet? Det handlar ju om i snitt ca 70 studietimmar varje vecka.

Redovisning Kalmar

Enligt de uppgifter som Johan Westerholm på sajten Ledarsidorna fått fram så dominerar studiecirklar om islam och det arabiska språket. Det är ju verkligen ämnen som gynnar integrationen i det svenska samhället. (OBS ironi).

För att få bidrag från Region Kalmar län krävs det att ett studieförbund har verksamhet i minst hälften av länets 12 kommuner och kan man tänka sig att studieförbundet Ibn Rushd råkar ha verksamhet i precis 6 kommuner. Kalmar, Nybro, Emmaboda, Borgholm, Oskarshamn och Västervik. Det ger totalt ca 7 700 studietimmar i dessa kommuner.

Kom nu ihåg att det är vi skattebetalare som bekostar dessa studiecirklar i islam och arabiska.

Grattis alla skattebetalare!

29 reaktioner på ”IBN RUSHD BLUFFAR DEL 3

 1. Bajen666 2020-01-27 / 14:45

  Mycket bra att du drar ut trollen i ljuset och med troll menar jag inte bara muslimerna utan också dom kommunala tjänstemännen och politiker som låter dessa bidragsfuskare hållas.

  Gilla

 2. ? 2020-01-27 / 13:25

  Är Ibn Rushd ett fattigt ensamkommande flyktingbarn?
  Hur har Ibn Rushd råd?
  Förresten,
  Vem/vilka ”flydde” Ibn Rushd ifrån?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-01-27 / 17:43

   Ibland kanske man inte skall skriva en kommentar

   Gilla

 3. bengt olofsson 2020-01-27 / 10:24

  Thoralf, när du satt i riksdagen. Varför gjorde du inget tal om islamiseringen och allting när du satt i riksdagen? Det tycker jag är väldigt synd. Där hade du världens chans , något då ångrar idag?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-01-27 / 13:44

   Jag satt i Skatteutskottet och lyfte frågor rörande folkbokföring vilket var en fråga som ligger under Skatteutskottet.

   Gilla

  • Thoralf A 2020-01-27 / 09:51

   En förklaring vore ju bra. Det enda jag kantänka mig är att de genom sin tyngd skulle packa till översta jordlagret så det inte är lika känsligt för en högre temperatur

   Gilla

  • C Andersson 2020-01-27 / 10:34

   Är det på allvar?

   Gilla

  • turrim 2020-01-27 / 10:42

   Utan att kunna genetik så kan jag som amatör säga att det skulle ta många, många år att avla fram och inplantera 100 000 mammutar i Sibirien. Om nu genetikprofessor George Church ens lyckas klona en enda. Klimatmaffian säger ju att världen går under om 10 år. Så han är för sent ute.

   Det värsta är att sådana ”forskare” betalare vi med våra skatter som regeringen skickar ut i världen. Givetvis ställer vår statliga SVT direkt upp utan frågetecken och gör program som kallas Vetenskapens Värld också för våra skattepengar.

   Gilla

  • Roland Salomonsson 2020-01-27 / 11:20

   Lika tokigt som klimathysterin.
   Varför inte återplantera den amerikanska Buffeln till Sibirien? Den ”utvandrade” efter Yngre Dryas utdöenden till Nordamerika, då dess syskon ”Jättebuffeln” dog ut i bl a Nordamerika (samtidigt med all annan megafauna). Dessutom har det aldrig funnits 100000 mammutar samtidigt i Sibirien.
   När Yngre Dryas inleddes så var klimatet i Sibirien av samma typ som dagens Frankrike. Allt eftersom Sibiriens klimat närmade sig dagens klimat i regionen, så svälte Mammutarna så att de blev mindre och färre. Jakt bidrog också. När Yngre Dryas inleddes så fanns det stora slättområden, vilka upprätthölls av Megafaunan, utan skogar från Alaska till Ural. Däremot verkar Mongoliet och Gobiöknen ha varit beskogad.
   Hur 100000 Mammutar, utan de biologiska partners typ Amerikansk Buffel, Ullhårig Noshörning m fl de utvecklat symbios med, skall kunna livnära sig när arktiska slätter saknas är obegripligt!

   Dessutom! Ryssland har importerat ett antal Amerikanska Bufflar i ett test om landskapsomvandling, som slagit väl ut. Bufflarna förökar sig och har börjat en landskapsomvandling, vilken ger ekonomisk avkastning. Varför således satsa miljarder i Västeuropa på något som kan ske nästan gratis ändå i Ryssland. Ryssarnas vetenskapsmän är klokare än så och Ryssland lär inte kasta bort resurser på något utopiskt Mammutexperiment.

   Gilla

  • Thor 2020-01-27 / 12:23

   De anses minska skogstillväxten på tundran. Och mindre av skog håller kvar metan i tundran. Påstås det.

   Gilla

  • Sven d.ä. 2020-01-27 / 13:54

   En dag så kommer vi att skratta åt det hela, när världen blev ”klimatsmarta”. Kanske inte under vår livstid, men mina barnbarn kommer att få sig ett gott skratt. Alltid något att lämna efter sig.

   Gilla

 4. ROLLE 2020-01-27 / 08:42

  Signaturen PER LUNDSTRÖM skrev…

  ”2020-01-27 / 03:36
  Det finns prejudikat från andra världskriget då några hundra svenskar anslöt sig till tyska SS. De återvände utan några bekymmer. En blev sedan Åsa-Nisse författare och en annan var med och grundade SD.”

  Det är väl inte så konstigt när sossarna samarbetade med Hitler.
  Kan du namnge vilken svensk som anslöt sig till SS och grundade SD?

  Gilla

  • Per Lundström 2020-01-27 / 11:01

   Gustav Ekström

   Gilla

  • Stefan 2020-01-27 / 12:11

   Om Åsa-Nisses skapare var med i SS så innebär ju det att Kjelle Bergkvist och en massa andra skådisar är fullblodsnazister! Är Wolodarski underrättad?

   Gilla

 5. messkalle 2020-01-27 / 00:00

  Fusket, bedragarna är många inom den politiskt ideologiska sfären. Vissa svenska ungdomsförbund har redovisat felaktiga medlemstal.

  Gillad av 1 person

 6. Cosmik Debris 2020-01-26 / 23:59

  ”det finns däremot en postlåda för Somaliska föreningen, det kan dock vara en gammal kvarleva. Då den var ful med post och uppenbarligen inte tömts på lång tid.”

  Du vet väl att somalier inte läser post? Att postlådan är full betyder inte att det inte finns somalier i närheten. Lådan har säkert tömts med jämna mellanrum av t.ex. fastighetsskötare.

  Gilla

 7. L8 2020-01-26 / 22:29

  Alltså ikväll slog nog SVT alla rekord i absurditet. Jag blev spyfärdig. Tänker på intervjun med pappan till en ”Emma” som ”lurats” till Syrien av sin muslimske make som nu var död. ”Emma” med 2 barn finns i ett läger i Syrien. Pappan intervjuas av SVT:s Agenda som man snabbt förstår har sina sympatier hos de ”stackars” IS-anhängarna. Såå puttinuttigt. Pappan säger att man fått frågan om de ville ta hem sin dotter och att det då krävdes ett dokument från Sveriges riksdag/regering eller UD så skulle dottern få följa med till Sverige. Hur många tror att dessa satans avskum som anslutit sig till den bestialiska sekten IS skulle vilja återvända till det land de reste ut ifrån om deras sinnessjuka kalifat fortfarande funnits? Jag anser att om man lämnat landet för att ansluta sig till IS så har man gjort ett aktivt val vilket borde rendera i förlorat medborgarskap och för all framtid diskvalificerat dem från att fritt vistas i ett demokratiskt land. Annars borde det vara detsamma som att tycka att Hitler skulle behandlas med silkeshandskar som IS eftersom nazisterna förlorade kriget., för vem vet Hitler körde kanske också bara ambulans.

  Gillad av 5 personer

  • Thoralf A 2020-01-26 / 22:44

   Jag såg och hörde det också i Agenda. Jag instämmer.

   ”Jag anser att om man lämnat landet för att ansluta sig till IS så har man gjort ett aktivt val vilket borde rendera i förlorat medborgarskap och för all framtid diskvalificerat dem från att fritt vistas i ett demokratiskt land.”

   Gillad av 3 personer

   • Per Lundström 2020-01-27 / 03:36

    Det finns prejudikat från andra världskriget då några hundra svenskar anslöt sig till tyska SS. De återvände utan några bekymmer. En blev sedan Åsa-Nisse författare och en annan var med och grundade SD.

    Gilla

 8. Allan Svensson 2020-01-26 / 22:02

  Bra gräv Thoralf…keep up the good work.

  Gillad av 2 personer

 9. Burt 2020-01-26 / 20:34

  Jag har sett en Ibn Rushd-banner innanför deras dörr på Wismarsvägen 3. Det är en trappa upp, dörren mittemot dansskolan. Detta var i början-mitten av november.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-01-26 / 21:41

   Ok, skulle vara intressant om de har den kvar nu när Happy dance flyttat in. Det borde vara haram!

   Gilla

 10. Erik 2020-01-26 / 20:19

  Skulle inte förvåna mig om Kalmar kommun ljuger.

  Gilla

  • messkalle 2020-01-27 / 00:06

   Tillåtet att ljuga för infidels. Även en tjänsteperson kan ljuga då ämbetsmannaansvarer finns inte längre

   Gilla

 11. botwid 2020-01-26 / 18:44

  Jag vill ha ordning och reda omkring mig, inget politiskt fiffel! Istället för att fortsätta slå skallen blodig i Sverige flyttade vi ut. Idag är det tio gånger värre i Sverige än när vi lämnade. Om svensken vore en Viking vore det värt att tillsammans slåss för återinförande av tjänstemannaansvar och demokrati.
  Det borde idag stå hundratusen svenskar utanför riksdagshuset och kräva Statsministerns avgång och nyval, men svensken vill ha skit och får det! Jämför en fransman med en svensk vekling!
  Jag mår inte lika illa när jag ser förfallet på avstånd. Tänk på det Thoralf!

  Gillad av 3 personer

 12. Cosmik Debris 2020-01-26 / 18:15

  Är Ibn Rushd är sossarnas nya ABF?

  Gillad av 5 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s